Şimdi Ara

iPhone için AMOLED ekran iddiaları güçleniyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • iPhone için AMOLED ekran iddiaları güçleniyor





    Yıllardır iPhone modellerinde LCD tabanlı ekranlar kullanan Apple için, önümüzdeki yıllarda büyük bir değişimin eşiğinde olduğu iddiaları sıklıkla gündeme geliyor. Firma, Android ve Windows tarafında gördüğümüz AMOLED ekranları akıllı telefonlarına entegre etme niyetinde. Bununla ilgili iddialar güçleniyor. 




    Daha önceki iddialarda Apple'ın AMOLED ekran tedariği için Samsung, LG ve Japan Display'i listeye aldığı gündeme gelmiş, bu firmaların OLED ekran üretimine yaptıkları büyük yatırımlar buna delil olarak gösterilmişti. Yeni iddialar ise AU Optronics ismini öne çıkarıyor. 




    Tayvanlı kaynaklara göre Apple ve AU Optronics önemli bir işbirliği arefesinde. Bu yeni işbirliği AUO firmasını Apple'ın bir numaralı AMOLED ekran tedarikçisi haline getirecek. Henüz AUO'nun işbirliğini kabul edip etmediği bilinmiyor ancak yıllık 150-200 milyon iPhone satışı düşünüldüğünde, firmanın gelirleri katlanarak artacaktır. 




    Apple son dönemde doğrudan tedarik yerine tasarımı veya son dokunuşları kendisinin yapacağı işbirliklerini tercih ediyor. İşlemci ve grafik biriminin ardından Apple'ın ekran teknolojilerinde de söz sahibi olmak istediğini görüyoruz. Bu bakımdan firmanın Tayvan'da gizli bir laboratuvar kurduğu, burada eskiden büyük firmalarda çalışan mühendislerin çeşitli ekran teknolojileri geliştirdiği gündeme gelmişti. Apple burada geliştirdiği teknolojileri daha sonra ekran tedarikçisine ürettirecek. Böylece performans ve enerji tüketimi üzerinde tam bir kontrol sağlamış olacak.




    Apple hali hazırda Apple Watch akıllı saatinde AMOLED ekran teknolojisine yer veriyor. Bu bakımdan teknolojiye çok da uzak değil. Şimdilik net bir tarih verilmese de büyük değişiklik için en erken 2018 tarihleri yani müstakbel iPhone 8 serisi işaret ediliyor. 




    Apple ile ilgili diğer bir iddia da micro-LED ekran teknolojisi hakkında. Çok küçük LED dizileriyle piksel oluşturma mantığını temel alan micro-LED ekranlar hem daha büyük kontrasta sahip hem de çok az enerji tüketiyor. En büyük dezavantajı ise büyük boyutlarda üretilememesi. Apple'ın akıllı saatinde de micro-LED ekranlara geçiş yapmak ve böylece enerji tüketimini en aza indirmek istediği konuşuluyor. Firma geçmiş dönemde LuxVue adındaki micro-LED konusunda uzman bir firmayı satın almıştı.  

     







  • zaten şüphesiz eninde sonunda oled ekran gelecektir bunun için kain olmaya gerek yok teknoloji ilerliyor. Bu zamana kadar kullanmamaları doğru bir tercihti malum samsung yıllardan beri kullanıyor fakat parlaklığı hep yetersiz kalmıştı çok iyi renk sunmasına karşın, buda gün ışığı altında cihazı kullanmayı imkansız hale getiriyordu. Fakat samsungunda son modellerine baktığımızda artık bu sorunun ortadan kalktığı aşikar neticede olgunlaşan teknoloji apple tabikide kullanacak ve hatta kendi keşfi gibi tanıtacak ve bu sebepten sanki ilk defa apple kullanmış gibi müşterileride havalara girecek:P:)))

  • AMOLED
  • Apple malzemeden feragat etmenin sıkıntısını İhone 6 kasa bükülmesi şikayetlerinde gördü.Apple ekran,kasa malzemesi ve bataryadan ödünç veremez artık,bu konularda kendisini düzeltmek zorunda.

