Şimdi Ara

Samsung, AMD'nin ekran kartı üretimine talip

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Samsung, AMD'nin ekran kartı üretimine talip





    AMD'nin gelecek yıl piyasaya süreceği yeni nesil ekran kartlarının üretimi konusunda çeşitli iddialar gündeme gelmekteydi ancak artık yavaş yavaş iki firmaya odaklanmaya başlıyor. GlobalFoundries hali hazırda resmi açıklamasını yapmıştı. Şimdi de Samsung hakkında iddialar mevcut. 




    Güney Kore'den gelen bilgilere göre AMD'nin Greenland kod adlı yeni grafik kartlarını GlobalFoundries ve Samsung ortak olarak üretecekler. Zaten GF ile Samsung döküm teknolojileri ve üretim geometrileri konusunda işbirliği yapıyor. GF'nin üretim konusunda yetersiz kaldığı durumlarda Samsung kendi hatları ile devreye giriyor. Bu bakımdan iddiaların gerçeklik oranı oldukça yüksek. 




    AMD'nin bu yıl TSMC'nin verimlilik ve üretim oranlarından memnun kalmaması, yeni dökümcü arayışına başlamasına neden olmuştu. TSMC'nin olmadığı bir listede en büyük iki aday elbette GlobalFoundries ve Samsung oluyor. Bu bakımdan AMD'nin tercihi de bu iki firma oldu.




    Samsung ve GF, üretimlerini 14nm fabrikasyon süreci ile yapıyor. Ayrıca daha fazla performans ve enerji tasarrufu sağlayan Low Power Plus - LPP teknolojisi de üretime dahil ediliyor. AMD'nin yeni ekran kartları bu üretim teknolojisi sayesinde mevcut kartlara göre daha fazla performans ve enerji tasarrufu sunacak. 




    AMD, Zen mimarisini temel alan işlemci ve APU'larını da 14nm sürecinde ürettirecek. Yine GlobalFoundries üretimi üstlenmiş durumda ancak grafik kartlarında olduğu gibi Samsung'un yine devreye girerek ek üretim hatları açması bekleniyor. Böylece üretim konusunda riskler en aza indirgenmiş olacak.  

     







  • Abi onu bunu bilmem i5 6400 4.3 ghz e 1.35 voltta oc oluyor bugün gec kaldin amd geç o fx leri cikaracagina bunlari yapsaydin ya şimdiye

  • hala şöyle yapılacak böyle yapılacak bir an önce başlayında yeni ekran kartları çabuk gelsin
  • Hayırlara Vesile Olsun İnşaallah...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: edd121

    Abi onu bunu bilmem i5 6400 4.3 ghz e 1.35 voltta oc oluyor bugün gec kaldin amd geç o fx leri cikaracagina bunlari yapsaydin ya şimdiye

    Argeye para mı verildi?

    Jim Keller Zen için geri çağırıldı ve para akıtılınca Zen tasarlandı. Şu an ilk numunelerle simulasyonlar yapılıp, geliştirilmeye devam ediliyor.
  • Samsung yarı iletkenden güzel paralar yiyor.

  • Bu ilişkinin uzun vadede microsoft ile nokia arasında gibi olacağını düşünüyorum.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.