Şimdi Ara

dђ ғіат аlвeа такımı (889. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
18.350
Cevap
73
Favori
1.658.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 887888889890891
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar 2006 1.4 benzinli 82000 km albea aracım motor ısındıktan sonra düşük devirde çalışıyor normalde devir saati 800de dururken şimdi 600 civarında duruyor arabada tekleme stop etme gibi bir sorun yok motor sesi normal ustaya götürdüm boğaz kelebeğini temizledi bişey değişmedi normal takma kkafanı havalar soğuk ondandır dedi arkadaşlar daha önce böyle bi sorunla karşılaşan varsa cevaplarını bekliyorum teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sançi

    arkadaşlar merhaba..dün 100 tllik mazot aldım... aracım 1,3 dizel albea...bugun aracı çalıştırdığımda yakıt göstergesinin aşağı yukarı oynadığını ve sarı ikaz ısığının yanıp sonduğunu gördüm... normalde mazot azalınca sürekli yanıyor ısık ... ama surekli yanıp sönüyordu ve sıfır mazot olarak gösteriyordu..... herneyse 10-15 sanıye sonra ibre yarı depoya cıktı, ışık söndu ve orda kaldı... ama depomun mazot aldığımda 3/2 sinin dolu olduğunu gördüm ve en fazla 500 mt yol gittim.. bu kadar düşmesi imkansız... yola cıktım biraz gittim ibre 2 kademe daha cıktı ama yine gercek değeri gostermiyor... sorun nedir sizce.. soğuklardan dolayı şamandırada problem olurmu?? yoksa şamandıramı bozuldu?? ne önerirsiniz??

    Merhaba
    Aracinizi yokus asagiya veya eğimli biryeremi parketmistiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar benim araç 1.2 / 2006 model fiat albea. Yakıtından gidişinden herşeyinden memnundum taki dün yaşadığım probleme kadar araç yol tutuşunda hızlanmasında vites geçişlerinde vs gibi konularda en ufak bi sıkıntısı olmamasına rağmen normal seyir halinde ilerlerken ayağınızı gazdan çekince tııırrr diye içten bi ses geliyor gaz verince geçiyor gazı kesince yine aynı sanki bir yere bişey sürtüyor yolcu otobüslerinin motor freni yaparken çıkardıkları ses gibi sanayiye götürdüm ustaya gösterdim şanzımandan yapıyor sökülüp bakılması lazım dedi bende direk şanzımanı açtırıp uğraşmayla boğuşmak istemiyorum acaba daha önce böyle bi sorun yaşayan veya şurdan da olabilir ilk önce bunları yap geçmezse şanzımana yönel tarzında yardımcı olabilecek arkadaş varsa çok memnun olurum unutmadan araç boşta giderken neredeyse ses yok gibi sağa sola yanlama tarzında direksonu kırınca özellikle sağa doğru ses artıyor anlamadım gitti sinir oldum




  • Arkadaşlar merhaba Albea almayı düşünüyorum size bir kaç sorum olacak.
    Uzun araştırmalar yaptım kendimce tabii Otomobil bilgim pek yoktu Ehliyet aldıktan sonra bilirsiniz istek artar.
    Bende araştırmalara ve yorumlara ve Test sürüşlerini izler oldum İnternet te yorum ve makaleler okudum
    Kendime göre Tipi beğendiğim içide biraz daha eski arabalara göre derli toplu ve güzel olan.
    En azından Yeni arabaya bindiğin hissini uyandıran en azından parasına göre.
    13.000 ile 15.000 arası Albea istiyorum.
    Çevremde tepkiler genelde olumlu yönde Fiat arabaları ucuz parçasından yakıt ekonomisinden +ları çok yüksek
    Bazı tepkilerde alırsın başına iş alırsın sorunları çok olur Taksi çıkması alma gibi bir sürü detaylar ile kafa karıştıran insanlar bilirsiniz
    Ülkemizde konuyu bilse de bilmese de akıl veren çok insan var:
    Çok uzatmadan sorularım şöyle.

