Şimdi Ara

Şarjlı Piller Hakkında Her Şey (370. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17.773
Cevap
371
Favori
1.971.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 368369370371372
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    quote:

Orijinalden alıntı: brev

quote:

Orijinalden alıntı: MPower Huso

quote:

quote:

Peki abi bende fotograf çekiyom en azından 5 günde 10 poz çekerim.anladıgım kadarıyla bende varta 2700 alıyım tunelsandan

peki 1 2 3 die sıralarsak sıralaman ne die olur onların fiyat aralıgına göre tunelsan'dan alıyım hemen elimde at -908 var zten

5 günde 10 poz çekiyorsan yoğun bir kullanıcı değilsindir.Bu nedenle yeni nesil pil tercih edebilirsin.Haftada 500-1000 poz çekiyorsan yoğun bir kullanıcı sayılabilirsin ve Varta Professional 2700 seçebilirsin o zaman.Yeni nesil pillerde herhangi bir markayı seçebilirsin.(Ekonomik olan mesela...)

Peki abi ben ayda 1 kere filan organizasyona giderim video fotograf filan derken hafıza dolana kadar basarım deklanşöre yani pilleri bitirene kadar kullanırım.

yukarıdakilere göre

1-)Yinede yeni nesil pilmi almalıyım ?

2-)Sizce bu fotograf makesine göre hangilerini almalıyım ? ,

3-) Ve önerdiginiz pillere göre at 508 at 908 hangisini almalıyım ?

cevpalarınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum saygılar

Ayda 1 yoğun kullanıyorsan genede yeni nesil pil alabilirsin.Şarj cihazıda buna uygun olarak ataba-508 alabilirsin.Eğer hem yeni nesil hem eski nesil pil kullanırım diyorsan ataba-908 alman daha mantıklı.Zaten çok profesyonel kullanıyorsan 2 takım pil kullanman bile gerekebilir.1 takım pili tükettikten sonra bunlar şarj olurken 2. takım pilleri tüketirsin.

Sanıyorum senin durumunda en mantıklı seçim: Yeni nesil pil+Ataba-508(veya muadili)

..... )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MPower Huso -- 3 Temmuz 2025; 19:26:40 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Peki abi bende fotograf çekiyom en azından 5 günde 10 poz çekerim.anladıgım kadarıyla bende varta 2700 alıyım tunelsandan

peki 1 2 3 die sıralarsak sıralaman ne die olur onların fiyat aralıgına göre tunelsan'dan alıyım hemen elimde at -908 var zten

5 günde 10 poz çekiyorsan yoğun bir kullanıcı değilsindir.Bu nedenle yeni nesil pil tercih edebilirsin.Haftada 500-1000 poz çekiyorsan yoğun bir kullanıcı sayılabilirsin ve Varta Professional 2700 seçebilirsin o zaman.Yeni nesil pillerde herhangi bir markayı seçebilirsin.(Ekonomik olan mesela...)

Peki abi ben ayda 1 kere filan organizasyona giderim video fotograf filan derken hafıza dolana kadar basarım deklanşöre yani pilleri bitirene kadar kullanırım.

yukarıdakilere göre

1-)Yinede yeni nesil pilmi almalıyım ?

2-)Sizce bu fotograf makesine göre hangilerini almalıyım ? ,

3-) Ve önerdiginiz pillere göre at 508 at 908 hangisini almalıyım ?

cevpalarınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum saygılar

Ayda 1 yoğun kullanıyorsan genede yeni nesil pil alabilirsin.Şarj cihazıda buna uygun olarak ataba-508 alabilirsin.Eğer hem yeni nesil hem eski nesil pil kullanırım diyorsan ataba-908 alman daha mantıklı.Zaten çok profesyonel kullanıyorsan 2 takım pil kullanman bile gerekebilir.1 takım pili tükettikten sonra bunlar şarj olurken 2. takım pilleri tüketirsin.

Sanıyorum senin durumunda en mantıklı seçim: Yeni nesil pil+Ataba-508(veya muadili)

Yok abi o kadar profesyonel çekim'e gerek yok zaten 4 tane pil'in işimi görecegine eminim.

