Şimdi Ara

Korsan oyunlar için darağacı göründü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
0
Favori
2.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  Korsan oyunlar için darağacı göründü

    Square Enix tarafından geçtiğimiz ayın başında satışa sunulan Just Cause 3, oyun dünyasında yaşanan önemli bir değişimi gündeme taşıdı. Tüm dünyada oyunseverler tarafından ilgiyle karşılanan Just Cause 3'e korsan çevrelerinde de talep yüksek olsa da, kullanılan gelişmiş korsan karşıtı önlemler oyunun kırılmasını neredeyse imkansız hale getirdi.

     

    Üstelik Just Cause 3 son dönemde korsan grupların kırmakta güçlük çektiği tek oyun değil. Bundan birkaç yıl öncesine kadar, yeni çıkan bir oyunu kısa sürede kırıp kopyalarını yayınlamak son derece basit bir işlem iken, oyun dünyasının son yıllarda geliştirdiği korsan karşıtı önlemler bu süreci çok daha zorlu bir hale getirdi. Son dönemde çıkan birçok oyunu korsan grupları ya hiç kıramıyor, ya da oyunun kırılması oldukça uzun sürüyor. Reddit gibi paylaşım platformlarında, beklenen crack'ler için açılmış birçok başlık bulunması bunun en büyük göstergesi.

     

    Oyunların kopyalanmasında son dönemde yaşanan bu zorluk, önümüzdeki yıllarda daha da artacak gibi görünüyor. Meşhur korsan oyun forumu 3DM'in kurucusu da geçtiğimiz günlerde yayınladığı açıklamayla bu duruma dikkat çekti. Bird Sister veya Phoenix olarak bilinen 3DM kurucusu, kişisel blog'u üzerinden yayınladığı açıklamayla Just Cause 3'ü kırmakta sorun yaşadıklarını kabul etti.

     Korsan oyunlar için darağacı göründü

    Just Cause 3'ü kırmanın oldukça zor olduğunu ve bunun üzerinde çalışan ekibin neredeyse vazgeçtiğini belirten Phoenix, sonunda bu oyunu kırabileceklerine inandığını, fakat oyun dünyasında son yıllarda yaşanan gelişmeler göz önüne alındığında bundan iki yıl sonra korsan oyun diye bir şey kalmayabileceğini ifade etti.

     

    Korsan gruplarının yeni oyunları kıramamasının en büyük sebebi, yazılım firması Denuvo Software Solutions GmbH tarafından geliştirilen Denuvo teknolojisi. Dijital haklar yönetimi (DMR) ile korunan orijinal içeriklere gelişmiş bir koruma sağlayan Denuvo, kullandığı gelişmiş şifreleme teknolojisiyle oyunların korsan grupları tarafından kırılmasını neredeyse imkansız hale getiriyor. Kullanılan bu anti-temper teknolojisinin detayları sadece Denuvo Software yöneticileri tarafından biliniyor ve Avusturya menşeli firma tarafından sır gibi saklanıyor.
     
     Denuvo, 2014 yılında çıkan Dragon Age: Inquisition'ın neredeyse bir ay boyunca korsanlar tarafından kırılamamasını sağlayarak adını duyurmuştu. Dragon Age: Inquisition sonunda 3DM grubu tarafından kırıldı ama Denuvo Software şifreleme yöntemlerini geliştirmeye devam etti ve her geçen oyunla birlikte crack yayınlama süresi biraz daha uzadı. FIFA 15 için düzgün çalışan bir crack, ancak oyun çıktıktan aylar sonra yayınlanabildi. Eylül ayında satışa sunulan FIFA 16'nin crack'i ise hala yayınlanmış değil.
     
    Söz konusu film, dizi veya müzik olduğunda korsanların önüne geçmek şimdilik imkansız olsa da, oyun dünyası kendi adına bu sorunu çözmeye oldukça yakın görünüyor.

