Şimdi Ara

Şarjlı Piller Hakkında Her Şey (613. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
17.661
Cevap
366
Favori
1.943.817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 611612613614615
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bir süredir Canon SX150 fotoğraf makinam için şarj cihazı ve şarjlı pil almak istiyorum..

    Direkt yazmış olmayayım, yazılanlardan faydalanıp işimi göreyim diye epeydir okudum konuyu ama eski mesajlardan yeni mesajlara doğru piller hakkındaki yorumlarda biraz farklılıklar var gibi geldi belki de çok fazla okumaktan kafam karıştı bilemiyorum:) ama ilk başlarda bipekkan hocam GP piller için hacı murat benzetmesini yapıyorken son sayfalarda GP'yi önerdiğinizi okudum ya da 2100 üstü pilleri kesinlikle tavsiye etmiyorken 2400 piller için alınabilir diye yorumlarınız var.. Ayrıca mesela yine önceki mesajlarınızda Panasonic Evolta 2050Mah öneriniz vardı o piller artık üretilmiyor sanırım bi türlü bulamadım.. Varta 2100'lerden almayı düşünüyordum sonradan Varta ile ilgili marka bazlı bazı çelişkilerin olduğu bi mesajınızı okudum ondan da vaz geçtim..

    Sonuç olarak hala bi karar verebilmiş değilim:) Aslında altı üstü bi pil alıcam bu kadar araştırmaya ne gerek vardı diyorum kendime ama bu kadar araştırmadan sonra da gidip sıradan bi pil almak da istemiyorum:)

    Simdiden tesekkurler cevaplariniz icin..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sheriff444 -- 22 Aralık 2014; 0:54:43 >
  • satıcıdan cevap geldi aynen yazıyorum.

    Right now V2.1 firmware is almost identical. V2.2 will be shipping first quarter of 2015 with some firmware fixes and upgrades.

    Thanks,
    Robert

    Data Lucis LLC
    PO Box 293804
    Sacramento CA 95829-3804
    United States

    ebaysales@
    datalucis.com

    sales@
    danaco.net

    www.datalucis.com
    WWW.danaco.net
  • Selamlar. Aşağıdaki ürün iş görür mü acaba? Bilgisi olan varsa yardımcı olabilirse sevinirim. Genelde mouse vb. küçük elektronik aletlerin pillerini şarj için kullanacağım.

    http://www.aliexpress.com/store/product/100-Original-Nitecore-D4-Digicharger-LCD-Display-Battery-Charger-Universal-Nitecore-Charger-Retail-Package-with-Charging/812825_740523385.html

    Bunun yerine amaca uygun uzun ömürlü şarjlı piller ve onlara uygun şarj ünitesi önerisi de verebilirsiniz tabii.
    Teşekkürler şimdiden.
  • pil lazım işim düştü
    forumu baya bi okudum
    bipekkan hocaya tşk
    sayesinde birşeyler öğrendim

    yardım lazım
    önce bi derdimi anlatayım
    oğlumun gitar amfisi var besleme adaptörle
    ayrıca pille beslemede de var
    6x1,5v AA pil toplamda 9v üstünde gelen alkalin piller 1650mah
    adaptörle çalıştırınca çekilmez bir dip gürültüsü var
    pile alınca dip gürültüsünden eser yok
    şimdi bu meretin ya besleme katı zırılıtı yapıyor ya da adaptörü ya da evin elektrik tesisatı zırıltı yapmaya musait
    ner neyse pahalı filtrlerle macera aramaya gerek yok
    çözüm olarak pille çalıştırmak kalıyor
    şarjlı pil lazım ancak sürekli şarjda olacak şekilde
    şarjlı elektrik süpürgeleri ve dect telefonlar gibi
    alkalin özelikli yeni nesil nimh pil lazım forumu okuyunca bunu anladım
    sıkıntı şurada pilleri şarj edecek adaptör nereden ve nasıl bulacağım ve değerleri nasıl olacak
    örnek olarak 6x1,2 nimh 2100mah yeni nesil pillerden almış olsam 0,1c ye göre 210mah lık adaptör mü lazım
    pilin adaptörü de dip gürültüsü yapar mı acaba (yapmaz zannediyorum çünkü T sınıfı akü beslemeli amfiler bunun için var)

    bi el atıverin sevabına
    forumun yarısına yakınını okudum
    geri sayfalarda atladığım bi çözüm varsa link atıverin

    cevap yazacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kahraman_calis

    satıcıdan cevap geldi aynen yazıyorum.

    Right now V2.1 firmware is almost identical. V2.2 will be shipping first quarter of 2015 with some firmware fixes and upgrades.

    Thanks,
    Robert

    Data Lucis LLC
    PO Box 293804
    Sacramento CA 95829-3804
    United States

    ebaysales@
    datalucis.com

    sales@
    danaco.net

    www.datalucis.com
    WWW.danaco.net

    Ciddi manada hayran kitlesi olan bir cihaza benziyor bu opus 3100
    Ama neden bu denli yükseltme tapılıyor ios gibi:)
    Cihaz ı ben beyendim içinde ısı artışında oyomatik olarak cihazı kapatan ısı sensörü falan var
    Çokçok işimize yaramaz ama benim hoşuma gitmeye başladı bu şarj cihazları
    Daha önce la crosse 1000 eşdeğeri olan bm 110 yada diyer adı ıq 328 almış idim dünde nitecero d4 sipariş ettim önceden vazdeçmiştim ,heves işte:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar şarjlı pil ve şarj makinesi almak istiyorum. şuan elimde gp 2700 lik piller var ve 2 li ucuz gp pil şarj aleti mevcut ama piller ölü heralde mouseye taktığımda piller çalışmıoyr belki de şarj cihazı yalan oldu bunu nasıl anlarım. ayrıca ne önerirsiniz yeni pil ve sarj cihazı için??? benim aklımdan geçen model Varta 57675 ama parasının hakkını verebilir mi acaba? yardımcı olursanız sevinirim

    pilleri gamepad ve mouse da kullanmak için alıyorum...

    http://www.hizlial.com/varta-lcd-57675-15-dakika-hizli-sarj-cihazi/10401881
  • quote:

    Orijinalden alıntı: leventsr

    Bu da opus bt-3100 v2.1 ile ilgili çok kamsamlı bir test ingilizcem fazla olmadığı için çom detaylı bir şey anlıyamadım sn bipekkanın bu ürünle ilgili geniş yorumunu bekliyorum
    Gerçi bir çom ürün benzer ve aynı demiş idi bu üründe zaten bunlardan biri nitecero d4 ün işlevinide yerine getiriyor

