Şimdi Ara

Deniz temizliği için basit ancak etkili çözüm: Seabin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Deniz temizliği için basit ancak etkili çözüm: Seabin


    İnsanoğlu teknoloji ve eğitim seviyesi sürekli olarak artmasına rağmen çevresini kirletmemeyi bir türlü öğrenemiyor. Bu açıdan en kötü görüntüler denizler üzerinde oluşurken, Andrew Turton ve Pete Ceglinski tarafından hazırlanan Seabin basit ancak etkili bir temizlik sunuyor.

     

    Indiegogo üzerinde 230 bin dolar toplamayı hedefleyen ve şimdiye kadar 85 bin dolar toplayan Seabin, deniz temizliği için çöp kutusu görevi gören bir su filtreleme sistemi. Özellikle kirliliğin en çok dikkat çektiği ve biriktiği liman bölgelerinde işe yarayabilecek şekilde tasarlanan cihaz, konumlandırıldıktan sonra deniz / okyanus suyunu içerisinden geçiriyor ve bütün kirleri toplayarak daha temiz bir ortam yaratılmasına yardımcı oluyor.

     

    Basit ancak gerçekten işe yarayan etikili bir çözüm sunan Seabin projesi, Turton ve Ceglinski'nin işlerini bırakıp kendileri adadıkları bir proje olarak tamamen temiz denizleri hedefliyor. Elde taşınabilecek bir boyutta tasarlanan cihaz, 7/24 görev yapabiliyor, ucuza üretilebiliyor, düşük bakım masrafı çıkartıyor ve limandaki su pompaları ile rahatlıka çalışabiliyor. Seabin aynı amanda özel filtreler yardımıyla sudaki yağı (Petrol vb.) da temizleyebiliyor.

     

    Geleceğe yönelik büyük potansiyel vaadeden Seabin projesine en az 2$ bağış ile buradan destek olabilir, süreci açıklayan videoyu ise aşağıda izleyenilirsiniz. Ürüne 2016 Kasım ayında sahip olmak içinse 3825$ ödenmesi gerekiyor.

    Deniz temizliği için basit ancak etkili çözüm: Seabin 









  • deniz suyu seviyesi neden eşitlenmiyo anlamadım

  • 94 tane sifariÅŸ verdim daha sonra 2 katına satarım belki

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladığım kadarıyla suya sokulduğu boru aynı zamanda alttan suyu çekiyor ve karadaki pompa da başka bir boru vasıtasıyla temiz suyu tekrar denize bırakıyor. Ben başta kovayı suya bırakacaz o her yeri yüzerek temizleyecek sandıydım.
  • Ya bırak bu ayakları. 3825 dolara şu basit filtreyi satıyor. 10.000 lira verecem de denizden iki tane çöp çekecek. 10 tanesi fiyatına büyük temizleyici gemilerden kiralarım bir günde pırıl pırıl eder körfezi.

  • içine çuval dikilmiş çöp tenekesi :P 3825$
    çok harika ya bütün denizleri kurtarır.

  • Sutyenden daha mantıklı :D

  • Gerçekten işe yararsa fiyat öneli değil ama buna para verilceğine insanlara denize bir şey atmamasını öğretmek daha iyi
  • Limandaki su pompaları ile çalışabiliyor denmiş haberde.

    Zannedersem uzun borunun çıkış kısmından pompa vakum etkisi yapıyor ve suyu çekiyor.

    O zaman filtreden geçen her şeyi yakalamış oluyor. Çok süper bir şey değil ve o fiyatı

    da hak etmiyor sanırım. Tabii Dünyadaki denizlerin tertemiz olmasını dilerdim.

  • videoda maksatli detay eksiklikleri var,sanildigi kadar basit olmamali.

  • Bu tarz işlerde maliyet önemlidir, yaygınlaşması ve heryerde kullanılabilmesi için maliyeti çok düşürülmeli. Pompa gerektirmesi ise ayrı bir sıkıntı.
    Fiziği kendi faydasına kullanan daha basit ve ucuz, güç gerektirmeyen bir tasarım olmalı. O zaman yaygınlaşır.
  • Binlerde TL verip temizleme araçları ile toptan da temizlesen, çöpün atıldığı anda dışarı fırlatacak bir mekanizma da kursan fayda etmez. Mantığın değişmesi gerekir. İnsanlığğın geldiği noktada kendimizle övünürken neden doğayı böyle mahfediyoruz bunu çözmek gerekir. Atmazsan Toplamazsın! Ama yinede, bu tür videolar ya da böyle basitte olsa araçlarla çevre bilinci oluşturulması için bir adım atıldığını düşünüyorum. Yinede ümitliyim.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.