Şimdi Ara

HI-LEVEL 48UHL950 UHD 3D SMART TV A101'DE 1799 TL! (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.272
Cevap
25
Favori
84.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vestel servisi aradim ve yarin gelecekler. Lg 49uf8507 bakiyordum bu tvyi gorunce vazgectim fiyattan dolayi ve aldim. Tvden memnunum ancak bu durum biraz dusundurdu beni.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kitapçıkta yazan bir çok film formatını denedim sorun çıkmadı en garantisi mp4 zaten fakat bugün 2 saatlik bir mp4 film izlerken 1.40 dan sonra attı filmden, ne yaptıysam 1:40 dan sonrasını göstermiyor kafayı yedirtti. Araştırıdm biraz Lg'den tut bir çok marka tv de benzer durum oluyormuş, fakat başka bir 2,5 saatlik mp4 filmini çok iyi oynatıyor diyor. H264 level ile alakalı falan demişler 4.1 yapmış biri geçti diyor bendeki 4.1 zaten. Bende 5.1 yaptım usb ye atıyorum bakalım ne olacak Artık olmadı 2 saatlik filmleri Pc den izleyeceğiz. filmin en heyecanlı yerinde içine etti yav şu saçma şey. Acaba neden oynatmıyor adam gibi bilgi de yok nette çok ilginç.

Hatta geçen 2.20dk lık The martian 3D filmini izledim sonuna kadar, jenerik falan bile bitti yani yazılar akarken mutfağa gitmiştim

• hookman kullanıcısına yanıt
    merhaba, dediğiniz gibi yaptığımda kırmızı-yeşil-kırmızı-yeşil yanıp sönüyor sonunda açık yeşil/sarı gibi bir renk yakıp sönüyor. Sonra da tekrar basar isem, önce yeşil yanıyor 1 saniye sonra da kırmızı yanıp sönüyor.

Sorun nerede anlamadım... Çok sinir oldum...
  • taksit olayı var mı arkadaşlar
  • Aldığım tv de bulutlanma var servisi çağırdım. Sanırım iade edeceğim
     HI-LEVEL 48UHL950 UHD 3D SMART TV A101'DE 1799 TL!

• quote:

Orijinalden alıntı: Siempre26

merhaba, dediğiniz gibi yaptığımda kırmızı-yeşil-kırmızı-yeşil yanıp sönüyor sonunda açık yeşil/sarı gibi bir renk yakıp sönüyor. Sonra da tekrar basar isem, önce yeşil yanıyor 1 saniye sonra da kırmızı yanıp sönüyor.

Sorun nerede anlamadım... Çok sinir oldum...

Hocam 3 D filmi açtıktan sonra ekranda gözlükleri tkaın yazısı çıkınca gözlüğün düğmesine bir kere basın. Gözlük açılır, sonra tekrar basın ama bu sefer parmağınızı çekmeyin. Tarama moduna girer, bluetooth ile tv yi tarar ve bulup otomatik eşleşir gözlükler kararır çalışmaya başlar.

Sonra tekrar eşleme yapmanıza gerek yok. Gözlükler açık olsun tv den 3d filmi açın otomatik 3D moduna geçer gözlük tabi TV 3D moduna girdiğinde. 3D yi kapatırsanız gözlükler de durur standby 'a geçer bir süre sonra da otomatik shutdown olur kapanır tamamen pil harcamaz.

Bu arada 10 mp4 den birfilmi böyle çıkması çok ilginç. Aynı filmi arkadaşa söyledim o idnriecek LG tv de deneyecek bakalım. İnşallah onda da olur Yukardaki mesajdan sonra jurrasic world taktım baktım 2 küsür saatlik film en sona aldım zamanı cast'ların geçtiği bölüme sorunsuzca oynuyordu maşallah. Demek ki filmi riplerken bir hata oluyor anlamadım. Bunu Vestel'e yazmak lazım ilgilensinler belki güncelleme yaparlar.

• Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt
    yok hocam güzel söylüyorsunuz ama daha 1. haftasında sanırım bluetooth'unda sorun var. Görmüyor gözlükleri...

Çok sinir oldum... Servisi aramaktan başka çarem kalmadı. Kutuyu attığımız için iade şansımız da yok...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Siempre26

yok hocam güzel söylüyorsunuz ama daha 1. haftasında sanırım bluetooth'unda sorun var. Görmüyor gözlükleri...

Çok sinir oldum... Servisi aramaktan başka çarem kalmadı. Kutuyu attığımız için iade şansımız da yok...

Garantisi var hocam nasılsa yeterki faturayı atmayın. Ama görmesi lazım ya, gelen servis elemanı biliyordur, belki bozuk değildir bakarlar bakalım. Ben de aldığımın ilk günü çalıştıramamıştım. Tuşuna basınca çalışacak direkt sanıyordum. Meğer eşleştirme falan varmış. :) 10 dk falan uğraşmıştım bende deneme yanılma yapa yapa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mtatar19

Aldığım tv de bulutlanma var servisi çağırdım. Sanırım iade edeceğim

Vallahi bena tv yi aldı toz kondurmuyor diyecekler ama içinizi rahatlatır mı bilmem çoğu markada vardır hocam bu durum. Özellikle led aydınlatmalı panellerde çok görülmeye başlandı oluyor çok daha parlak olduğu için. Bende de hafif köşelerde var, parlaklığı sona dayarsam belli oluyor. Parlaklık ve kontrast değerini optimum düzeyde tutmak lazım. Biri yazmıştı LG kullanıyorum bunda bile var diye. Bende HP monitör var 22" onda da var. Sanırım ips panellerde bu çok minimum düzeyde. Led aydınlatmayı bu yüzden hiç sevmiyorum ben ama piyasa buna kaydı mecburen ve bu sayede ekranlar incecik olmaya başladı. LED TV denildiği led aydınlatmalı bunu da tekrar söyleyeyim bilmeyenler oluyor, LED 'in teknolojisi de LCD Florasn 'ın da LCD. İkisi de likit kristal ama arka aydınlatmalar değişik sadece. Gerçek LED TV yi sharp üretmişti sanırım zaten piyasaya da çıkmadı haberim yok bu konuda.

Ssamsung da dahil olmak üzere bir çok firmanın şikayetini okudum, garanti kapsamında hiç biri ne değişiyor ne de tamir ediliyor. TV de sorun bulunamamıştır deyip geri iade ediyorlar tüketiciye.

Aslında sorundan ziyade bunlar fabrikasyon üretim hatası. Lanet olası tüketim çılgınlığı yüzünden, arabasından tut telefonuna, televizyonundan tut mutfak aletine kadar herşey seri üretimde mutlaka fabrikasyon hatalı çıkıyor. Sıfır hatalı hiç bir ürüne rastlamadım son yıllarda.

Eğer TV izlerken sizi rahatsız etmiyorsa sadece karanlıkta gözüküyorsa çok kafaya takılacak bir durum değil. Fakat tv izlerken de bulutlanma belli oluyorsa o kötü işte umarım servis sizin lehinize bir kararda bulunur. Çünkü okuduğum kadarıyla genel olarak bu bulutlanma sorunu TV kullanıldıkça ortaya çıkan ve hatta ilerleyen bir durummuş. Sanırım panel ısındıkça zamanla diffuser kağıtlarında deformasyon oluyor ve ışığın kırılma açıları değişiyor. Ben eski tip florasanlı ve LED aydınlatmalı LCD söküp inceledim meraktan. Katman katman kağıtlar var, florasan aydınlatmada monitörlerde köşelerde var ışıklar, led aydınlatmada sadece alt kısımda. Ve led de bir tane ledin üstüne plexi glass cam yapılmış, arkasında da yansıtıcı beyaz kağıt var, ışık cama vurunca alttan cam aydınlanıyor. Önünde de diffuser kağıtları var, farklı açılarda ışığı kırarak o ışığın tüm panele yayılmasını sağlıyor fakat bu o kadar önemliki dümdüz sıkıştırılmış bir biçimde durmazsa ışık farklı açıda kırılacağından beyazlıklar belirmeye başlıyor bulutlanma olarak görüyoruz.