    Yanlız anlamadığım bir nokta var bu ürüne neden fan konmuş acaba diğer benzer ve aynı ürünlerin hiçbirinde fan mevcut değil

    http://lygte-info.dk/review/Review%20Charger%20Opus%20BT-C3100%20V2.1%20UK.html


    @leventsr,
    Bu cihaz Nitecore D4 ve BC-9009 karışımı oldukça fazla (!) geliştirilmiş bir cihaz. Tek eksiği C-D ve 9V pilleri destekleyecek bir yapısı olmaması ile normal şarjda (200 mA) için darbeli şarjın (CC / CV şarj) olmaması gösterilebilir. Eh o kadar kusurda kadı kızında da var.
    Fan neden var?
    Olmazsa olmaz. Bir kere benzer cihazlar gibi bu cihazda her slot her şeyi ile müstakil(bağımsız) şarj yapıyor ve her bir şarj yuvası 1000 mA' e kadar şarj akımı desteklenebiliyor. Ayrıca sağdaki tek kanal gerektiğinde 2000 mA' e kadar şarj akımını verebiliyor, destekleyebiliyor (Neye lazım olacaksa !) Tabi bu değerler her bir kanal için menüden ayarlanabiliyor. Şu fan işine gelince La-Crosse BC-700 ilk satışta iken bir süre sonra BC 900'ü çıkarttı ikisi arasında aksesuar dışında hiçbir fark yoktu. Arkasından BC9000 çıkartıldı ve akım verebilme kapasitesi de toplam 3500 mA oldu. Tabi millet elinde tuzluk almaya koştu ama sonuç fecaatti, cihazların şarj anakartları resmen yandı..Arkasından "pardon" dendi BC9009 çıkartıldı. Hata, fiziksel ve yazılımsal olarak düzeltilmişti ancak benimde aldığım bu cihaz kanal başına 600 mA üstünde hissedilir şekilde ısınıyordu ve aşırı akım devresi işin içine girip şarj akımını 400 mA civarına düşürüyordu. Yani sorun çözülmüştü ama ciddi bir kalıcı çözüm getirilmemişti. Bende cihazın altına benzer ölçülerde kap içine 5V ile çalışan bir fan koyup sorunu kökten çözdüm.Denemelerimde kanal başına 840 mA' e kadar sorunsuz çalıştı. Şimdi bu cihaza gelirsek kanal başına 1000 mA akım demek o görünen kutu içinden çekilecek max. 4000-4500 mA şarj akımı demek. Bu akımı kanal başına verecek büyük ihtimalle MOSFET transistörler baya bir ısınacak demektir. Ya bunları soğutacak mangal kadar kanatlı alümünyum soğutucular gerekecek cihazda mangal kadar olacak yada ufak bir fan sorunu çözecek. Fan bu nedenle konulmuş. Kısacası bundan ürkmeye gerek yok. Şimdi daha önemli, bir konuya gelelim. Bu cihaz AT-508 yada 908 gibi serbest salınımlı damla şarj yapan bir şarj cihazı değil. Ne demek bu? Bu cihazda pilleri yerleştirdiğinizde pillerin mevcut durumu yani doluluk durumu algılanır ve darbeli voltaj başlangıç seviyesi o noktadan itibaren başlar ve şarj akımı bu voltaj altında pilin içi direncine göre serbest akar. Pil doldukça 3'lü darbeli voltaj bir üst kademeye geçer ve şarj akımıda bu voltaja göre artar. Pil doldukça pilin voltajı yükselir çekilen akım düşer ve cihaz bir üst kademeye geçer. Böylece pillerin ısınması yaklaşık piller %80 seviyesine gelinceye kadar engellenmiş olur ve bu noktada cihaz hızlı şarj kademesine geçer ve pil voltaj kademesi 1.58 V seviyesine çıkartılır tabi buna karşılıkta adaptörün verebildiği max akım pilin iç direncine göre pilden akmaya başlar ve pillerin şarjı hızla %100 seviyesine çıkar. Bu durumda Kanal başına voltaj 1.65 V civarındadır. Pil, bu voltaja erişince cihaz voltajı 1.48-1.50 V seviyesine ve şarj akımınını da 50 mA civarına düşürür ve tricle şarj durumuna geçer. (Bu durum bu marka şarj cihazlarında pilin kapasitesine bağlı olarak 20-30 dk. kadar sürer.)
    Geliştirilmiş bu tip vb. şarj cihazlarında şarj akımının üst seviyesi ayarlanabildiğinden durum farklıdır. Bu nedenle Benim önerim eğer cihaz sadece pil şarjı için kullanılacaksa AA tip Ni-Mhd piller için şarj akımını 400-500 mA den, AAA tipler içinde 200 mA den fazlasına ayarlamamak lazım. Çünkü yüksek akım kademesine ayarladığınızda otomatik olarak şarj voltajı başlama kademeside yükseliyor ve hızla artarak ayarlandığı seviyeye ulaşmaya çalışıyor ve piller kapasitesine bağlı olarak piller çok çabuk ısınıyor ve en az 2 saate yakın bu ısınma devam ediyor. Bu ise piller için kritik sıcaklık 40 oC üstünde uzun süre bırakılma demektir ki hiçte makbul bir durum değil. Zaten eğer şarj cihazının aşırı ısı koruma devreleri normal çalışıyorsa ya şarjı durdurur yada La-Crosse' deki gibi şarj akımını yarıya düşürerek ısıl korumaya geçer.
    Testi yapanlarda bu cihazların aslında bir pil analiz (Test) cihazı olduğunu yazıda ısrarla belirtmiş.
    Zaten La-Croose' de makule dönmüş evvelce 900 serisi çıktığında imalatını durduğu 700 serisine dönmüş kanal başına şarj akımı yine yüksekçe olmakla birlikte 700 mA ile sınırlandırılmış ve aksesuarlı modelinide BC 1000 adıyla piyasaya sürmüştür. Bu tipin kanal başına 500 mA olan BC500 modelide aslında şarj amaçlı en uygun modelidir.
    Kısaca benim düşüncem şu. Bizim gibi ülkelerde TSE ve üratici firmaların laboratuarları dışında genel anlamda test yapacak yerler yok. EU ve USA' da ise serbest çalışan bir yığın prof. test yerleri var. Bu yerlerden önemli bir kısmıda ülkelerin DIN VDE gibi standart koyucuları tarafından referans kabul edilmiş. Şarjlı pil konusuda böyle ve bu yerlerde genelde bu tip cihazları kullanıyorlar. Ancak elbette test laboratuarlarında doğruluğu neredeyse %100 tespit edilmiş cihazlarla test edilerek kabul görmüş böyle birleşik cihazlarla yapıyorlar. Meslek olarak yada bir amatör olarak gerekli elektrik yasalarını bilmiyorsanız, demem o ki bu kadar teferruatlı cihazlara yönelmek aslında belki 50 de bir bedele hallolacak işi çok tuzluya getirmek demektir. Ayrıca yukarıda kısaca açıklamaya çalıştığım gibi bilinçsiz kullanım pili haşat edeceği gibi cihaza da hasar verilebilir. Örneğin BC-700 adaptörü 3 Volttur. Eğer bu cihaza bir arkadaş gibi 12 V adaptör bağlarsanız cihazı yavur edersiniz. Amaç pili şarj etmekse bu işi mükemmel taş çatlasa 30 TL' ye, Li-Ion/Li-Po piller içinde tekli 7.5 çift pili 10-12.5 TL ye şarj edecek güvenilir mükemmel şarj cihazları var.
    "Ciddi manada hayran kitlesi ......." Ben bunu anlayamıyorum. Futbolcu-mutbolcu olur anlarım. Ben bunu evinde kristal bardağı olmayanların "bu da ossun" gerekçesiyle ömür boyu kullanamayacağı programlara sahip bulaşık makinası almaya benzetiyorum. Geçenlerde "saffetin Garajı" Prg. mında yeni 2015 Fabia tanıtıldı.Araçta yok yok otomatik park özelliği dahil ama motor 1.0 ve 1.2 lt. bir yığın elektronik kontrol ıvır-zıvır ama araçta en önemli şey yok TORK ve şimdiden millet sıraya giriyormuş. Bir aracın os... madığı kalmış ama araca 4 kişi binip yokuşa sürdünmü, işin moku çıkıyor o 3.5 litrelik benzin sarfiyatı tavana vuruyor. Ne gam. Araçta direksiyonu düz tutmayı bil yeter. Bu şarj cihazlarıda o hesap.Millet hayran hayran bakıyordu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 23 Aralık 2014; 11:36:45 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: recep

