Şimdi Ara

Şarjlı Piller Hakkında Her Şey (190. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17.772
Cevap
371
Favori
1.970.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 188189190191192
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: jardella

Abata 908 almak istiyorum fakat bir arkadaş incelemesinde "BU ŞARJ CİHAZINDA REFRESH ANAHTARININ 3 KONUMLU OLDUĞUNA DİKKAT EDİN. " yazmış. Fakat kullanım klavuzunda 2 tane pil şarj ederseniz 2 yoksa 4'e getirin falan yazıyor. Hangisi doğru anlamadım.

Bir de aaa pil tavsiyesi olan var mı? Logitech Harmony uzaktan kumanda da kullanacağım çoğunlukla. O kadar çok şey yazılmış ki hepsini okumam saatler sürer. Abata 908 le birlikte kullanıp memnun olan, en uzun dayanan pil tavsiyesi yapılırsa memnun olurum.

Hocam onu gördüm de, yani klavuzda ne yazarsa yazsın hep 3 konumunda mı durmalı diyorsun?
  • Arkadaşlar bu pillerin kendi kendine bitme/boşalma ihtimali var mı?
    4 tane Varta 2700 Power Accu almıştım. 2 tanesini kullandım. 500'e yakın fotoğraf çektim. Evet 500'e yakın hatta belki geçti bile. Ki en az yarısı flaşlı fotoğraf. Araştırdığımda 300'ü biraz geçer deniliyordu.
    Ama bu piller bitince diğer 2'sini taktım. 10 fotoğraf çekmeden bitti.
    Ama şu da var. Hiç birini kullanmamıştım daha önce. 4'ünü de ilk kez fotoğraf makinesinde kullandım. 2'si mükemmel giderken 2'si çuvalladı resmen. Nasıl oldu anlamadım.
    Şimdi 4'ünü de şarja taktım bakalım.
  • bir kaç postum öncesinde, ben de aynı problemden bahsetmiştim, zaten çok az gidiyordu 80 poz anca çöekiyordum %90ı flashsız. Şarj ettim koydum 5 gün açmadım bi baktım pilleri değiştirin dedi
    quote:

Orijinalden alıntı: PHI

Arkadaşlar bu pillerin kendi kendine bitme/boşalma ihtimali var mı?
    4 tane Varta 2700 Power Accu almıştım. 2 tanesini kullandım. 500'e yakın fotoğraf çektim. Evet 500'e yakın hatta belki geçti bile. Ki en az yarısı flaşlı fotoğraf. Araştırdığımda 300'ü biraz geçer deniliyordu.
    Ama şu da var. Hiç birini kullanmamıştım daha önce. 4'ünü de ilk kez fotoğraf makinesinde kullandım. 2'si mükemmel giderken 2'si çuvalladı resmen. Nasıl oldu anlamadım.

• son ikisi berabermi bitti. bende öyle sanmıştım kendi pillerimde. sonra kontrol edince birinin bozulduğunu anladım. diğeri sağlamdı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erencaner

bir kaç postum öncesinde, ben de aynı problemden bahsetmiştim, zaten çok az gidiyordu 80 poz anca çöekiyordum %90ı flashsız. Şarj ettim koydum 5 gün açmadım bi baktım pilleri değiştirin dedi

Şarja koydum bakalım 4 pili de. Sonuca bakacağım.

quote:

Orijinalden alıntı: ar_tryk

son ikisi berabermi bitti. bende öyle sanmıştım kendi pillerimde. sonra kontrol edince birinin bozulduğunu anladım. diğeri sağlamdı.

Görünüşe göre beraber bitti. Ayrı bitip bitmediğini anlayamam. Sonraki 2 pili taktım ve 10 fotoğraf çekebildim. Önceki 2 pil ile 500'e yakın fotoğraf çekmiştim halbuki.