  • Eveeet roark kardeş bizim haber yine geldi. Bana şöyle bir mesaj atmıştın bilmem hatırlar mısın?
    Orijinalden alıntı: Roark

    apple amoled değil, oled kullanmak istiyor. Arasındaki teknik farkları araştırmanızı tavsiye ederim.


    Apple'ın hangi ekranı kullanacağını telefon çıktığında anlayacağız anladığım kadarıyla. Şimdi ne desek boş. Super Amoled ekran sandığın kadar kötü bir ekran değil. Kullananlar bilir.

  • Amoled gelirse satış rakamları yükselir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple amoled kullanmaya baslayinca bakalim ayfon fanlari ne diyecek hepsi amoled ekrana yapay yapay diyip duruyor acipta bi note5 ekranina bakmiyorlar yapay mi degil mi diye o yapay renkler s3te kaldi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sonunda olacağı o zaten, geçsinler
  • 326 ppı degerinide bi zahmet bırakır artık heralde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samsungun orta seviye a7 cihazındaki ekran bile Apple’ın 4000 tllik 6splusın ekranından 2 gömlek üstün, adam gibi ekran koyarlar artık umarım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amoled ekrani pek tavsiye etmiyorum. Lcd IPS daha iyi bir teknoloji. Goruntu farki gunes isigina cikinca belli ediyor kendisini.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: AtiMX4

    Amoled ekrani pek tavsiye etmiyorum. Lcd IPS daha iyi bir teknoloji. Goruntu farki gunes isigina cikinca belli ediyor kendisini.


    Senin söylediğin s5 ile birlikte tarih oldu. Samsung'un ekranları güneş altında en iyi görünen ekranlardır.

  • Apple kendi ayağına sıkar kesinlikle ips ekran olarak gitmeli amoled ekranlar çok cirtlak görünüyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güç tüketimi düşük olsun gerisi zaten çok önemli değil.
  • bencede geçmeli samsung amoledi son zamanlarda iyi adam etti artık geçilir ve sorunda yaşanmaz...

  • Amoled bence sikintili. Bence gecmemesi daha iyi. Amoled ekranlar normal ekranlara gore daha kolay kirilabiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mar00N -- 14 Ocak 2016; 0:53:19 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugune kadar gordugum en iyi ekran, lumia 820'deki Nokia ClearBlack Amoled ekrandı, gün ışığında bile parlak, gece sıfır ışıkta ise gözyormayan simsiyah bir ekran.
    Tüm üreticiler yakında geçer. Amolede.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mar00N

    Amoled bence sikintili. Bence gecmemesi daha iyi. Amoled ekranlar normal ekranlara gore daha kolay kirilabiliyor.

    Kırılma amoled ekran ile alakalı bir şey değil! En son katman olan gorilla glas ile alakalı daha çok. Ayrıca ekran büyüdükçe kırılma kolaylaşıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CozgurY

    zaten şüphesiz eninde sonunda oled ekran gelecektir bunun için kain olmaya gerek yok teknoloji ilerliyor. Bu zamana kadar kullanmamaları doğru bir tercihti malum samsung yıllardan beri kullanıyor fakat parlaklığı hep yetersiz kalmıştı çok iyi renk sunmasına karşın, buda gün ışığı altında cihazı kullanmayı imkansız hale getiriyordu. Fakat samsungunda son modellerine baktığımızda artık bu sorunun ortadan kalktığı aşikar neticede olgunlaşan teknoloji apple tabikide kullanacak ve hatta kendi keşfi gibi tanıtacak ve bu sebepten sanki ilk defa apple kullanmış gibi müşterileride havalara girecek:P:)))

    Yazınız çok hoş lakin noktalama işaretleri kullanımına birazcık daha ihtimam gösterseniz, çok daha iyi olabilir.
    Teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi casperfriendly -- 14 Ocak 2016; 8:30:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Klasik ghosting ve beyaz renk sorununu aşmadan kullanmaz umarım.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.