    pil lazım işim düştü
    forumu baya bi okudum
    bipekkan hocaya tşk
    sayesinde birşeyler öğrendim

    yardım lazım
    önce bi derdimi anlatayım
    oğlumun gitar amfisi var besleme adaptörle
    ayrıca pille beslemede de var
    6x1,5v AA pil toplamda 9v üstünde gelen alkalin piller 1650mah
    adaptörle çalıştırınca çekilmez bir dip gürültüsü var
    pile alınca dip gürültüsünden eser yok
    şimdi bu meretin ya besleme katı zırılıtı yapıyor ya da adaptörü ya da evin elektrik tesisatı zırıltı yapmaya musait
    ner neyse pahalı filtrlerle macera aramaya gerek yok
    çözüm olarak pille çalıştırmak kalıyor
    şarjlı pil lazım ancak sürekli şarjda olacak şekilde
    şarjlı elektrik süpürgeleri ve dect telefonlar gibi
    alkalin özelikli yeni nesil nimh pil lazım forumu okuyunca bunu anladım
    sıkıntı şurada pilleri şarj edecek adaptör nereden ve nasıl bulacağım ve değerleri nasıl olacak
    örnek olarak 6x1,2 nimh 2100mah yeni nesil pillerden almış olsam 0,1c ye göre 210mah lık adaptör mü lazım
    pilin adaptörü de dip gürültüsü yapar mı acaba (yapmaz zannediyorum çünkü T sınıfı akü beslemeli amfiler bunun için var)

    bi el atıverin sevabına
    forumun yarısına yakınını okudum
    geri sayfalarda atladığım bi çözüm varsa link atıverin

    cevap yazacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler

    @recep,
    İlk önce güğrültüden başlayalım. Duyduğunuz aslında dip gürültüsü sınıfından değil resmen 50 Hz ile 3. harmoniği 150 Hz sesi. Dip gürültüsü hışırtı şeklinde olur ve amplikatörü meydana getiren IC ve/veya transistörlerin çalışırken meydana getirdiği sestir bir yığında çeşidi var. Darıltı ise: ya evinizde topraklamna tesisatı yetersizdir yada amplifikatör katının topraklaması yoktur veya kopuktur. Yada besleme devresi yada doğrultucu devresi sadece diyot ve kondensatörden ibarettir, Filtre devreleri yoktur. Eğer bu darıltı sonradan başlamışsa kullanılan elektrolitik kondenzatörün akım taşıma kapasitesi düşmüştür yani kurumuş değeri iyice düşmüştür. Birde elektrogitarda mikrofon olarak kullanılan kristalin toprak bağlantısı amfi ile bağlantısı kopuktur. Kısaca eğer sahip olduğunuz amfi el yapısı değil bu amaçla üretilmişse yani hazır olarak aldıysanız bu tarz sorunların kesinlikle olmaması gerekir (elektrolitik kondenzatör dışında) Bence ilk önce anladığım kadarıyla konuya yabancı değisiniz besleme katındaki elektrolitik kondenzatörü akım taşıma kapasitesi yüksek olan en az 6800 uF/50V SHOEI/RUBICON serisi bir elektrolitik kondenzatörle değiştirin. Eğer el yapısı bir amplifikatörse 10 yıl kadar önce deneyerek yaptığım aşağıdaki filtreyi kullanırsanız sorununuz kesin olarak çözülür.
     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey

    Gelelim şarjlı pil konusu. Şu an bimeks' te satılan şu piller tam size göre:
    http://www.bimeks.com.tr/urun/142444/varta-4lu-ready-2-use-toy-2400mah-sarjli-kalem-pil.aspx
    Şarj cihazı olarakta Ataba AT 908 size son derece uygun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cenk501923

    arkadaşlar şarjlı pil ve şarj makinesi almak istiyorum. şuan elimde gp 2700 lik piller var ve 2 li ucuz gp pil şarj aleti mevcut ama piller ölü heralde mouseye taktığımda piller çalışmıoyr belki de şarj cihazı yalan oldu bunu nasıl anlarım. ayrıca ne önerirsiniz yeni pil ve sarj cihazı için??? benim aklımdan geçen model Varta 57675 ama parasının hakkını verebilir mi acaba? yardımcı olursanız sevinirim

    pilleri gamepad ve mouse da kullanmak için alıyorum...

    http://www.hizlial.com/varta-lcd-57675-15-dakika-hizli-sarj-cihazi/10401881

    @cenk501923,
    Ben prensip oılarak Vartanın hiçbir şarj cihazını çeşitli nedenlerle önermiyorum. Geçmiş sayfalarda çok konu edildi. Size önerim şu anda Bimeks' te çok uygun fiyatla satılan 4'lü Varta TOYS 2400 mA
    http://www.bimeks.com.tr/urun/142444/varta-4lu-ready-2-use-toy-2400mah-sarjli-kalem-pil.aspx
    ile, şarj cihazı olarakta Ataba AT-908 almanız.
    http://www.pilburada.com/ataba-at-908-ultra-hizli-desarj-sarj-cihazi-30914u.html
  • Bipekkan hocam sağolasım
    Bc 3100 güzelbir cihaz yazdıklarınızdan çıkarımım hefesin varsa benim gibi almayı insan düşünebilir extra olarak.
    Diyer cihazlarla ilgili ısınma açıklamakarına gelirsek diyer modelleride belirttiğiniz gibi 500 üstünde kullanmassak zaten extra bir ısınma ile karşılaşılmaz ,zaten pilin ömrü için defaatle yazdınız bunu
    Benim aldığım la crosse 1000 kopyası bm 110 gibi mesala 500 üstü akıma gerek yok.

