Şimdi Ara

dђ ғіат аlвeа такımı (16. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18.350
Cevap
73
Favori
1.659.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben katılırım
  • Evet olur emrah kardes???İsim güzel cekici olsun...hihihi
  • Arkadaşlar koca DH de bizden başka Albea kullanan yokmu?
  • ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BFK91 -- 19 Eylül 2007; 15:24:15 >
  • dh fiat albea club acılıyo bu aksam
  • merhaba

    albea 2005-2006 speedgear almayı düşünüyorum. kullanan arkadaşlar yakıt tüketimi ,yol tutuşu konfor konusunda bilgi verebilirler mi?

    bir de bu araçların abs ve yol bilgisayarı var mı?

    saolun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oliwer -- 20 Eylül 2007; 12:23:41 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: oliwer

    merhaba

    albea 2005-2006 speedgear almayı düşünüyorum. kullanan arkadaşlar yakıt tüketimi ,yol tutuşu konfor konusunda bilgi verebilirler mi?

    bir de bu araçların abs ve yol bilgisayarı var mı?

    saolun

    ABS De Yol bilgisayarıda aracının modeline bakar dynamic se vardır active se yol bilgisayar ekranı daha küçüktür ve Türkçe dil seçeneği yoktur bende 1.2 motor 80 bg manuel var hiç yakmıyor desem yeridir kokluyo maşallah Yol tutuşu altının yüksekliğine göre güzel konforuda bence çok güzel




  • albelar süper valla 2005 var maşallah harika çok ta az yakıyo herkese tavsiye ederim harika bi arabaa
  • resim koyamıyorum nasıl koyuluo arkadaslar
  • Dostum önceliklewww.imageshack.us sitesine giriyorsun daha sonra aracının resmini upload ediyorsun. upload olmasını biraz bekle sonra linkler çıkacaktır "Direct link to image " yazıyor ordaki linki kopyala [simage][/simage] ==> bu ikisinin arasına yapıştır umarım anlatabilmişimdir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: serdareses

    albelar süper valla 2005 var maşallah harika çok ta az yakıyo herkese tavsiye ederim harika bi arabaa

    birde 60 lt.lik depo olsa hoş olacak ama malesef 48 lt.
  • selam.topic neredeyse kapanacak.albea multijet 1.3 almaya karar verdim.öncelikle satan arkadaşlar varsa lütfen yazsınlar.forumda yazılanları okuduğum kadarıyla albea multijetin kronik bir arızası yok.hyundai era düşünmüştüm fakat yazılanları okuyunca vazgeçtim.kalkış bana biraz zayıf geldi,onun haricinde bu paraya fazla bişey beklememek gerekir diye düşünüyorum.uzun yolda araç acaba nasıl?daha önce toyota yaris 1.3 benzinli vardı,araba 5 .viteste 80 km. de sanki daha fazla vites istiyor,rahat çalışmıyor ve motor bağırıyordu.aynı durum acaba 1.3 multijetlered var mı?vites aralığı inşallah daha açıktır.kullanan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.saygılarımla
  • adresi ekle tüm sorularını cevaplandırim nirvana_1905@hotmail.fr
  • sevgili rockstar_942,mynet adresimi vereyim.yardımların için şimdiden teşekkürler.sonuçta herkes gibi bende kolay para kazanmıyorum,biriktirdiğim üç beş kuruşunda heba olmasını istemem.lakin sonuçta fiyat/performans olarak,yedek parça avantajı,yerli oluşu,arızasız oluşu,bagaj hacmi vb.özellikleri ile karşıma tek seçenek olarak albea dizel çıkıyor.tipiyle ilgili tereddütlerim vardı,son iki gündür onuda yendim.gerisi sizin gibi yardımcı olacak arkadaşların yorumlarına bağlı.saygılarımla
    canasan23@mynet.com
  • "Brezilya'dan far gelmedi sürücüler yola çıkamıyor


    Sürücüler 'Albea farı bulamıyoruz.' derken, farı arızalı araba ile yola çıkanlara 108 YTL ceza kesiliyor.
    Fiat lisansı ile Bursa'da üretilen Fiat Albea marka araçların farlarının Brezilya'dan temin edilmesi, yedek parça bekleyen yüzlerce müşteriyi zor durumda bıraktı.




