Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: Şarjlı pil alıcam... Ne tavsiye edersiniz?

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dijital Fotoğraf Makineleri ve Video Kameralar >> Dijital Fotoğraf/Baskı >> Cevap: Şarjlı pil alıcam... Ne tavsiye edersiniz? Sayfa: <<   < önceki  19 20 21 22 23 [24] 25 26 27 28   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
dr112

12 Mayıs 2008; 23:23:10 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

arkadaşlar merhaba
bugun AT 408 İ Sordum.şarj cihazlarının atası yani.25 ytl dediler fiyat nasıl sizce?bu arada 4 tane AAA recykoyu 10 ytl ye aldım.istanbul ankarada fiyatlar nasıl?bilenler yazarsa şimdiden teşekkurler.
saygılar.

42 PV 70F PANASONIC-TOSHIBA A200 1BP-SONY DSC S-600-tunçmatik AVR 500D
arifnihat

13 Mayıs 2008; 11:34:01 

selamlar... 27 sayfa dolusu yazının hepsını okuymadım okuyabıldıgım kadarıyla tavsıye edilen ataba at-998 i trabzonda zarzor 40ytl den 28 e indirerek aldım. ve 2 adet GP 2700 pili de 13 ten 10 indirerek aldım... bakalım nasıl performans gösterecek...

Hp Pavillion DV6500t Special Edition, Intel Core2Duo T7300 2.0 GHz, 2048 MB Ram, GeForce 8400M GS Ekran Kartı,120 GB HDD, Bluetooth, Kart Okuyucu, Parmak İzi, HDMI,Webcam
arifnihat

13 Mayıs 2008; 13:35:30 

Sayın bipekkan ve forum uyeleri... ataba at-998 imi bugun aldım ama adaptoru 2 saatten sonra ses cıkarmaya baladı. cızırdıyo. bende korktum çıkardım. normalmı bu? sizde de oluyor mu? iade mi edeyim sizce?

Hp Pavillion DV6500t Special Edition, Intel Core2Duo T7300 2.0 GHz, 2048 MB Ram, GeForce 8400M GS Ekran Kartı,120 GB HDD, Bluetooth, Kart Okuyucu, Parmak İzi, HDMI,Webcam
portakal

13 Mayıs 2008; 19:42:35 

Arkadaşlar eğer 27 sayfanın hepsini okuduysanız almanız gereken modelin AT-998 değil AT-908 olduğunu görecektiniz.998 modelinde çıkış akımı piller için fazla bile sayılabilir dolayısıyla makine ve pil bir hayli ısınmaktadır..En ideal çıkış akımı 908'dedir.Ve bu modelin fiyatı da 12.5-15 YTL arasında değişiyor.AT-998'in üstünlüğü göstergesi ve pilleri tek olarak da şarj edebilmesidir ama hangimiz tek pil şarj ediyoruz ki?

Ben bilmem,beyim bilir...
biologist

13 Mayıs 2008; 22:14:36 

@bipekkan hocam benimde bir sorum var yanıtlarsan sevinirim. evde bütün elektronik cihazlarda şarjlı pil kullanıyorum yaklaşık 3-4 seneden beride arada bir pil alıyorum bundan dolayıda pillerin kapasiteleri farklı. en son elimde 4 adet 2100, 2 adet 2500 4 adet te 2700 lük gp piller kaldı. 2100 lükler ile 2500 lükler pek dayanmıyor. konuyu biraz okudum tavsiyen üzerine ataba at-908 şarj cihazını aldım 4 adet de pil alıcam ama piller genelde şarj olduktan sonra uzun süre kullanıyorum mause, tansiyon aleti(arada sırada), uzaktan kumandalı araba, fotoğraf makinesi(canon a720) vb. birde elimde gp rapid 2 şarj makinem var linki: http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=87951&productid=bd70107 şimdi Varta (READY 2 USE)-Panasonic (INFINIUM) ve GP (ReCyko+) bu pilleri mi alarım yoksa duracell 2650 mAH pil mi alayım çok soru sordum ama kusura bakma

CAHİLLİK MUTLULUKTUR

bipekkan

14 Mayıs 2008; 11:34:05 

@biologist,
Şarjlı pilleri uzun süre kullanacaksanız almanız gereken piller Varta (READY 2 USE)-Panasonic (INFINIUM) ve GP (ReCyko+) pillerinden biridir. Her 3' üde şuan test edemedim ve etsemde 1 yıldan önce sonuç alaınmaz ancak yaklaşık 4 aydır her 3 pilde duvar saatlerimde çalışıyor ve bir problem göremedim. Şarj cihazınızı tanımıyorum ancak max. bir 15 YTL berip AT908 alırsanız, elinizdeki eski pillerinizinde bakımlarını yapabilir ve verimlerini arttırabilirsiniz.
quote:

Orjinalden alıntı: biologist

@bipekkan hocam benimde bir sorum var yanıtlarsan sevinirim. evde bütün elektronik cihazlarda şarjlı pil kullanıyorum yaklaşık 3-4 seneden beride arada bir pil alıyorum bundan dolayıda pillerin kapasiteleri farklı. en son elimde 4 adet 2100, 2 adet 2500 4 adet te 2700 lük gp piller kaldı. 2100 lükler ile 2500 lükler pek dayanmıyor. konuyu biraz okudum tavsiyen üzerine ataba at-908 şarj cihazını aldım 4 adet de pil alıcam ama piller genelde şarj olduktan sonra uzun süre kullanıyorum mause, tansiyon aleti(arada sırada), uzaktan kumandalı araba, fotoğraf makinesi(canon a720) vb. birde elimde gp rapid 2 şarj makinem var linki: http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=87951&productid=bd70107 şimdi Varta (READY 2 USE)-Panasonic (INFINIUM) ve GP (ReCyko+) bu pilleri mi alarım yoksa duracell 2650 mAH pil mi alayım çok soru sordum ama kusura bakma

@arifnihat,
Aldığınız cihazda veya yeni GP'lerde bir probleminiz olabilir. görmeden veya olayı yaşamadan bilmek imkansız. Bu risklere girmemek için sürekli olarak AT-908' i son 7-8 aydır öneriyorum. Bence Şarj cihazınızı AT-908 ile değiştirin.

quote:

Orjinalden alıntı: arifnihat
Sayın bipekkan ve forum uyeleri... ataba at-998 imi bugun aldım ama adaptoru 2 saatten sonra ses cıkarmaya baladı. cızırdıyo. bende korktum çıkardım. normalmı bu? sizde de oluyor mu? iade mi edeyim sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 14 Mayıs 2008; 11:37:02 >

bipekkan

14 Mayıs 2008; 11:36:28 

@mehce,
Arızalı olduğunu düşünmüyorum. Özellikle kurcalarken veya pil yatağını çıkartmak çok dikkat istiyor. Bu arada baskı devreler üzerinde bazı kopuşmalar olmuş olabilir veya soğuk lehimler atmış olabilir. Bir büyülteçle kontrolu gerekir. 3-4 defa benimde başıma geldi Özellikle AT998' de bu problemler var.
Burhaniye çöplüğü en son çare

quote:

Orjinalden alıntı: mehce
Sayın bipekkan bundan 1 sene önce sizin tavsiyelerinizle aldığım at-998 8 ay kullanımdan sonra önce 2 bölmesi sonra 3. ve kurcalarken 4 bölmesi şarj etmez oldu eskiden fişe takınca ses çıkartıyordu şimdi oda yok acaba bunun akibeti ne olur burhaniye çöplüğümü :)

@dr112,
AT 408'ü ben 20 YTL' ye almıştım ama bu son $ fırlamasından pil ve şarj cihazları üzerine fırsattan istifade anormal BİNDİRMELER oldu. Bu nedenle aldığınız fiyat bence normal. AAA piller için Eski fiyatı 8 YTL idi Zamlı fiyattan almışsınız Şu an Ankara' dada 10 YTL ve AA için ise 15 YTL istediler. Eski fiyatı 12 YTL idi.

quote:

Orjinalden alıntı: dr112
arkadaşlar merhaba
bugun AT 408 İ Sordum.şarj cihazlarının atası yani.25 ytl dediler fiyat nasıl sizce?bu arada 4 tane AAA recykoyu 10 ytl ye aldım.istanbul ankarada fiyatlar nasıl?bilenler yazarsa şimdiden teşekkurler.
saygılar.

bipekkan

14 Mayıs 2008; 11:39:30 

@aseten,
Sahibi olduğunuz her 2 pil markasıdan da bende hiç randıman alamadığım 2 Marka. Bu nedenle bilinen markalardan pil alınız (Varta-Panasonic-Maxwell-Duracell-Philips-GP vb...)

quote:

Orjinalden alıntı: aseten
sayin bipekkan ustad,
Bende eski model HP 735 kamera var. Sarjli pil olarak C.F.L nin 2300 mAH lik AA pillerini (2Adet) kullaniyorum. Aldigimdan beri sorun yasiyorum. Pilleri sarj ediyorum. Makineye takiyorum. Kisa süre sonra tam sarj edilmemis gibi pil bitmek uzere isigi yaniyor. Tam denemedim ama ustuste resim ceksem 50-60 i zor bulurum gibi geliyor. Ayrica philips kablosuz kulaklikta kullanmak uzere aldigim Uniross Hybrio 800 mAh pilleri de bu sarj cihaziyla sarj ediyorum. Kisa sure icinde bitiyor. Piller mi dandik sarj cihazi mi dandik anlamadim. Sarj cihazim CFL Quick Charger model: Q168 output:aaicin 800 ma, AAA icin 300 ma. Ne dersin ustadim. Pilleri mi degistireyim yoksa sarj aletini mi?

@erkal9,
O duman,Şarj cihazından gelmiştir. Şarj cihazınızı AT-908 ile değiştirin. Bazı arkadaşlarımdan da benzer prb.'ler gelmeye başladı.

quote:

Orjinalden alıntı: erkal9
Ben bugün gp 2700'lük şarjlı pil ve ataba'nın 998 model şarj makinesini aldım. Şimdi pirize taktım şarj etmesi için fakat makineden ya da pilden cok hafif bi duman geliyor korktum çıkarttım. Bu ilk şarj için normal mi değilse sorun nedir ne önerirsiniz ?

KoMeDi_x

14 Mayıs 2008; 14:43:00 

gp dayanıklıdır.

Bir nasihat: Kendine dikkat et. Bir rica: Sakın değisme!
Bir Dilek : Beni unutma. Bir Yalan : Seni hiç sevmiyorum. Bir Gercek : Seni çok özlüyorum
delta83

14 Mayıs 2008; 17:49:14 

sony den şaşma...

en uygun fiyat inceledikce çıkar.
mehce

14 Mayıs 2008; 22:01:38 

quote:

Orjinalden alıntı: bipekkan

@mehce,
Arızalı olduğunu düşünmüyorum. Özellikle kurcalarken veya pil yatağını çıkartmak çok dikkat istiyor. Bu arada baskı devreler üzerinde bazı kopuşmalar olmuş olabilir veya soğuk lehimler atmış olabilir. Bir büyülteçle kontrolu gerekir. 3-4 defa benimde başıma geldi Özellikle AT998' de bu problemler var.
Burhaniye çöplüğü en son çare

quote:

Orjinalden alıntı: mehce
Sayın bipekkan bundan 1 sene önce sizin tavsiyelerinizle aldığım at-998 8 ay kullanımdan sonra önce 2 bölmesi sonra 3. ve kurcalarken 4 bölmesi şarj etmez oldu eskiden fişe takınca ses çıkartıyordu şimdi oda yok acaba bunun akibeti ne olur burhaniye çöplüğümü :)

@dr112,
AT 408'ü ben 20 YTL' ye almıştım ama bu son $ fırlamasından pil ve şarj cihazları üzerine fırsattan istifade anormal BİNDİRMELER oldu. Bu nedenle aldığınız fiyat bence normal. AAA piller için Eski fiyatı 8 YTL idi Zamlı fiyattan almışsınız Şu an Ankara' dada 10 YTL ve AA için ise 15 YTL istediler. Eski fiyatı 12 YTL idi.

quote:

Orjinalden alıntı: dr112
arkadaşlar merhaba
saygılar.

sayın BİPEKKAN 1 elektronik mühendisi bir elektronik tamircisi gördü hiçbir şey söyleyemediler görünürde hiçbir problem yok diyorlar ama çalışmıyor sizin yardımınız veya bana yardımcı olabilecek biri varmı? ayrıca bu aleti birine kargo ile gönderdim geri aldım vs. derken aynı parayı harcarım aşağıda linkini verdiğim cihaz hakkında bana fikir verebilirseniz sevinirim yardımlarınız için teşekkürler. http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?Categoryid=87951&Productid=bd5392

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehce -- 15 Mayıs 2008; 23:39:57 >

AKINLASINN

14 Mayıs 2008; 22:44:27 

Elimde sıfır ambalajında bu var. 25 ytl.
Bilginize.
http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=87951&productid=bd70106

Samsung NV8 ile gözümüz üzerinizde ...