     







  • Yanlış anlamışsınız. Arkadaş "oyun sektörü" korsan oyunlar sayesinde ayakta demiyor. "PC sektörü" korsan oyunlar sayesinde ayakta diyor ki bence doğru söylüyor. Ülkemizde ki ekonomik durum herkesin malumu. Zar zor giriş-orta seviye bir bilgisayar toplayabilen bir insanı düşünün. Ve bu insanın pc toplama sebebinin AAA single player oyunlar olduğunu düşünün. Adam 9-10 tane oyun almak isteyecek oyun başına 180 tl (misal Fallout 4 gibi oyunlar) desek ne kadar ediyor düşünün.
    Korsan oyunların bitirildiğini düşünürsek bu adam hiç pc toplamayacak. Bilgisayar oyunculuğu son derece pahalı bir hobi haline gelecek ki pc sektörü zaten daralıyor bir de bunu eklerseniz arkadaşın dediği gibi biter. Şuan bilgisayarında yüzlerce korsan oyun olan tanıdıklarım var o oyunların hepsini orjinal alabilmek için heralde bir ev parası felan vermek gerekecek.

    Korsanı desteklediğimi düşünmeyin. İmkanı olan satın alsın, gerçekten imkanı olmayan korsan oynasın. Zar zor harçlıklarından biriktirerek pc toplamış bir öğrencinin gidip 1 boyuna 200 tl bayılması.. Ki herşeyi geçtim şöyle bir şey var. Kendim üzerinden bir örnek vereyim. Diyelim ki benim oyun alabilecek param yok. Ben ha o oyunu hiç almamışım(ki istesemde alamam) ha korsanını oynamışım. Oyun geliştiricileri açısından bir şey değişmiyor. Hatta avantajlarına bile. Çünkü sağda solda oyunlarının reklamını yapabilirim.
    quote:

    Orijinalden alıntı: Vain

    Millet korsan kullanıp ta hiç para kazanamamaktansa yap Türkiye gibi geliri düşük ülkelere 50tl'yi sürümden para kazan mis gibi. 100+tl'ye oyun satarsanız satışlar az olur.
    Mantıklı davranmaları lazım.

    Bu arada kırılması sadece "zor" olur, üstüne o kadar yatırım yapılan Ps3 güvenlik sistemini bile kırdılar ele oyuncak oldu.

    Alıntıları Göster
    İnsanları korsan kullanıma iten en büyük sebep fiyattır. Fiyatlar uygun belirlense zaten birçok kişi korsanla uğraşmaz. Ek olarak, oyunlarda "demo" veya "açık beta" sürümlerinin yaygınlaşması gerekli.
  • Oyun fiyatları 3 katına çıkar artık

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tartışmaya buradan devam
  • Korsan olmayinca alim daha fazla olacagi icin daha fazla oyun cikacak ustelik firmalar birbiriyle yarisabilmek icin fiyatlari istedigi gibi dusurecek ve ayni zamanda yukseltebilir fakat tepki cekmemek icin yukselteceklerini zannetmiyorum. Korsani tetikleyen sey yuksek fiyatlar zaten.

  • reklam gibi kokuyor firmanın ne adını ne sanını duyduk bu zamana kadar ha engelleselerde insanların yaptığı her şeyde bir açık vardır sadece o açığı bulmak sıkıntı açık bulunduktan ne yaparlarsa yapsınlar önüne geçemezler

  • ps 4 kırılmak üzere sen o zaman gör oyunları :D

  • 3DM ne ya. 1 kere 3DM yi kullandım o crack te gördüğüm en sorunlu crack ti, dikkate alınacak bir söylem değil.

  • haberler gelmeye başladı mı ?

    hele kırılsın bu sefer yapıştırırım
  • Korsan oyun biterse PC sektörü de biter. Belki de paralel işleyen meselelerdir bunlar, kitleyi mobile yönlendirmek için yapılan bir adım olarak da görülebilir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Glitz

    Korsan oyun biterse PC sektörü de biter. Belki de paralel işleyen meselelerdir bunlar, kitleyi mobile yönlendirmek için yapılan bir adım olarak da görülebilir.

    Oyun sektöru korsan oyun sayesinde mi ayakta? Yoksa oyuna para veren insanlar sayesinde mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şimdi baktım just couse 3 torrente düşmüş. neyin kafası bu ?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: virtue28

    haberler gelmeye başladı mı ?

    hele kırılsın bu sefer yapıştırırım

    evet. bir çok haber mevcut ama donanımhaber'de yok

    https://www.youtube.com/watch?v=2A7V3GLWF6U

    geliyor yani =))




  • fiyatlar daha iyi seviyelere çekilecekse korsan oyun yok olsun problem yok.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende biraz araştırınca o videoyu izlemistim az önce, teşekkür yinede.

