Şimdi Ara

iOS 9.3'de Night Shift özelliği nasıl aktif edilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • iOS 9.3'de Night Shift özelliği nasıl aktif edilir? 

     

    Sürekli ekrana bakmanın çeşitli sağlık problemlerine yol açtığı biliniyor. Özellikle göz kırpma sayısının azalması göz kuruluğu gibi sorunlara yol açarken ekrandan yansıyan "mavi ışığın" da uykuyu kaçırdığı ve kullanıcıların uyku düzenini bozduğu söyleniyor.





    Apple'ın iOS 9.3 ile birlikte sunduğu çözüm ise yeni Night Shift özelliği. Peki bu özellik nasıl kullanılacak ve nasıl aktif edilecek? Güncelleme ile birlikte artık "Ayarlar" menüsü altındaki "Ekran & Parlaklık" sekmesi biraz değişecek. Bu bölüme giren kullanıcılar "Mavi Işığı Azalt" seçeneğiyle karşılaşacaklar. Bu seçeneğin hemen altında yer alan bar ise renklerin ne kadar sıcaklaştırılacağını belirleyecek. Renklerin sıcak hale getirilmesi mavi tonlarının da azalması anlamına geliyor, ancak bu barı ne kadar sağa çekerseniz görüntü kalitesi de o kadar etkilenecektir. Bu kısmın hemen altında yer alan "Zamanlama" kısmından ise özelliğin ne zaman aktif olacağı seçilecek. Burada otomatik olarak gün batımıyla birlikte mavi ışığın kapatılması günlük kullanım için el ideal seçenek olacaktır.

     

     iOS 9.3'de Night Shift özelliği nasıl aktif edilir?

     


     

    Uzunca bir süredir piyasada bu durumu önlemek için bazı farklı alternatiflerin olduğunu da hatırlatalım. Bilgisayar kullanıcıları F.Lux gibi bazı yazılımlarla birlikte gün ışığı kaybolduktan sonra ekrandaki mavi ışığı azaltarak bu durumdan korunabiliyorlar. Akıllı telefonlarda da benzer yazılımların bulunduğunu hatırlatalım ancak tekrar etmek gerekirse bu işi yazılımla çözmek renk sıcaklığını değiştiriyor ve görüntü kalitesini önemli ölçüde düşürüyor. Ekran üreticileri de "Mavi Işık" etkisini azaltan donanımlar üzerinde bir süredir çalışıyorlar. Konunun yeniden gündeme gelmesi ilerleyen yıllarda daha fazla üzerine düşüleceğinin bir habercisi.

     

     







  • Ya ben wifiyi acamiyorum androidde aciyodum ne guzel ustten cekince onu da bi anlatsanız. Cunku bu gidisle androide gececem tekrar. Ve bu yuzden bu haberlerden rahatsiz olmaya baslayacam

  • Ekran kilidi nasıl kapanıyordu. Bakın hepimiz mağduruz burada. Kapanması için 1-2 dek ekrana dokunmamamız gerekiyor. Aydınlatın bizi!

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alarm nasıl kuruluyordu ? Bir haber yapsanız da öğrensek...

  • Beyler iphone'u titreşime alamıyorum bi yardımcı olun

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • haber yapıyorsanız bari tam yapın, ayarlara nereden gidiyorduk



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doom II -- 15 Ocak 2016; 20:01:59 >
  • İos 9.3 e nerden giriyoruz ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SturdyHead

    Kıskanın dandroidçiler.

    https://play.google.com/store/search?q=blue%20light%20filter&c=apps

    Senin baya kıskandığın belli her habere aynı şeyi yazıyon
  • İletim raporu nasıl açılıyordu beyler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SturdyHead

    Kıskanın dandroidçiler.

    Hocam umarım trolsünüzdür. Çünkü mavi ışık filtre uygulamaları halihazırda zaten mevcut. Ayrıyeten bazı üreticiler bu özelliği kendi sunuyor. Misal sony'de bu özellik yerleşik olarak yıllardır var ve en düşük model de dahi bulunuyor. Anneme 550 liraya aldığım xperia E4G'de bulunuyor mesela. Apple bi hayli geç kalmış :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iOS 9.3'de Night Shift özelliği nasıl aktif edilir?
    Kastedilen bu sanirim. Bu uzun zamandir yerlesik olarak CM12 Romlar da var zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mert1907 -- 15 Ocak 2016; 21:50:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyiki Apple size bu sene ürün gönderdi...
    ah bide göndermeseydi...

  • Apple konusu açmak için fazla zorluyorsunuz sanki. 2 sene kullandım, IOS herkesin kullanabileceği kadar basit bir işletim sistemi zaten, basitlik ve kolay kullanım üzerine yoğunlaşılmış. Linux değil ki dersini veresiniz...
    Editör arkadaş yanlış anlamasın bu arada, forumdaki genel gidişata yönelik bir yorum. Direkt sadece bu konuya yönelik değil.
    Bunlar yerine programlama eğitimi veren konularınızı çok daha eğitici ve başarılı buluyorum. Mesela madem telefonlar bu kadar ilgi çekiyor, IOS ve Android için uygulama geliştirme üzerine yoğunlaşılabilir.
    Eğitici konular faydalı ama bu tarz çok basit konular değil de insanları teknolojinin iç yapısını ve işleyişini öğrenmeye heveslendirecek eğitici konular olursa daha başarılı olur diye düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 15 Ocak 2016; 22:32:18 >
  • Bu özellik iphone 5'te de var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefonu nasıl açıp kapatıyorduk bu konuda hiç bir bilgi bulamadım lütfen acil yardımm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kimisi demiş kıskanın androidçiler, kimisi demiş Android'de var zaten. Bu neyin havası, Lumialarda 2013'te çıktığından beri var zaten bu özellik
  • ios a android kurdum jb yaptim rom attim tel yurumeye basladi artik tuvalete kendi gidebiliyor ayrintili bilgi icin TİKLAYİN

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Foruma bir yıldır sık girmiyordum, üye kalitesinde ciddi oranda bir düşüş olmuş. Bu haberle sırf DH, Apple haberlerini sık yapıyor diye düşünülmeden dalga geçilmiş. Bu sabah telefonumu iOS 9.3'e güncellemiştim ve yeni bir özellik gelip gelmediğini bilmiyordum. (Beta sürümlerde güncellemeyle gelen özellikler yazmıyor.) Bu haber bu özelliği öğrenmemi sağladı. Biraz eleştirmek ya da düz mantık Android kullanıyorsanız Apple haberlerine hakaret etmek yerine ilk önce haberin faydası dokunan kullanıcılar olabileceğini düşünün. İyi forumlar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Milk with Oreo -- 15 Ocak 2016; 23:03:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple kullananların kafası çalışmıyor mu ki özelliklerini nasıl kullanacağını anlatan makale yazıyorsunuz?

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.