Şimdi Ara

Trafik Sigortası yaptırmama (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
4
Favori
11.506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Soydular soydular doyamadılar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir haber daha fiyatlar zor düşermiş. Allah sizi bildiği gibi yapsın.
    http://www.internethaber.com/ucuz-trafik-sigortasi-bekleyenlere-net-yanit-1589801h.htm
  • merak ettiğim bir konu var. bilen birisi aydınlatırsa memnun olurum.
    diyelim bizim arabada kasko yok. bir kaza meydana geldi ve %100 karşı taraf hatalı. tüm masrafları karşı tarafın üstlenmesi gerekmez mi? yoksa her araç kendinden mi sorumludur?
  • Karşı taraf %100 hatalıysa onun sigortasından sizin aracınız ücretsiz yapılır.Hatalı olanın aracından siz sorumlu olmazsınız.Kaskosu varsa kendi aracını kaskodan yaptırır.Kaskosu yoksa kendi cebinden yaptırır.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TNTB

    Karşı taraf %100 hatalıysa onun sigortasından sizin aracınız ücretsiz yapılır.Hatalı olanın aracından siz sorumlu olmazsınız.Kaskosu varsa kendi aracını kaskodan yaptırır.Kaskosu yoksa kendi cebinden yaptırır.

    bilgilendirme için teşekkür ederim.
  • geçen yıl 250 tl bu yol 600 tl

    en son yaptırdığınız sigorta şirketinden teklif alın, genelde en ucuzunu onlar veriyor, tabi kazanız yoksa.
    bende öyle oldu. ayrıca sigortam.net ve koalay.com gibi sitelerden de online olarak fiyat alabiliyorsunuz.
    sigortam.net bana ciddiyetsiz geldi, kendileriyle telefonla yaptığım görüşme sonucunda.
    hani yaptırsan da olur yaptırmasanda havasında adamlar. en düşük teklif şu kadar diyorlar, hangi firma diyorum firma adı veremeyiz diyorlar, iyi de ben hangi firmaya yaptırdığımı bilmeden nasıl sigortamı kestireceğim diyorum kem küm ediyor eleman.
    koalay.com kendileri aradı beni ve gayet ilgiliydi, onu tavsiye ederim.
    ama tabi ilk önce mahallenizdeki sigortacıyı tercih ederim, gidin ondan fiyat alın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: forumu

    Aslinda kasko varsa sigorta zorunlu olmamali.

    Kasko senin teminatin ,trafik sigortasi karsi tarafin,trafik sigortasini karesi tarafin hasarin odemek için yaptiriyorsun,o yüzden zorunlu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trafik denetimleri bu zamlardan sonra baya bir arttı. dün bir tane yediemine gittim, bir dünya küçük cc plakalı motosiklet vardı. Sigortaları kendilerinden fazla çıktığından millet almaktan vazgeçmiş hep. bu tek kelimeyle zulümdür.
  • bende 2008 model honda activa var gecen yıl 240 tl ye sigorta yaptırmıştım şimdi 1200 tl istiyorlar satsan o kadar etmez bende trafikten düşürücem öyle binicem
  • Şu anki düzenlemeye göre trafik sigortanızın süresi dolduktan sonra yaptırmadığınız her ay için trafik sigortası priminiz %5 artıyor. Ancak bu artış toplamda %50'yi geçemiyor.
    Eskiden sigortasız araç kullanmanın cezası 700 TL di en azından 2009 yılında öyleydi. Ancak şu an trafik sigortası olmadan araç kullanmanın bedeli 92 TL 15 gün içinde öderseniz %25 indirimle 69 TL.
    Ancak sigortasız araç kullandığınızda aracınız çekiciyle otoparka götürülerek bağlanır. Böyle bir durumda tanıdığınız çekici varsa çağırıp aracı ona yükletebilirsiniz, trafik polisi sizi kendi çağırdığı çekiciye aracınızı yüklemeye mecbur bırakamaz. Trafiğin çekicisiyle aracınız götürülürse 150 TL ödersiniz. Aracınızın otoparkta kaldığı süre içinde park parası ödersiniz.

    Fahiş trafik sigortası fiyatları nedeniyle aracını garajda tutup arada sadece haftasonu binenler tarafından genellikle yaptırılmaz oldu. Ayrıca 10.000 TL altı araca sahipleride fahiş trafik sigortası nedeniyle sigortasını yaptıramaz oldu. Adam bir yıl önce 250 TL'ye poliçe kestirmiş hiç kaza yapmamış bu yıl 1800 TL istiyorlar. 10.000 TL'lik arabaya binen 1.800 TL'ye nasıl sigorta yaptırsın zaten 30 TL'lik gaz alıp yürütüyor adam arabayı. Kaza yapsa filan yine neyse dersinde hiç kaza yapmadığı halde öyle prim mi olur? Yada altında 125 cc scooter ile geziyor 1400 TL trafik sigortası çıkmış, olacak iş değil.

    Ticari taksilerin trafik sigortasına 12.000 TL prim çıkıyor, adam ne kazanıyor ki bu primi ödesin.

