Şimdi Ara

Tek bir petrol kuyusu haftada 15TB'a kadar veri üretebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dünya genelinde petrol ve doğalgaza talep sürekli artıyor. Bu talebin 2015 yılı sonu itibariyle günlük 94 milyon varilin üzerine çıkması bekleniyor. Bu nedenle petrol ve doğalgaz endüstrisindeki şirketler de günümüzde ve gelecekte dijital teknolojilere daha fazla yatırım yapmayı planlıyor. Çünkü dijital teknolojiler, şirketlere operasyonel güvenlik ve daha çevreci bir yaklaşım kazandırırken aynı zamanda daha uzak bölgelerdeki doğal kaynaklara uygun maliyetler ile erişebilmelerine yardımcı oluyor.



    Şirketlerin tedarik zincirleri genelinde kurulan sensörler, kararların daha hızlı ve akıllıca alınmasına yardımcı olan devasa miktarda veri sağlar. IDC, petrol ve doğalgaz endüstrisinin günümüzde ürettiği kullanılabilir veri miktarının 52 eksabayt olduğunu belirtirken 2020 yılında bu rakamın 888 eksabayta çıkacağı tahmininde bulunuyor.




    Tek bir kuyu, haftada 15 terabayta kadar veri üretebilir. Dünya’da petrol nakli için yaklaşık 3,2 milyon kilometre uzunluğunda boru hattı bulunuyor. Bu miktar Dünya’nın etrafını 80 kez çevreleyecek seviyede. GE, petrol boru hatlarının her 50.000 kilometrede günlük 17TB veri üretebildiği tahmininde bulunuyor.

     

     Tek bir petrol kuyusu haftada 15TB'a kadar veri üretebilir



    Veri analizi sayesinde üretim artıyor

    Veri analizleri; jeolojik yapı, sondaj, yeni kuyuların birbirileri ile bağlantısı ve sondaj tekniklerin optimizasyonu ile ilgili değerlendirmelere yardımcı oluyor. Bain & Co. daha iyi veri analizlerinin petrol ve doğalgaz şirketlerinin üretimini %6-%8 oranında artırabileceği tahmininde bulunuyor. Bunun yanı sıra bulut veri yönetimi veri kümelerini merkezileştiriyor. Yerbilimciler, mühendisler ve iş dünyası aynı verileri kullanarak karar alıyor böylece iletişim kopukluklarının önüne geçilirken zamandan da tasarruf ediliyor.



    Petrol ve doğalgaz şirketleri %63 maliyet tasarrufu sağlıyor

    Bulut sayesinde uzaktan yapılan görselleştirme ile kuyu bölgeleri ile uzak mesafelerdeki uzmanlar arasında daha hızlı ortak çalışma imkânı sağlanarak güvenlik, hız ve rezerv bölgeleri ile ilgili daha doğru kararların alınmasının yolu açılıyor. Kurumsal mobil çözümler ile petrol ve doğalgaz şirketleri maliyet tasarrufunu %63 ve üretimi %51 oranında artırıyor.



    Güvenlik maksimum seviyeye çıkarılıyor

    Verilerin merkezileştirilmesi birden fazla kopya ihtiyacını da ortadan kaldırıyor. Verilerin daha az kopyalanması güvenlik risklerini düşürüp veri kalitesini artırarak uzmanların “güvenecekleri tek bir kaynak” yaratıyor.



    Ayrıca regülasyonlara uyum artırılıyor. Verilerin merkezileştirilmesi, düzenleyici kurumların gerektiğinde verilere erişimi sağlayarak şirketlerin uluslararası veri regülasyonlarına uyumunu güçlendiriyor.



    Ticaret kolaylaşıyor

    Dijital teknolojilerin kullanımı, enerji kaynaklarını bulma ve geliştirme maliyetlerini düşürerek küresel ekonomiyi olumlu yönde etkiliyor. Kuzey Amerika’nın Eagle Ford bölgesinde ileri sondaj teknikleri ve teknolojileri sayesinde petrol kuyuları, 2013 yılına kıyasla %65 daha verimli üretim yapıyor.