Peki Hangi MARKA VE MODEL yeni nesil pilden alıyım ? (2 çift alıcam makine çünkü 4 pille çalışıor )

Sana en cazip gelen firmadan, en makul fiyatlı, en hesaplı olanı al.Yeni nesil pillerde pek marka fark etmiyor.EKONOMİK OLANI AL!.

ÖRNEK:Yeni nesil dayanıklı pil markaları ve modelleri

----------------------------------------------------------------------
    Panasonic INFINIUM
    Varta READY2USE
    GP RECYKO+
    SANYO ENELOOP
    Konnoc RE@ADY TO USE
    SONY CYCLE ENERGY
    Duracell PRE-CHARGED
    Camelion ALWAYSREADY
    ----------------------------------------------------------------------
    Şu an piyasada bulunan bu piller 2000-2100(MAH) civarıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: bipekkan

quote:

Orijinalden alıntı: PHI

Yeni nesil pillerde de ampere önem veriyor muyuz acaba? Bulabilirsem Varta Ready2use veya Sanyo enelope bunlardan birini alayım diyorum da. MA farklılıkları var, 800 mA olan da var 2100 mA olan da.

Bir de şunu buldum mesela, Ali Kirtil'in satışı ama 850 mA, bu küçük mü yani şimdi?
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-pil-pil-sarj-cihazi-gp-recyko-850ma-sarjli-ince-pil-6-li-blister-50685976/detay/

@PHI,
    Bir şeye dikkat edin. 850 mA olanlar AAA tipi ince kalem pilde denir ve üst kapasitesidir. 900 mA diyen markalar halt ediyordur. 2100 mA olanlar ise ki 1600 mA olan Varta Ready2use olanlarıda var bunlar AA tip tir.
    Diğer taraftan Sanyo eneloop' ların yakın zamanda 2300 ve 2500 mA olanları, Camellion' larında 2300 mA olanları piyasaya verilecekmiş.
    Diğer taraftan, yeni nesil pillerde öncelik uzun süre şarjını muhafaza etmesinde yatar. Teknolojisi gereği anma değeri şimdilik 2100 mA' dir Testlerde en iyisinin bile gerçek kapasitesi 1850 mA civarındadır. Diğer Normal Ni-MHd pillerde ise Varta 2700 mA varta Prf. serinin bile gerçek kapasitesi 2450 mA civarındadır. Diğer markaların kapasitesi ise 65. sayfadaki teste göre dahada düşüktür. Pillerin üzerinde yazan ve bizim "anma değeri(Kapasitesi)" dediğimiz değerlere bakıp takılmayın. Üretici Firmaların yaptıkları açıkçası soytarılıktan başka bir şey değil.

2100 Varta ready2use alayım ben o zaman daha fazla kafam karışmadan :)
    Teşekkürler.

• Kusura bakmayın gözümden kaçmış 65 sayfayı döndüm ve okudum. Peki pilinmi makinanınmı bozuk olduğunu nasıl anlarız ? Ataba 508 anlatım gibi bazen ledler yanmadında üstüne vurarak çaıştırdım oldu ama fazla olmadı bu. Pillerimide her zaman boşaltıktan sonra doldurdum. Şimdide piller doldurmaya kalktımda yeşil ışık kısa sürede yanıyor ben makinamın açma düğmesine basıyorum ama tepki yok Fotoğraf makinam alkalin olmayan pille çalıştını görmedim. Ben makinada buldum şucu ama dışardan duracell alıp takınca pillerden süphelendim ama hangisi tam anlamıyla bozuk çözemedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tubejh

Kusura bakmayın gözümden kaçmış 65 sayfayı döndüm ve okudum. Peki pilinmi makinanınmı bozuk olduğunu nasıl anlarız ? Ataba 508 anlatım gibi bazen ledler yanmadında üstüne vurarak çaıştırdım oldu ama fazla olmadı bu. Pillerimide her zaman boşaltıktan sonra doldurdum. Şimdide piller doldurmaya kalktımda yeşil ışık kısa sürede yanıyor ben makinamın açma düğmesine basıyorum ama tepki yok Fotoğraf makinam alkalin olmayan pille çalıştını görmedim. Ben makinada buldum şucu ama dışardan duracell alıp takınca pillerden süphelendim ama hangisi tam anlamıyla bozuk çözemedim.

