Şimdi Ara

NVIDIA Kepler GTX 700 Serisi Dev Sürücü Testi !!! (40 Oyun-3 farklı İşletim Sistemi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
4
Favori
2.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  NVIDIA Kepler GTX 700 Serisi Dev Sürücü Testi !!! (40 Oyun-3 farklı İşletim Sistemi)

Bir süredir yabancı forumlarda ve bizde dile getirilen bir durum vardı o da NVIDIA'nın kasıtlı olarak Kepler serisinin performansını düşürdüğüydü. Uzun süredir bende merak ediyordum detaylı bir test yapmak şart olmuştu.

Buradan yola çıkarak Zotac GTX 780 AMP kartı üzerinde elimdeki son sürüm tüm oyunları farklı driver versiyonları ile test ettim

Denenen driverlar tabloda tarihleri ile beraber detaylıca mevcuttur

Her oyun aynı şartlar altında aynı sahneler ve senaryolar baz alınarak(en az 10 dakika) test edilmiştir. Oyunların mümkün olan en son sürümleriyle test yapılmıştır

Ayarları özellikle paylaşmıyorum "SS" kalabalığı olacağından dolayı , ayrıca Supersampling - Ubersampling , 8XMSAA vs gibi saçma ayarlar açılmamıştır

NVIDIA Kepler GTX 700 Serisi Dev Sürücü Testi !!! (40 Oyun-3 farklı İşletim Sistemi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbo-powwer -- 28 Ocak 2016; 1:33:14 >

• Elinize sağlık güzel bir çalışma olmuş. Detaylıca bakacağım.
  • Teşekkürler baya uzun sürdü ama bitti sonunda
  • turbo-powwer kullanıcısına yanıt
    Eline sağlık.

Gelişme illaki olacaktır ama böyle ufak farklara takılmayalım, her zaman söylerim 3-5 fps için farklı kart almaya çalışmayın, belli ayarlarda belli fps'nin üzerinde değer alıyorsanız zaten o oyunu sıkıntısız oynayacağınız anlamına gelir.(herhangi bir opt. sorunu yoksa) Böyle paranoyaklık derecesinde aman bir fps onda fark olmuş o zaman ona bakayım felan yok böyle birşey, oyunu size hangisi daha kaliteli hangisi daha sorunsuz oynatıyorsa o daha iyidir, bunları göz önünde bulundurun saf güç tek başına bir işe yaramaz.
  • Eline sağlık hocam. Güzel bir konu olmuş. Pek fark yok fps değerlerinde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten test fps artmış mı diye yapılmadı aradaki 6 aylık zaman diliminde performansı bilerek düşürdü mü NVIDIA diye yapıldı Yoksa tekrar test yapsak o fark yine değişir 2-3 fps tamamiyle anlamsız

@Devil's teşekkürler , müsait olduğumda testler dahada geliştirilip çeşitlendirilecek
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Emeğine sağlık dostum epey emek vermişsin . Buradan da Nvidianın APPLE ın yaptığı gibi eski sürüm cihazlarını baltalamadığını görmüş olduk ancak pek fazlada artış olmamış .

Örnek alakasız oldu fakat AMD tarafında yazılımla performans artışı dahi aylar sonra gerçekleştiği için AMD den örnek veresim gelmedi . Belki bu dönem kartlarında olay değişir .

Bu arada 2x MSAA nın üstünü ben pek mantıklı karşılamıyorum 2x in üstüne çıktığın zaman performanstan ciddi kayıplar yaşanıyor .

GTA V de GTX 780 neredeyse 80 FPS veriyorsa ben yeni nesil NVİDİA kartlarının performansını çok merak ediyorum . Bir kaç sızıntı olsada incelesek

Birde Batman Arkham Knight'ın değerlerini görseydik şahane olurdu zira NVİDİA bu oyundan epey ümitliydi GAMEWORKS ile farkı hissedin diye reklamlar yapılıyordu Çevremde oyunu stabil oynayabilen yoktu acaba 780 de nasıl bir performans verir

• Sağolun hocam , evet merak edilen bir durumdu sonunda cevabını buldu bu eski yeni driver meselesi

Artış olmasın beklemek yanlış olurdu zaten iki küsür yıllık ve eski mimari bir kart , performans artışlarında extra bir sorun(oyun bazlı) yoksa hep yeni serilere daha büyük etki yapar

Kaldı ki NVIDIA son 6 aylık dilimde perofrmans sürücüsü çıkaracağım dememişti o yüzden üzmedi bu durum

AMD tarafında artış üst seviyelere yansıdı o da pek fazla değil(%3-5) alt seviyelerde kıpırdanma yoktu.