15" bir laptopta bu hiç belli olmazken boyut arttıkça ve arka aydınlatma kuvvetlendikçe belli olmaya başlıyor. Ben TV yi güç tasarrufu orta olarak kullanıyorum çok ısınmasın diye, gündüz sadece kapalı yapıyorum tam aydınlık sağlanıyor o zaman ortam parlakken. Gece loş ışıkta full parlaklık zaten gereksiz oluyor göz alıyor kocaman ekran :D

Neyse hocam ne yazsak çizsek panel piyasası böyle. Parayı bastırıp 4 5 milyara tv almadıktan sonra böyle sorunlardan kurtulunacağını sanmıyorum.

http://forum.donanimhaber.com/m_53949555/tm.htm#msglink_54087024

samsung hakkında bir video ve altındaki şiakyet.
    https://www.youtube.com/watch?v=IEIcgNigVu4

Ayrıca, çekilen fotoğraflar yanıltıcı olabiliyor. Neden derseniz, gözün gördüğünden daha fazla parlaklıkla çekiyor otomatik ayarda. Manuel ayara izin veren bir cihaz ile gözün gördüğü değerde çekilirse daha gerçekçi sonuçlar ortaya çıkabilir.

Bir ara da ben DSLR ile çekeyim bakalım merak ettim. :)

• Bulutlanma beni acayip rahatsız ediyor . Kamera yine iyi çekti. Normalde dalga dalga gözüküyor. Hocam aynı Zaman'da panelin üst köşelerine bastırdığınızda yarın santim içeri giriyor. İnternetinden film açıp oynatamadım. Sadece YouTube iyi çalışıyor . Eğer ki iade yaparsam Samsung 48 JU 6070 almayı düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: drsnnvr

Merhaba arkadaslar. Iki gun once a101den 48 inc hi level aldim. Tvnin sag ve sol ust ekran koaeerine baski yapinca ice dogru esneme yapiyor. Herkesde var mi bu durum. Normal mi

Evet benim tv de de var ama sikinti yapacagini zannetmiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

quote:

Orijinalden alıntı: mtatar19

Aldığım tv de bulutlanma var servisi çağırdım. Sanırım iade edeceğim

Vallahi bena tv yi aldı toz kondurmuyor diyecekler ama içinizi rahatlatır mı bilmem çoğu markada vardır hocam bu durum. Özellikle led aydınlatmalı panellerde çok görülmeye başlandı oluyor çok daha parlak olduğu için. Bende de hafif köşelerde var, parlaklığı sona dayarsam belli oluyor. Parlaklık ve kontrast değerini optimum düzeyde tutmak lazım. Biri yazmıştı LG kullanıyorum bunda bile var diye. Bende HP monitör var 22" onda da var. Sanırım ips panellerde bu çok minimum düzeyde. Led aydınlatmayı bu yüzden hiç sevmiyorum ben ama piyasa buna kaydı mecburen ve bu sayede ekranlar incecik olmaya başladı. LED TV denildiği led aydınlatmalı bunu da tekrar söyleyeyim bilmeyenler oluyor, LED 'in teknolojisi de LCD Florasn 'ın da LCD. İkisi de likit kristal ama arka aydınlatmalar değişik sadece. Gerçek LED TV yi sharp üretmişti sanırım zaten piyasaya da çıkmadı haberim yok bu konuda.

Ssamsung da dahil olmak üzere bir çok firmanın şikayetini okudum, garanti kapsamında hiç biri ne değişiyor ne de tamir ediliyor. TV de sorun bulunamamıştır deyip geri iade ediyorlar tüketiciye.

Aslında sorundan ziyade bunlar fabrikasyon üretim hatası. Lanet olası tüketim çılgınlığı yüzünden, arabasından tut telefonuna, televizyonundan tut mutfak aletine kadar herşey seri üretimde mutlaka fabrikasyon hatalı çıkıyor. Sıfır hatalı hiç bir ürüne rastlamadım son yıllarda.