Pilleri koyduktan kısa süre sonra yeşil ışık yanıyorsa genelde piller bitiktir,yani ömrünü tamamlamıştır.Fakat sizin durumunuzda kullandığınız şarj aletide şaibeli duruyor.Eğer imkan varsa arkadaşınızda deneyin pilleri birde.Veya arkadaşınızdan sağlam olduğuna emin olunan pilleri alıp şarj aletinizde deneyin.İşin içinden çıkamazsanız.

Yakınınızda anlayan birileri varsa profesyonel yardım alın...

• quote:

Orijinalden alıntı: U_şen

Arkadaşlar elimde aşağıdaki şarz cihazı mevcut GP'nin , piller ömrünü doldurduğu için varta 2700pro almak istiyorum.

Aşağıdaki şarz cihazı işimi görür mü?

Şarjlı Piller Hakkında Her Şey

Bu şarj cihazı size yeter.Yeni bir şarj cihazı almanıza gerek yok.Bazı özellikleri dışında oldukça iyi bir cihaz.
    (-) Mesela 4xAAA pili şarj edemiyor.
    (-) 2xAA pili 1050 mA ile şarj ediyor.(Riskli bir hız.Isı sensörü ve ekstra önlemler düşünüldüğünde kabul edilebilir.)
    (+) 4xAA pili 525 mA ile şarj ediyor.(Güvenli bir hız.)

• Kıytırık 2700mah VPW pillerinden sonra.VPW markasının yeni nesil pilleri.Belki bu yeni nesil piller firmanın standart Ni-MH pilleri kadar kötü değildir.Denemek lazım...

• quote:

Kıytırık 2700mah VPW pillerinden sonra.VPW markasının yeni nesil pilleri.Belki bu yeni nesil piller firmanın standart Ni-MH pilleri kadar kötü değildir.Denemek lazım...
    ...................................

@brev,
    Bu markaya yakın zamana kadar TEKZEN' in dışında rastlamıyordum. VPW(VIPOW) olarak araştırdım ve enteresan bilgilere ulaştım.(Guiping Jieli (VIPOW) Battery Co., Ltd)
    Bu Marka Pilleri özellikle Normal Ni-Mhd pilleri Kullanan oldu mu? Olduysa deneyimlerini bekleriz.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 12 Ekim 2011; 8:42:28 >

• Fiyat hakkında bir bilgin varmı bu VPW lerin?
  • quote:

quote:

Kıytırık 2700mah VPW pillerinden sonra.VPW markasının yeni nesil pilleri.Belki bu yeni nesil piller firmanın standart Ni-MH pilleri kadar kötü değildir.Denemek lazım...
    ...................................

@brev,
    Bu markaya yakın zamana kadar TEKZEN' in dışında rastlamıyordum. VPW(VIPOW) olarak araştırdım ve enteresan bilgilere ulaştım.(Guiping Jieli (VIPOW) Battery Co., Ltd)
    Bu Marka Pilleri özellikle Normal Ni-Mhd pilleri Kullanan oldu mu? Olduysa deneyimlerini bekleriz.....

normalini kulanmıştım, daha doğrusu kullanamamıştım, kendi şarjı ile 2 tanede pilini almıştım, ama çok kötü idi, ya şarj cihazı şarj etmiyordu yada piller uyduruktu, ben performans alamamıştım

• quote:

Fiyat bilgisi mevcutmudur? Birde sony cycle energy yeni nesil olduğu nerden anlaşılıyor, dün markette gödüğüm 2500ma yazıyordu, yeni nesil olmaması lazım onun, ama cycle energy iidi
  • quote:

Orijinalden alıntı: resneli

quote:

Fiyat bilgisi mevcutmudur? Birde sony cycle energy yeni nesil olduğu nerden anlaşılıyor, dün markette gödüğüm 2500ma yazıyordu, yeni nesil olmaması lazım onun, ama cycle energy iidi

