Şimdi Ara

J.J. Abrams, Star Wars: Bölüm VIII'i yönetmediği için pişman

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • J.J. Abrams, Star Wars: Bölüm VIII'i yönetmediği için pişman

    Sinema tarihinin en sevilen serilerinden biri olan Star Wars, ya da Türkçe adıyla Yıldız Savaşları, uzunca bir aranın ardından sinemalara geri döndü. Orijinal üçlemede anlatılan hikayeyi devam ettirecek yeni üçlemenin ilk filmi olan Bölüm VII: Güç Uyanıyor, geçtiğimiz ay vizyona girdi ve sinemaseverler tarafından ilgiyle karşılandı.

     

    Yeni Star Wars üçlemesinin ilk filmini yönetmesi için seçilen isim ise, daha önce Star Trek serisini başarıyla hayata döndüren J.J. Abrams oldu. J.J. Abrams seçimi herkes tarafından kabul görmemiş olsa da, Güç Uyanıyor hem eleştirmenlerin övgülerini toplaması hem de gişede kırılmadık rekor bırakmaması, Abrams'ın başarılı bir iş çıkardığını gösteriyor.

     

     J.J. Abrams yeni üçlemenin temellerini başarıyla atmış olsa da, devam filmlerinin yaratıcı kadrosunda yer almayacak. Güç Uyanıyor'u yönetmenin yanı sıra senaryoyu da Lawrence Kasdan ile birlikte kaleme alan Abrams, üçlemenin geri kalanında sadece yapımcı olarak yer alacak. Yönetmen ve senarist olarak bayrağı Abrams'tan devralacak isim ise, Brick ve Looper filmleriyle tanınan genç yönetmen Rian Johnson olacak.

     

     Hollywood'un en heyecan verici genç yönetmenlerinden biri olan Johnson, Bölüm VIII'i yazıp yönetmenin yanı sıra, Colin Trevorrow (Jurassic World) tarafından yönetilecek Bölüm IX'un da senaryosunu kaleme alacak. Johnson öncülüğünde geliştirilen Bölüm VIII hakkında bilinenler şimdilik oldukça kısıtlı olsa da, filmin senaryosu Abrams'ı fazlasıyla etkilemiş gibi görünüyor.

     

    Öyle ki, Güç Uyanıyor'da ufak bir rolü bulunan ve Abrams'ın yakın arkadaşlarından biri olan aktör Greg Grunberg'ün açıklamalarına göre Abrams, senaryoyu okuduktan sonra filmi kendisi yönetmediği için pişman olmuş. Abrams'ı özendirecek kadar iyi olduğu söylenen Bölüm VIII hakkında gelen ilk yorumlar, gerçekten heyecan verici. Rian Johnson'ın filminin Güç Uyanıyor'dan çok daha farklı bir tonda olduğu gelen söylentiler arasında.







  • Söylenenler bana pazarlama taktiği gibi gelmiş olsa da Güç Uyanıyor' u gözümü kırpmadan izlemiş biri olarak önceki serileri de en az beş kez izlemiş biri olarak yeni bölümü sabırsızlıkla bekliyorum.

  • Bence bunlar pazarlama taktikleri, gerçekten film güzel olmuştu ona sözüm yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • star trek'i öksüz bıraktın gittin.zerre umursamam.keşke nolan yönetseydi beyond'u

  • 8 in senaryosu cok iyi demek icin haber yapmislar
  • yönetmediği iyi olmuş zaten

  • Star Trek'in içine etti ne öksüz bırakması iyi ki gitti.
  • star trekin neresi başarı ya

  • ergen sit, gökten zenbille direk jedi olarak gelmiş kız, kahraman stormtropper. kızda han solonu kızı ergen sitin kardeşi çıkacak o bile belli. aman sen dokunma 4,5,6 araklama ile olmuyor bu iş. retro çekince film güzel olmuyor. george lucas nasıl bir büyük dahi olduğunu sayende bir kere daha hatırladık.

  • Çok iyi oldu gittiği bence.

  • Star Wars amerika dışında sadece bir saçmalık olarak görülüyor. Aynen Japonların anime denen kültürü gibi. Japonya dışında saçma hatta sapıkça bulunuyor. Bence hoş ama Japonya'da bile yasaklanması için girişimde bulunan oldu. Ben de Türkiye'de mi bir girişim yapsam star wars saçmalığını yasaklatmak için. En azından tarihe bir not düşmüş olurum.

  • Su filmden keyif almayan ve fazla abartildigini dusunen birtek ben varim saniyordum. Iyi ki yorumlari okumusum, sagolun arkadaslar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SERDARbdrm -- 4 Ocak 2016; 7:27:12 >
  • Film süperdi kesinlikle abrams çok iyi yönetmiş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abramın çok iyi bir yönetmen olduğunu düşünmüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Iyi olmus senaryo 12 yasindakilere hitap ediyordu, simdi genç yönetmen daha büyük bir risk alıcaktir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam yeniden new hope'u çekti gitti. eline boş tuvali vermişler, insan biraz risk alarak yeni şeyler yaratır.
  • Ben sanki buna benzer bir versiyonunu çizgi dizisinde izlemiştim.

  • Efektler star wars efekti, mekanlar star wars mekanı, karakterler star wars karakteri ama senaryo tam bir star wars senaryosu değil. Tamam film güzeldi star wars tadı vardı ama senaryo kendine özgü değildi. Devam filmi senaryosu böyle mi olur, bölüm 1-2-3-4-5-6'yı hiç mi izlemedi bu adam, hikayenin bazı yerlerini öyle bir yazmış ki yazamamış resmen kopyala yapıştır yapmış. Aradaki boşlukları da çer çöple doldurmuş.
    Ölüm yıldızına benzeyen bir gezegen, sorunlu baba oğul ilişkileri... Luke skywalkerı nasıl olaya bağlasam diye debinmiş durmuş,devam filmi ya, hani utanmasa yeni sith lordunu da lukeun oğlu yapacakmış ama Allahtan kız kardeşi var onun oğlu yapmış.
    İster sith olsun ister jedi olsun, aydınlık ve karanlık tarafta savaşanlar için tecrübe esastır yıllar içinde iyi bir savaşçı olurlar ama maşallah jedi kız olayı 2 günde çözdü, peki ya sith kyloya ne demeli lukeun öğrencisi, daha sonra sith lordu olmuş, ışın tabancasından çıkan ışını durduruyor, milletin aklından düşünceleri söküp alıyor, geleni geçen parmak hareketiyle sağa sola fırlatıyor, gücü adam gibi kullanıyor ama 2 günlük jediya bir anda madara oluyor...
    Uzun lafı kısası J.J. Abrams mümkünse sen bir daha star wars olaylarına girme. Hadi girdin senaryo olayına hiç girme, gerçi yeni ekip senaryo ekibi kim neye katkısı var bilmiyorum ama biri yazarken biri sustuysa bu ne tutarsızlık demediyse, bundan sonraki filmlerde de bu tarz kopukluklar, saçma benzerlikler ve abartılar olacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi knnkpln -- 4 Ocak 2016; 14:49:15 >




  • lost un yönetmeni başka bir şey değil kendisi iyi olmuş

  • ilk 6 filmin hayranıyım, son filmin yarısında çıktım. 12 yaş ve altı izleyiciler için süper. 12 den büyük iseniz maalesef size hitap etmez.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.