Şimdi Ara

Helio X20, çok çekirdek skorlarını alt üst ediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Helio X20, çok çekirdek skorlarını alt üst ediyor





    Mobil dünyada halen 8 çekirdeğin ne kadar avantajlı olduğu konusunu tartışıyoruz ancak MediaTek bu tartışmalara pek kulak asmıyor ve 10 çekirdekli yeni Helio X20 yonga setini piyasaya sürmek için gün sayıyor. Yonga setinin benchmark skorları oldukça umut verici.




    MediaTek yeni yonga setinde sektörde ilk kez 3 kümeli çalışma sistemini benimsiyor. 2 adet Cortex-A72 çekirdeği ağır yüklerde devreye girerken, 4 adet Cortex-A53 çekirdeği ve yine 4 adet Cortex-A53 çekirdeği orta yüklerde sistemi sırasıyla sırtlıyor. Bu sayede enerji verimliliği en üst seviyeye çıkarılıyor. Helio X20 yonga seti kısa süre içerisinde piyasaya çıkacağı için artık nihai cihazlar üzerinde test ediliyor. Bu bakımdan test skorları, yonga setinin kendisini nereye konumlandıracağı konusunda da işaretler veriyor. 




    İnternete yansıyan test skorlarına göre Helio 20 yonga setinin tek çekirdek performansı 2094 puan seviyesinde. Kirin 950 yonga setinin erken sürümleri testlerde 1710 puan alabilmişti. Görülüyor ki gerekli optimizasyonlar yapıldıktan sonra puan da yükseliyor. İlk cihazlar piyasaya çıktığında muhtemelen skor daha da yükselecektir. Şu anda yeni nesil yonga setlerinden Kirin 950 hariç 2000 puan altına inen yok. 




    Çok çekirdek skorlarına ise Helio X20'nin egemenliği görülüyor. Yonga seti toplamda 7037 puan elde etmiş ve 7000 seviyesini geçen ilk yonga seti olmuş. Ona en yakın ise Exynos 8890 yonga seti ve arada 100 puan civarında bir fark var. Testlerde en düşük puan 4406 ile Apple A9 yonga seti ve 5540 ile Snapdragon 820 yonga seti olmuş.




    Testlerde yonga seti 1.4GHz saat hızında çalışıyor. Muhtemelen ilk aşamada hız biraz düşük tutuldu. Nihai sürüme doğru seviye de yavaş yavaş yukarı doğru tırmanacaktır. Bu bakımdan test skorları da buna paralel olarak değişecektir. 




    Mali-880 grafik birimi ile gelen Helio X20 yonga seti performans elbette rakiplerinden geri kalmamaya çalışacaktır ancak henüz resmi olarak piyasada olmadığı için aşırı ısınma veya performans tıkanması gibi problemler var mı yok mu şimdilik anlaşılamayacak. Bununla birlikte sadece LPDDR3 desteği sunması bir dezavantaj olarak öne çıkıyor. 

     

    Helio X20, çok çekirdek skorlarını alt üst ediyor 

     







  • Şuana kadar işlemcileri hep gpu olarak çöp. Sanırım bundada Mali-880 mp4 var bu yine çöp demektir.

  • çekirdeklerin hepsini kullanamadıktan sonra hiçbir anlamı yok.Şuanda 820 en iyisi
  • LPDDR3 ile böyle performans verdiğine göre, demek ki LPDDR4 olsaydı kopup gidecekti.
    Bu da bize sonraki hakkında fikir veriyor. Artık adı ne olur bilmiyoruz tabi ama Helio X30 falan olup LPDDR4 ile geldiği zaman tadından yenmeyecektir...

  • MediaTek giriş seviyesi dışına da çıktı. Rekabet güzeldir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

    LPDDR3 ile böyle performans verdiğine göre, demek ki LPDDR4 olsaydı kopup gidecekti.
    Bu da bize sonraki hakkında fikir veriyor. Artık adı ne olur bilmiyoruz tabi ama Helio X30 falan olup LPDDR4 ile geldiği zaman tadından yenmeyecektir...

    http://m.donanimhaber.com/haberler/MediaTekden-10-cekirdekli-yeni-super-islemci-Helio-X30-ve-analizi.htm

    Helio X30 tanıtılalı neredeyse 5 ay oldu ve LPDDR4 destekliyor. Ayrıca A72 çekirdeklerinin sayısı X20 den daha fazla. 8000 puan rahat alır çok çekirdekte.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • puanlara bakılırsa en iyisi 8890 hem tek çekirdek hem de çok çekirdekte ortalama üstü başarı var exynos 7420 de daha geçen senenin işlemcisi olmasına rağmen yeni nesil karşısında diz çökmüş.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: KalemKolik

    Şuana kadar işlemcileri hep gpu olarak çöp. Sanırım bundada Mali-880 mp4 var bu yine çöp demektir.


