Şimdi Ara

Zeptolab, uygulama içi satın alımlarda yenilikçi bir sistem deniyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Zeptolab, uygulama içi satın alımlarda yenilikçi bir sistem deniyor





    Mobil uygulamaların olmazsa olmazlarından birisi, içeride yapılan satın alım teklifleri durumunda. Ücretsiz uygulamaların en büyük gelir kapısı durumundaki iç satın alma tekliflerine, ücretli olan uygulamalarda da rastlıyoruz. Cut the Rope ile dünyanın tanıdığı Zeptolab, uygulama içi satın alımlarda farklı bir sistem deniyor 




    Gondola adındaki bir girişimle işbirliği yapan Zeptolab, dinamik fiyatlandırma adı verilen bu yeni sistemi Cut the Rope 2 oyununa uyarlamış durumda. Yaklaşık 4 milyon civarındaki kullanıcıların yarısına dinamik fiyatlandırma ile, diğer yarısına da standart fiyatlandırma ile oyun içi satın alım teklifleri yapılmış ve sonuçlar değerlendirilmiş. 




    Dinamik fiyatlandırma; kullanıcıların hangi sıklıkta oyunu oynadığını, seviyeleri geçebilmek için hangi eşyaya daha çok ihtiyaç duyduklarını, hangi eşyalara daha çok ilgi gösterdiklerini ve daha bir çok göstergeyi temel alarak bir analiz ortaya çıkarıyor. Böylece pek çok satın alım teklifinde fiyatlar aşağı çekiliyor ve oyuncuların daha fazla ilgi duyması sağlanıyor. 




    Yapılan testler sonucunda Gondola'nın dinamik fiyatlandırmasını kullanan satın alım tekliflerine, standart fiyatlandırma kullanan tekliflerden yüzde 11 daha fazla para ödenmiş. Ayrıca kullanıcılar dinamik fiyatlandırmaya daha fazla ilgi göstermiş ve oyunla olan etkileşimleri de artmış. 




    Zeptolab, bu yeni teknolojiyi diğer yapımlarında da kullanmayı amaçlıyor. Uygulama içi satın alımlarda gelirleri önemli ölçüde artıran bu tür bir teknoloji şüphesiz diğer geliştiricilerin de ilgisini çekecektir. Benzer algoritmaları uygulayan farklı çözümler de mevcut olduğu için dinamik fiyatlandırma yöntemi kısa sürede yayınlaşabilir. Bu da oyun içinde para harcamayı seven kullanıcıların oldukça işine yarayacaktır. 

     







  • "Bu da oyun içinde para harcamayı seven kullanıcıların oldukça işine yarayacaktır."



    Bir insan oyun içinde para harcamayı nasıl sevebilir ki? anlayabilmiş değilim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: marooned

    Bu da oyun içinde para harcamayı seven kullanıcıların oldukça işine yarayacaktır. Bir insan oyun içinde para harcamayı nasıl sevebilir ki? anlayabilmiş değilim.



    eskiden vakit harcardık ve bir anlamı olurdu.şimdi ise para harcanıyor ve hiç bir anlamı yok oyunların :(

  • bu oyunun neyine para harcıyorlar acaba hadi direk ücretli olur anlarimda oyun içinde neye para veriyor insanlar ben böyle oyun uygulamaları direk siliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sistem ülkemizde yıllardır "denk getirebildiğine" adıyla uygulanıyordu. Yeni bişey değil.

  • Alırım bi konsol ona para harcarım (Velhasıl harcıyorum).. Uyduruk oyunlara ne diye para harcayayım..

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.