@resneli,
    Cycle Energy Sony' nin batarya üretim firmasıdır. Tıpkı Panasonic markasının Bataryalarını ana firma Matsushita Electric Industrial Co., Ltd tarafından yapılması gibi. Ancak kısa bir bilgi vereyim. Artık ürünlerde "Matsushita" adını göremiyeceğiz. 10 Ocak 2008 de yapılan bir açıklamayla tüm ürün gamının PANASONIC adı altında birleştirileceği kararı alınarak, bu etkinliğe ulusal(Japonya) sınırlar içinde Ekim 2008' de başlanarak 31.Mart.2010 dan itibaren küresel anlamda kullanılmaya başlanmıştır.

Normal Ni-Mhd ise eski yeni ambalajlı olarak aşağıdaki gibi ve gerçekten ayırd etmek zor. Üzerinde yazılanlardan anlayacaksınız.Normal Ni-Mhd' paketlerinde "More Energy!-High Capacity 2500" yazarken Yeni ambalajlarda SONY adı değil CYCLE ENERGY adı ön plana çıkarılmış ve Yeni nesil pillerde "Multi Use Premium" yazılı, eskilerde ise "Ready to Use at any time" yazılı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 12 Ekim 2011; 9:59:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ekrem3457

bipekkan hocam;
    benim pillerde eskimiş olmalıki kafa şarj etmedi bir türlü.:-):-):-):-):-)
    şimdi bendeki ogatech A099 un (bilmeyenler için yazıyorum,AT 998 in muadili) refresh özelliğinin gerçek anlamda refresh olmadıgını yazmıssınız.
    peki bu refresh olmadıgına göre,decharge özelligi diyebilirmiyiz? ( A099 un bu özelliğini nicd mi yoksa ni mhd piller için mi kullanmalıyız.veya bu makinadaki özellik her iki pil çeşidi içinde kullanılabilirmi?)
    ve son bir soru.REFRESH ile DECHARGE nin arasındaki fark nedir?

?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: U_şen

Arkadaşlar elimde aşağıdaki şarz cihazı mevcut GP'nin , piller ömrünü doldurduğu için varta 2700pro almak istiyorum.

Aşağıdaki şarz cihazı işimi görür mü?

Bu şarj cihazı size yeter.Yeni bir şarj cihazı almanıza gerek yok.Bazı özellikleri dışında oldukça iyi bir cihaz.
    (-) Mesela 4xAAA pili şarj edemiyor.
    (-) 2xAA pili 1050 mA ile şarj ediyor.(Riskli bir hız.Isı sensörü ve ekstra önlemler düşünüldüğünde kabul edilebilir.)
    (+) 4xAA pili 525 mA ile şarj ediyor.(Güvenli bir hız.)

Teşekkürler.

• quote:

quote:

bipekkan hocam;
    şimdi bendeki ogatech A099 un (bilmeyenler için yazıyorum,AT 998 in muadili) refresh özelliğinin gerçek anlamda refresh olmadıgını yazmıssınız.
    peki bu refresh olmadıgına göre,decharge özelligi diyebilirmiyiz? ( A099 un bu özelliğini nicd mi yoksa ni mhd piller için mi kullanmalıyız.veya bu makinadaki özellik her iki pil çeşidi içinde kullanılabilirmi?)

?