• Sayın bipekkan,

Öncelik verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Yaklaşık 30 sayfa okuduktan sonra artık gözlerim daha fazlasına izin vermiyor. İzninizle benim de bir sorum olacak. Geçen sene fotoğraf makinam için teknosa'dan sizinde makalenizde kullanıpta yetersiz bulduğunuzu belirttiğiniz Varta pocket şarj cihazı ile birlikte 2 adet 2700 mah power accu pil almıştım. İlk aldığımda performansı çok iyiydi ancak vakitsizlikten makinamı pek kullanamadım ve bu süre zarfında toplamda 4-5 defa şarj oldu. Son 4-5 aydırda hiç şarj olmadan makinanın içinde bekledi. (en son zayıf pil uyarısı veriyordu) Geçenlerde şarja taktım. Yeşil led yandı. Ertesi gün yeşil led sönmüş bir şekilde şarjdan çıkardım ve makinaya takdığımda hala düşük pil uyarısı verdiğini gördüm. 30 saniye sonrada makina tamamen kapandı. Tekrar açmaya çalıştığımda ise objektifi bile açmaya gücü yetmedi objektif yarım açık kaldı. Yani benim anladığım kadarıyla piller hiç şarj olmamış. Yanlışmı yaptım bilmiyorum ama tekrar şarja takıp yine ertesi gün aldım ve durum değişmemişti. Sebebini bulmak için yazdıklarınızı okurken bir kaç kere varta'nın bu 2700 mah lık pillerinin problemli olduğundan bahsettiğinizi gördüm. Şimdi asıl sorum bu problemi ataba at-998 alıp deşarj-şarj yaparak çözebilir miyim? at-998'i zaten büyük ihtimalle alacağım bu pocket charger'ı bende hiç sevmedim ama pilleri kurtarabilir miyim yoksa birde pil masrafımı çıkacak? Düzelse bile eskisi kadar performanslı olur mu? Yok o pillerin işi bitmiş derseniz sebebi ne olabilir bir daha aynı hataya düşmemek adına soruyorum. Benim aklıma uzun süre kullanılmamak geliyor ancak 4-5 ayda hiç şarj tutmaz hale gelmesine şaşırdım. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim. Biraz uyuyup gözlerimi dinlendireyim, akademik makale tadındaki yazılarınızı okumaya devam edeceğim

Saygılarımla

• quote:

Orijinalden alıntı: bipekkan

@anvil,
    Şarj cihazının kodunu ve piller normal mi ReyCko' mu belirtmemişsiniz.
    Ayrıca GP ile GP şarj cihazı kullanılır, ibaresinin geçtiği yeri bir fotograflarsanız memnun olurum. Gerçekten böyle ibare varsa Büyük SAÇMALIK. Ve bu kelam (!), herkes GP' den UZAK DURSUNdemektir.
    Ve ayrıca da, gerçekten yanlış bir seçim yapmışsınız demektir.
    quote:

Orijinalden alıntı: anvil

diğerleri biraz tuzlu geldiğinden dün gp'nin şarj cihazını yanında gp 2100'lük 4 adet piliyle aldım. umarım sorun yaşamam. belki konu içinde konusu geçmiştir ama merak ettiğim bu şarj cihazları sadece aynı marka pillere mi özel. çünkü gp'nin şarj cihazında sadece gp pili şarj edilir diye bir ibare vardı. ben yedek olsun diye 4 tane varta 2700'lük pil alsam bu şarj cihazında şarj edemeyecekmiyim şimdi?

GP Powerbank S350'ymiş.

www.alcamsatcam.com
    Aradığınız sayfa sitemizde bulunamadı bizde.com
    http://www.alcamsatcam.com/gp-powerbank-s350-profesyonel-sarj-cihazi-4-pil-widq493714

GP ile GP şarj cihazı kullanılır ifadesi de aşağıda

http://img339.imageshack.us/img339/3296/adszbz.jpg

burada da daha ayrıntılı bir şekilde yazıyormuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anvil -- 22 Ocak 2010; 9:32:02 >

• bugün 4 adet varta ready2use pil aldım. kullanıma hazır oldugu için makineme taktım ve dolu oldugunu gördüm.şarj cihazım alman malı unomat sl-2200 quick charger diye bişi. 3-4 saatte yanında gelen 2300mh lik pilleri dolduruyor.

bu pilleri bitirdikten sonra mı şarja takmam gerekli? yoksa şimdi takmalı mıyım? ve ne kadar şarjda tutmalıyım?
  • Yalnız değilsiniz. Bu power accu 2700 lerin kronik bir problemi sanırım. O yüzden artık power accu 2700 almıyorum.

quote:

• @bipekkan;

bugün bende gg den ataba 908 aldım.. yanlız içinden kullanma kılavuzu çıkmadı yukarıda vermişsiniz sağolun.. birde pil çeşidine göre şarj sürelerini gösteren bir şema varmı? varsa onuda koyabilirmnisiniz??

