Şimdi Ara

Google, Android N ile köklü bir değişikliğe hazırlanıyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • İlk yayınlandığı 2008 yılından bu yana kısa sürede hızlı bir yükselişe geçen ve pazarın dominant mobil işletimi haline gelen Android, popülariteyi yakaladıktan sonra patent kavgaları ile boğuşmaya başladı. (Oracle Nisan 2009’da imzalanan anlaşma ile Sun Microsystems’ı satın almış ve Java’nın sahibi haline gelmişti)



    Oracle’ın sahibi olduğu Java’nın kullanım haklarındaki ihlaller nedeniyle Android’e karşı davalar açtı. 2012’de Google lehine sonuçlanan dava, 2014’te Federal Mahkeme kararıyla Oracle lehine dönmüştü. İki büyük şirket arasında süren mücadeleler Google’ı da bezdirmiş olacak ki şirketin Android N güncellemesinde bir dizi değişikliğe imza atacağı olacağı gündeme geldi.

     

    Google, Android N ile köklü bir değişikliğe hazırlanıyor 

     

    OpenJDK'ya Geçiş 



    Söylentilere göre Android N sürümünde Java SE (Java Standart Edition) yerine OpenJDK (Open Java Development Kit) tarafına geçiş yapılacak. Tamamen açık kaynak kodlu bu Java geliştirme kiti, Sun tarafından başlatılan bir çalışma ile projelendirilmiş. Genel Kamu Lisansı’na sahip olan bu yapı, Oracle’ın hak iddial ettiği taraflarda ise kapsam dışı bırakılmış.



    Bir Google sözcüsünün VentureBeat’e verdiği bilgilere göre Java programlama dili kütüphaneleri OpenJDK’ya taşınacak ve Android için özelleştirilmiş ortak bir kod alt yapısı oluşturulacak. Bu sayede OpenJDK platfrmunun da gelişimine açık kaynak kodlu olarak destek sağlayacak olan Google hali hazırda bazı yerlerde OpenJDK’dan da faydalandığını dile getiriyor.

     

    OpenJDK Stratejik Rol Oynayacak ve Geliştiricilere Kolaylık Sağlanacak



    Bir anlamda Android’in geleceği olarak görülen ve stratejik bir öneme kavuşan OpenJDK, Android’in kaynak kodlarındaki 8902 dosyanın değiştirilmesi anlamına geliyor. Tabi bu değişiklik ile geliştiricilerin Android N için uygulamalarında bir dizi düzenleme yapması da zaruri bir hal almış olacak.



    Konu Android tarafındaki üçüncü parti yazılımlar için biraz can sıkıcı gibi görünse de Google, hızlı ve kolay geliştirme yapısına kavuşulacak olması nedeniyle geliştiricilerin yeni alt yapıya hızlıca adapte olmak isteyeceğini düşünüyor.



    Bu süreçten itibaren OpenJDK tarafına daha fazla kaynak ayıracak olan Google, özellikle sisteme eklenecek yeni özellikler noktasında ayrılan bu kaynağı asıl büyük etki yaratacak taraf haline getirecek. Konuya ilişkin detaylar muhtemelen Haziran ayındaki Google geliştiriciler konferansında şekillenmiş olacak.



  • eski apklar çalışacak mı?

  • Androidin Dart (programlama dili) ile yazılacağı ve VULKAN desteği ile geleceği söyleniyordu.Bu konuda gelişme yok mu?

  • Java hakkında bilgim yok ama Java hiç kullanılmasa ve saf Linux ile devam edilse daha iyi olmaz mı acaba?
    Konunun uzmanları yardımcı olurlarsa sevinirim.

  • Yani Android sıfırdan başlayacak gibi bişey

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Android daha yeni yeni oturmuştu. Sistem 6.0 ile stabiliteyi nihayet kazandı dedik ama bu sefer yine işler çorbaya dönecek.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • java yı bırakacaksa javayı yeni öğrenenlere tam bir çelme takma olacak çüşş

  • Java c++'a göre yazması ve çalıştırması çok daha kolay ancak bir o kadar da verimsiz bir dil. Android'in c++ ve VULKAN gibi dillere geçiş yapması çok daha iyi olacak. Java tamamen bırakılmayacak zaten.
  • Eski uygulamalar çalışacaktır beyler merak etmeyin. Yeni bir runtime ile gelir eğer openjdk'ya geçilirse. Android sıfırdan başlanmayacak kadar büyüdü artık çok geç bazı şeyler için

  • Ne yaptın google ya :( Tam java+libgdx için gerekli motivasyonu bulmuştum,birkaç senelik plan yapmıştım.Ama eğer c++ diline geçerse bir taşta iki kuş vurmuş olacağım ileride dşündüğüm meslek için çok iyi olacak.

  • Android N baştan yazılır çıkar, Windows 10 Mobile hala insider devam ediyor olur
  • java sonu flash gibi olur demedi demeyin

  • quote:

    Orijinalden alıntı: lumiafanx920

    Android daha yeni yeni oturmuştu. Sistem 6.0 ile stabiliteyi nihayet kazandı dedik ama bu sefer yine işler çorbaya dönecek.


    Android 4.0 ile oturmuştu.

  • Kendi oluşturduğu dart, go dillerini kullansa ya hepsinin de syntax'ı temiz hızlı diller. Ya da c++ ki öyle olsa müthiş olur. Ama Yom java java java ne javaymis arkadaş dandik yavaş bi dil android olmasa flash gibi bitecek

  • arkadaşlar android java diline devam edicek vazgeçmesi çok saçma bir olay olur tek fark java se yazılım geliştirme ortamını kullanamıyacak jre ve jvm kullanımı herkese açıktır ama oracle kendi kütüphanesini kullandırmak için para istiyor buna karşın google kendi java kütüphanesini yazacak.bazıları java kullanmasın falan demiş şu anda java en iyi object oriented programlama dilidir javanın kendisi yavaş değil jvm yavaştır.
  • Java yı yerin dibine sokanlar olmuş komedi.

  • Geliştirilmesi durmuş,eski uygulamaları çöpe atıyoruz.Yeni sürüm,dolayısıyla yeni Java diline kavuşamayan cihazlar için ayrı,Android N'ye sahip cihazlar için ayrı olarak uygulamaları yazma külfeti geliştiricilere hayırlı olsun.

  • OpenJDK iyidir gelişim sağlar Google bu işin altından kalkabilir mi orası mühim işte. Java object oriented olarak baya sağlam. Ama swift gibi daha anlaşılabilir ve hızlı bir iş ortaya koyulursa başka tabi.
  • Daha lolipop a geçmedik arkadaş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunun gelmesi daha iyi olmuş daha güvenli bir sistem gelebilir ....

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.