Şimdi Ara

AnTuTu 2015 testlerinin kralı iPhone 6S Plus

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • AnTuTu 2015 testlerinin kralı iPhone 6S Plus





    Apple'ın uzun süredir tasarımını kendi yaptığı ve mobil platformlarda rakipsiz hale getirdiği A serisi yonga setleri, yatırımların hakkını fazlasıyla veriyor. AnTuTu üzerinde 2015 yılı boyunca yapılan performans testlerinde, iPhone 6S Plus modeli rakiplerine adeta duman attırdı. 




    AnTuTu tarafından paylaşılan 2015 yılının en iyileri grafiğine göre, Apple A9 yonga setli ve 2GB LPDDR4 RAM bellekli iPhone 6S Plus modeli 132620 puan alarak yılı lider olarak kapattı. iPhone 6S Plus haricinde 100 bin puan baremini geçen herhangi bir akıllı telefon bulunmuyor. 




    Cihazın liderliğinde, elbette Apple A9 yonga setinin katkısı tartışılmaz. 1.85GHz saat hızına kadar çıkan 64-bitlik özelleştirilmiş çift Twister çekirdeği ile Apple A9, 8 çekirdekli rakiplerini geride bırakmayı başarıyor. 100 bin puan barajına en çok yaklaşan ise Kirin 950 yonga seti ile Huawei Mate 8 modeli.




    4 adet Cortex-A72 ve 4 adet Cortex-A53 çekirdeği yanında Mali-880 grafik birimini barındıran Kirin 950, Android tarafının en güçlüsü olarak piyasaya çıkmıştı. 4GB LPDDR4 RAM ile birlikte Huawei Mate 8 modeli 92746 puan alıyor. Listenin üçüncü sırasında Exynos 7420 yonga seti barındıran Meizu Pro 5 yer alıyor. 




    Daha önce de Meizu'nun Exynos 7420 yonga setini Samsung'dan daha verimli bir şekilde çalıştırdığı gündeme gelmişti. Bu sayede cihaz 86214 puan seviyesinde. Sektörün ilk 14nm sürecine sahip mobil yonga seti olan Exynos 7420, Galaxy Note 5 modelini ise 83364 puan ile dördüncü sıraya atıyor. 




    Listenin ilk 6 sırasında üreticilerin kendi tasarladığı yonga setlerinin olması dikkat çekici. Apple, Huawei ve Samsung ilk 6 sırayı kapatıyor. Geçen yıl aşırı ısınma problemlerinden çok çeken Qualcomm'un Snapdragon 810 yonga seti ise son dört sıraya imzasını atıyor. 




    Bu yıl AnTuTu listesinde önemli değişiklikler olabilir. Özellikle Samsung'un özelleştirilmiş çekirdeklerine ev sahipliği yapan Exynos 8890 ve 4 özelleştirilmiş Kryo çekirdeğine sahip Snapdragon 820 yonga setleri, AnTuTu'da 133000 seviyelerine çıkmayı başarmıştı. Muhtemelen ikisi de Apple A9'u geride bırakacak. Elbette Apple A10 ile liderliğin yeniden iPhone tarafına geçmesi kaçınılmaz olacaktır.  

     







  • Kim ne dersin Apple























    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çabuk androidciler gelmeden beğenin .

  • Antutu'yu bile 2çekirdek optimize tasarlamışlar herhalde. Geekbench daha tutarlı.

  • DubSteq kullanıcısına yanıt
    geekbench sadece cpu performansını değerlendiriyor antutu ise genel sistem performansı üzerinden derecelendiriyor iphone'nun gpu'su çok iyi olduğu için bu skorlar normal tutarlılıkta bir sorun yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doom II -- 14 Ocak 2016; 18:11:10 >
  • iphone 6 plus note 5 den pahalı ama note 5 in performansı daha yüksek çıkmış.mart ayında snapdragon 820 exynos mediatek x30 falan çıksın o zaman görürüz apple ı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi javaprof -- 14 Ocak 2016; 19:05:47 >
  • 2 cihaz için özel uygulama yazılmış geri kalanı ortak. Sonra kendine özel uygulaması olan birinci olmuş.

    F1 arabası ile binek otomobili yapıştırıp f1 arabasını birinci seçmek iyi kafa.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önceki testlerde durum tam tersi çıkıyordu hangisine inanalım?
    Belli ki her yazılımın farklı kriterleri var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Antutu puanlama sistemini değiştirdi çünkü. Çok çekirdek skoruna değil artık tek çekirdek skoruna bakıyor.

  • tek çekirdekte rakipsiz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: YasinCC

    Antutu puanlama sistemini değiştirdi çünkü. Çok çekirdek skoruna değil artık tek çekirdek skoruna bakıyor.

    Bu bilgi haberde belirtilmeliydi

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu testler kadar gereksiz bir şey yok. Sanki telefonda tutup 1080p video işleyeceğiz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: javaprof

    iphone 6 plus note 5 den pahalı ama note 5 in performansı daha yüksek çıkmış.mart ayında snapdragon 820 exynos mediatek x30 falan çıksın o zaman görürüz apple ı.

    A10 gelir sonuç değişmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SturdyHead

    Ne oldu lan vitaminsiz Dandroidçiler bu tür konularda göremiyoruz sizi? 30cm az geldiyse 1 metre verelim

    Şirketin % kaçı senin kardeş? Ona göre yorum yapalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6s ve 6s plus çıktıktan sonra antutu algoritma değiştirdi ve "ne hikmetse" 6s ve 6s plus'ın puanları tavan yaptı. Şimdi bu test sonucuna nasıl güveneceksin. Kaldı ki hadi iphone Android kıyaslamasını bi kenara bırakın, ip6 ile ip6s arasında aşırı fark var. Apple her cihaz çıkardığında "%30 daha hızlı, %50 daha verimli, %40 daha az enerji harcayan" vs vs der ama gerçek kullanımda böyle olmadığı bellidir. Şimdi antutu'ya göre ip6s plus ip6 plus'tan %65 daha performanslı. Siz gerçekten %65 performans artışına inanıyor musunuz?? İnanıyorsanız zaten sorun yok. Ama inanmıyorsanız o zaman antutu'da sorun var demek. Çünkü Apple bile bu kadar performans artışından bahsetmiyor. Ha bana soracak olursan zaten iphone kullanmam ben o ayrı mesele. Antutu'dan kaç aldığının gram önemi yok. iphone otg desteklemiyor, SD kart desteklemiyor, widget desteği yok, android'deki birçok aracı (uygulamayı) iphone'da bulamazsın, launcher vs gibi görsel özelleştirme imkanı yok. Vs vs. Bu tercih meselesidir yani. 2 farklı işletim sistemini değerlendirirken sadece antutu'nun geliştirmiş olduğu bir algoritmaya göre karar vermek fazlasıyla yanlış olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fenomenon -- 14 Ocak 2016; 22:17:06 >




  • 6plus o zaman çöp
  • Once Antutu versiyon 5.7 nin skorlarina bakin sonra antutu 6 nin skorlarina bakin baktiktan sonra aslinda tartisacak bisey olmadigini anlayacaksiniz cunku cok komik

  • @Fenomenon çok haklı antutuya aldanmayın...

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.