Şimdi Ara

Obama'nın eski danışmanı Google'a katıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  Obama'nın eski danışmanı Google'a katıldı

    Silikon Vadisi'ndeki teknoloji firmaları hızla gelişip büyüdükçe, bu firmaların nüfuzu da artmaya devam ediyor. Teknoloji firmalarının etkilerini hızla arttırmasıyla birlikte, adil rekabet ve mahremiyet ihlali gibi kaygılar da daha fazla gündeme gelmeye başlıyor. Bu kaygılar ışığında hükumet birimleriyle ilişkilerini yönetmek ve firmalarının imajını korumak isteyen teknoloji firmaları, çareyi politika konusunda uzman isimleri işe almakta buldular.

     

    Son dönemde dikkatleri üzerine çeken bu teknoloji firmalarının başında, Amerikalı internet devi Google geliyor. Google, bu günlerde özellikle Avrupa'da ciddi sorunlarla boğuşuyor. Google'ı, internet aramalarındaki üstünlüğünü kötüye kullanarak tekelcilik karşıtı yasaları çiğnemekle suçlayan Avrupa Birliği, firmayı mercek altında tutmaya devam ediyor.

     

    Avrupa Birliği ile yaşanan bu sıkıntıları çözmek ve hükumet birimleriyle ilişkilerini düzenlemek için politik konularda kendisini temsil eden ekibini güçlendirmeye devam eden Google, bu ekibin başına son derece önemli bir ismi getirdi. Yakın zamana kadar ABD başkanı Barack Obama'nın kıdemli danışmanları arasında yer alan Caroline Atkinson, küresel kamu politikaları ekibinin başı olarak Google'a katıldı.

     Obama'nın eski danışmanı Google'a katıldı

    Beyaz Saray'daki danışmanlık görevinden geçtiğimiz ay ayrılan Atkinson, Mart ayında Google'a katılacak ve Washington'da çalışmalarını sürdürecek. Atkinson'ın göreve başladıktan sonra üstleneceği ilk görevin, Avrupa Birliği ile ilişkileri yumuşatmak olacağı tahmin ediliyor.

     

    Caroline Atkinson, son dönemde Beyaz Saray'dan ayrılarak Silikon Vadisi firmalarına katılan birçok isimden sadece birisi. Obama'nın bir diğer danışmanı olan David Plouffe, Beyaz Saray'dan ayrılıp Uber'e katılırken, eski bir basın sekreteri olan Jay Carney de geçtiğimiz yılın başında Amazon tarafından işe alınmıştı.







  • bunlar hep amarığanın ısrayilin oyunları

  • Görüldüğü üzere kendini teknolojik platformda kanıtlamış firmalar politik açıdanda güçlü durmaya başladılar. Fight Club'ta dediği gibi yakında artık bu firmalar hükümetleşecek hatta filmde gibi tabiri caizse gezegenleşecek :) Apple gezegeni, google demokratik yönetim şekli, vs. Finansal açıdan güçlü olmak beraberinde illaki politik bir duruşta sergiletecektir. Ülkemizdeki firmalarda bu tarz politikadan belirgin geçişler henüz kamuoyu bilgisi dahilinde değil ki ben şahsen politik danışmanların özellikle teknoloji üreten firmaların doğuş mottosuna aykırı olduğu kanaatindeyim.

  • Ben bu büyük firmaların devlet ile organik bağlarının olduğunu düşünüyorum. Hani bu haberde eski danışman falan bir nevi zaten ilişki kurmuş da esas daha kuruluş aşamalarında devletten yardım hatta işbirliği aldıklarını veya potansiyeli olan, göze kestirilen firmaların bir şekilde el atılarak, yardım edilerek büyütüldüğünü zannediyorum. Yoksa yeni yetme bir yazılımcı bir sosyal bir platform kuracak da dünya çapında büyüyecek ve daha 20 yaşında bu çocuk kendisine firması karşılığında teklif edilen on milyonlarca dolarlara hayır diyecek. Geç bunları...

  • Adamların danışmalığını kimler yapıyor... Obama'nın toplantılarında nasıl bir beyin fırtınası üretildiğini hayal bile edemiyorum.

  • Hukumetlerin kapilari daha kolay acilsin diye danisman tutmuslar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ameriğanın oyunları bunlar

  • Güzel bir yere geçmiş

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.