Şimdi Ara

Plymouth Üniversitesi araştırmacılarından yeni parola sistemi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Plymouth Üniversitesi araştırmacılarından yeni parola sistemi


    İnternetin yaygınlaşması ile ihtiyaç duyduğumuz parolaların da sayısı ciddi seviyede arttı. Güvenli olsunlar diye hatırlaması zor hale gelen parolalar için Plymouth Üniversitesi araştırmacılarından "GOTPass" isimli yeni bir alternatif geldi.

     

    Üniversite tarafından geliştirilen GOTPass, giriş sürecinde desen kilidi (Android telefondakilere benzer) ve seçeceğiniz bir obje (Ev, bilgisayar, deniz atı vb.) fotoğrafı ile çalışma gösteriyor. Herhangi bir internet sitesine ya da uygulamaya giriş yapmak için daha önce belirlediğiniz deseni girmeniz ve objeyi seçmeniz gerekiyor. Sistem bu verilere göre tek seferlik giriş kodu üretiyor ve böylelikle hızlı bir kullanım süreci elde edilebiliyor.

     

    Şekil ve desen üzerine kurulduğu için zorlu parola hatırlama derdini ortadan kaldıran GOTPass, çift aşamalı giriş sistemleri gibi telefonunuza ihtiyaç duymuyor ancak şuan için %100 güvenli bir çözüm ortaya koymuyor. Geliştirdikleri şifre sistemini yaptıkları 690 farklı deneme ile kırabildiklerini belirten araştırmacılar, teknoloji üzerinde çalışmaya devam ediyor.

     



  • Bu sistem birçok banka ve operatörler tarafından yıllardır uygulanıyor zaten, ben farkı anlamadım. Üniversite reklamı gibi geldi bana :)

  • garanti olsun en para olsun avea onlie işlemler olsun hepsinde kaç yıldır kullanılıyor zaten
  • Office simgeleri gibi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.