@ekrem3457,
    Sizin mesaja özellikle cevap vermedim. Nerede yazdığımı 1 saat evvel hatırladım ve yazdıklarımında doğru olduğunu gördüm.
    Orjinal sitesinde yapılan açıklamalarda :
    "Refresh function ,when the battery is discharged down to 1.0 volt, it will start charging automatically" Bunun tercümesi:
    "Refresh özelliği, pil voltajı 1.0 V ' ta düşünceye kadar boşaldığında, şarj otomatik olarak başlayacaktır." Bunun anlamı, "eğer piliniz biraz dolu ise ve siz bunu "RİSK SEVİYESİ" olarak kabul edilen 1 volt seviyesine kadar boşaltmak(DECHARGE) isterseniz (Ni-MHd pillerde bu voltaj seviyesi pil boş anlamına gelir ve bu voltajın altına inecek yada tamamen sıfır yapılması pilin geri gelmeyecek şekilde bozulmasına-kaybına neden olur) bu butona basın ve pillerin tamamen boşaltın (1V seviyesine kadar) ve cihaz tekrar otomatik şarja geçer. Demektir.
    Bu fonksiyonun konulan ismi temelden yanlıştır. Fonksiyonun amacı aynen AT-508 ve AT-908 deki DECHARGE fonksiyonu ile aynıdır. Ve tamamen Ni-MHd pillerle ilgilidir. Orginal sitesinin bu cihazla ilgili açıklamalarının HİÇBİR YERİNDE MEMORY EFFECT (Belek-Hafıza etkisi) deyimi geçmemektedir. Tamamen konu ile ilgili olmayan şahısların yaptıkları tercümede benzetme yoluyla yakıştırmadır.

http://www.konnoc.com/en/product_details.asp?id=1301

"SPECIFICATIONS:
    ·Input: 100—240V AC,50/60Hz
    12—14V DC 1000mA
    5V DC 500Ma
    ·Output:1.2V DC 1000mA

FEATURES:
    ·Charge1—4pcs of AA/AAA Ni-MH/Ni-Cd rechargeable batteries
    ·Advanced IC with-V function controls the charging process and auto power cut-off
    ·Interlligent LCD indicating the charging status of each battery
    ·Refresh function ,when the battery is discharged down to 1.0 volt,it will start charging automatically
    ·Over-heat protection with reasonable setting temperature
    ·Over-current protection by constant current charging
    ·Detection of non-rechargeable battery, short-circuited battery and defective battery
    · 4 individual timer controls
    ·LCD indicator will flash in red and green alternativelyl if there is any problem
    ·Trickle charging after fully charged

Nitekim sizde 07.Mart.2011 tarihinde de aynı soruyu farklı bir şekilde de sormuşsunuz.....

http://forum.donanimhaber.com/m_11309414/mpage_104/tm.htm

quote:

@ ekrem3457,
    Rusya' da :CAVEI CV-CH A099-JBL KCR-A099 ve SUPRATEC KCR-A099
    Türkiyede: KONNOC KRC A099 - OGATECH OG A099 ve TECHPOINT KRC A099

http://www.tech-point.com.tr/index.php?page=sarj
    www.tripodfoto.com
    Tripod Fotoğrafçılık - Fotoğraf/Video ve Stüdyo Ekipmanları
    http://www.tripodfoto.com/urun.php?PID=1806

Avrupa-Asya -USA Genelinde : KONNOC KRC A099
    Tüm bu markaların ana üreticisi "Shenzhen Konnoc Battery Industrial Co.,Ltd." adlı bir firma olup, talep eden firma ve şahıslara fason üretimde yapmaktadır.
    http://www.konnoc.com/en/default.asp
    Nitekim OGATECH OG A099 ve TECHPOINT KRC A099 ve diğer model şarj cihazları sadece Türkiye adına alınmış fason üretim markalarıdır.
    Diğer taraftan konu ettiğiniz konularda geniş teknik bilgi edinmek isterseniz imzamdaki 77. sayfa linkine tıkladığınızda Ogatech/Konnoc dahil bir çok şarj cihazı ve pil hk. geniş bilgi bulacaksınız.

quote:

arkadaşlar ilk şarj aletimi 96senesinde aldım(hala kullanıyorum)ozamanki pillerin mah.çok düşük olduğu için kendiside çok az akım veriyor,100mah.Uzun zamandir fotograf makinası kulandıgım ve elektronikle ugraştıgım için sony,gp,cfl,canon,kodak,varta pileri kullandım.Hala dönüşümlü olarak kullaniyorum.Canon s5is foto.makinam var.(eskileri saymaya gerek yok)En son 2009senesinde ogatech og099 şarj aletini 4adet 2300 pillerle birlikte karaköy altgecitden 40tl ye aldım.makine gayet iyi tavsiye edebilirim yalnız yüksek akimla çabuk şarj yapıyor,buda pillerde ısınma yapıyor.bende şarj esnasında pillerin üstüne bilgisayar fanı koyarak eger mümkünse pencerenin önünde uzatma kablosu kullanarak şarj ediyorum.Buarada pilleri 5dolumda bir sarj aletinde deşarj ettirerek eski makinamda düşük akımda şarj ettiriyorum.hem pillerde hafıza olusmuyo.daha uzun ömürlü oluyor.Bence kötü pil yok(istisnalar olabilir)bilgisizlik vede kötü şarj cihazları var..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 12 Ekim 2011; 10:58:31 >