    Hocam daha üst yazımda bu benzer ve kopya cihazlar bire bir aynı diye sormuş idim ,acaba bizim göremediğimiz farklılıklar varmıdır misal
    accupower 338
    lacrosse 1000
    opus bm 110
    Üç cihazda kağıt üstünde birebir aynı mesela hocam

    Bir cihaz 20$ iken (bm110)
    lacrosse1000(60$)

    Peki bu fiyat far sebebi ne



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leventsr -- 23 Aralık 2014; 12:17:48 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: leventsr

    Bipekkan hocam sağolasım
    Bc 3100 güzelbir cihaz yazdıklarınızdan çıkarımım hefesin varsa benim gibi almayı insan düşünebilir extra olarak.
    Diyer cihazlarla ilgili ısınma açıklamakarına gelirsek dansın modelleride belirttiğiniz gibi 500 üstünde kullanmassak zaten extra bir ısınma ile karşılaşırmaz ,zaten pili ömrü için defaatle yazdınız bunu
    Benim aldığım la crosse 1000 kopyası bm 110 gibi mesala 500 üstü akıma gerek yok.

    Hocam daha üst yazımda bu benzer ve kopya cihazlar bire bir aynı diye sormuş idim ,acaba bizim göremediğimiz farklılıklar varmıdır misal
    accupower 338
    lacrosse 1000
    opus bm 110
    Üç cihazda kağıt üstünde birebir aynı mesela hocam

    Bir cihaz 20$ iken (bm110)
    lacrosse1000(60$)

    Peki bu fiyat far sebebi ne

    @leventsr,
    Kapları dışında hepsi teknik olarak aynı cihazlar. Fiyat farklılıkları ise o ülkenin satın alma gücüne vergilendirilmesine göre değişir elbette. Aynı kodu kullanmıyorlar ancak kesinlikle kopya değil aralarında versiyon farkı olabilir. Özellikle kullanım kitapçıklarına baktım hepsi teknik açıdan BC-1000 modeli ile aynı ancak anlatımdan bendeki BC 9009 hatta BC 900 bile olabilir ama kesinlikle BC 1000 değil. Lisansı bu şekilde verilmiş sanırım. Örneğin bir diyot direnç yada IC veya TR değişebilir. Örneğin Benim BC9009' un adaptörü V:36. En sonu V:42 Bu modelin en son versiyonu. Daha evvelve BC-700 ve 1000 yalın haliyle satılıyordu. Şimdi "U" eki var. Bu mutlaka ya adaptörde yada şarj cihazında yapılan ufak tefek te olsa yapılan değişiklik, bu iyileştirmede olabilir yada aynı işi gören daha ucuz malzeme kullanımı da, hatta ilk kullanılan MP' nin veya önemli, bir IC-TR' ün imalatının durması dolayısı ile eşdeğeride yoksa kullanılan özelliği farklı mlz. nin dizayn değişikliği dahi olabilir Bu durumda neden ne olursa olsun versiyonda değişir. Birde AccuPower 328 Avusturya imalatı, diğerleri Çin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bipekkan
    @recep,
    İlk önce güğrültüden başlayalım. Duyduğunuz aslında dip gürültüsü sınıfından değil resmen 50 Hz ile 3. harmoniği 150 Hz sesi. Dip gürültüsü hışırtı şeklinde olur ve amplikatörü meydana getiren IC ve/veya transistörlerin çalışırken meydana getirdiği sestir bir yığında çeşidi var. Darıltı ise: ya evinizde topraklamna tesisatı yetersizdir yada amplifikatör katının topraklaması yoktur veya kopuktur. Yada besleme devresi yada doğrultucu devresi sadece diyot ve kondensatörden ibarettir, Filtre devreleri yoktur. Eğer bu darıltı sonradan başlamışsa kullanılan elektrolitik kondenzatörün akım taşıma kapasitesi düşmüştür yani kurumuş değeri iyice düşmüştür. Birde elektrogitarda mikrofon olarak kullanılan kristalin toprak bağlantısı amfi ile bağlantısı kopuktur. Kısaca eğer sahip olduğunuz amfi el yapısı değil bu amaçla üretilmişse yani hazır olarak aldıysanız bu tarz sorunların kesinlikle olmaması gerekir (elektrolitik kondenzatör dışında) Bence ilk önce anladığım kadarıyla konuya yabancı değisiniz besleme katındaki elektrolitik kondenzatörü akım taşıma kapasitesi yüksek olan en az 6800 uF/50V SHOEI/RUBICON serisi bir elektrolitik kondenzatörle değiştirin. Eğer el yapısı bir amplifikatörse 10 yıl kadar önce deneyerek yaptığım aşağıdaki filtreyi kullanırsanız sorununuz kesin olarak çözülür.
     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey

    Gelelim şarjlı pil konusu. Şu an bimeks' te satılan şu piller tam size göre:
    http://www.bimeks.com.tr/urun/142444/varta-4lu-ready-2-use-toy-2400mah-sarjli-kalem-pil.aspx
    Şarj cihazı olarakta Ataba AT 908 size son derece uygun.


    hocam çok teşekkür ederim
    iyiki varsınız
    elektronik öte beri biraz hobi çok da bilgim yok açıkçası

    El yapımı değil hocam kim uğraşacak :)
    hazır alındı cort marka mini akustik amfi
    malesef düşük bütçeli amfilerde bu tür sorunlar çok oluyor (oluyormuş)
    amfi yeni sayılır 1 aylık
    dip gürültüsünü ben yeni fark ettim kesinlikle olmaması gerekiyordu çok şaşırdım
    belki ilk aldığımızda da varmıştır emin değilim çocukta emin değil

    topraklama hattı ayrı değil çıkışı 9v 1000mah olan adaptörle bağlanıyor
    topraklama gitarın üstünden çalan kişiden oluyor
    gitarda ve kabloda bir terslik yok başka farklı amfide dip gürültüsü yokmuş
    topraklama değilde besleme hatasından belkide
    şebekeye adaptörle bağlandığımıza göre bu durumda besleme katımız adaptör olmuyor mu ?
    amfinin içinde adaptörden sonra ayrı bir güç devresi olmamalı
    içini açıp bakmak lazım adaptörden sonra filtre devresi mutlaka olması lazım
    belkide dediğiniz gibi zırıltının sebebi patlak veya kurumuş kondasatör olabilir
    araç için verdiğiniz filtreyi en azından ben destek almadan yapıp bağlayamam :)

    götür getir servis felan uğraşmak istemiyorum
    ilk önce tavsiyenize uyup pil konusunu halledeceğiz
    çünkü birazda seyyar olarak kullanılıyor pilli kullanım daha cazip

    sürekli şarjda kalacak şekilde ve şarj bağlı iken kullanılacak piller için
    damla şarj verebilen alet lazım yanılmıyorsam
    AT908 alırsam sadece adaptörünü bağlasam yeterlimidir?
    pilleri amfide yerleşik şekilde kullanmayı düşünmüştüm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recep -- 23 Aralık 2014; 13:31:34 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sheriff444

    Bir süredir Canon SX150 fotoğraf makinam için şarj cihazı ve şarjlı pil almak istiyorum..