GTA 5'te adv ayarlar kapalı 2xMsaa ve FXAA kullanılırak ölçüm yapıldı. (Grass Very high Ref msaa kapalı vs) ile alınmış değerler bunlar

Arkham Night geliştirici kurbanı oldu malesef 2-3 patch daha gelsin kendine gelir :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbo-powwer -- 14 Ocak 2016; 17:54:40 >

• Emegine saglik hocam gercekten detayli ve guzel bir calisma olmus

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkham92 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler , yukarıda da bahsettim devamı gelecek
  • nvidia suruculerle 700 serisini baltaliyor dedikodusu sacmalikti zaten oyle olmadigini gostermis oldun.nasil ciktigini hatirliyorum ben adam daha onceki surucude daha yuksek fps mi almis puan mi almis surucu konusunun birinde vay efenim perf. dustu vs diye belki iyi niyetli mesajlar atildi ondan sonra herkesin agzina sakiz oldu.o donem belki win10'a gecis sureciydi adam win7 sonucunu da hatirliyor olabilir fark var cunku iki isletim sistemi arasinda.iddia su sekilde olsaydi: nvidia 700 serisine 6 aydir civi ustune civi cakmiyor o zaman bunun dogru oldugunu gostermis olurdun.bu konudan nasil bir anafikir cikarabiliriz: 700 serisi surucu bakimindan doygunluk seviyesine ulasmis bu yuzden yeni surucu ciksa da perf. artsa diye surekli surucu tirmalamasina gerek yok kullanicinin.yeni surucu perf. getirmese bile belki sorun cozebilir o yuzden isteyen yine kurar ayri mevzu.sana emanet bi 970 yollayan olsa da ayni testleri bir de onunla yapsan super olur ama simdi 970 sahipleri de senin yaptigin gibi yapabilir mi?nereden icap etti nvidia 700 serisine 6 aydir bir sey getirmemis hani iddia'da 900 serisi alsinlar diye kasten deniyordu ya 900 serisi ne kadar perf. aldi acaba 6 ayda?3-4 oyun da olsa kabul edecem 970 980 ile benzer bir sey yaparim diyen olursa tabi once sana danissin destek ol.

• Öncelikle çağrı yaptığınız için teşekkür ederim, emeğiniz içinde ayrıca teşekkür ederim.

İyide hocam bu testler yine 900 serisi çıkdıkdan sonra çıkan driverlar ile yapılmış , siz bu testleri 900 serisi çıkmadan önceki driverlar ile yapmalıydınız. Temmuz ayında adamlar zaten 700 serisinin satışını bitirmemişlermiydi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selmand -- 14 Ocak 2016; 19:04:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: selmand

Öncelikle çağrı yaptığınız için teşekkür ederim, emeğiniz içinde ayrıca teşekkür ederim.

İyide hocam bu testler yine 900 serisi çıkdıkdan sonra çıkan driverlar ile yapılmış , siz bu testleri 900 serisi çıkmadan önceki driverlar ile yapmalıydınız. Temmuz ayında adamlar zaten 700 serisinin satışını bitirmemişlermiydi?

353 kepler içindi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wilson Fisk

nvidia suruculerle 700 serisini baltaliyor dedikodusu sacmalikti zaten oyle olmadigini gostermis oldun.nasil ciktigini hatirliyorum ben adam daha onceki surucude daha yuksek fps mi almis puan mi almis surucu konusunun birinde vay efenim perf. dustu vs diye belki iyi niyetli mesajlar atildi ondan sonra herkesin agzina sakiz oldu.o donem belki win10'a gecis sureciydi adam win7 sonucunu da hatirliyor olabilir fark var cunku iki isletim sistemi arasinda.iddia su sekilde olsaydi: nvidia 700 serisine 6 aydir civi ustune civi cakmiyor o zaman bunun dogru oldugunu gostermis olurdun.bu konudan nasil bir anafikir cikarabiliriz: 700 serisi surucu bakimindan doygunluk seviyesine ulasmis bu yuzden yeni surucu ciksa da perf. artsa diye surekli surucu tirmalamasina gerek yok kullanicinin.yeni surucu perf. getirmese bile belki sorun cozebilir o yuzden isteyen yine kurar ayri mevzu.sana emanet bi 970 yollayan olsa da ayni testleri bir de onunla yapsan super olur ama simdi 970 sahipleri de senin yaptigin gibi yapabilir mi?nereden icap etti nvidia 700 serisine 6 aydir bir sey getirmemis hani iddia'da 900 serisi alsinlar diye kasten deniyordu ya 900 serisi ne kadar perf. aldi acaba 6 ayda?3-4 oyun da olsa kabul edecem 970 980 ile benzer bir sey yaparim diyen olursa tabi once sana danissin destek ol.