    Oxford Economics, petrol ve doğalgaz endüstrisinin Nesnelerin İnterneti’ne uyum göstermesi durumunda küresel GSYH’nin 2025 yılına kadar 816 milyar dolar (2,4 trilyon lira) artabileceği tahmininde bulunuyor.



    Çevre riskleri azalıyor

    Dijital teknolojiler sayesinde petrol ve doğalgaz şirketleri olumlu yönde etki yaratır. Üretimin tüm süreci ile ilgili detaylı verilerin olması şirketlere potansiyel kazaları yaşanmadan önleme imkânı kazandırıyor. Bu da sonuç olarak çevreyi olumlu yönde etkiliyor. Uzak mesafelerin görselleştirilmesi ve mobil çözümler sayesinde şirketler, kuyu bölgelerinde daha az kişiyi istihdam edebilecek duruma geliyor. Bu da sonuç olarak çalışan güvenliğine yönelik riskleri azaltıyor.







  • Petrole talep azalıyor , üretim şuanda çok.

  • Petrol ve doğalgaz şuan hala insanoğlunun en temel enerji kaynağı. O yüzden talep azalmaz. Ancak büyük şirketler piyasayı manipüle ediyor. Yoksa petrol şuanda ekmek su gibi bişey.

  • PETROL FİYATLARI DÜŞÜYOR AMA BİZDE İSE YA FİYATLAR YÜKSELİYOR YADA AYNI KALIYOR...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fenomenon

    Petrol ve doğalgaz şuan hala insanoğlunun en temel enerji kaynağı. O yüzden talep azalmaz. Ancak büyük şirketler piyasayı manipüle ediyor. Yoksa petrol şuanda ekmek su gibi bişey.

    Avrupa ve TR için öyle,

    ABD ve İsrail için sadece savaş nedeni ! Bknz: kıbrıs ve filistin sorunu orta da.

    Çin de ekonomik büyüme durdu ve kış mevsimi doğalgaz ihtiyacını arttıracak ,

    Mesela TR 'da elektrik %48 oranında D.gaz santrali ile üretiliyor bu çok tehlikeli ,

    Son değerlendirmeler ( ntv, cnn , bloomberg vb) yanlış değilse petrol talebi daha az.

    Eğer kaya gazı maliyeti petrol maliyetine yakına gelirse o zaman belki piyasa dengelenebilir ve yeniden ufak bir artış olur.

    Zaten şuanda bölünme/savaş/ölüm olan her yerde petrol ve dgaz var ama açlık/susuzluk/göç dalgası sürüyor. Toprağın altındaki için üstte insanlar ölüyor ve kimse petrol talep etmiyor canının derdine düşmüş.

    3.5 milyon insan göç etti ve belki 200 bin ölüm var( olacak ) petrol/dgaz şuanda en çok türkiye cumhuriyeti devletine lazım

    Sonrada abd ve israil oyunuyla ilerde kıbrıs/gazze tarafındaki doğalgaz sahneye çıkacak en sonda hazar denizi vb gider.. Böyle...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: wolf silver

    PETROL FİYATLARI DÜŞÜYOR AMA BİZDE İSE YA FİYATLAR YÜKSELİYOR YADA AYNI KALIYOR...

    Dolar 1.9 sonra 2.2 ve 2.7 TL den şuanda 2.91 TL

    Ülkemiz bu iki ürünü ithal ettiği için , + yüksek vergiler nedeniyle biz 3.5 TL mazot ve 2.08 Tl den araca lpg dolduruyoruz. Sanırım benzin 4.3 veya 4.5 TL ( aracım yok bilmiyorum )

    1 TL maliyeti var , %70 ise vergi/aracı kurum kar 'ı deniliyor.

    Ülkemizde akaryakıtta vergi çokkkkk yüksek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.