ayrıca kullanım kılavuzunda memory refresh olayını yanlızca ni-cd pillerde yapınız diyor.. şimdi elimdeki ni-mh pillere refresh yapmamalımıyım??
    eğer yapılabiliyorsa refresh özelliğini nezaman kullanabilirim? piller boşkenmi tam şarj ettikten sonramı???

birde elimde pleomax marka 2500mAh piller var foto makinamı (canon a530) çalıştırmadığı için şarja koydum kırmızı led 10 dk sonra yeşile döndü yeşilde kalsınmı trickle şarj diyor arkasında yeşil için.. şarj, led yeşilkende devam ediyormu?? yoksa yeşilken artık çıkarmı demek oluyor??

teşekkürler.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mogan_dam -- 22 Ocak 2010; 15:54:18 >
  • dogubank'ta GP 2700'lükler 10 tl tye satılıyor. Sizce nasıldır bunlar? Fiyattan doolayı sahte olabilir mi diyorum ama
  • Bipekkan D tip şarjlı pil mantıklı diyorsun ama onu şarj edebilecek şarj aleti bulmak mesele olacak gibi. forumdaki sayfaları gözden geçirdim biraz D tipini şarj edebilecek bir şarj aleti pek göremedim. internetten 4 tane pil cevirici kapsul daha alıp AA tipi kullanmayı düşünüyorum. Yarın vaktim olursa Konya Sk.'a gidicem. Birde son olarak su GP'nin Recyko pilleri var. bu pilleri şarjlarını uzun süre muhafaza etmekten başka artıları varmı inceleme fırsatın oldumu hic?
    Buarada yardımların için teşekkür ederim.
    quote:

@doorman06,
    Sizin hesaba göre aslında 8 adet D tipi almak daha mantıklı. 2700 mA Varta Prf alsanız 2 adedi 15-17 TL cşvarında 8 paket alacaksınız 127 TL eder ama 4500 mA kapasitede bir güç elde diyorsunuz.
    Tabi sonuçta size uygun geleni yapacaksınız. Şu an piyasada 4 ad pilden fazlasını şarj eden cihaz yok diye biliyorum. Universal tipler var ama bunlarda Ni-Cd şarj cihazlarından patates baskılı. Uygun olanlarda yine 100 TL' nin üstünde. Aslında bu cihazlarla 10 Ad. pil kaseti bulmak şartıyal D tipi pil konumunda 10 adet AA pili şarj etmek mümkün ama ben çok uzun süredir bu kasetlerden göremiyorum.
    Konya sk. pil ve şarj cihazını en ucuza alacağınız yer TUNELSAN. En üstte inceleme yazımda adres ve diğer bilgiler var. Sizin için AA ve AAA için en uygun şarj cihazı AT-908 15 TL civarında alabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: SwordsMan

Yalnız değilsiniz. Bu power accu 2700 lerin kronik bir problemi sanırım. O yüzden artık power accu 2700 almıyorum.

quote:

Pöff. 30 lira vermiştim 4'üne.

• quote:

dogubank'ta GP 2700'lükler 10 tl tye satılıyor. Sizce nasıldır bunlar? Fiyattan doolayı sahte olabilir mi diyorum ama

ben aldım tavsiye ederim bir sorun çıkmadı

• @doorman06,
    Dün,, tesadüfen bir bilgisayar mlz. satıcısında Varta'nın 56061 kod'lu her pil ölçüsünde şarj yapabilen bir cihazını gördüm ve aldım Dün geceye kadar bazı testler yaptım. 3000 mA Ni-Mhd pillere kadar ortalama 10 saatlik şarj süresi içinde hiç problemsiz şarj yapabiliyor. İlk aldığım ölçüm ve sonuçlarını Yukardaki makaleme biraz evvel ilave ettim. Fiyat olarak 35 TL' ye aldım, pazarlıkla. Konya Sk. ne kadardır şu an bilmiyorum. İnceleyebilirsiniz.
    Konu ettiğiniz pillerin şarjı uzun süre muhafaza etmesinin dışında şahsen başka hiç bir avantajını göremedim.
    quote:

Orijinalden alıntı: doorman06

Bipekkan D tip şarjlı pil mantıklı diyorsun ama onu şarj edebilecek şarj aleti bulmak mesele olacak gibi. forumdaki sayfaları gözden geçirdim biraz D tipini şarj edebilecek bir şarj aleti pek göremedim. internetten 4 tane pil cevirici kapsul daha alıp AA tipi kullanmayı düşünüyorum. Yarın vaktim olursa Konya Sk.'a gidicem. Birde son olarak su GP'nin Recyko pilleri var. bu pilleri şarjlarını uzun süre muhafaza etmekten başka artıları varmı inceleme fırsatın oldumu hic?
    Buarada yardımların için teşekkür ederim.