    Tofaş yetkili servisleri yaklaşık altı aydır Albea farlarının piyasada bulunmamasından ötürü müşterilerine karşı zor durumda kaldıklarını belirtirken, araç sahiplerinin tepkileri giderek artıyor. Albea kullanıcısı Mehmet Koçibar, "Aracımın kırılan farını bütün araştırmama rağmen hiçbir yerde bulamıyorum. Ne zaman geleceğine dair de herhangi bir güvence verilemiyor. Bu durum trafikte başıma iş açacak diye endişe ediyorum." diyerek yaşanan sıkıntıyı dile getiriyor.

    Türk halkı uzun yıllardır ucuz ve yedek parçasının kolay temin edilmesinden ötürü araç tercihini ülkemizde üretilen araçlardan yana kullandı. Ancak yaşanan son olay, bu anlayışın da değişmesine sebep oldu. Fiat Auto'nun Türkiye'de üretilen Albea model araçlarını kullanan sürücüler trafikte meydana gelen kazalar sonrasında gönül rahatlığıyla yetkili servislere gittiler; ancak onları kötü bir sürpriz bekliyordu. Araçlarda kullanılan farlar dünyanın diğer ucunda, Brezilya'da üretiliyordu ve yeterli sayıda gelmediği için farları kırılan Albea sahipleri yenisini taktıramıyordu. Yetkili servislerin yanı sıra yedek parçacılarda da far bulamayan araç sahipleri, "Boşuna yorulmayın, siparişinizi verin, gelmesini bekleyin." tavsiyesi ile karşılaştı. Araç sahipleri kırık farla trafiğe çıkmaları durumunda 108 YTL trafik cezası ödemek zorunda kaldıkları için hem kendilerini hem de trafik seyir güvenliğini sıkıntıya düşüren sorunun bir an önce çözülmesini talep ediyor. Türkiye'nin değişik bölgelerindeki yetkili servisleri arayarak yaptığımız araştırmalar, Koçibar gibi mağdurları doğruluyor. Şişli'deki Tofaş servisi, sorunun Tofaş'tan kaynaklandığını ve bu durumun kendilerini son derece rahatsız ettiğini ifade etti. Servislerde yapılan kayıt numarası ile Tofaş müşteri hizmetlerine yapılacak başvuru sonucunda aciliyet durumuna göre parça temin edildiğini aktaran servis yetkilisi, bunun da üretim bandındaki araçlardan ayarlandığını kaydediyor. Ankara Kartaş Maltepe Tofaş yetkili servisi ise farların temininde 10 aydır sıkıntı yaşadıklarını ifade ediyor. Ankara'dan Ağaçlı Şirketler Grubu yedek parça sorumlusu da farların yurtdışından geldiğini ifade ederek, "Üretici firma ile sorun yaşanıyor. Üç aydır parça gelmiyor." açıklamasını yapıyor. İstanbul Anadolu Tofaş yetkili servisi ise 6 aydır far sıkıntısı çekildiğini belirterek servislerden alınacak kayıtla müşteri hizmetlerine başvurulup beklenmesini tavsiye ediyor. Öte yandan Türkiye'de bulunmayan Albea farlarının Bulgaristan'dan temin edildiği iddia ediliyor. Sınırdan kaçak olarak sokulan ve Türkiye'de 150 YTL olduğu belirtilen farların 500-600 YTL'ye kadar satıldığı kaydediliyor.

