Şimdi Ara

iPhone 4S sahiplerinden Apple'a dava

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
1
Favori
1.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • iPhone 4S sahiplerinden Apple'a dava


    Eski cihazlarına verdiği güncelleme desteğiyle birçok Android kullanıcısı tarafından dahi oldukça taktir edilen Apple, geriye dönük sağladığı bu destek yüzünden bu sefer mahkemeye verildi.

     

    Apple geçtiğimiz dönemde önemli bir adım atarak iOS 9 işletim sistemini iPad 2 ve iPad Mini ile beraber iPhone 4S'e de verdi. İlk bakışta olumlu olarak görünen bu karar, bazı iPhone 4S sahipleri tarafından olumlu karşılanmadı ve New York bölge mahkemesinde Apple'ın aleyhine yaklaşık 5 milyon dolarlık bir dava açıldı.

     

    Bu yasal adımın altında Apple'ın iOS 9'un eski cihazlara (iPhone 4s) getireceği faydalar hakkında sahte reklam yapması yer alıyor. Kişiler beklentilerin ve söylenenlerin aksine iOS 9 sonrası cihazlarının çok yavaşladığını ve çökmeye başladığını belirtiyor. iOS 9'dan daha eski iOS sürümlerine dönüş yapılamadığı için de birçok kişinin iPhone 4S modeli neredeyse kullanılmaz durumda bulunuyor.

     

    Şimdilik 100 kişiden oluşan davacı grubun konunun ilerlemesiyle beraber artması bekleniyor çünkü ABD'de iPhone 4S sahibi milyonlarca insan bulunuyor. Bu noktada akıllara ilk olarak bazı "akıllı" kişilerin Apple'dan para koparmak istediği geliyor ancak ülkemizde bile halen severek iPhone 4S kullanan birçok insan bulunuyor. Şirket güncelleme veriyorsa herkes haklı olarak geçmek istiyor ancak telefonların kötü hale gelmesi çok da kabul edilebilir bir durum oluşturmuyor. 

     

    iPhone 4S telefonlarına iOS 9 işletim sistemini kuran takipçilerimizin görüşlerini almak isteriz. iOS 9 sonrası telefonunuzun performansıdan memnun musunuz? 

     







  • he memnunlar..uçak oldu uçuyolar.yaw apple'ın her sene yaptığı şey bu..her sene öldürüyor bir cihazını güncelleme ile.gerçi tüm akıllı telefon piyasası için durum böyle.apple abartmış heralde mahkemeye falan vermişler baksana:)

  • ıphone TARTIŞMASIZ EN İYİ GÜNCELLEME SUNAN MARKADIR

  • bende ipad mini 2 var,güncellemeyi yaptıktan sonra gözle görülür bir yavaşlama oldu. Kullanıcının geriye dönnme hakkı olmalı.

  • Ayni seyi Samsung'da s4 icin yapti...güya lolipop guncellemesi verdi....telefon hamam gibi isinir olmustu....hepsi ayni amac guncelleme adi altinda sabotaj duzenlemek



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black Code -- 15 Ekim 2022; 18:25:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ülkemizde işe yarayacağını bilsem bende başvuracağım ama en basit davalar bile sene(ler) sürüyor

  • telefon kullanılmaz hale geldi...

  • Umarım kullanıcılar haklı bulunur. Apple resmi olarak şu telefonlara 6.1.3 için downgrade desteği verse ne iyi olur. Efsane geri döner yeminlen.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İpad mini var çok yavaşladı. keşke 8de kalsaymışız :(

  • quote:

    Orijinalden alıntı: TIRAZLI

    ıphone TARTIŞMASIZ EN İYİ GÜNCELLEME SUNAN MARKADIR

    iPhone bir marka değildir.Apple markadır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • imza kampanyası başlattılarsa imzalayabilirim.
    gerçekten cihaz yavaşlayacaksa çökecekse vermesinler güncelleme daha iyi. sorunsuz çalışan bir cihaz yeterlidir çoğu kullanıcı için.
  • iPad 2'de kasıyor. Ya doğru düzgün bi güncelleme versinler ya da sürüm düşürebilelim.

  • arkadas apple haksız tamam güncelleme verdi herkes yükledi millet pişman oldu niye adamın geri dönmesine izin vermiyorsun.Bu Apple ahlaksızlığıdır.
    Not:Telefonum, bilgisayarım apple

  • Geriye dönüş seçeneği olmalı. IPhone 5 te şarj daha kötü oldu.

  • Yalnız bu cihazlarda yavaşlama konusunda yeni yazılım dışında da bazı faktörler var anladığım kadarıyla. Ipad mini tabletim ios 6 yüklü olduığu halde iki sene sonra yavaşlamıştı. Yeniden restore ettiğim halde durum değişmemişti. Sonra ne olacaks olsun deyip ios 8 yüklediğimde de aynı performansı görüp şaşırmıştım. Sanırım nand belleklerin yazma okuma ömürleriyle ilgili bir durum. Kullanıcılar eski sürümleri cihazlarının en yeni haliyle hatırladıkları için suçu yazılıma atıyorlar ama tek neden bu değil bence. Bu konuda dh editörleri teknik bir açıklama getirebilirlerse iyi olur aslında. Ve varsa hard format benzeri çözümler tabi ki.

  • Adamların şirket politikası 4s , 4 hatta 5 kullananlar telefonlarından memnun olurlarsa 7 ve gelecek telefonları kime satacak güncelleme ile telefonu zamanla yavaşlat müşterileri bi sonraki telefona geçir gerçi alan memnun satan memnun
  • 5S kullanıyorum...iO9 ile cihaz bazen donuyor...Ağırlaşmıyor...Teknolojiden biraz anlarım cihazın kastığını zannetmiyorum...Apple gözümde çok düştü imkanım olursa android e geçicem...Anladığım kadarıyla iphone kullanacaksan 2 yılda bir telefon değiştirecen...
    ve şuna eminim ileride 8+ çekirdek 10GB+ rami olan iphone olacak ve o da 1 sene sonra adres defterindeyken donacak...

  • Kullanıcılar haklı. Güncelleme adı altında cihazları yavaşlatıyorlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beter olsun..

  • Demekki bataryaları 2 yıl ömürle çıkartmak apple için yeterli gelmiyorki her güncellemede eski telefonları yavaşlatıyor planlı eskitmenin suyunu çıkardılar.

    Umarım apple davayı kaybeder tabi pek bir şey değişmeyecekte kaybettiğini görmek bile mutlu eder...

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.