    Kısa ve net, bu iş böyle gitmez. Sigortalar zarar ettiğini söyleyip duruyor. Yok 5 sene sonra dava açılıp vefat tazminatı alınıyormuş falan filan, 5 yıl önce de vardı o durumlar, o zamanlar da maddi hasarlı kazalarda polis rapor tutmaya gelmiyordu. Ne oldu son 1 yılda primler beşe veya ona katladı?

    Devletin zoruyla zorunlu trafik sigortasıyla halk soyuluyor. Devlet olarak hem sigortayı zorunlu tutacaksın hemde fiyatları tamamen serbest bırakıp halkını, insanlarını piyasada tamamı yabancıların eline geçmiş olan sigorta şirketlerinin insiyatifine bırakıp soyduracaksın olacak iş değil!




  • arkadaşlar 1 tane ford marka şirket minibüsüm var arac 2 yıldır yatiyor bayada eski kullanılmıyor ve kullanmayida uzun süre düşünmüyoruz sigorta icin 1100tl istediler bunu yaptırmasak ne olur? kimisi %50 kadar ceza oranı felan demiş şuan ki kanunlara göre 1,2 yıl daha yaptırmazsam ve 1 yıl sonra yaptırmak istesem şuanki kasko fiyatını baz alarak ve %50 ceza oranı ekleyerek 1700tl civarı mı ödeme yaparim?
  • Ben garajda yatan iki klasik araca sigorta yaptırmıyorum artık. Benim de bildiğim kadarı ile maksimum %50 sür prim oluyor. Bir sonraki yıl da yarıya düşerek devam ediyor. Üçüncü yılın sonunda topluyor sanıyorum. Ancak benim durumumda bu araçlara 10 yıl sigorta yaptırmasam, 1 yıl %50, bir yıl %25, bir yıl %12.5 sürprim ile ödeme yapsam hiç koymaz bana. Trafikten çekmeyi ve düzenli kullanmaya başlayana kadar boş yere vergi de ödememeyi düşünüyorum. Henüz karar vermedim. Max %50 dediğim sürprim azaltılmış olabilir. Bu durumda yatan araca sigorta yaptırmamak iyi bir seçenek oluyor. Ancak üst limit %50 olur ise, 1 yıl yaptırmamak ile düzenli yaptırmak arasında bir fark yok. Ancak 3-4 yıl boyunca yaptırmayacaksan gene ciddi karda oluyorsun.

    @FcbAYERN



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 16 Mayıs 2016; 15:59:51 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

    Ben garajda yatan iki klasik araca sigorta yaptırmıyorum artık. Benim de bildiğim kadarı ile maksimum %50 sür prim oluyor. Bir sonraki yıl da yarıya düşerek devam ediyor. Üçüncü yılın sonunda topluyor sanıyorum. Ancak benim durumumda bu araçlara 10 yıl sigorta yaptırmasam, 1 yıl %50, bir yıl %25, bir yıl %12.5 sürprim ile ödeme yapsam hiç koymaz bana. Trafikten çekmeyi ve düzenli kullanmaya başlayana kadar boş yere vergi de ödememeyi düşünüyorum. Henüz karar vermedim. Max %50 dediğim sürprim azaltılmış olabilir. Bu durumda yatan araca sigorta yaptırmamak iyi bir seçenek oluyor. Ancak üst limit %50 olur ise, 1 yıl yaptırmamak ile düzenli yaptırmak arasında bir fark yok. Ancak 3-4 yıl boyunca yaptırmayacaksan gene ciddi karda oluyorsun.

    @FcbAYERN

    Yakın bir zamanda ben de bunun hesabını yapmıştım. Evet bir yerden sonra karlı çıkıyorsunuz ancak arabayı alıp haftasonları çıktığınızda ekstradan temkinli olacaksınız, sürekli gözünüz çevirme kollayacak falan gereksiz stres. Bende de orjinal 1303 var yaptırdık el mahkum




  • Aracını bağlarlar.Ceza ödersin.Dikkat!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tamam fiyatlar düşmezse bende ödemeyi düşünmüyorum ama araç muayenesini ne yapacaz ona da gitmemek lazım değil mi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mrmanken

    tamam fiyatlar düşmezse bende ödemeyi düşünmüyorum ama araç muayenesini ne yapacaz ona da gitmemek lazım değil mi

    Trafik sigortası olmadan muayene olmaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mbulur

    Ticari taksilerin trafik sigortasına 12.000 TL prim çıkıyor



    Ticari araçlar max 3000TL sigorta ödüyor , düzenleme yapıldı kaç ay önce , isterse saat başı araç pert etsin ödeyeceği max para 3000TL.


    quote:

    Orijinalden alıntı: mbulur

    Ticari taksilerin............. adam ne kazanıyor ki bu primi ödesin.

    Ne mi kazanıyorlar taksi sahibi dediğin adam üst seviye zengin adamdır , ödesin bir zahmet.
  • zts'nı internetten(aigortam.net vb) mi yaptırmak daha ucuza gelir yoksa sigortacılara mı? fikri olan var mıdır acep
  • bende merak ediyorum en ucuz nasıl olur
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.