Şimdi Ara

İşçi çıkaran Foxconn'a devlet yardımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İşçi çıkaran Foxconn'a devlet yardımı





    Çin'de son dönemde yaşanan ekonomik durgunluk kimsenin dikkatinden kaçmıyor. Ülkedeki üreticiler diken üzerindeyken, temel üretim kategorilerinden olan elektronik cihaz pazarında yaşanan problemler doğrudan etki yapmaya başladı. Yılın ilk aylarında yaşanan durgunluk, Çinli üreticileri sarsıyor. 




    Bir süre önce Apple'ın, yılın ilk üç ayı için iPhone satışlarında düşüş öngörmesi nedeniyle, üretimde yüzde 30 kısıntıya gideceği haberleri gündeme gelmişti. Sadece Apple değil pek çok markanın aynı dönemde durgunluk beklentisine girmesi, üretimin azaltılması sonucunu doğurdu. 




    Zaten durgunluk içerisinde olan Çinli üreticilere bir de bu darbe gelince, işten çıkarmalar da kaçınılmaz oldu. iPhone üretiminin büyük kısmını yapan Foxconn, Zhengzhou tesislerinde pek çok işçiyi ücretsiz izne gönderirken, bir kısmını da işten çıkarmak zorunda kaldı. Yine iPhone üretimi yapan Pegatron ve lens tedariği yapan Largan, azalan talep nedeniyle hisselerde büyük düşüş yaşıyor. Genel anlamda durgunluktan etkilenen 134 Çinli tedarikçi bulunuyor. 




    Çin hükümeti, işten çıkarmaların artarak ekonomiyi etkileyecek noktaya gelmemesi açısından mali destek yapma kararı aldı. Hükümet işten çıkarmaların önlenmesi için firmalara toplamda 23 milyon dolar civarında destek sunacak. Bunun yaklaşık 12.6 milyon doları ise sadece Foxconn'a ayrıldı. Zira bir milyondan fazla çalışanı bulunan Foxconn'un, büyük işten çıkarmalar yapması sektörde domino etkisine neden olabilir. 




    Genelde yılın ilk üç ayı durgun zaman olarak biliniyor. Tüketicilerin yeni amiral gemi modellerini beklemesi nedeniyle raflardan uzak durması satışları düşürüyor. Yaz ve sonbahar aylarında ise satışlar artarak beklenen seviyelere çıkıyor. Bu da hem üreticileri hem de tedarikçileri rahatlatıyor.  

     







  • Geçen gün ki başka bir haber de çinde 1 çocuk sınırı 2 ye çıktı diye bir haber çıktı, bundan 10 sene sonra yine işçilerin halini düşünemiyorum bile..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adi herifler işçinin sırtından senede milyar dolar kar ederler 2 ay durgunluk olucak finanse etmektense işçiyi çıkarırlar

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr xXx

    Geçen gün ki başka bir haber de çinde 1 çocuk sınırı 2 ye çıktı diye bir haber çıktı, bundan 10 sene sonra yine işçilerin halini düşünemiyorum bile..

    Sanırım ilk çocuk kız olursa ikinciye izin veriyorlar. Erkek çocuk isteyenler bebeğin kız olduğunu anladıklarında kürtajla alıyorlar. Çinde bebek cinsiyeti öğrenmek de yasak ve bunu sağlayanlar ceza alıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşçi çıkaran Foxconn'a devlet yardımı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doom II -- 8 Ocak 2016; 20:36:52 >
  • Ülke insanı fakirlik içinde ağır koşullarda çalışırken ülke Dünya'nın yeni ekonomi tek eli olma yolunda hızla ilerliyor. Garip bir durum...

  • o kadar büyük bir devlet yardım etsin tabi...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.