• @PHI,
    2-3 defa şarj deşar yapmasınız mı? Yapmadıysanız, yapın ve hala performans düşüklüğü varsa değiştirin derim. Ancak, hiç sevmediğim cümleyi söylemek zorundayım. 200 mA (Sözüm ona) için hem gereksiz fazla para ödüyorsunuz hemde risk alıyorsunuz..... O kadar söyledim Varta Power serisinin 2500 mA' ini alın diye, İnşallah şarj/deşarjla düzelir.
    quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SwordsMan

Yalnız değilsiniz. Bu power accu 2700 lerin kronik bir problemi sanırım. O yüzden artık power accu 2700 almıyorum.

quote:

Pöff. 30 lira vermiştim 4'üne.

• @erencaner,
    Sahtede olsa sonucu pek etkileyeceğini düşünmüyorum..... Piyasada 6 adedini 23-25 TL' aralığında pazarlıyorlar. Pilde fiyatı değişmeyen tek marka oldu. Üstelik geçen sene %40 a yakın TR' ye girişte ek vergiler geldiği halde....
    quote:

dogubank'ta GP 2700'lükler 10 tl tye satılıyor. Sizce nasıldır bunlar? Fiyattan doolayı sahte olabilir mi diyorum ama

• @merkir.
    AT-998 ALMAYIN en baştan yazayım. AT-908 alın. 2700 mA pillerden biri bozuk olabilir. Anlamanın kolay yolu şarj sonrası her bir pili fener ampulü ile deneyin. Bir ya hiç yanmayabilir veya 10 dk kadar bir süre sonra söner. Bozuk olan o pildir. 2 sinin birden bozulacağını zannetmiyorum. Bunun nedeni 2700 mA olması kadar, şarj yaptığınız şarj cihazıda olabilir. Daima söylüyorum. 15 günden fazla kullanılmayacaksa bu alet ister fotograf makinası olsun ister başka bir cihaz ASLA İÇİNDE PİL BIRAKMAYIN. Fotograf makinaları kapalıyken bile çok az da olsa enerji harcar. Bu pili boşaltacağı gibi böyle prb. pillerinde foyasını çabuk çıkartır.
    Aslında bu topiği en baştan okumak yerine ortalama 50. saffadan sonra okusanız daha iyi olur. Bu topik neredeyse 3 yıldan beri hala canlı. Bu arada bir yığın pil denendi Foyaları meydana çıktı. Bu arada başta hararetle tavsiye etttiğim. Ataba A998' de sonradan gelen mallarda özensizlikler başladı ayrıca özellikle bir markada (GP) AT-908 ile birlikte bir uyumsuzluk ortaya çıktı. (Yeni ambalajlı olanlar 2300-2400 mA kadar ben bir sorun göremedim) Ve bu arada kapasiteler yeni markalar geldi. Bu nedenle son 114-15 sayfaya göz atmak bence yeterli. ZAaten bizzat deneyip iyi yada yetersiz bulduğum pil şarj cihazlarını bir makale haline getirdim sürekli son sayfada kalacak şekilde yerleştiriyorum.
    quote:

