Şimdi Ara

Apple hisseleri son 15 ayın en düşük rakamlarına geriledi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Apple hisseleri son 15 ayın en düşük rakamlarına geriledi

     

    Akıllı telefon pazarındaki duraksama beklentilerden en ciddi etkilenecek olan isimlerin başında hiç şüphesiz Apple geliyor. Gelirlerinin büyük bir kısmını iPhone satışlarından elde eden Apple cephesinde hisseler, analistlerin akıllı telefon pazarına ilişkin küçülme beklentisi açıklamasıyla düşüş trendine girdi.



    Dün itibariyle 100 Dolar’ın altına gerileyen Apple hisse değeri, an itibariyle 97 Dolar bareminde gezinmeye devam ediyor. Bu rakam son 15 ayın en düşük değeri aynı zamanda. Sadece bu hafta %7 değer kaybı yaşayan şirket, 97 Dolar ile adeta taban yaptı. Aralık başından beri yaşanan düşüş ile hisselerdeki toplam kayıp 100 Milyar Dolar’a ulaşmış durumda.



    Hali hazırda hisselerinin toplam değeri 544 Milyar Dolar olarak gerçekleşen Apple 2015 yılın ilk çeyreğinde 700 Milyar Dolar’ın üzerinde bir değerlemeye ulaşmıştı. Apple’ın yaşadığı bu kayıpta öncelikli pay analistlerin akıllı telefon satışlarındaki düşüş beklentisi olsa da Çin ekonomisindeki yavaşlamanın da piyasalar üzerindeki etkisinin Apple’a da yansımış olması muhtemel.



    Tabi bunlar işin gerçek etki boyutunda değerlendirilecek konular. Madalyonun diğer yüzünde ise spekülatif etkilerden bahsedebiliriz. Apple’ın düşen talebe paralel olarak üretimde kısıntıya gittiği yönündeki iddialar, zaten kırılgan olan piyasalarda bir panik havasını da ortaya çıkarmış olabilir.




    Kompleks bir tedarik zincirine sahip olan Apple’ın zaman zaman bazı isimlerden tedarik ettiği parçalarda kesintiye gitmeyi tercih etmesi gibi bir durum aslında çok yadırganacak bir konu değil ancak söz konusu isim Apple olunca en ufak bir hareketlilik piyasada dalga etkisi ile büyük yankı uyandırabiliyor. Toplamda ise zaten aşırı bir değerleme gösterdiği düşünülen Apple hisseleri bu düşüş ile olması gereken seviyeye de gelmiş olabilir belki. 130 Dolar seviyelerinin de görüldüğü bir şirketten bahsediyoruz ki Eylül ayında iPhone 7’nin çıkışıyla elde edilecek çarpıcı satış rakamları, daha ciddi bir sıçrama durumunu ortaya çıkarabilir.

     

    Piyasalara ilişkin kesin yargılar kullanmak hiçbir zaman pek mantıklı bir iş değil ancak 26 Ocak 2015 tarihinde açıklanacak mali rapor, hisselerin denge noktasına ulaşmasında etkili olacaktır. Bu denge düşüş mü yoksa yükseliş olarak mı gerçekleşecek onu da zaman gösterecek.







  • Tam alım zamanı.

  • bunlar fasa fiso asıl sebebi klasik ama apple'ın eski apple olmayışı, anlayacağınız bu şekilde ancak buraya kadar dayanabildi şirket, bundan sonra çeki düzen verilmezse düşüş devam edecektir çok fazla yazmak istemiyorum en basitinden şirket politikası değişti sadeliğini kaybetti kim görmüş ki apple'ın 50 tane ürün çıkardığını ipad mini, ipad, ipad pro, iphone, iphone c, iphone plus ve istenileni veremeyen watch ile karizmayı fena çizdirdi uzun zaman sonra rakiplerinden pek bir farkı olmayan başarısız bir cihaz piyasaya sürdü, hiç bir firmadan var olmayan o premium hissiyatı kaybetti android ilerlerken ios mahvoldu, bu tim denen adam yakın zamanda gitmezse çok daha hızlı eridiğine şahit olacağız ve şuda denebilir apple modası eskidi ancak eskisi gibi patlama yapacak bir cihazla dönerlerse güncellenebilir onuda acele ederek watchla kaçırdılar .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doom II -- 8 Ocak 2016; 20:25:16 >
  • Ayfon'un bildirim barını çekiyorum aapl hep kırmızı eksilerde

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazılımsal memnuniyetsizlikler has safhada ve bu da yatırımcıların gözünden kaçmıyor. Küresel risk iştahını da hesaba katarsak 82$' a kadar bir gevşeme bekliyorum. Tepe noktası olarak 135$'ı gören bir kağıt için hayli acı bir durum gerçi ama bugün tepki alımları gelerek %2 değer kazanmış (98.64$) durumda..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 yıl önce iphone 6 çıkmıştı ve yıllardır beklenen ekran büyütmenin sağladığı satış artışıyla gelirler arttı hisseler tavan yaptı falan ama lütfen ondan sonra çıkan apple watchın 6sin ipad pronun ne önemli yeniliği var?Appleda anlamadığım nokta milyar dolarları olan teknoloji şirketi sadece bilişim ürünlerine odaklanmış durumda en azından farklı şeyler için arge yapan alt şirketleri olsaydı belki inovasyon alanında çok daha başarılı şeyler yapabilirlerdi.