    Direkt yazmış olmayayım, yazılanlardan faydalanıp işimi göreyim diye epeydir okudum konuyu ama eski mesajlardan yeni mesajlara doğru piller hakkındaki yorumlarda biraz farklılıklar var gibi geldi belki de çok fazla okumaktan kafam karıştı bilemiyorum:) ama ilk başlarda bipekkan hocam GP piller için hacı murat benzetmesini yapıyorken son sayfalarda GP'yi önerdiğinizi okudum ya da 2100 üstü pilleri kesinlikle tavsiye etmiyorken 2400 piller için alınabilir diye yorumlarınız var.. Ayrıca mesela yine önceki mesajlarınızda Panasonic Evolta 2050Mah öneriniz vardı o piller artık üretilmiyor sanırım bi türlü bulamadım.. Varta 2100'lerden almayı düşünüyordum sonradan Varta ile ilgili marka bazlı bazı çelişkilerin olduğu bi mesajınızı okudum ondan da vaz geçtim..

    Sonuç olarak hala bi karar verebilmiş değilim:) Aslında altı üstü bi pil alıcam bu kadar araştırmaya ne gerek vardı diyorum kendime ama bu kadar araştırmadan sonra da gidip sıradan bi pil almak da istemiyorum:)

    Simdiden tesekkurler cevaplariniz icin..

    @bipekkan hocam yazımda da belirttiğim gibi konuyu baya okudum yazdıklarınızdan da çok şey öğrendim teşekkürler.. belki sx150 için bu pil seçimi çok önemli değildir ama yine de o kadar okuyup araştırmışken sıradan bi pil almayayım diyorum.. Bi tavsiyede bulunursanız çok sevinirim..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bipekkan

    quote:

    Orijinalden alıntı: cenk501923

    arkadaşlar şarjlı pil ve şarj makinesi almak istiyorum. şuan elimde gp 2700 lik piller var ve 2 li ucuz gp pil şarj aleti mevcut ama piller ölü heralde mouseye taktığımda piller çalışmıoyr belki de şarj cihazı yalan oldu bunu nasıl anlarım. ayrıca ne önerirsiniz yeni pil ve sarj cihazı için??? benim aklımdan geçen model Varta 57675 ama parasının hakkını verebilir mi acaba? yardımcı olursanız sevinirim

    pilleri gamepad ve mouse da kullanmak için alıyorum...

    http://www.hizlial.com/varta-lcd-57675-15-dakika-hizli-sarj-cihazi/10401881

    @cenk501923,
    Ben prensip oılarak Vartanın hiçbir şarj cihazını çeşitli nedenlerle önermiyorum. Geçmiş sayfalarda çok konu edildi. Size önerim şu anda Bimeks' te çok uygun fiyatla satılan 4'lü Varta TOYS 2400 mA
    http://www.bimeks.com.tr/urun/142444/varta-4lu-ready-2-use-toy-2400mah-sarjli-kalem-pil.aspx
    ile, şarj cihazı olarakta Ataba AT-908 almanız.
    http://www.pilburada.com/ataba-at-908-ultra-hizli-desarj-sarj-cihazi-30914u.html


    hocam benim varta ya ilgilenmemim sebebi piller şarj olduktan sonra akımı kesen ve ısınma kontrolü olmasıydı. şimdiki şarj cihazı yüzünden piller doğru düzgün kullanılmadan bozuldu heralde.8 tane pil çöp oldu. varta ile ilgili önceki mesajlarda da bahsedilmiş ama fiyatına göre mi alınmaz yoksa piller için mi sıkıntı bir cihaz. özellik olarak baktığımda fena durmuyor. ama kafama takılan en altta yazan %70 e kadar şarj yazıyor, bahsedilen sürede mi %70 şarjdan bahsediyor acaba anlamadım.
    ayrıca sizin önerdiğiniz şarj cihazı da özellikleri iyi ama fiyatı ucuz olunca biraz şaşırdım. damla şarj diye birşeyden bahsediliyor piller için yararlı bir durum mu? çok uzattım ama cidden bu konularda fransız kalıyorum o yüzden kusura bakmayın ...
  • Arkadaslar Merhaba

    cok okudum ama kafam ıyıce karıstı. forumun 65 ıncı sayfasına bır turlu gıdemedım sanırım becerıksızlık de var bıraz.

    evin ihtiyacı
    1-kalem pil (sanırım AA denıyor)
    2- Ince kalem pil (AAA sanırım)
    3-yatakodasındakı saat gosteren dıgıtal uyandırma aracı ıcın ayda bır kere bıten yatay pıllerden
    4- cocuk telsızı ıcın sarzlı pıller (bu makıne kendısı sarz yapıyor mu onu da bılmıyorum)

    ben sımdıye kadar ordan burdan pıllerle bu ısı ıdare ettım. ama bu pıller cok cabuk bıtıyor sanıyorum kalıtesız. daha once 5 -10 sene once bır suru sarzlı pıl almıstım ama ne onlar var elımde ne de o zamanlar aldıgım ATABA sarz makınesı. hepsı bır skeılde kaybolmus durumda.

    sımdı ustadlardan cok basıt ıkı marka tarıfı ısteyecegım.

    1- her cıns pılı hızlı sarz edecek unıversal bır sarz cıhazı markası nedır.
    2- her kademede kullanacagım hangı marka sarzlı pıl almalıyım.

