Erenelhan, şarjın 14 saat sürdüğünü yazmışsın ama daha önceki mesajında deşarj'a taktım uzun sürecek galiba demişsin, hangisi doğru acaba?. Şayet deşarj 14 saat sürdü ise fazla merak etme benim 2700 gp ler 11 saat sürmüştü. Şayet şarj 14 saat sürdü ise bir arıza olabilir ama acele etme bir müddet daha deneme yap.
Başlıktaki bütün sayfaları okudum ataba aradım bulamadım en son gittim duracell CEF90KTNEU 30 dk şarj. eden cihazından aldım. internette 97 ytl falan 70 ytl ye aldım 4 adette 2300 ma. duracel pil dahil. yanına 4 adette varta profosyonel aldım. bilmiyorum doğrumu karar verdim. ama pil atanıma özelliği falan yok gibi
@mbbilici, Mantıken en doğru işi yapmışsınız. Ve anladığım kadarıyla AAA pilleri kendi kızağına oturttuğunuzda yine düşük akımla şarj edilebiliyor. Ancak switch çıkıntıları yine boşlukta olmalı değilmi? İyi düşünmüşsünüz. Şu an tam içini hatırlayamıyorm. Eğer cihazın içinde herhangi bir yerde 1x1 cm boşluk varsa ana switch' lerin kart üzerindeki bağlantılarını ince tekli kablolarla 2x3 kontaklı bir mini switch'e taşıyarak cihazın üstünden 500-1000 mA seçenekli hale de getirilebilir. (Bu dediğim konu ettiğiniz switch'ler birer adet bağlantıyı devreye sokuyor yada çıkartıyorsa. Aksi halde switch' i büyütmek gerekir) Dolayısıyla boşluk veya düz zemin seçeneği aramaktanda kurtulabiliriz. 30 Haziran' da Ankara' dan ayrılıyorum. Yazlıkta hemen bir deneyeceğim. Teşekkürler @mbbilici....
quote:
Orjinalden alıntı: mbbilici
bülent bey! ben daha önceden kullanmakta olduğum üzerinde 1200 ma yazan camelion pilleri yeni AT-998 ile şarj ettim şarj esnasında en az 45 derece ısındılar sonra kullanma kılavuzunda AA piller 1000 ma, AAA piller ise 500 ma ile şarj olur türünden bir ibare gördüm, normalde benim piller için 250 ma daha uygun bir şarj akımı diye düşündüm. cihazın yuvalarına büyük pil koyarken ittirmek zorunda kaldığımız kızakları inceledim cihazı acarak tabi. kızaklara koordineli küçük sviclewr var, büyük pil koyunca, kesik kesik verilen akımın darbe süresi uzuyor yani sviç kapalı devre olduğunda. bu sırada 1000 ma değil 600 ma kadar bir akım gösteriyor dijital avometre. darbe süresinin uzadığını ise el feneri ampulunü jarja bağlayınca her iki durumdaki yanma sönme sürelerinden anlıyorum.
daha sonra aynı pilleri boşaltıp tekrar şarj ettim. bu sefer pillein üzerine dijital oda termometresi koydum ısı 45 dereceye kadar ulaştı. bu demek oluyor ki piller tehlikede.
bunun üzerine ben AAA piller için görev yapan sviçleri devre üzerinden söküp devrenin diğer tarafına aynı deliklere bağladım görevlerini eskisi gibi yapıyorlar ancak cihazın alt tarafına açtığım delikler sayesinde sviç çıkıntıuları cihazın alt düzleminin dışına çıkmış oldu. bu sayede cihazın altını boşluğa getirerek AA pilleri daha az süreli darbelerle doldurabiliyorum. bu şekilde piller 30 dereceden daha fazla ısınmıyor. tabii ki şarj süresi uzuyor. eğer cihazı eski şarj şekli ile kullanmak istersem yani hızlı şarj gerekince cihazı düz bir zemine koyuyorum ve svicler basılmış oluyor. nasıl sizce boşuna mı uğraşmışım. yaptığım değişikliğin resimlerini aşağıda vermeye çalıştım.
bende Varta 57039 model şarj aleti ve 2500 mAh AA piller var.pilin arkasında hangi şarj aletiyle ne kadar sürede şarj edeceği yazıyor fakat kendiminkini göremedim.sanırım 15 saatten fazla sürecek. bir de deşarj özelliği ne işe yarar acaba?
nasıl bir şeydir anlamadım, 26 saattir şarj oluyor piller.hala dolmadı. her seferinde tekrar bekleyecek miyim bu kadar.
3 Ağustos 2008; 21:19:23
quote:
Orjinalden alıntı: efs9999
ARKADAŞLAR BENİMDE BİR SORUM OLACAK YARDIM EDEBİLİRSENİZ ÇOK MUTLU OLURUM: YENİ ALDIĞIM FOTOĞRAF MAKİNESİNİN İÇİNDEN ÇIKAN PİLLER SANIRIM TAM ÇİN MALI YANİ ÜZERİNDE TÜRKÇE PEK YAZI YOK.BU PİLLERİN RECHARGEABLE OLUP OLMADIĞINI NASIL ÖĞRENEBİLİRİM, ÜZERİNDE OLUYABİLDİĞİM YAZILAR ŞÖYLE:
PANASONİC LR6.AA İNDUSTRİAL ALKALİNE LR6(XW) NO MERCURY ADDED
MAY EXPLODE OR LEAK İF RECHARGED İNSERTED İMPROPERLY MİXED WİTH DİFFERENT BATTERY TYPE
türkçe'si şarj edersen patlar yazıyor.
command_4
Uzaklaştırılmış 4 gün cezanın 3 günü kaldı.
3 Ağustos 2008; 21:23:47
quote:
Orjinalden alıntı: bipekkan
Tanığınızın AT-998 için dedikleri doğru. Ama bu cihazın kusuru değil pillerin bir ölçüde kusurudur. Bazılarımız oldukça MANTIKSIZ bir biçimde " Benim pillerim 15 dk. dolsun" istiyor. istekler "Çok hızlı şarj 10 dakkada hazır- acayip şarj" sloganlarıyla O Bazılarına yutturuluyor ve 20-30 şarjdan sonra yakınmalar başlıyor. "Yaw benim piller 5 foto çekiyoooo" " Kötü bu piller almayın sakın" "yandım bittim mafoldum" vb.... vb.... feryatlar..... Hatta tek tükte olsa kinayeli kinayeli " sizin tavsiyeniz üzerine.....aldım piller, çuvalladı" tarzında yakınmalar. Belki şu forumda 50 defa yazdım " ÇOK HIZLI ŞARJ, BİR ALDATMACADIR VE TEK FAYDASI, EN AZ 300-500 ŞARJ YAPABİLECEĞİNİZ PİLLERİNİZİ, SİZE 30-50 ŞARJDAN SONRA BOZDURARAK TÜKETİMİ KAMÇILAMAKTIR....O KADAR..... Valla adamınızda Arn....t damarı varsa, NUH der, Peygamber demez.(Bazen benim de tutar da !) Tek çareniz "al 308'i ver 908' i" demek ve "Madem kötü bunlar, daha ucuza ver de !, kurtul bu kötü aletlerden" demekten geçer....
Energizer'in 15 Dakikada şarj eden cihazını ve energizer'in 2500 mAh pillerini kullanıyorum. 1 seneden fazla oldu pillerim hala ilk günkü gibi. 50 değil 500 şarjdan fazla şarj ettim. kim demiş işe yaramaz o aletler diye? buna ne diyeceksiniz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi command_4 -- 3 Ağustos 2008; 21:22:53 >