Şimdi Ara

Aqua Computer, Skylake işlemcilere yönelik olarak bir ara parça geliştirdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Aqua Computer, Skylake işlemcilere yönelik olarak bir ara parça geliştirdi





    Skylake işlemcilerin PCB alt katmanlarının nispeten ince yapıda olması bazı sorunlara yol açıyor. Daha önce soğutma sisteminin baskısı nedeniyle bazı işlemcilerde yamulma sorunları rapor edilmişti. Şimdi ise daha iyi soğutma performansı alabilmek için ısı dağıtıcıyı çıkaranlar da bazı olumsuzluklarla karşılaşıyor. 




    İşlemcideki ısı dağıtıcıyı çıkardıktan sonra, işlemci soğutucusunun sıkıştırma kuvveti dış tarafa doğru yön değiştiremediği için daha ince PCB alt katmanlarında yüksek basınç oluşmasına neden oluyor ve yamulma ihtimali ortaya çıkıyor. Ayrıca silikon zarı işlemci zarına karşı korumasız kaldığı için köşeleri kolayca kırılabiliyor. 




    Bu sorunların önüne geçebilmek adına Aqua Computer, bir ara parça geliştirdi. CNC lazer ile hazırlanan ara parça, paslanmaz bir çelik yaprak ve çok ince ısıya dayanıklı yapışkan bant barındırıyor. Çelik yaprak kumlandıktan sonra ara parçanın yüksekliği işlemci zarının yüksekliğinden 1/100 mm daha alçak oluyor ve böylece soğutucu sıkıştırma kuvveti dış tarafa doğru dağıtılarak en iyi koruma sağlanıyor. Isı dağıtıcıyı çıkarmak isteyenlerin tercih edebileceği Aqua Computer ara parçası için 7 Avroluk bir fiyat etiketi mevcut. 

      







  • Gayet güzel. Bizdeki fiyatı ne olur bilemiyorum ama açıklanan fiyatta makul seviyede.

  • Saçmalık...

    Olması gereken intel'in ürünleri geri çagirip. Yerine sorunsuz bir cpu vermesi.

    Yamulan cpu nedir arkadas. Ucuz üründe degil ki !

  • quote:

    Orijinalden alıntı: YasinCC

    Saçmalık... Olması gereken intelin ürünleri geri çagirip. Yerine sorunsuz bir cpu vermesi. Yamulan cpu nedir arkadas. Ucuz üründe degil ki !


    dediğinde haklısın hem binlerce tl bedel ödeniyor işlemcisine hem de adamlar malzemeden çalıyor bariz şekilde maliyetleri düşüreceğiz diye. taş patlasa 2dolar fark eder pcb katmanını kalınlaştırırsalar yalnız ana kart üreticilerinin soket yataklarını değiştirmesi demek olur.

  • 1000 lira verip i5 alıyorsun anakarta takıyorsun havan var boru değil 1 aylık asgari ücret. Sonra hop işlemci ymauluyor. Garantiye gönderiyorsun kullanıcı hatası.
  • Bunu intelin dusunmesi gerekmiyor mu

  • Yamulan telefon gördük de, yamulan işlemci ilk kez görüyoruz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ylmzsngl

    Gayet güzel. Bizdeki fiyatı ne olur bilemiyorum ama açıklanan fiyatta makul seviyede.


    Olayın mahiyetine tepki göstereceğine..Fiyat makul diyor hey allahım..

  • Allahtan martta am4 anakartlar çıkıyor -büyük olasılıkla 28 nm carrizo apu ve eksavatör tabanlı athlonlarla beraber- da,böyle şeylerle uğraşmamıza gerek kalmıyor.
  • Hiç de saçmalık değil!
    Intel ve bunun gibi büyük şirketler böyle hesaplar içerisine girer. İşlemci bozulsun ki yenisini satabilsin, hem de kullanıcı hatasına girsin. Bilinçsiz tüketici de gitsin böyle büyük firmaları desteklesin. Bu zincir devam etsin.
    Sonuçta piyasada işlemci denince akla Intel gelir, Intel kullanmayan PC'den anlamıyor farzedilir. Gidin alın i7'lerinizi, kendinizi tatmin edin. Cebinizi düşünmenize gerek yok!?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.