• Arkadaşlar,
    21 Eylül' den beri nedense mesajınız var uyarısı alamıyorum. Posta kutusu doludur diye baktığımda sıkışık ama 11 Ekime kadar PM gelmiş ama uyarılmadığım için okumadığım bir sürü mesajla karşılaştım. Ama kutuyu boşaltalım derken son gelenleride sildik ve geri getiremiyorum. Tarayıcı geri sayfalara götürünce bana son PM gönderenleri hafızadan gördüm. Ama mesaja ulaşmak imkansız. Niclerini aşağıya aldığım arkadaşlar Lütfen mesajlarını yeniden gönderirlerse cevaplarım.

@PHI----@bafbaf-----@uguruyaniker-----@MPower Huso(2)-----@nevrullah------@teknisyen37------ @secretsoul1978 (6).....@meciteren------@superlative------@The Hobbit------@TOPOĞRAF,......@alpcan1903
  • Gönderdim hocam.
  • quote:

quote:

quote:

bipekkan hocam;

?

@ekrem3457,
    Sizin mesaja özellikle cevap vermedim. Nerede yazdığımı 1 saat evvel hatırladım ve yazdıklarımında doğru olduğunu gördüm.
    Orjinal sitesinde yapılan açıklamalarda :
    "Refresh function ,when the battery is discharged down to 1.0 volt, it will start charging automatically" Bunun tercümesi:
    "Refresh özelliği, pil voltajı 1.0 V ' ta düşünceye kadar boşaldığında, şarj otomatik olarak başlayacaktır." Bunun anlamı, "eğer piliniz biraz dolu ise ve siz bunu "RİSK SEVİYESİ" olarak kabul edilen 1 volt seviyesine kadar boşaltmak(DECHARGE) isterseniz (Ni-MHd pillerde bu voltaj seviyesi pil boş anlamına gelir ve bu voltajın altına inecek yada tamamen sıfır yapılması pilin geri gelmeyecek şekilde bozulmasına-kaybına neden olur) bu butona basın ve pillerin tamamen boşaltın (1V seviyesine kadar) ve cihaz tekrar otomatik şarja geçer. Demektir.
    Bu fonksiyonun konulan ismi temelden yanlıştır. Fonksiyonun amacı aynen AT-508 ve AT-908 deki DECHARGE fonksiyonu ile aynıdır. Ve tamamen Ni-MHd pillerle ilgilidir. Orginal sitesinin bu cihazla ilgili açıklamalarının HİÇBİR YERİNDE MEMORY EFFECT (Belek-Hafıza etkisi) deyimi geçmemektedir. Tamamen konu ile ilgili olmayan şahısların yaptıkları tercümede benzetme yoluyla yakıştırmadır.

http://www.konnoc.com/en/product_details.asp?id=1301

"SPECIFICATIONS:
    ·Input: 100—240V AC,50/60Hz
    12—14V DC 1000mA
    5V DC 500Ma
    ·Output:1.2V DC 1000mA

FEATURES:
    ·Charge1—4pcs of AA/AAA Ni-MH/Ni-Cd rechargeable batteries
    ·Advanced IC with-V function controls the charging process and auto power cut-off
    ·Interlligent LCD indicating the charging status of each battery
    ·Refresh function ,when the battery is discharged down to 1.0 volt,it will start charging automatically
    ·Over-heat protection with reasonable setting temperature
    ·Over-current protection by constant current charging
    ·Detection of non-rechargeable battery, short-circuited battery and defective battery
    · 4 individual timer controls
    ·LCD indicator will flash in red and green alternativelyl if there is any problem
    ·Trickle charging after fully charged