    toptan alacagım ıcın fıyat konusunu dert etmeden en ıyı kombıneyı tavısye edersenız sevınırım

    cok tesekkurler
  • Foruma baya yazılmış girmeyeli Bipekkan hocamda merakla beklediğim yorumunu yapmış sagolsun. Defalarca yorumunu dikkatimi toplayarak okudum. Kızmayın ama hocam kafam karıştı yine. Hani bi arkadaşımız yazmışya altı üstü bi pil alıcaz sabahtan beri okuyoruz demiş benimkide o hesap.
    Şimdi hocam adım adım gitmek gerekirse cihazın sadce pil doldurmak için aşırı şatafatlı olduğunu yazmışsınız. Fan olayını pillere uygulanan şarj metodunu vs. Hepsini dikkatlice okudum. Öncelikle şarj metoduna gelelim. Elimde bulunan imax b6 cihazımla şarj yaptığımda lcd ekran üzerinde V ve A değerlerine baktığımda şarja başladığında seçtiğim akım değerinin altında bir akım vererek önce bir iki saniye kadar bekliyor bu sırada pil V değeride yükseliyor sonra akımı 2 sn sonra kesiyor ve biraz bekliyor 4 sn civarı daha sonra tekrar akım uyguluyor (Seçilen akım değerinin altında) yine birkaç saniye bekliyor sonra kesiyor. Bu döngü tekrar ediyor sonra hem uyguladığı akım bir kademe yükseliyor hemde akımı uyguladığı süre daha uzun oluyor. Biraz da bu döngüyü uyguladıktan sonra seçtiğimiz akım değerinde son basamak olarak akım seviyesini çıkartıyor bu akımda pil dolana kadar uzun sureli şarj uyguluyor. Son kademe (ayar yaptığımız kademedeki) şarj akımını da arada bir kesip tekrar veriyor ama bunu daha uzun zaman aralıkları ile kesip veriyor tekrar. Ayrıca cihazın detaylı ayar menüsüne girdiğimizde NiCd ve mh piller için DV ayarıda mevcut bu ararı ister defaul istersekte değiştirilebilin değerler arasında kendimiz secebiliyoruz yanlış hatırlamıyorsam 10mV 5mV gibi seçenekler var ben tam olarak teknik detayı bilmediğimden bu ayarları default olarak cihazın belirlemesini istedim. Şimdi anladığım kadarıyla imax b6 bu işi gerçekten bileğinin hakkıyla yapıyor galiba? yukarıda hocamın yorumlarına bakarak bunu çıkardım. Eğer böyle ise sizin gibi bu işin piri olan birinin elinde B6 gibi bir cahazında olmasını isterdim. (Yanlış anlaşılmasın lütfen cihazı alıp birebir test etme bağlamında)

    Hocam detaya çok girdikçe giriyoruz. Konuyu toparlamak gerekirse daha önceki yorumlarda nitecore d4 tavsiye ettiniz. Elimde imax b6 var çok iyi bir cihaz ayrı şarj kanallarının olmaması nedeniyle farklı arayışlar içine girdim. Mantıklı bir seçim yapmak istiyorum. İstediğim en azından elimde olan nicd ve nimh ve 18650 gibi ion pilleri tek cihazda doldurabilmek. Aynı anda amatörden biraz daha farklı olarak sadece doldurup pilleri tak kullan değil pillerimin durumunuda biraz daha detaylı öğrenmek bi yerde analiz etmek. La crosse 500 veya 700 nitecore d4 oalbilirdi fakat birinde desarj yok birinde ion pil desteği yok. Siz dedinizya hepsi birarada bulmak zor yada ben bilmiyorum. işte bt 3100 aradığım cihaz demiştim kendime fakat sizin şarj değilde daha çok analiz cihazı olarak kullanılabilir ve damla şarj muhabbeti kafamda soru işareti bıraktı.

    Özetle bu cihaz için şarj mantığını biraz daha basite indirgeyerek açarmısınız yada şöyle söyleyeyim bu cihazda şarj ederken yüksek kasite seçmesek de şarj etsek bi nebzede olsa cihazın bir eksikliği olan bu şarj metodundan kaynaklanan negatif durumun önüne geçmiş olurmuyuz? Umarım anlatabilmişimdir demek istediklerimi. Bu cihaz yada tekrarla yaptığınız yorumlara göre d4 alıcam. Lion pil ve analiz yeteneği bu cihazda var birtek yinede sizin araba örneklemenizi kenara atmış değilim hocm sadece amacıma uygun uzun soluklu kullanabileceğim bir cihaz almak istiyorum. (Bu arada D4 şarj mantığı nasıldır hocam bt 3100 gibimi ataba gibimi ufak bir yorumda buna istiyorum degerlendirme anlamında.) Cevaplarınız benim için altın değerindedir ve eminim beni doğru sonuca götürecek. Teşekkürler.
  • bipekkan B kullanıcısına yanıt
    Hocam bir yerde stokta 57tl VARTA POWER STATION buldum günün şartında almaya değer mi? 8 tane pili aynı anda şarj etmesi ve küçük bir cihaz olması aklımı çeldi. Aklıma takılan tek husus eski bir cihaz bunun çakması falan olma ihtimali var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: recep

    quote:

    Orijinalden alıntı: bipekkan
    @recep,
    İlk önce güğrültüden başlayalım. Duyduğunuz aslında dip gürültüsü sınıfından değil resmen 50 Hz ile 3. harmoniği 150 Hz sesi. Dip gürültüsü hışırtı şeklinde olur ve amplikatörü meydana getiren IC ve/veya transistörlerin çalışırken meydana getirdiği sestir bir yığında çeşidi var. Darıltı ise: ya evinizde topraklamna tesisatı yetersizdir yada amplifikatör katının topraklaması yoktur veya kopuktur. Yada besleme devresi yada doğrultucu devresi sadece diyot ve kondensatörden ibarettir, Filtre devreleri yoktur. Eğer bu darıltı sonradan başlamışsa kullanılan elektrolitik kondenzatörün akım taşıma kapasitesi düşmüştür yani kurumuş değeri iyice düşmüştür. Birde elektrogitarda mikrofon olarak kullanılan kristalin toprak bağlantısı amfi ile bağlantısı kopuktur. Kısaca eğer sahip olduğunuz amfi el yapısı değil bu amaçla üretilmişse yani hazır olarak aldıysanız bu tarz sorunların kesinlikle olmaması gerekir (elektrolitik kondenzatör dışında) Bence ilk önce anladığım kadarıyla konuya yabancı değisiniz besleme katındaki elektrolitik kondenzatörü akım taşıma kapasitesi yüksek olan en az 6800 uF/50V SHOEI/RUBICON serisi bir elektrolitik kondenzatörle değiştirin. Eğer el yapısı bir amplifikatörse 10 yıl kadar önce deneyerek yaptığım aşağıdaki filtreyi kullanırsanız sorununuz kesin olarak çözülür.
     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey

    Gelelim şarjlı pil konusu. Şu an bimeks' te satılan şu piller tam size göre:
    http://www.bimeks.com.tr/urun/142444/varta-4lu-ready-2-use-toy-2400mah-sarjli-kalem-pil.aspx
    Şarj cihazı olarakta Ataba AT 908 size son derece uygun.


    hocam çok teşekkür ederim
    iyiki varsınız
    elektronik öte beri biraz hobi çok da bilgim yok açıkçası