    Kullanışlı birşey çıkarsa bi ps 4 ve iki kol ile en az 2 TB lik disk siparisi geceyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi virtue28 -- 7 Ocak 2016; 23:03:15 >
  • Korsan oyunu her ne kadar desteklemesemde bazı oyunların bana hitap edip etmediklerini görmek için kurdum çünkü oyunlara gerçekten yüksek meblağlar veriyoruz ve bu paralar oyun oynamak kadar kolay kazanılmıyor. Üstüne üstlük hiç zevk alamadığın bir oyuna yüzlerce lira bayıldığında daha büyük bir kazık yemiş oluyorsun çünkü eskisi gibi demo olayıda yok neymiş efendim pre alpha onuda oyunu daha piyasaya çıkmadan alanlar oynayabiliyor zaten e ben ne yapayım öyle olduktan sonra. Ne olduğu belli olmayan saçma sapan bir oyuna paramı vereyim. Örnek vermek gerekirse dishonored'tan gram zevk almadım 15 dakika oynayıp sildim. Para verip almış olsaydım param çöpe gitmiş olacaktı.

  • CPY grubu derim. Korsanı desteklemiyorum ama bazı firmalara alerjim var tutumlarından dolayı (EA,Ubisoft,Activision)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • denuvo tamam kaliteli drm cart curt ama oyununun kendi kadar sistem yiyiyor . Ssdlerin ömrünü kısaltıyor. Sabaha kadar korusun kopyadan benim bilgisayarımın içine edip optimizasyon diye bişey bırakmadıktan sonra ne işe yarar .

  • Oyunları 10 dolar yapsınlar bu sorun huzur içinde çözülsün.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vlkn_34


    quote:

    Orijinalden alıntı: Glitz

    Korsan oyun biterse PC sektörü de biter. Belki de paralel işleyen meselelerdir bunlar, kitleyi mobile yönlendirmek için yapılan bir adım olarak da görülebilir.

    Oyun sektöru korsan oyun sayesinde mi ayakta? Yoksa oyuna para veren insanlar sayesinde mi?

    Yanlış anlamışsınız. Arkadaş "oyun sektörü" korsan oyunlar sayesinde ayakta demiyor. "PC sektörü" korsan oyunlar sayesinde ayakta diyor ki bence doğru söylüyor. Ülkemizde ki ekonomik durum herkesin malumu. Zar zor giriş-orta seviye bir bilgisayar toplayabilen bir insanı düşünün. Ve bu insanın pc toplama sebebinin AAA single player oyunlar olduğunu düşünün. Adam 9-10 tane oyun almak isteyecek oyun başına 180 tl (misal Fallout 4 gibi oyunlar) desek ne kadar ediyor düşünün.
    Korsan oyunların bitirildiğini düşünürsek bu adam hiç pc toplamayacak. Bilgisayar oyunculuğu son derece pahalı bir hobi haline gelecek ki pc sektörü zaten daralıyor bir de bunu eklerseniz arkadaşın dediği gibi biter. Şuan bilgisayarında yüzlerce korsan oyun olan tanıdıklarım var o oyunların hepsini orjinal alabilmek için heralde bir ev parası felan vermek gerekecek.

    Korsanı desteklediğimi düşünmeyin. İmkanı olan satın alsın, gerçekten imkanı olmayan korsan oynasın. Zar zor harçlıklarından biriktirerek pc toplamış bir öğrencinin gidip 1 boyuna 200 tl bayılması.. Ki herşeyi geçtim şöyle bir şey var. Kendim üzerinden bir örnek vereyim. Diyelim ki benim oyun alabilecek param yok. Ben ha o oyunu hiç almamışım(ki istesemde alamam) ha korsanını oynamışım. Oyun geliştiricileri açısından bir şey değişmiyor. Hatta avantajlarına bile. Çünkü sağda solda oyunlarının reklamını yapabilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c36ab7c4 -- 7 Ocak 2016; 23:34:23 >




  • virtue28 kullanıcısına yanıt
    Linux yükleyip Steam çalıştırdılar PS4 üzerinde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.