Nitekim sizde 07.Mart.2011 tarihinde de aynı soruyu farklı bir şekilde de sormuşsunuz.....

http://forum.donanimhaber.com/m_11309414/mpage_104/tm.htm

quote:

@ ekrem3457,
    Rusya' da :CAVEI CV-CH A099-JBL KCR-A099 ve SUPRATEC KCR-A099
    Türkiyede: KONNOC KRC A099 - OGATECH OG A099 ve TECHPOINT KRC A099

http://www.tech-point.com.tr/index.php?page=sarj
    www.tripodfoto.com
    Tripod Fotoğrafçılık - Fotoğraf/Video ve Stüdyo Ekipmanları
    http://www.tripodfoto.com/urun.php?PID=1806

Avrupa-Asya -USA Genelinde : KONNOC KRC A099
    Tüm bu markaların ana üreticisi "Shenzhen Konnoc Battery Industrial Co.,Ltd." adlı bir firma olup, talep eden firma ve şahıslara fason üretimde yapmaktadır.
    http://www.konnoc.com/en/default.asp
    Nitekim OGATECH OG A099 ve TECHPOINT KRC A099 ve diğer model şarj cihazları sadece Türkiye adına alınmış fason üretim markalarıdır.
    Diğer taraftan konu ettiğiniz konularda geniş teknik bilgi edinmek isterseniz imzamdaki 77. sayfa linkine tıkladığınızda Ogatech/Konnoc dahil bir çok şarj cihazı ve pil hk. geniş bilgi bulacaksınız.

quote:

arkadaşlar ilk şarj aletimi 96senesinde aldım(hala kullanıyorum)ozamanki pillerin mah.çok düşük olduğu için kendiside çok az akım veriyor,100mah.Uzun zamandir fotograf makinası kulandıgım ve elektronikle ugraştıgım için sony,gp,cfl,canon,kodak,varta pileri kullandım.Hala dönüşümlü olarak kullaniyorum.Canon s5is foto.makinam var.(eskileri saymaya gerek yok)En son 2009senesinde ogatech og099 şarj aletini 4adet 2300 pillerle birlikte karaköy altgecitden 40tl ye aldım.makine gayet iyi tavsiye edebilirim yalnız yüksek akimla çabuk şarj yapıyor,buda pillerde ısınma yapıyor.bende şarj esnasında pillerin üstüne bilgisayar fanı koyarak eger mümkünse pencerenin önünde uzatma kablosu kullanarak şarj ediyorum.Buarada pilleri 5dolumda bir sarj aletinde deşarj ettirerek eski makinamda düşük akımda şarj ettiriyorum.hem pillerde hafıza olusmuyo.daha uzun ömürlü oluyor.Bence kötü pil yok(istisnalar olabilir)bilgisizlik vede kötü şarj cihazları var..

anladığım kadarıyla bu özellik deşarj işlemi.ve ni mhd piller için kullanabiliriz.
    oysaki ben 508 ve 908 deki bu özelliği ni mhd piller için asla kullanmayın dediniz gibi hatırliyorum.

• Merhaba arkadaşlar ben bu makineyi aldım.. ancak suan duracell şarjsız pil kullanıyorum..
    Şarjlı pil almak istiyorum.. bu topic altında yaklasık 20sayfayı okudum ama iyice bulamaç oldu kafam..

Bana tavsiyeniz nedir? Marka olarak söylerseniz..

• Bahsettiğiniz işlem (bipekkan beyin Ni Mh pillerde kullanmayın dediği) "Refresh", bu işlemde Ataba 508 de zaten yok, AT-908 de var, o işlemde sadece Ni-Cd piller için geçerli, biz Ni-Mh pillerde decharge işlemi yapıyoruz.

Yeri gelmişken ben ve anlamayan arkadaşlar için bipekkan bey, decharge işlemi bizim kullandığımız Ni mh yeni ve eski tip pillerde ne gibi faydası oluyor, ne sıklıkla yapmalıyız bunu tekrar açıklarmısınız acaba? Tabi zahmet olmazsa...
  • 
Sayfa: önceki 368369370371372
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.