Şimdi Ara

Şarjlı Piller Hakkında Her Şey (688. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
17.661
Cevap
366
Favori
1.943.630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 686687688689690
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar elimde vartanın 2400 mah pilleri var bunların hangisinin ne kadar dolu olduğunu anlamak istiyorum nasıl anlayabilirim multimetre cihazları ile bunu nasıl anlarım
  • volkanbirol V kullanıcısına yanıt
    Volkanbirol beyin tavsiyesiyle
    bugun kadıköyden fujitsu 2450 mha ready to use 8 adet pil aldım toplam 76 TL ye
    inşallah memnun kalırım satıcı bu senenin ürünü dedi
    paket ve ürün bunun aynısı
    http://www.pilburada.com/fujitsu-12v-r2u-2450-mah-aa-size-sarjli-kalem-pil-2li-blister-65053u.html
    Volkanbirol beye ve bipekkan beylere ilgilenip beni aydınlattıkları çok teşekkürler ederim.
  • Migros'ta pillerde hafta sonu money card'a %50 indirim kampanyası başlamış:

    http://goo.gl/zGMTO0

    Şarjlı pillerden:

    Duracell AAA 800 mAh 2'li 9,13 ₺
    Duracell Duralock AA 1300 mAh 2'li 9,13 ₺
    Varta Ready2Use AA 1600 mAh 2'li 7,95 ₺



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ergin45 -- 22 Ağustos 2015; 10:07:15 >
  • ergin45 E kullanıcısına yanıt
    İndirimli hali bile pahalı bence eski Üretim ve Çin malı piller. Bu pillerin çoğu bayat olduğu için Şarj cihazıyla bedava veriliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ergin45

    Migros'ta pillerde hafta sonu money card'a %50 indirim kampanyası başlamış:

    http://goo.gl/zGMTO0

    Şarjlı pillerden:

    Duracell AAA 800 mAh 2'li 9,13 ₺
    Duracell Duralock AA 1300 mAh 2'li 9,13 ₺
    Varta Ready2Use AA 1600 mAh 2'li 7,95 ₺

    cef14 ve Duracell Duralock AA 1300 mAh 2'li dışında elle tutulur bir şey yok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: anatolia28

    merhaba arkadaşlar elimde vartanın 2400 mah pilleri var bunların hangisinin ne kadar dolu olduğunu anlamak istiyorum nasıl anlayabilirim multimetre cihazları ile bunu nasıl anlarım