Oho, yapılmışı var bile. NVIDIA GeForce/ION Treiber Version 344.11 & 340.52(eski), WHQLNVIDIA GeForce-Treiber Version 358.91b(yeni).
    [Eski inceleme], [Yeni inceleme].
    quote:

NVIDIA GeForce GTX 970 [1187 MHz] NVIDIA GeForce GTX 970
    "Tomb Raider (2013)
    1920 x 1080 [2xSSAA/16xAF]" 49,9 39,2
    "Crysis 3
    1920 x 1080 [2xAA/16xAF]" 75,4 55,9
    "Wolfenstein: The New Order
    1920 x 1080 [Kein AA/16xAF]" 44,7 60
    "Tomb Raider (2013)
    1920 x 1080 [Kein AA/16xAF]" 72,8 61,9
    "Call of Duty: Ghosts
    1920 x 1080 [Kein AA/16xAF]" 62,3 64,9
    "Thief
    1920 x 1080 [2xSSAA/16xAF]" 61,6 66,8
    "Battlefield 4
    1920 x 1080 [4xAA/16xAF]" 64,7 67,1
    "Crysis 3
    1920 x 1080 [Kein AA/16xAF]" 100 73
    "Bioshock: Infinite
    1920 x 1080 [Kein AA/16xAF]" 77,2 73,1
    "Battlefield 4
    1920 x 1080 [Kein AA/16xAF]" 81,3 81,9
    "Anno 2070
    1920 x 1080 [Kein AA/16xAF]" 78 82,5
    "Thief
    1920 x 1080 [Kein AA/16xAF]" 88,2 94,8
    "Brink
    1920 x 1080 [Kein AA/16xAF]" 153,8 219,7

• Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    genel olarak düşme mi var ben mi öyle algılıyorum.
  • selmand kullanıcısına yanıt
    @selmand Rica ederim Şu an bolca oyun yüklü sistemde Windows 10 yüklü ki W10'un ilk driverı 353.62 son driverı 361.43 ve aralarında şu an 6 aylık bir zaman dilimi var eğer 347.88 de uyumsuzluk nedeniyle hatalar almasaydım test onunla olacaktı Birde çoğu kişi bu söylemi W10 zamanında arttırdığı için uygun gördüm

@wilsonfisk Hocam bir kaç arkadaş söyledim ama tatil dönemlerine girildiğinden pek yanaşırlar mı bilmiyorum kart göndermeye ama yinede gelirse testleri buradan paylaşırım , yardımcı olurum her zaman

• quote:

Orijinalden alıntı: turbo-powwer

@selmand Rica ederim Şu an bolca oyun yüklü sistemde Windows 10 yüklü ki W10'un ilk driverı 353.62 son driverı 361.43 ve aralarında şu an 6 aylık bir zaman dilimi var eğer 347.88 de uyumsuzluk nedeniyle hatalar almasaydım test onunla olacaktı Birde çoğu kişi bu söylemi W10 zamanında arttırdığı için uygun gördüm

@wilsonfisk Hocam bir kaç arkadaş söyledim ama tatil dönemlerine girildiğinden pek yanaşırlar mı bilmiyorum kart göndermeye ama yinede gelirse testleri buradan paylaşırım , yardımcı olurum her zaman

Anladım, bu kadar oyunu kurmak bile bayağı zaman alır. helal diyorum

• selmand kullanıcısına yanıt
    Güzel düşünceleriniz için teşekkürler hocam
  • yapilmis test baska biz yeniden bildigimiz adam yapsin istiyoruz oyun cesidi de genis yani yapilsa guzel olur.bu da forumun farki olur millet gelsin bizden baksin.surucu her oyuna iyi gelmez bazilarinda dusme bazilarinda yukari cikma olabilir amac zaten 970'de bakin bakin boyle olmus demek degil test meraki ve yapilsa kimseye zarari olmaz gayet faydali bir sey olur.

plan program varsa arkadaslarla gorusmeler acelesi yok sinavlarinin bitmesini bekleyebiliriz ama benim gonlum senin yapmandan yana.elin gavur sitesine inanip gececegime bir ciddiyetle yaptigina inandigim adam yapsin bakalim ne olacak meraki benimki.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.