    1- Acemiyim ilk Arabam olacak.
    2- Albea 1.2 13Multijet 1.6 ve Bunun yanında Sole gibi (sanırım makyajlı versiyonu.) Dizel masrafı ağır olur diyorlar. Benzinli almamı öneriyorlar kullanıcı arkadaşların yorumları nasıl ?
    Bunun yanında Active,Active Plus,Dynamic, Dynamic Plus, Premio, Premio Plus gibi seçeneklerden hangisini almalıyım sizce.
    3- Klima , Yol Bilgisayarı olsun istiyorum.
    4- Zaten acemiyim + Aile arabası ve İşim için kullanacağım Teknik Servis için müşterilerime gitmek için.
    5- ve Bordo istiyoruz gerçi eşimin isteği bende seviyorum bu rengi ama gerçi bir çoğu boyalı olduğu için güzel renklere denk gelmekte imkansız gibi.
    (Fakat renkten dolayı bu fiyatlara güzel arabalarında kaçmasından korkuyorum.)Yani bordo bakarken güzel diğer arabalarda kaçacak gibi.
    6- Km Kaç olması gerekli hemen motor bitmesin bir daha masraf açmasın yeni almışken en azından 3-5 yıl kullanmak isterim tabii küçük masrafları olacak.

    Biraz uzun oldu ama Teşekkürler bilgi ve yorum verecek arkadaşlarıma.




  • By_Sert B kullanıcısına yanıt
    albea'nın +ları çoktur, hakkında laf konuşanı da çoktur :)

    klima yol bilgisayarı istiyorsanız klimalı ve yol bilgisayarlı olan modellere bakın, temiz kullanılmış benzinli + lpg'li alın, dizel acemiye uygun olmaz, bir de kullanılmış olacak zaten, hiç yaramaz size.

    albea'nın 1,2 versiyonları da kendi çapında tatminkardır, sizin işinizi görür. ama çok performanslı bir araç istiyorsanız o zaman 2000 cc motoru olan bir araç alın.

    1,2 çok çok yokuşlarda bir vites aşağı düşmenize sebep olabilir ki o da çok sorun değildir. arabaya sürekli 5-6 kişi binmeyecekseniz onu sorun etmeyin.

    alacağınız araba taksiden çıkma olmadıktan sonra km'sini çok dert etmeyin. yeter ki bakımları ve gerekli değişimleri zamanında yapılmış olsun. sağlıklı bir motorda yüksek km çok da sorun değildir. tabi baktıracaksınız almadan önce değil mi?

    arabayı alınca ilk işiniz gidin radyatörüne ve fan müşürüne baktırın. tecrübeyle sabit. ikinci el araçlarda ilk sıkıntı bunlardan çıkıyor, araba hararet yapıveriyor.




  • By_Sert B kullanıcısına yanıt



    bu benim aracım. 2010 model. 62 binde aldım 2014 mayıs ayında. şimdi 72 binde. dizel. bana tek masrafı bakım masrafı oldu. 150 Tl o da. keyfi kar lastiği aldım 4 tane. yine keyfi teybini değiştirdim. klimalı yol bilgisayarlı abs li modeli. tutturmuşlar dizelin bakımı pahalı diye. eğer satın aldığınız araç bakımlıysa size bakımdan başka masraf açmaz. hor kullanmayın ki araç size dert açmasın.
  • merhaba arkadaşlar ben de 2010 model 1.3 sole aktif plus aldım. sizlerde de oluyormu bilmiyorum ama arabanın torpidosu çukurlara girince sanki arabadan ayrılacakmış gibi sallanıyor. bu sorunu aşan varmıdır? birde bu araçların süspansiyonları anladığım kadarıyla çok sert helede ön taraf bunun için önerisi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim.

    herkese iyi forumlar dilerim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emfumuha

    merhaba arkadaşlar ben de 2010 model 1.3 sole aktif plus aldım. sizlerde de oluyormu bilmiyorum ama arabanın torpidosu çukurlara girince sanki arabadan ayrılacakmış gibi sallanıyor. bu sorunu aşan varmıdır? birde bu araçların süspansiyonları anladığım kadarıyla çok sert helede ön taraf bunun için önerisi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim.