    http://www.bimeks.com.tr/urun/122846/varta-pil-test-cihazi.aspx
  • Pillerin benzerlikleri, Eneloop pro, Duracell duralock tamamen aynı görüldüğü gibi. boş zamanda güçlerini fener kullanarak karşılaştıracağım
  • pillerim ve şarj aletim 20.08.20015 perşembe günü geldi. Elime cuma günü geçti. Bu tarz Türkiye ye Bilgisayar parçaları kargolayan ucuz ama güvenilir bildiğiniz yada denediğiniz siteler varsa önelerilerinizi almak isterim. Piller ve şarj makinası ile ilgili deneyimlerimi kullandıkça paylaşmaya çalışacağım.http://www.nkon.nl/ siteesine verdiğim sipariş 17 günde sonuçlandı diyebilirim.
  • volkanbirol V kullanıcısına yanıt
    @Volkanbirol,
    1. sayfaya göz atarsanız orada bazı testlerimi göreceksiniz. Ayrıca,
    http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?223842-Sanyo-Eneloop-vs-GP-Recyko-AA-AAA-Initial-Results
    bu linkte Maha 9000 ile yapılan teste bulunan bulgularda sonuçlarımı doğrular nitelikte.
    Ben fiyat karşılaştırmasını TR fiyatlarına göre yapıyorum. Her 2 marka bu arada bunlara Panasonic INFINIUM' larda dahildir. 8 Adet 1. versiyon Sanyo 2000 mA pili 2008 senesinden bu yana kullandığım düşünülürse neden aşırı abartıldığını yazdığım anlaşılır.
    Siz şu veya bu dış siteden bu pilleri std. piyasa değerlerine göre çok ucuza temin edebilirsiniz ancak bu aşırı abartılmanın sonuçlarını değiştirmez. Nitekim bir arkadaş Fijitsu'nun 8 adedine 76 TL ödemiş. Söz edilen rakkamlar bir şarjlı pil için inanılmaz yüksek rakkamlar. Ben Ankarada GP ReCyko+ 8 adedine(4 'lü 2 takıma) 36 TL ödüyorum. Bu da tıpkı sizinki gibi bir istisna ancak Bunu 2 adedini veya belirtmemişsiniz belki 4 adedini 39 TL' te sattığınızı varsaysak bile aradaki fiyat farkına değermi değmez mi bunu formu takip edenlerin takdirinine bırakıyorum.
    Ömür konusuna gelince tüm pillerin üzerinde marka istisnasız 1000 defa şarj deşarj döngüsünden bahseder. Sanyo yada Panasonic bundan bir istisna değildir. Ben bu pilleri yaklaşık 8-9 senedir kullanıyorum, bana bir sıkıntı yaratmadılar. Bir şarjlı pili usulüne uygun kullanırsanız 7-9 yıllık ömürler, sonsuz ömür anlamına gelir. Özellikle ReCyko+'ları standart GP' ler ile asla karşılaştırma gafletine düşmeyin.Bir proje kapsamında tam sayıyı hatırlamıyorum 8000 adetin üstünde GP std. 2300-2700 mA pil kullandım. Hepsi 2 yılın içinde çöpe gitti.Çok zarara uğradık.
    Bu arada Eneloop'lar için kesinlikle kötü pil demiyorum, ancak F/P olarak çok kötü piller.Asla verilen paranın karşılığı değil. %5-10 verim yüksekliği için ömründe belirsizliği karşısında (isterse 20 yıl ! dayansın) pratik anlamda bir değeri yok.
  • Merhaba hocam saygılar, ben Gp recyko piller 2050 mah olduğu için,muadil olarak min.1900 mah 2100 kez şarj olabilen Eneloop beyaz pille karşılaştırdım 25 liraya 39 lira olarak. Arkadaşın aldığı Fujitsu piller 2500mah. bunlarla karşılaştırmak elma ile armutu karşılaştırmak olur. Bu fiyatlar Büyükşehirler oturmayan internetten veya migros gibi marketlerden başka seçeneği olmayanlar için geçerlidir.

    Bizim millet pilde olduğu gibi herşeyin en yüksek kapasitelisini ister, sözde 2700 mah dandik ve bayat pillere 2 misli para verdikleri gibi. Sanki hepsinde 1500-2000 lialık flaş varda her gece düğünlerde fotoğraf çekimi yapıyorda 135 flaş patlatıyorlar. Bence de normal bir kullanıcı için 2000 mah beyaz Enelooplar yeterli Prolar lükse kaçıyor ama haftada bir gibi seyrek kullanımlarda beyaz Eneloop ile aynı fiyata olduğu Fujitsu Pro kullanıyorum.

    Birde Eneloop dışındaki çoğu markanın pillerin üstüne üretim tarihi yazmaması dolandırıcılıktır bence. Böyle bayat pillerden mağdur olan çok kişi var bunda distiribütörlerinde büyük payı var.

    Birde sizde ki eski Gp Recyko pillerin şu andaki kapasitesi nedir yazmamışsınız. Biliyorsunuz önemli olan tam kapasitene yakın kaç defa şarj olduğu yoksa kapasitesi yarıya düşmüş 1000 defa şarj olmuş kıymeti yok, bendeki tahmini 9 yıllık Gp üretimi - kutupta HR yazan Sony 1700mah eski tip piiler bile hala 1100-1200 mah kapasitesinde ama 15 günde kendi kendine 70% civarında boşalıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanbirol -- 23 Ağustos 2015; 19:26:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 yıldır kullandığım varta,sanyo,panasonic ve gp markalarında verimi düşen tek marka gp reycko oldu. alırsam sonraki tercihim panasonic olacaktır.
  • volkanbirol V kullanıcısına yanıt
    @volkanbirol,
    Bi zahmet 1. sayfadaki incelemelerime bir göz atma zahmetinde bulunsanız orada hangi ReCyko+'lardan bahsettiğimi görürsünüz..Bakmayacağınızı bilerek ben orada yaptığım testte kullandığım fotografı koyuyorum.Üstünde 2050 mA yazar. 2006 sonu imalatı, 2008 Mayısında aldığım pillerden. İsterseniz fişinin fotografınıda Ankara'ya döndüğümde koyarım buraya.