    El yapımı değil hocam kim uğraşacak :)
    hazır alındı cort marka mini akustik amfi
    malesef düşük bütçeli amfilerde bu tür sorunlar çok oluyor (oluyormuş)
    amfi yeni sayılır 1 aylık
    dip gürültüsünü ben yeni fark ettim kesinlikle olmaması gerekiyordu çok şaşırdım
    belki ilk aldığımızda da varmıştır emin değilim çocukta emin değil

    topraklama hattı ayrı değil çıkışı 9v 1000mah olan adaptörle bağlanıyor
    topraklama gitarın üstünden çalan kişiden oluyor
    gitarda ve kabloda bir terslik yok başka farklı amfide dip gürültüsü yokmuş
    topraklama değilde besleme hatasından belkide
    şebekeye adaptörle bağlandığımıza göre bu durumda besleme katımız adaptör olmuyor mu ?
    amfinin içinde adaptörden sonra ayrı bir güç devresi olmamalı
    içini açıp bakmak lazım adaptörden sonra filtre devresi mutlaka olması lazım
    belkide dediğiniz gibi zırıltının sebebi patlak veya kurumuş kondasatör olabilir
    araç için verdiğiniz filtreyi en azından ben destek almadan yapıp bağlayamam :)

    götür getir servis felan uğraşmak istemiyorum
    ilk önce tavsiyenize uyup pil konusunu halledeceğiz
    çünkü birazda seyyar olarak kullanılıyor pilli kullanım daha cazip

    sürekli şarjda kalacak şekilde ve şarj bağlı iken kullanılacak piller için
    damla şarj verebilen alet lazım yanılmıyorsam
    AT908 alırsam sadece adaptörünü bağlasam yeterlimidir?
    pilleri amfide yerleşik şekilde kullanmayı düşünmüştüm

    @recep,
    Aldığınız amfi aşağıdaki olmalı.
     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey
    Eğer bu amplifikatör ise bu alet tek başına satılıyor bulabildiğim sanal satıcılarda, adaptörü yani beslemesini siz ayrıca almışsınız. İlk önce bunu teyid edelim.Sonra çözüm arayalım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sheriff444

    quote:

    Orijinalden alıntı: sheriff444

    Bir süredir Canon SX150 fotoğraf makinam için şarj cihazı ve şarjlı pil almak istiyorum..

    Direkt yazmış olmayayım, yazılanlardan faydalanıp işimi göreyim diye epeydir okudum konuyu ama eski mesajlardan yeni mesajlara doğru piller hakkındaki yorumlarda biraz farklılıklar var gibi geldi belki de çok fazla okumaktan kafam karıştı bilemiyorum:) ama ilk başlarda bipekkan hocam GP piller için hacı murat benzetmesini yapıyorken son sayfalarda GP'yi önerdiğinizi okudum ya da 2100 üstü pilleri kesinlikle tavsiye etmiyorken 2400 piller için alınabilir diye yorumlarınız var.. Ayrıca mesela yine önceki mesajlarınızda Panasonic Evolta 2050Mah öneriniz vardı o piller artık üretilmiyor sanırım bi türlü bulamadım.. Varta 2100'lerden almayı düşünüyordum sonradan Varta ile ilgili marka bazlı bazı çelişkilerin olduğu bi mesajınızı okudum ondan da vaz geçtim..

    Sonuç olarak hala bi karar verebilmiş değilim:) Aslında altı üstü bi pil alıcam bu kadar araştırmaya ne gerek vardı diyorum kendime ama bu kadar araştırmadan sonra da gidip sıradan bi pil almak da istemiyorum:)

    Simdiden tesekkurler cevaplariniz icin..

    @bipekkan hocam yazımda da belirttiğim gibi konuyu baya okudum yazdıklarınızdan da çok şey öğrendim teşekkürler.. belki sx150 için bu pil seçimi çok önemli değildir ama yine de o kadar okuyup araştırmışken sıradan bi pil almayayım diyorum.. Bi tavsiyede bulunursanız çok sevinirim..

    @sheriff444,
    Hepsini karıştırmışsınız. İlk başlar dediğiniz 2004 ve 2005 yılları. Doğru o yıllarda piyasada doğru dürüst pil markası yokken olanıda fahiş fiyata satılırken ilk yüksek kapasiteli pilleri 2300-2500 ve 2500 mA' i ilk GP' de görmüştük. Ben yoğun kullanıcı olduğumdan ilk alışta yüzlerce pil alıp belki o tarihte bulduğumuz Ni-Cd şarj cihazlarıyla 20 saatte sözde şarj edebildiğimizden bu pillerin ne olup olmadığını pek anlayamamıştık. O tarihte 1900 mA Varta Energy serisi piller vardı ve malesef sorunluydu,akıtıyordu,şarj olurken 150 mA şarj akımında bile ısınıyordu ve tahminim Varta' nın ilk Çin malı ürünleriydi Bir alan,birde almayan pişmandı. Ne zamanki İlk görünüşte mükemmel dediğimiz Atabanın AT-998' ini aldık ilk başlarda "oh be, ne iyi 2 saatte şarj" dedik ama 3-5 ay içinde hem pillerimiz elden çıkmaya başladı hemde o arada aldığımız tam 10 adet AT-998 şarj cihazlarını da terketmek durumunda kaldık. Zararımız o günün şartlarında çok büyüktü. Kısacası 9-10 sene öncesinin şartlarıyla 2014' ün 12 ayını tartışmak çok yanlış. Kaldıki bu gün alın diye önerdiğimiz GP' nin yeni nesil alkalin pil özellikli ReCyko+olarak lanse edilen pilleri.
    Varta konusuda öyle. Şu an Varta' nın normal tip Ni-Mhd pillerinin bildiğim kadarıyla imalatı yok. 2008' de ilk çıkan Varta Ready2Use pilleri 2100 mA' di ve benim ölçülerime göre mükemmeldi O tarihte aldığım pilleri halen kullandığım gibi Kullanmadığım pilleride daha yeni takriben 6 sene sonra şarj ettim ve yine uykuya yatırdım. Ancak son 2 yılda bu pillerde de kapasite artışına gittiler. Bunu son 3-4 sayfadaki mesajlarımı incelerseniz neden uygun görmediğimi gerekçeleriyle defalarca açıkladım. Kaldı ki piyasada Varta' nın imalat prg. olmayan pilleride dolaşmakta. Belki farklı ülkelerde farklı kapasite ve ismlerle imalatları var ama pillerinin üstünde hangi ülkede imal edildiğini gösterir bir ibare olmadığı sadece ambalaj kartonunda PRC dışında bir bilgi olmadığından ne, nedir? açıkçası bilmiyorum.
    2400 mA' lere gelince, Bimeks' te satılanlar Varta' nın TOYS seris.i Bunun anlamı oyuncaklar için tercih et serisi. Oyuncaklarda genellikle bir motor bulunur ve ilk hareketlerinde normalde çektikleri akımın 2-3 misli akım çekerler. Bu nedenle özellikle flaş kullananlar için ve özellikle üstüne basa basa söylüyorum 4 adedi ~ 20 TL gibi fiyata alındığı için öneriyorum. Bende biliyorumki ilk çıkan 2100 mA' likler 10 yıl civarında kullanım ömrü olduğu halde bu kapasitesi arttırılmışlar taş çatlasa 3-5 yıl arası ömrü var. Ama hem pilin demarage akımı yüksek, hemde bana göre şu an piyasanın en F/P pili.
    Bencede gerçekten bu kadar sık eleyip dokumaya gerek yok. Geçen hafta ben de 5 paket aldım bu pillerden Bimeks' ten gidin makinanınız için alın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kahraman_calis

