Şimdi Ara

Windows 10 kurulu cihaz sayısı 200 milyonu geçti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Windows 10 kurulu cihaz sayısı 200 milyonu geçti





    Masaüstü tarafında 29 Temmuz 2015 itibariyle kullanıma sunulan Windows 10 işletim sistemi, farklı stratejiler sayesinde yılı 200 milyon kullanıcı sayısı ile kapatmayı başardı. Gelinen nokta, firmanın 1 milyar cihaz hedefine doğru emin adımlarla ilerlediğini gösteriyor. 




    Son olarak Ekim ayında Windows 10 kullanıcı sayısı 110 milyon civarındaydı. Aradan geçen yaklaşık 3 aylık süre içerisinde platform 90 milyon kullanıcı daha kazandı ve 200 milyon oldu. Platformun aylık kullanıcı kazanımı ise ortalama 40 milyon civarında seyrediyor. 




    Windows 10, firma tarihindeki en hızlı yükseliş gösteren işletim sistemi oldu. İlk günden itibaren Windows 7 ve sonrası için sunulan ücretsiz güncelleme stratejisi kullanıcı tarafında karşılık buldu. Windows 10, bilgisayar piyasasını çok fazla hareketlendiremedi ancak kullanıcı sayısını artırmayı bildi. Ayrıca Surface Pro 4 ve Surface Book gibi beğenilen ürünler ilgiyi artırdı.




    Gelecek yıl bilgisayar piyasasında gerilemenin devam etmesi bekleniyor ancak üreticilerin yüzünü güldürecek iki segment var. Bunlar; oyuncu bilgisayarları ve 2'si 1 arada melez Windows tablet bilgisayarlar. Analizler, bu segmentteki bilgisayar satışlarının artacağını öngörüyor. Üreticiler de bu iki segmente sürekli yatırım yapıyor. 




    Bunun yanında henüz Windows 10 mobil güncellemesi başlamadı ve Lumia 950 serisi ile mobil tarafa yavaş yavaş giriş yapılıyor. HP gibi diğer firmaların ekosisteme katılımı ile Windows 10 kullanıcı sayıları gelecek yıl daha yüksek bir ortalama tutturma imkanına sahip.  

     







  • Ben direk o güncellemeyi kaldırıp gizledim, sadece bir kez bildirim gördüm, kafam rahat bir sonraki formata kadar :)
  • windows 10 kadar kötü bi işletim sistemi görmedim. Yeni çıktı güncelleme lazm filan boşverin bunları kaç senelik işletim sistemi üreticisi tablet ve akıllı telefon özentili bi işletim sistemi kurmuşlar nasıl telefonlara özel bi işletim sistemi yaptılar bilgisayarlarada özel yapmaları lazım win7 xp gibi.

  • Windows vista ilk yılında 140 milyon SATMIŞTI.

  • Kimse windows 8 / 8.1 de kalmak istemez .

    Windows 7 li olan da oyle .


    Windows 10 son retail guncellemeler ile sorunsuz kullanmaktayim birden fazla bilgisayarimda .

    Windows 8.x tam bir fiyasko idi .

    Fiyasko Vista sonrasi Windows 7 nasil efsane olmussa fiyasko windows 8.x sonrasi windows 10 da oyle . Ilginc bir tesaduf ...

    DirectX 12 gibi donanimlari anca Windows 10 ile kullanilmasi da bir sebebp olsa gerek .

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustymute

    windows 10 kadar kötü bi işletim sistemi görmedim. Yeni çıktı güncelleme lazm filan boşverin bunları kaç senelik işletim sistemi üreticisi tablet ve akıllı telefon özentili bi işletim sistemi kurmuşlar nasıl telefonlara özel bi işletim sistemi yaptılar bilgisayarlarada özel yapmaları lazım win7 xp gibi.

    xp gibi yapsalar windows 8den geriye gitmiş diyeceksiniz; windows 8 gibi yapsalar "dokunmatik mi bu?", adamlar ne yapsın daha, güncel ile xpyi karıştırıp 10 yapmışlar.

