Şimdi Ara

Samsung, özelleştirilmiş yonga setinde farklı bir strateji izleyecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Samsung, özelleştirilmiş yonga setinde farklı bir strateji izleyecek





    Exynos 8890 adındaki yonga setiyle, özelleştirilmiş ARM çekirdeği yarışına dahil olan ve mobil işlemci pazarında büyük bir gelişme kaydeden Samsung, pazarlama stratejisinde de önemli bir değişikliğe gidiyor. Artık kendi kullandığı yonga setini üretici ortaklarına satmayacak. 




    Bugüne kadar, Samsung amiral gemi modellerinde gördüğümüz Exynos yonga setlerinin farklı cihazlarda da kullanıldığına şahit oluyorduk. Örneğin Meizu PRO 5 akıllı telefonunda Exynos 7420 yonga setine yer vermişti. Çin'den gelen bilgilere göre, Exynos 8890 yonga setinin yanında Exynos 8870 adında yeni bir yonga seti daha planlanıyor. Samsung, kendi amiral gemi modellerinde Exynos 8890 yonga setini kullanırken, müşterilerine ise Exynos 8870 yonga setini tedarik edecek. 




    Exynos 8870 yonga setinde yine 4 adet özelleştirilmiş 64-bitlik ARM çekirdeği ve 4 adet Cortex-A53 çekirdeği yer alacak ancak saat hızlarında biraz kısıntıya gidilecek. Ayrıca Mali-880 grafik biriminin de 12 çekirdekten ziyade daha düşük bir sayıda ölçeklenmesi bekleniyor. 




    Exynos 8890 yonga seti Geekbench 3 testlerinde 2294 civarında tek çekirdek puanı alıyordu. Exynos 8870 ise yaklaşık olarak 2000 puan seviyesinde seyrediyor. Böylece performans olarak müşterilerin akıllı telefonlarının, Samsung amiral gemi modellerini yakalamasının da önüne geçiliyor. 




    İddialar, Samsung'un sadık bir müşterisi olan Çinli Meizu'nun gelecek yıl da bunu devam ettireceğini gösteriyor. Meizu, gelecek yıl piyasaya süreceği PRO 6 ve PRO 6 mini akıllı telefonlarında Samsung Exynos 8870 yonga setine yer verecek. Böylece iki firmanın akıllı telefonlarında Samsung'un özelleştirilmiş çekirdekleri yer almış olacak. İddialar henüz resmi ağızlardan doğrulanmadı ancak Samsung ve Meizu'nun ortaklık ilişkisi bunun ihtimal dahilinde olduğunu akla getiriyor. 

     







  • E tabi daha düşük versiyonu satmak istemesi normal çünkü Meizuda çok daha performanslı çalışıyor kendi işlemcileri. Bkz:7420li Meizu Pro 5

  • Bu geçiş dönemi işlemcileri bana hiç mantıklı gelmiyor. Samsung kendi işlemcisine güvenemedi ki a53'ü de ekledi oraya. 2 seneye kadar muhtemelen hem verimlilikte hem pil tasarrufunda zirveye oturur. Özelleştirilmiş GPU'larda yolda. 4 ya da 6 çekirdekli Exynos bir de kendi GPUsu ile çok iyi olacaktır. Samsung performansta kendine güveniyor, en iyiside o ama belki pil konusunda aynı şeyi demek zor.

  • ha 2000 ha 2200 ha 2500..yazılım düzgün olmadıktan sonra bi önemi yok çekirdek hızı ve çekirdek sayılarının...

  • Note 5 deki işlemciyi çinli telefonlarda görürüz umarım. Qualcomm kadar pahalı satmazsa samsung, mtk ile iyi bir rekabet olur orada. Bundan da tüketici kazanır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence bu mantıklı bir karar kendisi her zaman en iyisini kullansin....

  • Bence doğrusu bu. Adamlar çipi Samsung'dan alıp, satış rekoru kırıyorlar...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.