  • Eskisi kadar yenilikçi ve devrimsel ürünleri yok artık. 6s in 6 ya göre hiçbir önemli avantajı yok. Saatleri berbat. Yazılım olarak da her sürümde yavaşladıgi söyleniyor. Şu anda G3 kullanıyorum 6.0 yükleyince alet coştu bildiğin. Ama ios 9 yükleyen iphone 6 sahibi arkadaşım sövüyor. İşlemcileri çok iyi ama iphone kullanıcı kitlesi işlemci performansına bakıp alan kişiler değil çoğunluk olarak.

  • yakında batar.

  • Soyleyeceklerim Hobar dan farksiz degil,Watch cikardilar ama gear s2 ile samsung hem tasarim hem fiyatta acik ara önde,yenilik denen bisey yok yani varda 6 dan 6s e ram 1 den 2 olunca Apple'a duygusal bagliligi olan musteriler bu durumdan rahatsiz buna bende dahilim,ipad pro guzel hamle oldu ama kalemsiz satilmasi bile buyuk bir handikaptir,rakipte boyle seyler acikcasi olmadi ve cok goz onunde olan bir markanin adim atarken 100 degil 1000 kere stratejik olarak dusunmesi gerekli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beter.böcek kullanıcısına yanıt
    gear'da bir tasarım olayı yok klasik saat işte, görünüşün güzelliği zevke göre değişir tabi ancak geardaki ipod tarzı çevirerek hareket ettirme olayı gerçekten iyi, apple bunu nasıl akıl edemedi veya niye kullanmayıp samsung'a kaptırdı bilemiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doom II -- 9 Ocak 2016; 2:24:48 >
  • Şubat 2015 verilerine göre teknoloji şirketleri sıralaması:

    Apple 616 milyar dolar piyasa değeri ile dünya genelinde ilk sırada (değer kaybına rağmen hala ilk sırada muhtemelen).

    Samsung Electronics 137 milyar dolar piyasa değeri ile 7. sırada.

    İlk 3 şirket
    1.) Apple
    2.) Google
    3.) Microsoft

    http://blog.radore.com/dunyada-piyasa-degeri-en-yuksek-olan-10-teknoloji-sirketi-ve-ceolari.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heathrow never sleeps -- 8 Ocak 2016; 22:43:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Microsoft bu performansı ile hala ilk 3 teyse Apple a birşey olmaz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • apple böyle giderse sonu nokia gibi olacak.
    tüketiciyi düşünmeyen bencil yaklaşımların sonu hep hüsrandır .ayrıca kapalı sistem insanlar sıkıyor artık, jailbreak işinide engellemeye çalışıyorlar. yeni ios sürümleri vasat artı olarak eski modellere yazılım olarak destek yerine köstek sunulması,yamulan iphone 6 lar fiyatını haketmeyen macbooklar ve pahalı aksesuarlar ilk aklıma gelen problemleri

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Iphone 6s beklendiği kadar satmadı onunda etkısı var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dizilerde iphone görmekten midem bulandı yeminle ve 6s telefonumu iki gün önce sattım,iyice ayağa düştü

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • eskisi gibi değil apple

  • herkes degişiklik istiyor artık,home launcer bile yok,launcher ın harcadıgı ram 30 mb civarıdir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • TR_001 kullanıcısına yanıt
    Insanlari salak yerine koymayi birakacaklar once. ios rezilligine son verip feedbacklere steve jobs zamaninda oldugu gibi hassasiyet gosterecekler. ios in iyice icine ettiler. software ekibinin umarsiz durusu, apple supportta bile son derece pasif davranip kullancilari hice saymalarinin karsiligidir bunlar. Daha oncede yazmistim; Gecen hafta 4S kullanicilari (100 u askin insan) cihazlarin asiri yavaslamasi sonucu ve apple in kendilerine cvp olarak "yeni iphone alin" demesi uzerine dava acti ve daha bir coklari bu davaya dahil olacagini soyluyor. Bu memnuniyetsizlik yazilim sorunlariyla buyuyor. Bir an once toparlamazlarsa daha bariz hissedilir bu dususun etkisi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Microsoft bile oldukça sağlam durdu bu Asya çalkantısında; tepe 56.71, cuma kapanış ise 52.33 (düşmesini beklediğim değer ise 48$)

    Apple ise tepe noktası olan 135$'dan cuma kapanışı 97.01'den gerçekleştirdi. (Dün kapanış ile incelediğim tekniğine bakarak Beklentimi revize ediyorum: beklentim 76$' lara kadar bir gevşeme)

    Açıkçası borsada yoğun işlem yapmama rağmen Apple hisseleri şu an hiç de cazip gelmiyor!

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • manipülasyon yapıyorlardır, batar demek saçma bu yıllarda
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.