Eğer TV izlerken sizi rahatsız etmiyorsa sadece karanlıkta gözüküyorsa çok kafaya takılacak bir durum değil. Fakat tv izlerken de bulutlanma belli oluyorsa o kötü işte umarım servis sizin lehinize bir kararda bulunur. Çünkü okuduğum kadarıyla genel olarak bu bulutlanma sorunu TV kullanıldıkça ortaya çıkan ve hatta ilerleyen bir durummuş. Sanırım panel ısındıkça zamanla diffuser kağıtlarında deformasyon oluyor ve ışığın kırılma açıları değişiyor. Ben eski tip florasanlı ve LED aydınlatmalı LCD söküp inceledim meraktan. Katman katman kağıtlar var, florasan aydınlatmada monitörlerde köşelerde var ışıklar, led aydınlatmada sadece alt kısımda. Ve led de bir tane ledin üstüne plexi glass cam yapılmış, arkasında da yansıtıcı beyaz kağıt var, ışık cama vurunca alttan cam aydınlanıyor. Önünde de diffuser kağıtları var, farklı açılarda ışığı kırarak o ışığın tüm panele yayılmasını sağlıyor fakat bu o kadar önemliki dümdüz sıkıştırılmış bir biçimde durmazsa ışık farklı açıda kırılacağından beyazlıklar belirmeye başlıyor bulutlanma olarak görüyoruz.

15" bir laptopta bu hiç belli olmazken boyut arttıkça ve arka aydınlatma kuvvetlendikçe belli olmaya başlıyor. Ben TV yi güç tasarrufu orta olarak kullanıyorum çok ısınmasın diye, gündüz sadece kapalı yapıyorum tam aydınlık sağlanıyor o zaman ortam parlakken. Gece loş ışıkta full parlaklık zaten gereksiz oluyor göz alıyor kocaman ekran :D

Neyse hocam ne yazsak çizsek panel piyasası böyle. Parayı bastırıp 4 5 milyara tv almadıktan sonra böyle sorunlardan kurtulunacağını sanmıyorum.

http://forum.donanimhaber.com/m_53949555/tm.htm#msglink_54087024

samsung hakkında bir video ve altındaki şiakyet.
    https://www.youtube.com/watch?v=IEIcgNigVu4

Ayrıca, çekilen fotoğraflar yanıltıcı olabiliyor. Neden derseniz, gözün gördüğünden daha fazla parlaklıkla çekiyor otomatik ayarda. Manuel ayara izin veren bir cihaz ile gözün gördüğü değerde çekilirse daha gerçekçi sonuçlar ortaya çıkabilir.

Bir ara da ben DSLR ile çekeyim bakalım merak ettim. :)

Butun bu bilgiler icin tesekkurler en iyi goruntu ayarlariniz nasil paylasirmisiniz

• Fiyat çok aman aman indirimli gibi değil, bence riske girilmez gibi duruyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrdark

Fiyat çok aman aman indirimli gibi değil, bence riske girilmez gibi duruyor

Mesela kaç TL olması lazım, (4K bir tv için)
  • hookman kullanıcısına yanıt
    Hocam şimdi birbirimizi kandırmayalım, bu panelde alacağın 4K ne kadar performanslı olur? Paneli geçtim, iş artık yazılım (arayüz) ve buna bağlı renk stabilizasyonundan geçiyor. Çok değil 2-3 ay sonra LG 49UF6407 2099 bandında olur, LG'nin fiyat politikasını biliyorsundur
  • http://forum.donanimhaber.com/m_111931095/tm.htm
    buradaki yazılım 48ua9300 yazılımı bu tv ye uyarmı sizce
  • Beyaz ışık sızıntısı bende de var ama benim için problem değil, memnunum. TRT 4K izlerken hala bu nasıl bir netliktir diye şaşırdığım oluyor :) Bu paraya bu kadar oluyor.
  • ddkorkut kullanıcısına yanıt
    Evet uyuyor ama önermiyorum garanti meselesi aklıma geliyor. Servis belki problem edebilir. Ben yükledim, su an herşey vestel olarak açılıyor. Ama yinede forumda bahsedilen ayrıca vestel 9300 formunda bahsedilen yazılımsal donmalarla karşılaşabiliyorum ara sıra.

