Şimdi Ara

Kombi ve tesisatı dondan korumak için yöntemler...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyi seneler diliyorum. Hafta sonları kullandığımız müstakil evdeki kombi ve tesisatı dondan korumak için önerilerinizi rica ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • cihaz koruma modunda (düşük sıcaklık) calıştırılmayacaksa,
    cok uzun süre kullanılmayacak kombilerin suyunun bosaltılması cihazı korur. (kombi girişine ilave su tahliye vanaları yaptırılmalı)
  • sgoz99 cevap için teşekkürler. Hafta sonları kullandığım müstakil ev için danışıyorum. Oda termostatı (siemens rev17) ve vaillant ecotec plus kombi mevcut. Termostat tasarruf modu 5 dereceye ayarlı. Cuma günü öğleden sonra programında sicaklik 20 dereceye ayarlı. Biz varana kadar epey isiniyor. Benim korkum kombi, gaz veya termostat arızası olurda donarsa. Donmayı engelleyen katkılar hakkında yorum yapabilecek arkadaşlardan yardim istiyorum...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tyanik -- 10 Ocak 2016; 15:30:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizin gibi hafta sonu kullandığım evin ısıtma sistemine 15 yıl evvel antifiriz koymuştum, 15 yıldır donmadı ve bir zarar gözlemlemedim. Bizim ev 3 katlı ve yaklaşık 25 mt. radyatör var, 3 kat 20 mt. civarında kolon ve her katta döşeme altından pex sistem var. Sizin anlayacağınız sistemde 100 lt üzeri su hacmi var. İlk doldururken 2 teneke 18 lt. PO antifiriz koydum. Önemli olan kaliteli antifiriz olması, piyasada çok ucuza no name antifirizler var. aluminyum parçalara zarar veriyorlar. Kalitesiz antifiriz kullanırsanız kombiye hasar verebilir.

    İyi bir antifiriz alın, sisteminizdeki su hacmini hesaplayıp, %30 - %40 civarında antifiriz koyabilirsiniz. Miktarı, evinizin bulunduğu yerin kış hava sıcaklığına göre ayarlamanız gerekir.

    Kolay gelsin.
  • Sayın mmusluer paylaşım için tesekkur ederim. Forumda bazı arkadaşlar zinhar antifriz kullanmayın diye paylaştılar ancak sizinki tecrübe ile sabit...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tyanik

    Sayın mmusluer paylaşım için tesekkur ederim. Forumda bazı arkadaşlar zinhar antifriz kullanmayın diye paylaştılar ancak sizinki tecrübe ile sabit...

    Sn. Tiyanik,

    Zinhar kullanmayın diyen arkadaşların da eminim kötü tecrübeleri vardır ve o sebeple söylüyorlardır. İlk mesajımda belirttiğim gibi, piyasada ne olduğu bilinmeyen, kimyasal artıklardan merdiven altında imal edilmiş ucuz antifirizler var. Bu tür antifirizlerin otomobil motorlarındaki aluminyum parçaları, özellikle devirdaim pompalarını delik deşik ettiğini gördüğüm için uzak duruyorum. Sonuçta otomobil motorlarında da radyatör, devirdaim pompası, silindir kapağı gibi pek çok aluminyum parça antifirizle temas halinde, ısı 100 dereceye yakın ve antifiriz kullanılıyor. BP, Shell, PO gibi tanınmış markaların antifirizini önermemin sebebi budur.

    Benim ki tecrübeyle edinilmiş bir bilgi. Karar sizin.

    Saygılar.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.