Şimdi Ara

Masaüstünde Android isteyenlere Remix OS

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
2
Favori
2.397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Masaüstünde Android isteyenlere Remix OS





    Eski Google çalışanlarından oluşan Jide girişiminin geçen yıl ki CES fuarında tanıttığı Surface benzeri Android tablet oldukça ses getirmişti. Girişim daha sonra televizyonlar için Android işletim sistemli bir HDMI adaptörü geliştirdi ve Kickstarter üzerinde 1.6 milyon dolarlık destek sağlamayı başardı. 




    Bu yıl girişim bir adım daha öteye gidiyor ve masaüstünde çalışacak bir Android işletim sistemi geliştiriyor. Aslında Remix Mini adındaki HDMI adaptöründe kullanılan modifiye edilmiş bir Android sürümünden bahsediyoruz. Girişim geçen yıl Nexus 9 ve 10 gibi bazı tabletler üzerinde deneysel olarak işletim sistemini test etmişti. Bu yıl ise Remix OS 2.0 olarak, USB belleklerde çalışan bir işletim sistemi geliştirildi. 




    En iyi Android modifikasyonu iddiasındaki Remix OS 2.0, gerçekten bu ünvanı hak edebilecek nitelikte zira ana ekran Windows'dan hatırlayacağımız şekilde, sağ alt kısımda saat ve bildirim paneli ile sol kısımda uygulama menüsü ve kısayollardan oluşuyor. Bu kullanımda yabancılık çekmeyeceksiniz. 




    Henüz Android tarafında göremediğimiz yenilikçi bir dosya yöneticisi geliştiren ekip ayrıca gelişmiş fare işaretçisi, sağ tık özelliği, ayrı pencerelerde çalışabilen çoklu görev yönetimi, Google Play mağaza erişimi, tam ekran verimlilik uygulamaları gibi sayısız yeniliği de platforma entegre etmiş. 




    x86 sistemlere uyumlu olması Remix OS 2.0 sürümünün potansiyelini oldukça yükseltiyor zira bazı otoriteler Chrome OS platformunun olması gereken hali yorumlarını yapıyor. Gelecekte Chromebook konseptini örnek alan düşük maliyetli dizüstü modellerinde Remix OS 2.0 çok rahat bir şekilde çalışacaktır. 




    CES 2016 fuarında Remix OS platformunu USB 3.0 disklere kurarak dizüstü modellerinde kullanmak mümkün. Firma ayın ortalarına doğru meraklı herkesin indirerek deneyebileceği açık beta sürümünü yayınlamayı amaçlıyor. Elde edilecek geri bildirimlerle nihai sürüm de şekillenmiş olacak.  

     

    Masaüstünde Android isteyenlere Remix OS 

     







  • Çok güzel. Androidin coklu uygulamaya izin verilmis ve baska yonperiyle de gelismis bir surumunu masaustunde ve guclu bir donanim ile kullanmak cok guzel olur. Android masaustunde windowstan daha iyi olur bence.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: benhuraxu

    Çok güzel. Androidin coklu uygulamaya izin verilmis ve baska yonperiyle de gelismis bir surumunu masaustunde ve guclu bir donanim ile kullanmak cok guzel olur. Android masaustunde windowstan daha iyi olur bence.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: benhuraxu

    Çok güzel. Androidin coklu uygulamaya izin verilmis ve baska yonperiyle de gelismis bir surumunu masaustunde ve guclu bir donanim ile kullanmak cok guzel olur. Android masaustunde windowstan daha iyi olur bence.


    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bluestacks emulatörü vardı ama çoğu oyunda yetersiz kalıyordu. real racing 3 kuruyorsun çok hızlı çalışıyor ama grafikler berbat. bu çok iyi bir haber oldu. kısa sürede gelişir umarım

  • uğraşılmaz ya
  • valla çok güzel olmuş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Windows a kazık çakar ama bu böyle çıkarsa :D

  • Bu haberi dün başka biryede okumuştum. Donanım habere geç ulaşmış bu bilgi.

  • Kullanışlı ve güzel arayüzlü ancak sürekli kullanılacak bir şey değil. İlk hevesle biraz kurcalanır sonra Windows'a geri dönülür.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bkaakco -- 9 Ocak 2016; 16:23:54 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Google Play çalışırsa ARM tabanlı PC'ler için bu isletim sistemi alır başını gider.ARM işlemcilerinde maliyeti x86-64 göre daha düşük buda çok daha ucuz pcler çıkması demek.

  • Benim çok hoşuma gitti, cebinizde kendi kişisel Anroid'li bilgisayarınızı taşımak gibi bir şey. Sitesinde bulduğum yazı;

    Minimum System Requirements

    A USB 3.0 flash drive that supports FAT32 format, with a minimum capacity of 8GB and a recommended writing speed of 20MB/s.

    A PC with USB legacy boot option.

    Keşke 2.0 ile de çalışabilseymiş...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kefelon

    Benim çok hoşuma gitti, cebinizde kendi kişisel Anroidli bilgisayarınızı taşımak gibi bir şey. Sitesinde bulduğum yazı;Minimum System RequirementsA USB 3.0 flash drive that supports FAT32 format, with a minimum capacity of 8GB and a recommended writing speed of 20MB/s.A PC with USB legacy boot option.Keşke 2.0 ile de çalışabilseymiş...

    2.0 ile çalışır ama takılarmalar ve donmalar olur sistemin iyi çalışması için 3.0 demişler

  • Her şey yerinde güzel.
  • benim gibi film izlemek müzik dinlemek ve basit oyunlar oynamak için bilgisayar kullananlar için cazip bir seçenek hemde korsan sıkıntısı yok düşük konfigürasyon sistemlerde Laptop lar için hayat kurtarır

  • Nasreddin hoca durur mu , yapıştırır hemen cevabı:

    Peki bu os yi raspberry pi de kullanabilecekmiyiz kullanırsak süper olur.

  • masaustunde windowsa altetnatif cikarmak icin cok gec

    ancak androidin gelisimi acisindan multitaskin gelistirilmesi iyi olacaktit

  • Herşey yerinde iyi burada windows iyi gider android telefonlarda kalsın

  • Çeşitlilik iyidir, ama Android kullandıktan sonra tablet alır yattığın yerden rahat rahat kullanırsın zaten uygulamalar dokunmatik için hazırlanmış.
    Pc platformunda windows'tan daha uzun süre vazgeçmem.
  • Remix mini banggood'da satılıyor. Kickstater'da 50$'a satılmıltı, bg'da 70$'dı şimdi 80$ olmuş :/

    Remix 1.0'dan beri takip ediyorum, kullanıcı yorumlarını gerçekten dikkate alıyorlar. Remix 1.5 ve remix 2.0 kullanıcı yorumlarına göre gelişti. Bu yönüyle jide grubunu beğeniyorum gerçekten.

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.