Şimdi Ara

Fütüristik tasarıma sahip Ambulans Drone: AirMule

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj





  • Fütüristik tasarıma sahip Ambulans Drone: AirMule 

     

    Drone'ların kullanım alanları saymakla bitmiyor. Bugüne kadar askeri alanlardan kargo taşımacılığına, arama kurtarma çalışmalarından ulaşıma kadar çok farklı alanlarda geliştirilmiş drone modellerini gördük. İsrail merkezli Tactical Robotics ise bu alanlardan bazılarını harmanlayarak geliştirdikleri yine drone'u tanıttı.



    AirMule adı verilen drone oldukça büyük bir yapıya sahip ve iki insanı taşıyabiliyor. "Ambulans Drone" olarak tanıtılan modelin önceliği aciliyet gereken durumlarda yaralıları hızlı bir şekilde taşıyarak ilk müdahale süresini azaltmak. 450 Kilogram ağırlıkta (2 Kişi ve bazı ekipmanlar) 50 kilometrelik mesafe katedebilen drone görünüm itibariyle de adeta gelecekten bir kesit sunuyor. 



    Helikopterlerin iniş alanının kısıtlı olması da bu drone'un önemini arttıran bir diğer önemli unsur. Dikine kalkış ve iniş yapabilen AirMule bu sayede çok zor alanlardan yaralıları kurtarabilecek. Otonom gidişin eklenmesiyle birlikte drone içerisinde eğitimli bir doktorun taşınması da büyük avantaj sağlayabilir. Bu sayede drone otomatik olarak ilk kalkış noktasına dönerken doktorun da yaralıya müdahale etme şansı olacaktır.

     

     

     









  • Kota sorunu olanlar videoya bakmasın, uçamayan bi alet var ortada, dengesini de sağlayamıyor gibi. 2 pervane takan Drone geliştirdik diyo
  • gitti geldi şarjı bitti :D

  • Mesafe ihtiyacı olmadan havalanabilen yolcu uçaklarının önünü açarsa bu drone işi en iyisi olur. Bir çok kaza bu saçma kalkış işlemi yüzünden gerçekleşiyor.

  • iyi calisma yapilmis, ilgi gorecektir.

  • Otonom drone'lar gerçekten çok fantastik geliyor insana. Yıllardır bilimkurgu sinemalarında ve çizgi filmlerde izlediğimiz makinelere artık çok yakın gibiyiz. Özellikle Çin'de geliştirilen CES fuarında tanıtılan tek kişilik drone bu anlamda büyük bir çığır açıyor:

    http://www.chip.com.tr/haber/dunyanin-ilk-insan-tasiyan-droneu_60441.html
  • Tipi korkunç olmuş. Buna kimse güvenmez.

    Daha başlangıç. Pil ve metalürjinin çok çok daha gelişmesi gerek.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.