• quote:

Orijinalden alıntı: sky83

Evet uyuyor ama önermiyorum garanti meselesi aklıma geliyor. Servis belki problem edebilir. Ben yükledim, su an herşey vestel olarak açılıyor. Ama yinede forumda bahsedilen ayrıca vestel 9300 formunda bahsedilen yazılımsal donmalarla karşılaşabiliyorum ara sıra.

cevabınız için teşekkürler ama nasıl donmalar var birde pvr kayıt veya pixelence menüde aktif oluyor mu
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrdark

Hocam şimdi birbirimizi kandırmayalım, bu panelde alacağın 4K ne kadar performanslı olur? Paneli geçtim, iş artık yazılım (arayüz) ve buna bağlı renk stabilizasyonundan geçiyor. Çok değil 2-3 ay sonra LG 49UF6407 2099 bandında olur, LG'nin fiyat politikasını biliyorsundur

Doğru söylüyorsun, ama benim merak ettiğim aynı özelliklerde 1495 TL ye veya bu fiyata en yakın alabileceğin başka bir örnek var mı? Tek öğrenmek istediğim buydu, fazla birşey değil. Yıllardan beri az veya çok kendi çapımda elektronik ve özellikle görüntü cihazları üzerine araştırma yapmaktan çekinmeyen biriyim, Bahsettiğin LG 49UF6407 modeli ise neredeyse 8-10 ay önce ölü doğmuş ve televizyon, nedenine gelecek olursak; Kasa yapısı olarak kendinden önceki modellere kıyasla neredeyse 3 kat daha kaba (bu edge led olmasından ötürü diyebilirsin ama edge ile direct led arasındaki özellikleri de farklı bir sayfada tartışmak lazım uzun sürer bunu kısa geçtim), USB 3.0 desteği yok, 3D yok, yazılım konusuna gelirsek bende 2 yıl önde aldığım LG smart tv de var fakat kanal silme özelliği gibi basit bir seçenek henüz LG tv lerde görebilmiş değilim, Yazılıma görselllik ekleyeyim derken işlevselliği arka plana atılmış, Dahili uydu alıcısını kullanabilene bravo demek lazım, tv listesini düzeneleyemiyorsunuz, sadece favori grupları oluşturup listeye göre sırayı da değiştiremeden atıyorsunuz, uydu alıcıda kanal listesi 2 tuşla ekrana geliyor . bu da çok saçma en çok kullandığımız tuş televizyon listesidir ona bile ulaşınca neredeyse şükredecek duruma geliyorsunuz. Bahsedilen dahili uydu alıcıda en önemlisi 4k desteği yok diye biliyorum ama emin değilim, fakat Lg nin birçok modelinde bu 4k tuner desteği olmadığından millet bu konuda isyanlarda. Senin anlayacağın marka takıntısı olan bir insan değilim, alacağım ürün için ince eler ve sık dokurum, iyice araştırırım, bu tv almadan önce de benim araştırmam vestel 9300 modeli içindi ve buna göre karar vermiş oldum. Aynı bu şekilde yaklaşık 5-6 yıl önce aldığım yine vestel üretimi SEG plazma tv yi şimdiye kadar hiç sorunsuz kullandım ve kullanmaya devem ediyorum. Amacım şu marka iyi veya bu marka kötü demek istemiyorum ama teknolojinin bu kadar hızlı geliştiği ve aldığınız cihazın sadece 5-6 ay sonra eski model sınıfına girdiği şu ortamda bu tip bir cihaza da göz göre göre 4000-5000 TL gibi rakamlar vermekte bana biraz tuhaf geliyor.

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.