    Foruma baya yazılmış girmeyeli Bipekkan hocamda merakla beklediğim yorumunu yapmış sagolsun. Defalarca yorumunu dikkatimi toplayarak okudum. Kızmayın ama hocam kafam karıştı yine. Hani bi arkadaşımız yazmışya altı üstü bi pil alıcaz sabahtan beri okuyoruz demiş benimkide o hesap.
    Şimdi hocam adım adım gitmek gerekirse cihazın sadce pil doldurmak için aşırı şatafatlı olduğunu yazmışsınız. Fan olayını pillere uygulanan şarj metodunu vs. Hepsini dikkatlice okudum. Öncelikle şarj metoduna gelelim. Elimde bulunan imax b6 cihazımla şarj yaptığımda lcd ekran üzerinde V ve A değerlerine baktığımda şarja başladığında seçtiğim akım değerinin altında bir akım vererek önce bir iki saniye kadar bekliyor bu sırada pil V değeride yükseliyor sonra akımı 2 sn sonra kesiyor ve biraz bekliyor 4 sn civarı daha sonra tekrar akım uyguluyor (Seçilen akım değerinin altında) yine birkaç saniye bekliyor sonra kesiyor. Bu döngü tekrar ediyor sonra hem uyguladığı akım bir kademe yükseliyor hemde akımı uyguladığı süre daha uzun oluyor. Biraz da bu döngüyü uyguladıktan sonra seçtiğimiz akım değerinde son basamak olarak akım seviyesini çıkartıyor bu akımda pil dolana kadar uzun sureli şarj uyguluyor. Son kademe (ayar yaptığımız kademedeki) şarj akımını da arada bir kesip tekrar veriyor ama bunu daha uzun zaman aralıkları ile kesip veriyor tekrar. Ayrıca cihazın detaylı ayar menüsüne girdiğimizde NiCd ve mh piller için DV ayarıda mevcut bu ararı ister defaul istersekte değiştirilebilin değerler arasında kendimiz secebiliyoruz yanlış hatırlamıyorsam 10mV 5mV gibi seçenekler var ben tam olarak teknik detayı bilmediğimden bu ayarları default olarak cihazın belirlemesini istedim. Şimdi anladığım kadarıyla imax b6 bu işi gerçekten bileğinin hakkıyla yapıyor galiba? yukarıda hocamın yorumlarına bakarak bunu çıkardım. Eğer böyle ise sizin gibi bu işin piri olan birinin elinde B6 gibi bir cahazında olmasını isterdim. (Yanlış anlaşılmasın lütfen cihazı alıp birebir test etme bağlamında)

    Hocam detaya çok girdikçe giriyoruz. Konuyu toparlamak gerekirse daha önceki yorumlarda nitecore d4 tavsiye ettiniz. Elimde imax b6 var çok iyi bir cihaz ayrı şarj kanallarının olmaması nedeniyle farklı arayışlar içine girdim. Mantıklı bir seçim yapmak istiyorum. İstediğim en azından elimde olan nicd ve nimh ve 18650 gibi ion pilleri tek cihazda doldurabilmek. Aynı anda amatörden biraz daha farklı olarak sadece doldurup pilleri tak kullan değil pillerimin durumunuda biraz daha detaylı öğrenmek bi yerde analiz etmek. La crosse 500 veya 700 nitecore d4 oalbilirdi fakat birinde desarj yok birinde ion pil desteği yok. Siz dedinizya hepsi birarada bulmak zor yada ben bilmiyorum. işte bt 3100 aradığım cihaz demiştim kendime fakat sizin şarj değilde daha çok analiz cihazı olarak kullanılabilir ve damla şarj muhabbeti kafamda soru işareti bıraktı.

    Özetle bu cihaz için şarj mantığını biraz daha basite indirgeyerek açarmısınız yada şöyle söyleyeyim bu cihazda şarj ederken yüksek kasite seçmesek de şarj etsek bi nebzede olsa cihazın bir eksikliği olan bu şarj metodundan kaynaklanan negatif durumun önüne geçmiş olurmuyuz? Umarım anlatabilmişimdir demek istediklerimi. Bu cihaz yada tekrarla yaptığınız yorumlara göre d4 alıcam. Lion pil ve analiz yeteneği bu cihazda var birtek yinede sizin araba örneklemenizi kenara atmış değilim hocm sadece amacıma uygun uzun soluklu kullanabileceğim bir cihaz almak istiyorum. (Bu arada D4 şarj mantığı nasıldır hocam bt 3100 gibimi ataba gibimi ufak bir yorumda buna istiyorum degerlendirme anlamında.) Cevaplarınız benim için altın değerindedir ve eminim beni doğru sonuca götürecek. Teşekkürler.

    @kahraman_calis,
    1. paragrafta detaylıca anlattığınız konu aslında benim çok hızlı tepki veren Fluke 287 AVO' da tespit edebildiğim damla şarj metodunun ta kendisi. Sizin Imax' ın LCD tepki süresi çok yüksek olduğu için sizin tek darbe olarak gördüğünüz aslında çok hızlı 3 kademeli darbedir. Elbette pil voltajı 3. kademenin(sizin gördüğünüz) noktaya erişince akım kesilir (Voltaj o an sıfırdır) ve bir üst kademeye geçer ve doğal olarakta pilin o andaki iç direncine uygun miktarda da akım artar.
    BT 3100 D4 ve BC 1000 karışımı bir cihaz demiştim zaten. Analiz cihazı demem neden kafanızı karıştırdı anlayamadım. Aslında BC-500/700/1000 de analiz cihazı tek eksiği Li-Ion/liPo pilleri şarj edememesi. D4 te deşarj özelliği olmadığı için test yada analiz cihazı değildir. BT3100 de Cihazın 200 mA seçiliyorken damla şarj yapmaması aslında makul bir durum. Damla şarj, yüksek kapasiteli pilleri 3-5 saatte şarj edilirken pilin maruz kalacağı yüksek voltaj ve şarj akımının meydana getirdiği aşırı ısı için geliştirilmiş bir metod ki yinede pil son 15-20 dk da hızlı şarj uygulayarak pilin %100 şarja ulaşması için pilleri kısa süre için ısıtıyor. 200 mA şarj akımı aslında ortalama 2000-2700 mA pillerin sdandart şarj akımıdır ve pilleri ısıtmaz.
    Siz, Li-Ion pilleride bir arada şarj etsin ve analizde yapsın dediğiniz için çözümünüz BT3100 veya benzeri cihazlarda.
  • 
Sayfa: önceki 611612613614615
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.