Şimdi Ara

Dünyanın en küçük yakıt hücreli şarj istasyonu: Jaq

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dünyanın en küçük yakıt hücreli şarj istasyonu: Jaq


    Batarya teknolojilerinde halen devrimsel çapta gelişmelerin olmaması, üreticileri farklı çözümlere yöneltiyor. Hızlı şarj ve büyük kapasitelerin yanında, yakıt hücresi de yeni bir alternatif olarak öne çıkıyor. Kullan at tarzındaki bu alternatif CES 2016 fuarında da kendisini gösterdi. 




    İsveçli MyFC girişimi tarafından geliştirilen Jaq, dünyanın en küçük ve en güçlü yakıt hücreli taşınabilir şarj istasyonunu geliştirdiği iddiasında. Halen ülkede pazarlaması yapılan Jaq, herhangi bir prize ihtiyaç duymadan kullancının uzun süreler telefonunu şarj edebilmesini amaçlıyor. Firma yıl başından bu yana teknolojisini geliştiriyordu ve kısa süre önce de satışlara başladı. 




    Jaq, gerekli enerjiyi yakıt hücrelerinden karşılıyor. Bir kartuş içerisinde 10 adet yakıt hücresi mevcut. İçerdiği su ve tuz ile kimyasal reaksiyona giren bu hücreler yaklaşık olarak 1800mAh kapasite sunabiliyor. Kartuşlar çok ince olduğu için kullanıcılar rahatlıkla yanında taşıyabiliyor. Örneğin bir kullanıcı 10'lu paket aldığında yaklaşık olarak 18000mAh kapasiteye sahip oluyor. 




    Jaq kartuşları şu anda yüzde 50 geri dönüştürülebilir materyalden imal ediliyor. Gelecekte bu oran yüzde 100'e çıkarılacak. Sürekli çöpe atılacağı için firma çevreye zarar vermesini istemiyor. Ayrıca üretim konusunda da yeniden dönüştürülebilir olmasının avantajı büyük olacak. 




    Ancak sistemin bir dezavantajı var. Kimyasal reaksiyon başladıktan sonra bir cihaz takılı olsun veya olmasın yakıt hücresi iki saat içerisinde kendisini boşaltıyor. Bu bakımdan USB çıkışına hemen cihazı bağlamak gerekiyor. Ayrıca kartuşların raf ömrü de yaklaşık iki yıl.




    Jaq doğrudan satış yerine abonelik tarzında bir satış yöntemini benimsemiş. Kullanıcılar aylık 5 Avro karşılığında Jaq şarj kutusuna ve yakıt kartuşlarına sahip olabiliyor. Ek kartuş isteyenler ise yine bu rakama ekleme yaparak sahip olabiliyor. MyFC, önümüzdeki aylarda Dubai'de satışlara başlayacak. Daha sonra ise ABD ve Çin'e açılması planlanıyor.  

     







  • Kullan ve at. Kullanıcı açısından çok pratik, üreticiler açısından da bakıldığında yeni ürün yeni pazar. Ancak bu israfın ve bu ürünlerin doğaya zararları nasıl olur. Endişe duyuyor insan.

  • bu kadar uğraşacaklarına biraz kalın ve ağır olan bataryalı telefonlar üretseler daha iyi
    ince yaptık diye övünüp yakında millete nükleer şarj ünitesi taşıttıracaklar :)
  • Çakmak gazı ile olan versiyonu çok iyiydi bunların.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10'lu paket alınacağına neden tuzlu suyu kullanici ilave edemiyor ?
    yaş çözüm, ancak satarlar 10'lu paketlerini.

  • nihayet batarya tarafında yeni bir teknoloji, yani fuel cell yeni değil tabi ama mobil pazar için yeni, bunun arkası gelir.

  • Hep zarar hep

  • Pek pratik değil 1800 mah zaten kime yeter ki ?

    Sadece bu teknoloji bence doğada gezemeye çıkan ve az eşya taşımak isteyenler için birebir.

    Bu durumda bile büyük olmalı ve bence içindeki pili şarj etmeli zira cihaz takılı değilse bile böylece sonra gerektiğinde şarj edebilelim.

    Bunun yerine güneş ışığı ile enerjisini Güneş'ten alan modellerde var ama tabi gündüz geziyorsunuz oturup şarj olmasını bekleyecek halimiz yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerekli birşey değil. 1800 mah telefonu tam doldurmaz bile..!

  • Kendisini boşaltırsa ne anladım ben o işten...

  • Yazıcılar gibi sarf malzemelerinden kazanmak istemişler herhalde. Bu ürünün piyasadaki şarj edilebilir powerbank'lere göre bir artısı olduğunu düşünmüyorum.
    Aksine sürekli kartuş istemesi ile bütçe dostu olmayacaktır.
  • Mantıklı bir ürün olsa zaten fiyat olarak daha üst bir seviyede olurdu sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.