    Tofaş: 300 far tedarik edildi

    Tofaş yetkilileri ise 'Fiat Albea'da yedek parça sorunu' olarak gündeme gelen aksaklığın kendilerinden değil, uluslararası tedarikçilerden kaynaklandığını açıkladı. "Bu sorunun kökten çözümü için Tofaş olarak tüm imkânları zorlamaktayız." diyen firma yetkilileri, "Ancak müşterilerimizin mağdur olmaması için Tofaş olarak acil durumlarda kullanılması için 300 adet far tedarik ettik. Bu önlemin en azından kısa vadede tüketicilerimizin ihtiyacını karşılayacağını düşünüyoruz." açıklamasında bulundu. Tüketiciler Birliği Başkanı Bülent Deniz, Sanayi Mallarının Satış Sonrası Hizmetleri Hakkında Yönetmelik'e göre firmaların bakanlıkça belirlenen miktarda parça bulundurmak zorunda olduğunu hatırlattı. Yönetmelik uyarınca yedek parça stok miktarı bakanlık tarafından belirlenmemiş olan ürünlere ait yedek parçaların tamamının, tüm servis istasyonlarında bulunması gerektiğini aktaran Deniz, ilgili firmanın ağır bir para cezasına çarptırılabileceğini öne sürdü. Deniz, mağduriyete uğrayanlara da hakem heyetine başvurmalarını tavsiye etti.

    Mükremin Albayrak
    09 Ekim 2007, Salı

    ZAMAN GAZETESİ'nden alıntı"


    yani yerli diye alıp sonra parça beklemek adama koyar heralde




  • Yazık olmuş TOFAŞ ta bunu yaparsa.....Yakında TOFAŞ ta kalmaz..
  • mrb arkadaşlar herkesin bayramını kutlarım. bizde albea düşünüyoruz almayı ama dizel yada benzinli

    2. el olur şuan ford connect var takas yapacagız. arac bize büyük geliyo taksi türü istiyoruz.

    ne dersiniz tavsiye edermisiniiz? albea hakkında biraz bana bilgi verirmisiniz??
  • quote:

    Orjinalden alıntı: yeakin

    Yazık olmuş TOFAŞ ta bunu yaparsa.....Yakında TOFAŞ ta kalmaz..


    selamlar...

    bu şanssız olayda tofaş'ın suçu yoktur..

    "proje 178"(palio,siena,albea) projesi çok uluslu bir dünya projesidir...parçaları;türkiye dahil çeşitli fabrikaların bulunduğu ülkelerdeki üretim merkezlerinden temin edilmektedir.

    Türkiyede tüketilen beyaz farlar polonyadan gelmekte idi.....sıkıntı burada oluştu..

    brezilya da da üretilen farların türkiye ye gelmesi ile siyah farlı üretim başladı.....

    sanırım sorunun çözümünü yerli mako'nun üretimi çözebilir..

    saygılarımla.....
  • quote:

    Orjinalden alıntı: MaVi.

    mrb arkadaşlar herkesin bayramını kutlarım. bizde albea düşünüyoruz almayı ama dizel yada benzinli

    2. el olur şuan ford connect var takas yapacagız. arac bize büyük geliyo taksi türü istiyoruz.

    ne dersiniz tavsiye edermisiniiz? albea hakkında biraz bana bilgi verirmisiniz??

    Ben benzini kullanıyorum dostum çok seviyorum aracımı 2005 model araç şuana kadar hiç sorun çıkartmadı sürüşüde çok zevkli 1.2 motor 80 bg ama kalkışından çok memnunum gaza biraz basarsan çok atik oluyor koltukları ve süspansiyonlarıda çok güzel kasislerde vb. çıkıntılarda hiç hissettirmiyor yakıt tüketimi hakkında zaten bahsetmeye gerek yok resmen kokluyor çok memnunum bide dizel alırsan kilometrelerce yol yaparsın yol tutuşu altının yüksekliğine göre oldukça güzel bagajı çok çok geniş. Bence Türkiye şartlarında f/p olarak en iyi araçtır. (Honda City den sonra ) için rahat olsun araç çok güzel




  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.