    herkese iyi forumlar dilerim.

    bende de ayni sorun var 2009 model bendeki premio plus

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son bir kaç gündür sileceklerden daha dogrusu sanirim motorundan ses geliyor.sanki vinlama ile balon sisme sesi arasi birsey.
    silecek motoruna ulasmak zormudur,sokmeye kalksam yani.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cileli_sofor C kullanıcısına yanıt
    genelde yağışlı havalardan sonra takip eden kuru havalarda meydana grlir. amortisör körük lastiklerinin sürtme sesidir
  • arkadaslar benim aracin sag gunseliginden acarken cat diye bir ses geldi ve suan yerinde durmuyor var mi fikri olan nasil duzelir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • salih erdem kullanıcısına yanıt
    normal
  • Merhaba arkadaşlar.
    bir sorun yaşıyorum.sorunum şu arabanın mazot yakıt pompası arızalı dediler.kaçırıyormuş.değişmesi gerekiyormuş.tamam değiştirelim dedim.
    ama bir fiyat çıktı parça işçilik 750 tl(parça 650---işçilik 100tl)bu bana baya bir pahalı geldi. bu fiyat normal midir.
    internetten araştırıyorum 90-100-250-350-650 şeklinde değişik fiyatlar var.nasıl oluyor anlamadım.
    arabam 2004 albea 1.3 multijet

    parça da resim olarak


    veya site adresihttp://www.kirazcioglu.com/U12180,2507,albea-yakit-pompasi-13-multijet-yakit-aksami-opar-46822767.htm

    bilgisi olan birisi bir bilgi veririse çok ama çok sevineceğim.




  • geto911 G kullanıcısına yanıt
    Tamiri olmuyormu. Netde araştırınız tamir eden yerler var gibi. Ayrıca pompa fiyatı doğrudur 600 civarı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Qklavye Q kullanıcısına yanıt
    maalesef tamir olmuyormuş bu parça .ama şöyle bir şey var.
    1) parçada sorun yok tıkanıklık veya başka bir şey barçanın bağlantı somunun ordan kaçırıyor.

    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1994866/0d9b7e7a-f0db-40db-8d6a-6e2ca14cd5f5.png

    2) bu parçanın 90-100 tl yede olanı var aynı işi görmüyor mu?




  • Arkadaslar 2008 model gümüş grı renkte 128000 de degısensız boyasız ıkıncı sahıbınden arac galerıde 19500 istıyor belkı zorlasak 19000 olacak ama lpg yok benzınlı sızce fıyat nasıl.ıkı aydır duzgun bısey denk gelmedı hep bel altı boyalı bır ıkı parca degısen yuksek km ve uçuk fıyatlar bırtek bu aracı buldum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yakamoz32

    Arkadaslar 2008 model gümüş grı renkte 128000 de degısensız boyasız ıkıncı sahıbınden arac galerıde 19500 istıyor belkı zorlasak 19000 olacak ama lpg yok benzınlı sızce fıyat nasıl.ıkı aydır duzgun bısey denk gelmedı hep bel altı boyalı bır ıkı parca degısen yuksek km ve uçuk fıyatlar bırtek bu aracı buldum.

    Linki var mı?
  • Arkadaşlar bende 2008 albea 1.4 sole var tüp taktırmak istiyorum ama birisi atiker taktır diğeri lovato taktır diyor kafam karıştı sizce ne taktırmalıyım? beyinler de sıkıntı oluyor mu albea ile uyumlu olanı nedir acaba?saygılar...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: moonlight.03

    Arkadaşlar bende 2008 albea 1.4 sole var tüp taktırmak istiyorum ama birisi atiker taktır diğeri lovato taktır diyor kafam karıştı sizce ne taktırmalıyım? beyinler de sıkıntı oluyor mu albea ile uyumlu olanı nedir acaba?saygılar...

    Para varsa BRC. En sağlamı uyumlusu.
  • ustad brc takan yok maalesef yakında :(
  • 
Sayfa: önceki 887888889890891
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.