Şimdi Ara

Intel Skylake ailesindeki bir hata, belirli işlemlerde donmalara sebebiyet veriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Intel Skylake ailesindeki bir hata, belirli işlemlerde donmalara sebebiyet veriyor





    Intel'in yeni nesil Skylake mimarili işlemcileri yavaş yavaş pazarda yayılmaya başlarken, daha çok kurumsal tarafı ilgilendirecek bir hata ortaya çıktı. Intel'in de resmi olarak doğruladığı hata, karmaşık işlemler esnasında ortaya çıkıyor ve donmalara sebebiyet veriyor. 




    Hata ilk olarak hardwareluxx.de forumlarında, Prime95 sistem test yazılımını çalıştırırken ortaya çıktı. Daha sonra yazılımın lisans sahibi Great Internet Mersenne Prime Search (GIMPS) tarafından da hata doğrulandı ve Intel'e gerekli raporlar gönderildi. Intel ise BIOS güncellemesi ile hatayı gidereceğini açıkladı.




    Hata hem Windows hem de Linux işletim sisteminde ortaya çıkıyor. Prime95 yazılımı, karmaşık test işlemlerine başladıktan sonra sistemde donma ve fonksiyon bozuklukları yaşanıyor. Bununla birlikte önceki nesil Intel işlemcilerin hiçbirinde böyle bir sorun yaşanmamış. Hata sadece Prime95 yazılımında olsa da, araştırmacılar bilimsel ve finansal kurumların karmaşık işlemlerinde de aynı hatanın ortaya çıkabileceğini ifade ediyor. 




    1994 yılında da Pentium FDIV adında bir hata ortaya çıkmış ve devre tasarımından kaynaklanan bu hata, kayar noktaların kısımlara ayrılmasında problemlere sebep oluyordu. Bir matematikçi tarafından keşfedilen bu hatanın giderilmesi epey uzun sürmüştü. Yine önceki yıllarda Intel'in Haswell ve ilk Broadwell işlemcilerinde de bir senkronizasyon hatası ortaya çıkmıştı.  

     







  • amd kalitesiz bulldozer modülünde cache hatası var diyenlerden bir açıklama bekliyorum doğrusu, en kaliteli markalarda dahi problemler olabiliyor bunu hemen kalitesizliğe yormak firmayı kötülemek, millete intel işlemci sattırmak için çırpınmak neden anlaması güç doğrusu. Sorun güncellemeyle düzeltilebiliyorsa ne ala peki çözülemeyip devam ederse işte intelin kalitesini yapacağı açıklama ve değişim programı sunup sunmayacağı zaman görmüş oluruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doom II -- 12 Ocak 2016; 23:01:50 >
  • 4790K and 4690K akar...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • i5 6660K yı 6 aydır kullanıyorum hertürlü testi yaptım hertürlü oyunuda oynadım son kullanıcıyı dogrudan etkilicek bir sorun oldugunu düşünmüyorum ancak başka 6600K kullan biri daha yazarsa sevinirim

  • Benim bildiğim İntel kısa süre içerisinde bir değişim programı başlatır. Umarım yanılmam.

    Değiştirmelerine gerek kalmamış. "Intel has developed a fix, and is working with hardware partners to distribute it via a BIOS update."



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c36ab7c4 -- 12 Ocak 2016; 21:31:08 >
  • Agir sogutucuda bukulmesi derken simdi bu hata, yillar sonra intel kullanmaya baslamistim pisman olmaya da basladim..

  • Bios güncellemesiyle giderilecek bir sorun olduğu yazıyor haberde. Olay yapmamak lazım.
  • Bu haberlerden dolayı skylake almaya korkar oldum yahu. Bari biraz daha bekleyeyim yenisi çıksın :) 3770K zaten rahat rahat yetiyor da diğer pc q6600, onun yerine i5 6600 düşünüyordum ama bir sene daha bekleyeyim bari :)

  • 6700 hq var laptopta hiç memnun değilim mavi ekran yiyorum hep bios bekliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EnemyDestroyeD kullanıcısına yanıt
    servise götürmenizi öneririm sıkıntı çözüceklerine eminim
  • EnemyDestroyeD kullanıcısına yanıt
    Skylake'i beklemeyip 5700 hq'lu cihaz aldığıma cidden sevindim şimdi
  • ekrem71 sen haber yapmasan olmaz mı? haberi merak ediyorum senin yazdığını görünce direk kapatıyorum siteden beni soğuttun. ya apple haberi yaparsın yada sabun köpüğü gibi gereksiz haberlere yer verirsin. bu haber bana ne kattı şimdi.. mış mış ta miş miş te böyle haber yapıyorsun.. çok boş hiç yapma bıktık senin haberlerinden

  • quote:

    Orijinalden alıntı: PsychicPower

    Skylake'i beklemeyip 5700 hq'lu cihaz aldığıma cidden sevindim şimdi


    güle gle kullanın hocam benden başka 6700 k hq alan arkadaştadada aynı sorun var umarım BİOS la çözülür kanser olcam yoksa
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EnemyDestroyeD

    quote:

    Orijinalden alıntı: PsychicPower Skylakei beklemeyip 5700 hqlu cihaz aldığıma cidden sevindim şimdi
    güle gle kullanın hocam benden başka 6700 k hq alan arkadaştadada aynı sorun var umarım BİOS la çözülür kanser olcam yoksa

    bende varmı bilmiyorum nasıl fark edicem :

  • hay bin kunduz. hem 6200u hem 6500u işlemcili laptopta windows 10 kullanırken bazen kitleniyor. i7 ile 5-6 defa geldi başıma i5 ile şimdilik sadece 1 defa oldu.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.