Şimdi Ara

Samsung'dan modüler televizyon konsepti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Samsung'dan modüler televizyon konsepti





    CES 2016 fuarında satışa hazır pek çok elektronik cihaz gün yüzüne çıktı. Bunlar yanında konsept tarzında olan ve fikir verme amacıyla sergiye katılan teknolojiler vardı. Samsung'un 170 inçlik dünyanın en büyük SUHD akıllı televizyonu yanında modüler olarak kullanılabilen yeni bir proje de ilgi odağıydı.




    Firmanın fuarda Future TV Zone adıyla kurduğu konsept tasarım alanında sergilenen dev televizyon, 8 farklı ekrana bölünerek çok çeşitli amaçlar için kullanılabiliyor. Normalde tek bir ekran gibi görünen televizyonu modüler hale getiren de bu küçük ekranlar. Ekranlar birleştiği anda oynatılan içerik de otomatik olarak yeni ekrana göre şekil alıyor. Daha doğrusu ekranlar içeriğe göre hareket ediyor. Futbol maçı, aksiyon filmi veya akşam haberleri gibi içeriklerde en iyi görüntü oranını sunmak için ekranlar birleşiyor veya ayrılıyor. Bunun için televizyon sürekli 16:9 ve 21:9 görüntü oranı arasında geçiş yapıyor. 




    Ekranlar arasındaki boşluğu doldurmak için ise yine hareketli karolar kullanılmış. Böylece toplamda ekranlar ile birlikte 24 adet hareket eden karo bulunuyor. Yani ekranları manuel olarak ayırıp birleştirmek mümkün değil. Bu bakımdan konsept büyük bir sistemin kurulmasını gerektiriyor. 




    Tasarım şimdilik konsept aşamasında ve ne zaman hayata geçecek bilinmiyor. Hayata geçse bile muhtemelen firmaların yüksek bütçeli reklam tasarımlarında yerini alacaktır. Yine de daha küçük formatlarla son kullanıcıya sunulabilecek versiyonlar ihtimal dahilinde.  

    Samsung'dan modüler televizyon konsepti 

     







  • Avm'lerde göreceğimiz yeni oyuncaklardan...
  • İki parçalı ekran fikri hoşuma gitti. Eğer ilk oranı 16:9 ise dönüştüğünde 9:4 olur ama bu oran bile 16:9'a göre 21:9 filmlerde daha iyi deneyim sunar.

  • Tam çarkıfeleklik
  • Şu hali ile koca bir platform olması sebebi ile kullanım alanı çok kısıtlı.Reklam amaçlı kullanıldığında son derece ilgi çekici bir araç olabilir. Gayet güzel bir görsel show sunuyor. Beğendim :)

  • Güzel bir yaklaşım, çerçeve sıkıntısı olmaması önemli nokta ama karolara dayatılmasını aşacaklardır sunmak istiyorlarsa yoksa cidden şov malzemesi olur. Evde de buna uygun şovlar izlemek anlam ifade eder en çok. Tabii 16:9'dan 21:9 a geçebilmesi de hoş bir şey, izleyeceğin filme göre şekil alır ama zaten kaliteli bir projektör kullanmak bu konuyu rahatça aşıyor iş film ise ya da kaliteli bir tv de keza alt kısımları simsiyah bırakır, rahatsız etmez. Kaldı ki altyazının gelmesi de oraya avantaj normalde.

  • Gelecekte evimizdeki monitörler tv ler için modüler, elimizle sürükleyerek üstten yana, yandan üste ekleme çıkartma yapabileceğimiz sistemler yaparlarsa kullanışlı olur. Yeri geldiğinde 16:9 yeri geldiğinde 21:9 güzel olur. Ama şu haliyle hantal bir platform, avm lerde belki işe yarar.

    Google'ın glass projesindeki sunumlarında aslında hemen hemen tüm monitör, tv türevlerini kökünden yok edebilecek bir projeye benziyor. Gözlük ile istediğin duvarında istediğin ebatlarda istediğin kadar monitör oluşturulabiliyordu. İstersen telefonda resmi büyütür gibi duvarındaki monitörün ebatını büyütebiliyordun. Yani o sunumdakiler gerçekten son tüketiciye o kalitede sunulacak ise eve tv neyim almaya gerek kalmaz :) Resmen gözlükleri takan herkes kendi sanal dünyasında kendine göre ayarladığı objeler ile paylaşıma açmadığı sürece sadece kendi gördüğü şeyler ile yaşayabilecek.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.