Şimdi Ara

Ehliyet Alacaklara IQ Şartı Getirilecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
1.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu bölümde aradım, kimse bu konuda başlık açmamış. Eğer gözümden kaçtıysa yöneticiler silsin.

Ehliyet için aranan sağlık şartlarında değişiklik yapılacakmış.
    Buna göre IQ düzeyi 79 ve altı olanlar artık ehliyet alamayacak.
    İlgili haber:
    http://www.ntv.com.tr/turkiye/ehliyet-icin-aranan-saglik-sartlarinda-degisiklik,TfxQsUYdSEmvxdv_TrznQA

79 ve altını "Zihinsel engelli" gibi görmeyin arkadaşlar.

Gündelik hayattaki pek çok gördüğümüz, ilişki kurduğumuz kişiler bu zeka seviyesinin altında.
    Hatta bir eğitimci olarak şöyle söyleyeyim:

Lise mezunlarının en az yarısı bu IQ nun altında.

Tabi bu düzenlemenin pozitif etkileri olacak. Ama yetmez. Çünkü yüksek zekalılar da kaza riski oluşturabiliyor.

Bu yüzden şizofreni, öfke kontrolü, anksiyete bozukluğu gibi durumlarda da bence ehliyet verilmemeli ya da belli bir süre alınmalı (tedavi bitene kadar)

Ama tabi bu da birşeydir.

Geçen senelerde yaşadığım bir olay:
    Şehir içi sağ şeritten giderken, aynadan sol şeritten süratli bir şekilde bir ekmek kamyonunun geldiğini gördüm. Yavaşla manasında elimi camdan çıkarıp yukarı aşağı indirdim. Sonra ilerden sola döndüm ve karşı şeride geçtim.
    Sonra bir de baktım aynadan. Deminki ekmek kamyonu durmuş, içindeki adam elinde sopa çıkmış, YAYAN olarak beni kovalıyor. Sanırım hareket çektiğimi falan zannetti

Ben arabadayım, seyir halindeyim. Adam yayan elinde sopa, beni kovalıyor. Benim duracağımı falan düşündü herhalde

İşte IQ testi bu gibi durumlar için iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABCdiküçgeni -- 29 Aralık 2015; 22:28:47 >

• Yalan hocam

Hicbiri olmaz... nokta.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: asdfewf

Yalan hocam

Hicbiri olmaz... nokta.

quote:

Yönetmelik değişikliği, 1 Ocak 2016'dan itibaren yürürlüğe girecek.

Yönetmeliğe göre olacak.

Ha, sahte rapor alanlar olur, ona birşey diyemem. Artık onu da hipokrat yemini etmiş doktorlarımız düşünecek.
  • Bence saçmalık. Altı üstü araba kullanacak insanlar, marsa uzay kapsülü mü indirecekler sanki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: snoppy

Bence saçmalık. Altı üstü araba kullanacak insanlar, marsa uzay kapsülü mü indirecekler sanki?

İstanbul a gelin bu yorumu degistirirsiniz

Ha istanbulda iseniz de silede veya beylikduzu tarafindasiniz bence

PSN:TheCaliph_TR
    XBOX:ThecaliphTR
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • en hakkaniyetli olanı ben şöyle düşünüyorum.Ehliyet sınavlarında çok gözetmenlik yaptım kesinlikle 20 dakka araç kullanma ile sürücü olunmaz.

Bence nasıl bir işe yeni başlayınca stajyer uygulaması oluyorsa bu işte kesinlikle olmalı.

Ehliyet sınavına girip ondan asgari notu aldıktan sonra 2 yıl stajyer ehliyeti olmalı.

bu ehliyetle ceza-kazaya karışma-vs durumları göz önüne alınarak puan verilmeli ve belli bir puan üstüne çıkan. Dosyası yanmalı ve tekrar en baştan başlamalı.

