Şimdi Ara

Zotac kendi çubuk bilgisayarını görücüye çıkardı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Zotac kendi çubuk bilgisayarını görücüye çıkardı


    Özellikle Intel'in teşviğiyle bilgisayar pazarında yeniden yükselişe geçen çubuk tasarımındaki sistemler giderek çoğalıyor. Intel ve Asus'dan sonra Zotac da yeni trende katılmak için kolları sıvadı. HDMI üzerinden harici ekranlara bağlanan bilgisayar, rakiplerinden bir adım önde görünüyor. 




    Intel's Compute Stick adındaki ürününde Haswell tabanlı bir Atom işlemci yer alırken, Asus Chromebit modelinde ise ARM tabanlı bir Rockchip işlemcisi bulunuyordu. Zotac PC Stick ise Cherry Trail tabanlı daha yeni Intel Atom z5-Z8300 yonga setine yer veriyor. 1.8GHz saat hızında çalışan 4 çekirdekli işlemcinin yanında 500MHz saat hızında çalışan Intel HD grafik birimi geliyor. Bu bakımdan sistem daha iyi bir performans sergiliyor. 




    Cihazda 2GB RAM, 32GB depolama kapasitesi, 802.11ac Wi-Fi, Bluetooth 4.0 ve 10/100 Ethernet gibi özellikler yer alırken, gerekli enerjisini microUSB üzerinden sağlıyor. Ek USB 2.0 bağlantısı ise farklı çevre birimlerine imkan tanıyor. Ayrıca bir microSD yuvası da unutulmamış. Windows 10 işletim sistemine sahip olduğu tahmin edilen cihaz 150$ fiyat etiketi ile satışa sunulacak.  

     







  • vay be güzel şeyler !

  • Bu tarz cihazlarin en buyuk sikintisi harici guc ihtiyaci. Surekli adaptor ile dolasmak zorundasiniz. Halbuki hdmi ile guc alabilen bir model gelistirilebilse harika olur. Belki uretim olarak mumkun degildir bilmiyorum. Ama yapilabilse harika olur.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: alprkrkmz

    Bu tarz cihazlarin en buyuk sikintisi harici guc ihtiyaci. Surekli adaptor ile dolasmak zorundasiniz. Halbuki hdmi ile guc alabilen bir model gelistirilebilse harika olur. Belki uretim olarak mumkun degildir bilmiyorum. Ama yapilabilse harika olur.
    Evet o zor biraz. yeni usb standardında sanırım ekran gücü bilgisayardan alabilecek ama tersi mümkün mü bilmiyorum!

  • bu mu pc stick,
    bildiğin kalın, devasa bir kumanda büyüklüğünde,

  • 4GB Ram olaydı iyiydi

  • Bu tür çubuk bilgisayarlarda metin 2 tarzı oyunlar çalışır mı :)

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.