    Ayrıca o tarihlerde bir test firmasının yaptığı testlerde yeni nesil pillerin ilk çıkış tarihlerindeki durumunu gösterir fotografı da veriyorum.

    Bu belgeleri boşuna aramayın. Firma işi bıraktı dolayısıyla "pdf" sini benim arşivimin dışında kolay kolay bulamazsınız.
    Şu anda piyasada bulunan tüm 2000-2100 mA kapasite dışındaki buna eneloop'larda dahi üzerlerinde "prof" da yazsa atın çöp tenekesine. Kapasite arttıkça şarj döngü sayısı şiddetle düşer. Bunun anlamı 2300 mA sonrası, ha almışsınız standart Ni-Mhd pil, ha precharged. Zaten özellikle bu kapasite üstü alınan pillerin çoğunun ilk alındığında BOŞ ÇIKMA nedenide budur. Bununda anlamı kapasite arttıkça pil ömrününde kısalması demektir. Ha, bu arada herhalde elimde olan pillerin kapasitesinin ne olduğunu bilemeyecek kadar tesadüfen eline 3-5 pil geçmiş amatörden de değilim. Beni bilenler bilir.
    Bu konuları ve nedenlerini son 3 yıldır defalarca yazdım. Artık kendi kendimi tekrarlamaktan da bıktım. Bir pilin 3-5 TL olduğu dönemlerde "alt tarafı 3-5 lira bozulursa gider yenisini alırım ne çeneni yoruyorsun" diyen "saksafonlarla" lada az karşılaşmadım değil bu forumda. Sağa-sola saçacak kadar parası bol olanlar gider istediğini alır.
    Ben bu güne kadar üzerinde üretim tarihi yazan şarjlı pil elime geçen pillerin hiç birinde görmedim. Bazen özellikle TR' ye BULK olarak getirtilen piller 2-4 veya daha fazla olarak ambalajlandıklarında ambalajı yapan makina otomatik olarak bir tarih atar.Elbette bu üretim tarihi değilidir. İmal tarihinin yazmamasını "dolandırıcılık" olarak nitelendirmekte çok iddialı bir durum. Sony 1700 mA ve daha eski kapasiteliler (HonkongReginon) hala kapasitesinin % 70' ni 15 gün muhafaza edebiliyorsa süper bir durum.Zaten eski teknoloji ilk alınışta bile kapasitesi taş çatlasa 1500 mA civarında ve 9 yaşında, nere üretimi olursa olsun üreten o günkü teknolojiye göre çok iyi iş çıkarmış demektir.

    Bir de sayın @ozas'a bir kısa notum var. Elinizdeki reCyko+'lar yukarıda fotografını verdiğim pillerden ise bunlar "Sahibinden com"da ve bazı pil sitelerinde kampanyalarda 4 veya 6 lı olarak çok cazip fiyatlarla satılan en az 5 yıllık ilk ve eski ambalajlı reCyko'lardır yani tam anlamıyla bayattır. 2010 ve 2011 yıllarında bir yerlerimi yırttım "almayın" diye bu forumda.
  • bipekkan B kullanıcısına yanıt
    gp recyko lar ilk çıktığında resimdeki gibi yeşildi. sonrakiler metalik yeşil olarak satıldı bildiğim . en taze gp recycko lar kaçlı paketlerde ve hangi kaplamayla satılıyor?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bipekkan B kullanıcısına yanıt
    Merhaba Hocam, sizin kadar dil bilgisine sahip olmasam da yazdıklarımın anlaşılır olduğunu düşünüyorum.
    Gp 2050 mah demem zaten recyko olduğunu anladığımı gösterir ve bendeki Sony ler 15 günde %70 boşalıyor demiştim, %70 kalıyor demedim.

    ''Şu anda piyasada bulunan tüm 2000-2100 mA kapasite dışındaki buna eneloop'larda dahi üzerlerinde "prof" da yazsa atın çöp tenekesine'' hipoteziniz malesef bilimsellikten uzak. Gp daha yeni nesil pillerde 2050 mah üstüne çıkamadı sanırım. İyi ki de çıkmamış beki 1-2 yılda çöpe atılacaktı yoksa millet hemen atlardı GP2700 gibi, en azından fazla şikayet yok yeni nesil Gp lerden.

