Şimdi Ara

Nokia'dan Remote Camera (Uzaktaki kamera)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu kamera ile Nokia farklı bir yaklaşıma girmekte. İlk defa olarak GSM şebekesi farklı amaçlarda kullanılabiliyor. Bu kamera belirli saatlerde ve zamanlarda size resim göndermek ile yükümlü. Tabii isterseniz hareket sensörlerini ve infared (karanlıkta kısıtlı görüş) sensörleri sayesinde mega piksel (1152x864) resimler veya ufak videolar (176x144) gönderebiliyor. Resimler JPEG, videolar H.263 kodlamasını kullanıyorlar.

    Bu gönderme işini ise bluetooth yerel ağından yapabiliyor gerek email, gerek sms yada mms ile bilgilendiriyor yada komut alabiliyor. Üzerindeki pil ile elektirikler kesildiğinde bile devrede kalıyor (12 saat) ve GSM şebekesini (900/1800 Mhz) kullandığından internet bağlantısınıda (GPRS) kesmek mümkün değil. Şimdilik sadece Avrupa için satışa sunulacak belki ABD versiyonunda Bluetooth yerine daha çok kullanılan Wi-Fi düşünülebilir. Çektiği resimler 6670 ile aynı olduğundan burda denilebilir.

    Kamerayı bir telefonla yönetmek zoom yaptırmak, resim istemek mümkün. Hatta birden fazla kamerayı bir telefondan yönetmekte mümkün bu ürün kısaca değişik amaçlar için hizmet edebilir. Üzerindeki ses alıcısı ile ortamdaki sesleride size aktarabiliyor. Sıcaklık sensörleri ile belli sıcaklıklar üstünde size bilgi veriyor. İstendiğinde duvara yada tavana monte edilebiliyor.10 kişiye kadar hizmet verebiliyor ve güvenlik telefon numarasına göre ayarlanabiliyor.

    Hareket sensörü ise sıcaklık farklarına dayandığından karanlıkta bile işlemekte. Toplam 5 ila 8 metrelik çaptaki alanı kontrol edebilmekte. Sıcaklık istendiğinde son 24 saatteki verileri ve anlık durumu size gönderebilmekte. Tabii bunlar için bir Sim kart takabiliyor yada takmayıp bluetooth ağına internet erişimi için bağlıyabiliyorsunuz. Fiyatının ise 450#8364; olması tahmin ediliyor. Çıkış tarihi içinde bu yılın son üç ayı olarak belirtiliyor.


    Sayfanın Linki : http://www.nokia.com/nokia/0,,63911,00.html








  • Bu ürünün bir benzeri neredeyse bir yıla yakın bir süredir var.. Fiyatına P900 geliyor.. Değmez bence



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ATTRACTION -- 29 Eylül 2004, 17:30:41 >
  • bayağı ilginç ve güzel alet fiat fayda endeksine bakmalı tabiii
  • bu aleti turkcell ile kullansak herhalde milyarlık fatura gelir
  • Wi-Fi nedir armadaşlar ayıptır söylemesi ... BlueTooth gibi birşey mi ???
  • Eğer IP tabanlı web cameralarından bahsediyorsan yıllardır var ama GSM şebekesine bağlı, cep telefonundan yönetilebilen yok.

    Wi-Fi tabanlı bir kamera haberini 2002'de yapmışız.
    http://www.donanimhaber.com/arama.asp?arama=%2Bkablosuz+%2Bkamera+%2Bweb
  • geçen de bu habere ben de rastlamıştım. ilginç bir kullanım alanı daha işte..
  • bence çok para.bide biraz daha küçük olsa gizli, kamera olarak kullanılabilirdi.
  • yaaa 100 eu olsa manyak olur odama 1 tane alir.kizioltesi sensorleri ile giren cikanlari kontrol ederdim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.