Orijinalden alıntı: merkir

Sayın bipekkan,

Öncelik verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Yaklaşık 30 sayfa okuduktan sonra artık gözlerim daha fazlasına izin vermiyor. İzninizle benim de bir sorum olacak. Geçen sene fotoğraf makinam için teknosa'dan sizinde makalenizde kullanıpta yetersiz bulduğunuzu belirttiğiniz Varta pocket şarj cihazı ile birlikte 2 adet 2700 mah power accu pil almıştım. İlk aldığımda performansı çok iyiydi ancak vakitsizlikten makinamı pek kullanamadım ve bu süre zarfında toplamda 4-5 defa şarj oldu. Son 4-5 aydırda hiç şarj olmadan makinanın içinde bekledi. (en son zayıf pil uyarısı veriyordu) Geçenlerde şarja taktım. Yeşil led yandı. Ertesi gün yeşil led sönmüş bir şekilde şarjdan çıkardım ve makinaya takdığımda hala düşük pil uyarısı verdiğini gördüm. 30 saniye sonrada makina tamamen kapandı. Tekrar açmaya çalıştığımda ise objektifi bile açmaya gücü yetmedi objektif yarım açık kaldı. Yani benim anladığım kadarıyla piller hiç şarj olmamış. Yanlışmı yaptım bilmiyorum ama tekrar şarja takıp yine ertesi gün aldım ve durum değişmemişti. Sebebini bulmak için yazdıklarınızı okurken bir kaç kere varta'nın bu 2700 mah lık pillerinin problemli olduğundan bahsettiğinizi gördüm. Şimdi asıl sorum bu problemi ataba at-998 alıp deşarj-şarj yaparak çözebilir miyim? at-998'i zaten büyük ihtimalle alacağım bu pocket charger'ı bende hiç sevmedim ama pilleri kurtarabilir miyim yoksa birde pil masrafımı çıkacak? Düzelse bile eskisi kadar performanslı olur mu? Yok o pillerin işi bitmiş derseniz sebebi ne olabilir bir daha aynı hataya düşmemek adına soruyorum. Benim aklıma uzun süre kullanılmamak geliyor ancak 4-5 ayda hiç şarj tutmaz hale gelmesine şaşırdım. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim. Biraz uyuyup gözlerimi dinlendireyim, akademik makale tadındaki yazılarınızı okumaya devam edeceğim

Saygılarımla

• @mogan_dam,
    Hayırlı olsun İyi günlerde kullanın. Aldığınız şarj cihazı tam otomatik bir cihaz ve pilin durumuna göre bazen 3 saatte bazen 8 saatte şarj yapar. Bu nedenle diğer std. şarj cihazları bibi bir süre vermek olanaksız.
    Yukarıda verdiğim kullanım klavuzunda Ni-Mhd piller için ASLA MEMORY REFRESH ÖZELLİĞİNİ KULLANMAYINIZ şeklinde notu ilave etmiştim. Dikkatinizden kaçtı herhalde....
    SAMSUNG Pleomax marka pilleri daha önce 30 dk. da şarj yaptığı iddia edilen aşağıdaki şarj cihazı ile kullandıysanız bu pillere elveda diyebilirsiniz. AT-908 kesinlikle bu pilleri 4 saatten aşağıya şarj etmez. 10 dk. şarj bitti uyarısı veriyorsa pilinde işinin bittiğinin bir göstergesidir.

Şarjlı Piller Hakkında Her Şey

quote:

Orijinalden alıntı: mogan_dam

@bipekkan;

bugün bende gg den ataba 908 aldım.. yanlız içinden kullanma kılavuzu çıkmadı yukarıda vermişsiniz sağolun.. birde pil çeşidine göre şarj sürelerini gösteren bir şema varmı? varsa onuda koyabilirmnisiniz??

ayrıca kullanım kılavuzunda memory refresh olayını yanlızca ni-cd pillerde yapınız diyor.. şimdi elimdeki ni-mh pillere refresh yapmamalımıyım??
    eğer yapılabiliyorsa refresh özelliğini nezaman kullanabilirim? piller boşkenmi tam şarj ettikten sonramı???

birde elimde pleomax marka 2500mAh piller var foto makinamı (canon a530) çalıştırmadığı için şarja koydum kırmızı led 10 dk sonra yeşile döndü yeşilde kalsınmı trickle şarj diyor arkasında yeşil için.. şarj, led yeşilkende devam ediyormu?? yoksa yeşilken artık çıkarmı demek oluyor??

teşekkürler.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 23 Ocak 2010; 14:49:01 >

• quote:

@PHI,
    2-3 defa şarj deşar yapmasınız mı? Yapmadıysanız, yapın ve hala performans düşüklüğü varsa değiştirin derim. Ancak, hiç sevmediğim cümleyi söylemek zorundayım. 200 mA (Sözüm ona) için hem gereksiz fazla para ödüyorsunuz hemde risk alıyorsunuz..... O kadar söyledim Varta Power serisinin 2500 mA' ini alın diye, İnşallah şarj/deşarjla düzelir.

Yok henüz yapmadım. Daha 2.kez dejarş ettim pilleri ve daha kullanmadım bu haliyle.
    2500'lük yoktu hocam. Varta olarak da sadece bunu bulmuştum almıştım.
    Neyse 3. deşarja kadar bekleyeyim. Kullanayım da. Dediğiniz gibi değişmezse durum gider değiştiririm artık.
  • 
Sayfa: önceki 188189190191192
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.