    Merak ediyorum hangi işinizi görmüyor ve hangi yerin tasarimi kötü windows10da?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elsa -- 31 Aralık 2015; 19:22:14 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustymute

    windows 10 kadar kötü bi işletim sistemi görmedim. Yeni çıktı güncelleme lazm filan boşverin bunları kaç senelik işletim sistemi üreticisi tablet ve akıllı telefon özentili bi işletim sistemi kurmuşlar nasıl telefonlara özel bi işletim sistemi yaptılar bilgisayarlarada özel yapmaları lazım win7 xp gibi.

    Bir bitmediniz..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorumumu anlamamışsiniz windows xp çıktığı zamanlar nasıl bi devrim niteliği taşıyosa öyle bişiler bekliyorum artık ben windowsdan bana hoş gelmedi arayüzü kalitesiz mi diyim bişi yok işletim sisteminde. windows 7 den ne fazlası var misal bunları konuşmak lazım bence.
  • x X x X kullanıcısına yanıt
    hayrola sanane yorumumdan kişisel algılamış gibi cevap vermişsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustymute

    hayrola sanane yorumumdan kişisel algılamış gibi cevap vermişsin.

    Sanane mi?
    Yok ol liseli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • x X x X kullanıcısına yanıt
    Neyse sana cevap vermek yanlıştı zaten.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustymute

    Yorumumu anlamamışsiniz windows xp çıktığı zamanlar nasıl bi devrim niteliği taşıyosa öyle bişiler bekliyorum artık ben windowsdan bana hoş gelmedi arayüzü kalitesiz mi diyim bişi yok işletim sisteminde. windows 7 den ne fazlası var misal bunları konuşmak lazım bence.

    Size göre kalitesiz. 7 ile 10 arasında hem görsel hem sistemsel olarak dağlar kadar fark var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustymute M kullanıcısına yanıt
    Bence şimdiye kadarki en iyi windows sorunsuz şekilde kullanıyorum oyunlar dahil.
  • Güzel işletim sistemi bence. Aylardır kullanıyorum. Ram kullanımı iyileşmiş, windows 7'den sonra efsane olabilir bence gayet stabil

  • Bence Microsoft'un kurtuluşu tabletlerde. Ancak orada rekabetçi ürünler ortaya koyabilir. Çünkü android ve ios herkesin mobilde zaten kullandığı işletim sistemleri.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 302sino -- 1 Ocak 2016; 18:10:35 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Led Zeppelin

    Ben direk o güncellemeyi kaldırıp gizledim, sadece bir kez bildirim gördüm, kafam rahat bir sonraki formata kadar :)


    Ücretsiz yükseltme fırsatı 1 yıl için geçerli. O zamana kadar da yükseltmek isteyen yükseltir zaten. Donanımı yüzünden yükseltemeyenler veya eski sürümü sevenler için bu süre sonunda daha fazla ısrar etmek anlamsız.

  • Ben beğendim güzel olmuş w10

  • Doğrudur belkide ben yanılıyorum.
  • Son gelen güncelleme sonrası birçok programım çalışmamaya ya da hata verip kapanmaya başladı. Adam gibi bir işletim sistemi yapıp çıkaramayacak bunlar anlaşılan.

  • Windows 10 ile birlikte güç planı oluşturma tarih oldu. İşlemci kullanım yüzdesini genelde güç modunda dibe çekerim. Bu sayede video izlerken ya da yazı yazarken pil ömrüne inanılmaz katkı sağlar. Ancak Windows 10 istediğiniz kadar değişiklik yapın işlemci frekansını gerektiğinde yükseltiyor. Güç planının ne olduğu artık önemsiz. Sadece boşta beklerken sizin belirlediğiniz yüzde geçerli oluyor. Doshya sisteminde basit bir aramada bile frekans yükseliyor deneyimi etkilememek adına ama bu da yine popüler Apple zırvalarından birinin microsoft tarafından taklit edilmesinden ibaret. Windows yüksek konfigürasyon seçenekleri ile karakterini belirliyordu ama o da kayboldu. Açıkçası hiçbir Windows 10 cihazının da 10 saat pil ömrü verdiğini görmedim. Yani ne halta yarıyor bu frekansı kendin belirlemen. Taklit edilmiş saçma sapan bir şey. Acaba bunu kapatmanın yolu var mıdır? Bunun farkında olan var mıdır acaba?





  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.