Şimdi Ara

Apple Music, altı ayda Spotify’ın altı yıllık başarısını yakaladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Apple Music, altı ayda Spotify’ın altı yıllık başarısını yakaladı

     

    Apple’ın çevirim içi müzik servisi Apple Music, hem Android hem de iOS platformunda yer alıyor oluşu ile ilgi uyandırmıştı. Spotify, Deezer gibi bu alandaki eski oyuncular için çok ciddi bir rakip olan servis, yayınlandıktan sadece altı ay sonra 10 Milyon Premium kullanıcı sayısını yakaladı.



    Spotify’ın altı yılda elde ettiği 20 Milyon ücretli abonelik rakamı düşünüldüğünde Apple’ın rakiplerini alt etmesinin çok uzun sürmeyeceği açık görünüyor. An itibariyle 100’den fazla ülkede yer alan Apple Music, bu rakama karşın Spotify kadar geniş bir coğrafyaya hükmetmiyor ne yazık ki. Mesela ülkemizde henüz gerekli anlaşmalar sağlanamadığı için hizmet sunulmaya başlanabilmiş değil. Buna rağmen elde edilen 10 Milyon abone gerçekten önemli.



    Analistler 2017 yılına kadar Apple Music hizmetinin alanındaki lider servis olacağını iddia ediyor. Nielsen Music verilerine göre çevrimiçi müziğe ilgi 2014 yılında %50’den fazla artarken, lisanslı albüm indirme oranları %9 düşüş gösterdi. 2014’te çevirim içi olarak dinlenen parça sayısı ise 164 milyarın üzerinde.







  • Böylece iTunes'in en büyük rakibini Apple kendisi üretmiş oldu. Eli ellere bırakmadı.

  • Açıkçası spotifyin ücretsiz çok berbat bir şarkı dinliyorsun hemen reklam giriyor araya.Eğer iPhone kullansaydım Apple Music kullanmak isterdim.

  • Başlık ve içerik ayrı. Tamam başarı var da 6 ayda elde edilen 10m iken spotify için 20m olduğu yazılmış. Aynı başarıya ulaştı diye kıstasa girme yolu bu olmaz sanırım.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Niklaus1864

    Açıkçası spotifyin ücretsiz çok berbat bir şarkı dinliyorsun hemen reklam giriyor araya.Eğer iPhone kullansaydım Apple Music kullanmak isterdim.

    spotfyde ücretside reklam var diyorsunuz.iphonunuz olsa apple music kullanırım diyorsunuz apple size bedava mı verecek acaba.spotifyede para verirseniz reklamsız daha kaliteli şarkı dinlersiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: St Batuhan

    Başlık ve içerik ayrı. Tamam başarı var da 6 ayda elde edilen 10m iken spotify için 20m olduğu yazılmış. Aynı başarıya ulaştı diye kıstasa girme yolu bu olmaz sanırım.

    Apple Music dinleyenler gökten zeblinle inmedi ya Spotify kullananlar geçiş yaptı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Spotify batar benden söylemesi. Umarım da öyle olur. Arayüzü, reklamları çıldırtıyor.
  • Kardeş merak etme bende üç dört ay spotify premium kullandım fakat fiyat politikası ve yerli müzik konusundan dolayı, ayrıca android telefonumda saçma sapan atmalardan dolayı çok sıkıldım.Bu programı uzun süreden beri kullanıyorum aksine ilk çıktığında çok memnundum.Bunun belirtmek isterim.Ayrıca apple tabi ki de hayrına vermez.Siz istiyorsanız onu kullanın herkes sevecek diye bir şey yok.
  • Niklaus1864 kullanıcısına yanıt
    ben sizin sevip sevmemenize bişey demedim.orada spotify ücretsizde müzikden sonra reklam çıkıyor çok berbat demişsiniz.ücretsiz kullanıyorsunuz (paralısını kullanmışsınız) reklamlardan hareket ederek berbat demişsiniz.ücretsiz kullanırken bunu demeye hakkınız olmadığını düşünüyorum.o da hayrına ücretsiz dinletmiyor.ayriyeten ücretsiz olmayan bi servisi ardından övmüşsünüz.kullan(a)madığınız halde.
  • Hala söylüyorum ve söylemeye devam edeceğim geçici başarı. Spotify benim gözümde hala en iyisi. Hele ki fiyatları tartışılmaz.

  • Tamam kardeş sen hangisini istiyorsan onu kullan ben burada fanatiklik yapmak istemiyorum.Ben sadece ücretsiz sürümünde bu kadar reklam yayınlanmasına sinir oluyorum.Tabi kide koyulmasın demiyorum ama kullanıcıları bunaltan her şarkıdan sonra reklam çok bayıyor, git yerine youtubedan dinle daha iyi.
  • Spotify dan önce bi şarkıya 2/3 lira veriyorduk itunes da. Şimdi milyonlarca albüm ve listeye aylık 10 lira bile vermiyoruz. Spotify sıkıştırmasa apple music olmazdı zaten. Çok yaşa spotify :)

  • Türkiye'ye de açsın da bizde kullanalım, Spotify'ın Android uygulaması çok da stabil çalışmıyor.

    Çalışsa idi eğer sırf Apple tekelliğini desteklememek adına Spotify'a devam ederdim, o da ayrı.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: umut_baris

    Spotify batar benden söylemesi. Umarım da öyle olur. Arayüzü, reklamları çıldırtıyor.


    Bu düşmanlık neden anlamadım? Size ücretsiz premium sevis vermediklerinden mi? Gayet güzel servisleri, geniş bir arşivi ve epey yetenekli bir yazılımı var. Bölgesel fiyatlandırma da yapıyor. Yarın apple müzik gelip size reklamsız müzik dinletir, bir de premium servis için 40 lira isterse bu beddualarınızın karşılığını alırsınız umarım.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Team McLaren

    Türkiye'ye de açsın da bizde kullanalım, Spotify'ın Android uygulaması çok da stabil çalışmıyor.

    Çalışsa idi eğer sırf Apple tekelliğini desteklememek adına Spotify'a devam ederdim, o da ayrı.

    Hocam ağzınla bin yaşa tam demek istedimlerimi demişsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 aylığına 1 liradan spotify aldım.Gayet memnunum.Apple music de aynısını sunacak.Belki daha fazla şarkı olur sadece.O da değiştirmeye gerek bir sebep değil.

  • apple'ın kendi sistemi varken bende spotify kullanmazdım
  • Apple tebrik edilmeyi hak ediyor başka açıklaması olamaz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • spotify da ios (ipad) android arasinda (ikiside ucretsiz iken) fark var.
    iphone um olmadigi icin bilemiyorum telefonda nasil.
    liste yapmisim ornegin , ios spotify da istedigim sarkiyi calmama izin verirken android de sadece karisik calmama izin veriyor.
    ayrica android spotify da bariz sekilde daha fazla reklam var.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • tebrik etmek lazım ama ben ikisinide kullanmıyorum...

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.