    Kullanmadığınız yada ispat edemeyeceğiniz, Enooloop Pro gibi konularda lütfen milleti yanıltıp evi pil ve şarj cıhazı çöplüğüne döndürmeyin,ha en az 4 kat daha uzun ömürlü 2000 mah 2100 şarj Eneloop varken alınır mı tartışılır o ayrı. Ben aynı hatayı Duracell 2400 mah için yamıştım hala Rayovac firmasına ürettirdiği Çin malı pillerden sanmıştım.

    Sizin testiniz 2008 yılına ait sanırım. Patenti Eneloop firmasına ait piller(4.nesil beyaz olanlar) artık 5 yılda %70 şarjını koruyor ve 2100 kez tam kapasiteye yakın şarj olabiliyormuş(Tabiki sabit 20 derece ve stabil bir voltaj iledir) . Şarjını ne kadar koruduğu kadar kaç kez tam kapasiteye yakın olarak şarj olduğu da çok önemli. Yazlıkta iken çeşitli piller ile güneş enerjili bir test sistemi yapabilirseniz ücretsiz olarak Eneloop pilleri gönderirim 1-2 yıl tekrar yazlığa gidince daha objektif bir gözlem yapılmış olur, yani 365 ve 700 şarj deşarj döngüsü ile.

    Bildiğim kadarıyla siz de La Crosse bc 9009 şarj cihazı var sizde benim gibi resim eklerseniz daha yapıcı bir tartışma olur. Bendeki piller resimlerde mevcut. Alkalin pilden bile ucuz olduğu için 2 li pakette 1 liraya aldığım Tesco pillerde bile tarih basılmış.

    Ayrıca o 76 lira 8 Adet Fujitsu Pro alan arkadaş bir gün sonra yurt dışına çıkacağı için mecbur kaldı, yoksa kampanyalı bulabilirse made in Japan Duracell 2400mah, yada yurt dışı sitelerden %40 dahaucuz Eneloop yada Fujitsu 1900 mah ve ya 2500 mah önermiştim. Bayat pillerden ve hızlı şarj cihazından mağdur olduğu için üstünde üretim tarihi yazan en garantili olanı seçmek zorunda kaldı.

    Ben dolandırıcılık iddiamın arkasındayım isterse dava açsınlar. Bayat 1300 mah pilleri Şarj cihazı ile kakalayan Duracell, iflas etmek üzereyken Rayovac tarafından satın almadan önceki üretilen ve Türkiyede sattığı pillerin çoğu bayat olan Varta, Gp vs üretim tarihini basmayan firma piyasadan toplaması gereken bayat pillerle tüketiciyi kandırmaktan başka ne amacı olabilir.

    Aynı şekilde bağımsız 4 pil şarj edemeyen ve satılırken deşarj fonksiyonu Ni-Mh piller için uygun olmadığını belirtmeyen şarj cihazları da tüketiciyi kandırmakta ve pilin ömrünü kısaltmaktadır.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanbirol -- 25 Ağustos 2015; 13:16:57 >
  • Şunu atlamışım.'' Kapasite arttıkça şarj döngü sayısı şiddetle düşer. Bunun anlamı 2300 mA sonrası, ha almışsınız standart Ni-Mhd pil, ha precharged. Zaten özellikle bu kapasite üstü alınan pillerin çoğunun ilk alındığında BOŞ ÇIKMA nedenide budur. Bununda anlamı kapasite arttıkça pil ömrününde kısalması demektir. ''

    Bunun aksini iddia eden yok zaten Eneloop Pro 500 şarj, standart Eneloop 2100 şarj bunu gösteriyor zaten ama kesinlikle 2300 mah ve üstü piller çöp değildir! İhtiyaç mıdır ekonomik midir o ayrı.Zaten 2-3 yıl öncesine kadar Eneloop dıışında 2100 mah üstü yeni nesil pil üretebilen yoktu Energizer dışında oda Japon üretimi belki Eneloop lisansı vardır .İstediğiniz 2013 üretimi Sanyo EnleoopXX(Pro) yada 2011 üretimi Sanyo Eneloop 3.nesil1800 şarj pili test edin hala internette satılmaktadır ortalama 1.3V çıkacaktır.
    Yani kalite pillerin bayat olması için 5 sene yetmez pil kalitesiz ise 2-3 yılda bayatlar.