    Ne içiyonuz bi bilsem.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: caneycaney

    çekirdeklerin hepsini kullanamadıktan sonra hiçbir anlamı yok.Şuanda 820 en iyisi

    Ayılmadan yorum yapmasan iyi olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aha yine bir çöp haberi.

    Qualcomm ve apple yıllarca boşuna uğraşmışlar meğerse olay çok basitmiş. Bas 10 tane kabak çekirdeğini geç. 10 yetmezse 15 bas sıkıntı yok.
  • Şu mediatek kaynak kodu sorununu bir çözse var ya bakın qualcomm samsung nasıl tüm teknolojilerini ortaya çıkarıyor. Apple'ı burada qualcomm ve samsung'a rakip olarak görmüyorum çünkü kendi ekosistemine çalışıyor.

  • Aklıma Amd işlemciler geldi, adamlar kaç senedir 6-8 çekirdekli işlemciler çıkarmalarına rağmen oyunlarda çift çekirdekli i3'lerin gerisinde kalıyorlar.
    Bunda da benzer durum var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • artık whatsapp a 0.3 saniye daha erken giricek baya kullanışlı hemen 3000 tl vermeliyim

  • quote:

    Orijinalden alıntı: cngzmls


    quote:

    Orijinalden alıntı: caneycaney

    çekirdeklerin hepsini kullanamadıktan sonra hiçbir anlamı yok.Şuanda 820 en iyisi

    Ayılmadan yorum yapmasan iyi olur.

    en azından senin gibi bonzainin etkisinde değilim

    bilmiyorsan konuşma bari
  • isterse 60 çekirdekli yapsın arkadaş yazılımsal olarak destek yok üstelik lddr4 yok dahası gpu kısmında zaten çöpler tıpkı casper bilgisayarlar gibi i7 işlemci 2gb ekran kartı ama oyun oynamaya çalış gör .......
    mtk ilk zamanlarda iyi işler yaptılar ama şu x20 x10 x30 serisi soc lar bir tarafı çok ciddi eksik bu yüzden üreticiler üst seviyede yer vermiyor
    artık günümüzde 500-600-700 tl lik telefonlar gayet akıcı ve performanslı çalışıyorlar şu saçma benchmarklara güvenerek telefon almak çok mantıklı gelmiyor şu kadar puan almasından çok sunduğu diğer özellikler daha önemli

  • ounomaus kullanıcısına yanıt
    casper örneği çok güzeldi. windows xp 32 bit, 16gb ram + i7 sonsuz x, gpu? gpu neydi ya.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doom II -- 26 Aralık 2015; 21:00:34 >
  • Çok çekirdek sonucu süper, tek çekirdekte çok iyi. Tek çekirdekte amiral işlemcilerin ensesinde.

  • x10 cayır cayır yanıyormuş ve bataryayı sömürüyormuş.genel olarak bu a57 çekirdeği hiç iyi olmadı işlemcilerde.
  • Apple'ın geçmiş dönemdeki işlemcisine yeni çıkacak olanlar hala yetişemiyorken nasıl alt üst ediyor? Snapdragon harici ı ıh.
  • Isınma sorunu olmazsa gayet güzel işlemci olacak. Helio x10 gerçek 8 çekirdek olduğu için 8 çekirdeğin aynı anda çalışması gereksiz güç tüketimine neden oluyordu fakat Helio x20 gerçek 10 çekirdek değil 4+4+2 formunda yani Mediatek düzgün bir optimizasyon yaptıysa güç tüketimi Helio x10'dan iyi olacaktır. Grafik birimi belli değil ama Huawei kirin 950yi 1080p'de kullanmıştı Helio x20'de 2k değil 1080p'de kullanılırsa performansı üzmez.

    Bu arada mediateke öff çok çekirdek bir işe yaramıyor doldurmuşsun çekirdekleri diye tepki gösterenler adamlar bu sefer gerekli adımı atmış işte, 2 tane cortex a72'yi koymuşlar, zaten mobil oyunlarda şuan için çift çekirdekten fazlası yalan.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.