Şimdi Ara

Apple için 2016 büyük bir hayal kırıklığı olabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Apple için 2016 büyük bir hayal kırıklığı olabilir





    Son günlerde küresel hareketlilik ve akıllı telefon pazarındaki durgunluk beklentisi nedeniyle, Apple'ın hisselerinde tarihi düşüşler yaşanıyor. Geçtiğimiz hafta burada haberini verdiğimiz gibi 100$ sınırının da altına düşen ve 100 milyar dolar değer kaybına uğrayan Apple için analiz uzmanları da kötü bir tablo çiziyor. 




    Geçtiğimiz yıl Nisan ayında 700 milyar dolar ile en yüksek pazar değerine ulaşan Apple için analizler oldukça umut vericiydi. iPhone satışlarında da tavan yapan firma bununla birlikte hızlı bir düşüş trendine girdi. Geldiğimiz noktada firma son 15 ayın en düşük seviyesinde. Haliyle analizler de tam ters istikamete döndü.




    Ünlü analiz uzmanı Todd Gordon, yaptığı açıklamada Apple'ın potansiyel olarak korkunç bir durumda olduğunu ve önümüzdeki dönemde Appe'ın daha büyük zorluklarla karşı karşıya kalabileceğini ifade etti. Gordon firma için 3 aşama belirlemiş durumda. Eğer hisseler 96$ seviyesinin altına inerse 81$'a giden direnç kırılmış olacak. Eğer 81$'ın da altına inerse artık Apple için 56$ seviyesine doğru yolculuk başlayacak. Bu durumda en değerli şirketler sıralamasında Apple alt sıralara doğru inecek. 




    Hali hazırda Çin ekonomisindeki yavaşlama Apple'ı da etkilemiş görünüyor. Ayrıca bu yıl için iPhone satışlarında yüzde 30 azalma olacağı iddia ediliyor. Bu yüzden Apple'ın siparişlerde azaltma yaptığı ve Foxconn'un bu gelişme üzerine işçi çıkarmak zorunda kaldığı da gündeme gelmişti. Firmanın bu yıl piyasaya sürmesi beklenen iphone 6C veya iPhone 5e adındaki 4 inçlik cihazın satışlara katkı yapacağı düşünülüyor. 

     







  • iPhone killerlar cikar simdi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Piyasa doyuma ulasti ayri konu tum dunyada devam eden ekonomik daralma, teror olaylari, savas ihtimalleri tuketicinin elindekini bir yil daha kullanmasina yoneltiyor..

  • Değer kaybına bak
    100 milyar dolar
  • Benim gibi herkes üç kere swaplasa 🤓 Hayır 4sten beri sarı tonu çözemediler hak ediyorlar, kalite kontrolsüz cihaz satıyorlar .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Batsınlar.
  • 9 Ocak tarihinde yine bu forumda yazdığım yazımı aynen ekliyorum;
    https://forum.donanimhaber.com/showtopic.asp?m=113411039&p=1#113425247


    Apple için 2016 büyük bir hayal kırıklığı olabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Microsoft doğru hamleleri yapabilse aslında en sağlam altyapı potansiyel onda o ama belli olmaz birgün yine parlayabilir

  • grafikte 2013'de daha sert bir düşüş yaşadıkları görülüyor ama sonra iyi toparladıklarını görüyoruz bu düşüş aslında biz tüketicilere yarayacak, bundan sonra iphone 7 ve diğer apple ürünleri daha yenilikçi ve albenili gelmesi olası çünkü bu düşüş apple'a tokat gibi çarpmıştır bu sayede ne versek gidiyor mantığı bir süre duraklayabilir, iphone 7 her zamankinden daha yenilikçi gelebilir yoksa zaten tablolar ortada kendileri bilirler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doom II -- 12 Ocak 2016; 17:56:27 >
  • Kesin battılar hadi herkese hayırlı olsun dhde bi 5 seneye apple haberleri gormeyecegiz

  • apple icin en buyuk risk, nokianin batmasina neden olan durum. gelirlerinin buyuk kismi bir kac urune dayaniyor. urun cesitliligi yok. su anki durumlari cok iyi, urunleri cok basarili ama piyasa dengeleri bir sekilde degisir, ruzgar tersine donerse kendini cok hizli bir sekilde nokia ile ayni acmazda bulabilir.

  • darkaura kullanıcısına yanıt
    amerikan şirketi nokia'nın durumuna kolay kolay düşmez ama bir şeylerin kötü gitmesi için illa batması gerekmiyor resmen bir samsung kadar eridiler, ayrıca birkaç ürünle var olmaları bu kadar iyi olmalarını sağlıyor bir firma kontrolsüz dallanıp budaklandıkça özellikle yeni alanlarda sonuç çoğunlukla hüsran oluyor dediğiniz eksikliğin apple'da farkında o yüzden kendini otomotiv sektörüne atmaya çalışıyor orada kendine yer bulursa oturaklı bir sektör olduğu için bu yüzyıl batmaz en azından.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doom II -- 12 Ocak 2016; 18:07:41 >
  • kötüye bişey olmaaaaaz iyiyde Allah korur:P:)))

  • quote:

    Orijinalden alıntı: CozgurY

    kötüye bişey olmaaaaaz iyiyide Allah korur:P:)))

  • Apple'a birşey olmaz.Kullanıcı kitlesi büyük.

  • hisse sahibi eften püften olaylarda elindekini çıkartıyor ben bir sonraki çeyrektede apple'ın satışlarını artıracağını düşünüyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi There goes your life -- 12 Ocak 2016; 22:00:52 >
  • İşin sonuna bak sen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence iphone larda tasarım değişceği için satış yapar...

  • sadece apple değil ki samsung da aynı şekilde

    gelip de işçilik ucuz diye çine fabrika kurarsan olacağı bu

    adamlar kopyalama ustası

    lenovo, huawei, xiamoi, zte bunlar nasıl büyüdüler arge yatırımlarıyla mı
  • Beter olsun, bu fiyat politikasıyla inşallah beterin beteri olur. Allaha şükür her türlü ürününü alabilecek konumdayım ancak Apple'ın fiyat politikasıyla kullanıcıları koyun yerine koyması bende ciddi anlamda bir antipati oluşturdu. Bu arada iPhone, iMac ve iPad kullanıcısıyız ailecek :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.