    Mecbur kalmadıkça Bende normal 2100 kez şarj olabilen Eneloop dışında kullanmam, ama 3 pille çalışan kapı zili ve bisiklet lambasına takıp çıkarması çok zor o yüzden standart beyaz Eneloop la aynı fiyat olduğu için Fujitsu Pro ve tanesi 2 lira daha pahalı Eneloop Pro açık paket kullanıyorum. Bisiklet için en az 7-8 sene yerine 3-4 yıl dayanır belki, o zaman lithium falan farklı bir teknoloji çıkar belki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanbirol -- 25 Ağustos 2015; 18:55:08 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _Riven_

    gp recyko lar ilk çıktığında resimdeki gibi yeşildi. sonrakiler metalik yeşil olarak satıldı bildiğim . en taze gp recycko lar kaçlı paketlerde ve hangi kaplamayla satılıyor?

    @_Riven_,
    Bunun için en iyi kaynak üreticinin sayfası.
    http://www.gpbatteries.com/INT/index.php?option=com_k2&view=item&id=414&Itemid=498

    Genellikle ithalatçılar pilleri 100'lük vb. adette kutularda ithal ederler ve 2-4'lü kampanya dönemlerinde daha fazla adette de blister ambalajı TR' de yaptırlar. Bu önemli değil önemli olan pilin ambalajı. Yeni nesil pillerin ilk şarjlarını geneliikle %70-85 seviyelerinde bir yıl içinde muhafaza edebildiklerinden ki bu değerler anlamlı kullanılabilen şarj değerleridir, pil hücre voltajı ~ 0,9 V altına da düşmedikçede bayatlamış kabul edilmezler ve tekrar şarj edildiklerinde de eğer imalatla ilgili bir sorunlarıda yoksa bir sorun çıkartmazlar. Bu nedenlede rafta olsun, tüketiciye geçtkten sonra std Ni-Mhd pillere göre inanılmaz uzun süre ömürlüdür. Yeterki şarj kurallarına uyulsun.
  • @volkanbirol,
    Yazdıklarımın bilimsellikten uzak olduğunu, hatta milleti yanıltığım konularında yetkin biri olduğununuzu hiç düşünmüyorum. Bunu daha evvelcede belirttim, eğer konuyla ilgili bir en azından bir teknisyen, yada daha üst seviyede mühendis yada akadamisyen seviyesinde yetkinseniz hemen bu bölümü size terketmeye hazırım.
    Size eneloop'larınızla birlikte akıl ve ruh sağlıklı uzun bir ömür dilerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 26 Ağustos 2015; 16:02:44 >
  • Sayın @bipekkan hocam, elektronik-elektrik- kimya bilginiz tartışılmaz tabiki ama Türkiye ile sınırlısınız, e-ticaret yapmadığınız için prensip olarak. Herkesin anlayabileceği bir şey istedim, bunun için profesör,mühendis olmaya gerek yok. Elinizdeki 5 yıllık en iyi pili test edip paylaşmanızı istedim ve objektif bir test için size ücretsiz Eneloop pil göndermeyi teklif ettim. Ha şimdi yazlıktasınız bildiğim kadarıyla BC9009 şarj cihazınız ve eski pilleriniz yanınızda olmayabilir. Ben sizin gibi Türkiye ile sınırlı kalmam, bayat, yetersiz ürünlerle tüketiciyi enayi yerine koyan firmalarla bir daha işim olmaz ve hakkımı ararım.Üretim tarihi belli olmayan pili yeni olduğunu bilsem de bedava olsa almam. Mecburmuyum sizin toplu iğne metodu ile ölçmeye yada iade etmek için bi tarafımı yırtmaya. Sorgularım neden piyasadaki bilinen,bilinmeyen şarj cihazları neden bağımsız 4 pil şarj etmiyor ve otomatik şarj kesmiyor ,neden hızlı şarj ediyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanbirol -- 26 Ağustos 2015; 23:41:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 686687688689690
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.