Sonra konu açıyoruz.Öküzün biri arabama çarpmış not falan bırakmamış vs vs...
    Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
  • Ehliyet sınavı konusunda çoğunlukla kimse mutlu değil. Bana kalırsa olması gereken sınavı farklı günlere bölerek hergün farklı bir parkur yaptırılmalı. Örneğin İstanbul'da bir yerden bir yere gitmek için genelde E-5 gibi ana yollara çıkılıyor, ehliyetini yeni almış biri eğer acemiliğine kapılıp bir hata yaparsa zincirleme kazaya kadar yolu var. Kış aylarında gündüz süresi kısaldığı için gece vakti sürüş sınavı yapılabilir. Sadece biraz özen göstermek gerekiyor.
  • İnsan doğası gereği beyni robot gibi çalışmadığından, trafikte koşullar sürekli değiştiğinden elbette belirli bir zeka düzeyi gerekli.
    Ha bu zeka testi ne yönde yapılmalı tartışılır. İşin ilmini bilmediğim için araç kullanırken beynin ve zekanın hangi alanlarına ihtiyaç var ise ona göre bir test uygulanmalı.
    Vatandaşın birisinin zekası normaldir ancak muhakeme eksikliği vardır gibi.

Orijinalden alıntı: ABCdiküçgeni

quote:

Orijinalden alıntı: asdfewf

Yalan hocam

Hicbiri olmaz... nokta.

quote:

Yönetmelik değişikliği, 1 Ocak 2016'dan itibaren yürürlüğe girecek.

Yönetmeliğe göre olacak.

Ha, sahte rapor alanlar olur, ona birşey diyemem. Artık onu da hipokrat yemini etmiş doktorlarımız düşünecek.

Hipokrat yemini etmiş doktorlarımızı korurlarsa kesinlikle taviz vermezler.

• Bizim şoförümüzün ne zekayla ne kuralla bir zoru yok. Aslında tabiri caizse herkes eşşek gibi biliyor ne yapılması gerektiğini. Ancak denetimsizlik ve bencillik sonucu bu haldeyiz. "Kavşak içindeki araca yol verilir, amaan boş ver ne bekleyecem". Sözüm misali "Yau enayi gibi ne bekleyecem ışığı, yol boşsa geçerim" diyor çoğu kişi. Aynı şekilde kuyruk varsa "Şuradan şöyle kaynak yapayım onlar beklesin dursun". Yani kısaca bunun ne zekayla ne bilgiyle ne de kültürle alakası yok. Tamamen insanın eğitimi ile alakalı.
    2016 Renault Megane 1.2 130 Bg 2022-... (Km 67.000-...)
  • 100 IQ normal zeka seviyedir. Ancak IQ sadece ham zekayı değil, birazda eğitim ve kitap okuma ile kazanılabilen becerileri de ölçüme dahil eder. Mesela yarım yamalak eğitim almış bir köylüde IQ ölçümü yapın büyük olasılıkla 79 altı çıkar. Ayrıca IQ testleri sırasında heyecanlanan kişilerde başaramazlar. Türk çocukların Alman okullarında yapılan IQ testlerinde ortalamaları 100'ün oldukça altında ve Alman çocukların da oldukça altında çıktı. Önemli sebeplerden biride bu çocukların ailelerindeki düşük eğitim sebebi ile çocuklarına derslerinde yardımcı olamamaları ve güncel konularda sağlıklı yorum yapamamaları sebebi ile çocukların zeka gelişmelerinin vasatın altında kalması imiş.

Türkiye çapında örnekleme ile seçilmiş Türk orta öğrenim öğrencilerinin dünya çapında yapılan yarışmalarda Avrupa ülkelerinin oldukça aşağısında kalmaları, hatta Afrika ülkeleri arasında yer alabiliyor olması çok acı. Ancak seçme öğrenciler arasındaki yarışmalarda üst dereceler alabiliyorlar.

B,z,m zekamıza Şark kurnazlığı deniyor. Nasıl beleş yaşarız, sıraya nasıl kaynarız, radarı nasıl atlatırız, v.b. şeylere kafa yordukları ve yeterli okumadıkları için beyinde gelişmeyi yavaşlatıyor. Beyin kas gibi, aile içinde sevgi ve ilgi ile büyüdükçe, yeni bilgi ve beceriler kazandıkça beyin yeni beyin hücreleri gelişiyor ve hücreler arası iletişim yolları oluşuyor, yani IQ artıyor.

Eğer ehliyetler 10 sene sonra tekrar IQ, fiziki ve ruh sağlığı testinden geçmeyi gerektirirse bir çok Türk vatandaşının işi zor.

• IQ'su düşük olan ehliyet alamasın+oy da veremesin
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.