Şimdi Ara

Airbus'dan 'drone' önleme teknolojisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Airbus'dan 'drone' önleme teknolojisi


    2015 yılında sayıları ciddi oranda artan drone modelleri, CES 2016 fuarının gösterdiği kadarıyla yeni yılda da hayatımıza büyük bir yer kaplayacak. Kötü niyetli kişilerin elinde terör aracını haline gelebilen drone modelleri için birçok firma aktif olarak güvenlik sistemleri geliştirirken, sürece CES 2016 fuarı kapsamındaki duyurusu ile Airbus da dahil oluyor.

     

    Dünyanın en büyük uçak üreticileri arasında yer alan Airbus'un yeni sistemi, belirli bölgelerin (Örneğin fabrika, nükleer santral ya da havaalanı) drone tehlikesine karşı korunmasına dayanıyor. Bu noktada özel sensörler, radar sistemleri ve jammer (Sinyal bozucu) birimleri kullanarak drone ile kumandası arasındaki bağlantıyı kesebilen / bozabilen şirket, potansiyel tehlikeleri 5 ila 10 km mesafede algılayabiliyor ve önemli bir detay olarak drone'u uçuran kişinin de yerini de belirleyebiliyor.

     

    Drone savunma sisteminin 2016'nın ortalarında elde edilebileceği yönünde bilgiler gelirken, drone modellerine karşı savunma için İtalyan şirket Selex ES ile Amerikalı Boeing'in de önemli çalışmaları bulunuyor. Japon'lar ise detaylarına burada yer verdiğimiz bir sistem ile drone yakalamak için yine drone'lardan yardım alıyor.

     







  • Hersey bir yana drone kontrol eden kisinin yerini tespit edebilmesi super.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu güzel olmuş kötüye kullanımda ise yarar

  • insan garip bir canlı. kendi kendini yasaklatan, kısıtlama getirtiyor. Heralde çok az teknoloji vardır, birilerinin kötü amaçla kullanmadığı. şimdi bu kötü kullanım yüzünden dronelarda araba gibi tesçillenecek. bu kötü kullanım yüzünden drone kullanımı ehliyete tabi olacak vs vs.

  • Komik. Geçen aylarda ülkemizde drone kullanımı ile ilgili mevzuat çalışması yapıldığında ne kadar yasakçı bir ülke olduğumuz, düşünülen sistemin ne kadar saçma olduğu konuşuluyordu. Ama dünya üzerinde çalışmalar boy gösterdikçe şimdi herkes bunun gerekli olduğundan bahsetmiş. İnsan gerçekten hayret ediyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.