Şimdi Ara

iPhone 5 ve 5S modellerindeki Wi-Fi hatası davalık oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • iPhone 5 ve 5S modellerindeki Wi-Fi hatası davalık oldu





    Son dönemde Apple'ın iPhone modellerinde kullandığı bazı teknolojiler nedeniyle sık sık müşteriler tarafından dava edildiğine şahit oluyoruz. iOS 9 işletim sistemi ile gelen Wi-Fi Assist özelliğinin davalık olmasının ardından, yeni bir dava da iPhone 5 ve 5S modellerindeki Wi-Fi hatası nedeniyle açıldı.




    Aslında konu oldukça eskiye dayanıyor zaten bahse konu modeller de oldukça eski. 2012 yılında bazı iPhone 5 kullanıcılarının; sürekli Wi-Fi ağlarını kullanmalarına rağmen, hücresel veri kullanımının belirgin şekilde artış gösterdiği ile ilgili şikayetleri ortaya çıkmıştı. Hatanın sebebi ise oldukça ilginç. 




    Kullanıcılar Wi-Fi açık iken uzun süreli video izlediklerinde, grafik birimi içerikleri işleyerek ekrana yansıtıyor. Bu esnada cihazın işlemcisi, görevi olmadığı için bataryadan tasarruf etmek adına uyku moduna geçiyor. Uyku moduna geçtiği anda da kontrol ettiği bağlantı seçenekleri boşa çıkıyor ve telefon LTE üzerinden veri aktarmaya başlıyor. Bu nedenle de çok yüksek faturalar geliyor. Daha çok Verizon operatöründe rastlanan bu sıkıntı, yayımlanan bir yama ile giderildi ve hatadan etkilenen kullanıcıların harcadıkları veriler için ücretlendirme yapılmadı. 




    Hagens Berman hukuk bürosu, yaptığı araştırmada aynı dönemde AT&T kullanıcılarının da aynı sıkıntıdan dolayı mağdur olduklarını ancak o dönem Apple tarafından herhangi bir yama yayımlanmadığını tespit etti. Kullanıcıların mağduriyeti devam ederken, piyasaya sürülen iOS 7 işletim sistemli AT&T iPhone 5S versiyonunda da bu hata giderilmedi. Böylece yıllarca bu sıkıntı devam etti. 




    Thomas Palmer adındaki kullanıcıyı temsil eden hukuk bürosu, müvekkilinin uzun bir süre mağdur edildiğini belirterek Apple aleyhine tazminat davası açtı. Dava şimdilik tek bir kişi adına olsa bile, konu aydınlandıkça hatadan mağdur olan diğer kullanıcılar da müdahil olmaya başlayacaktır. Apple tarafından konu ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.  

     







  • milletin derdi büyük. bu dertler yanında bizimkisi dert mi ya.
  • Küçük baş parmaklıların isyanı :)

  • o değilde adamlarda ki operatöre bak bi de bizdekine bak bizde olsa operatör git apple'dan al paranı der vs yapmadığı çirkinlik kalmaz

  • Adam akıllı pil koysa bunlar olmazdı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bizim operatörler de dolandırıcı içerik servisleriyle elele kolkola en kötü ihtimalle 14 TL adam başı dolandırıcılık. ara hakkını arayabilirsen.
  • Hayır adamlar hangi ince detayların peşine düşebiliyor. Hayranlıkla ve de hayretler içinde okuyorum şu haberleri. Muasır medeniyetler seviyesi dediğimiz şey bu olsa gerek. Önce kafada olacak kafada... Onun içini dolduracaksın önce...
  • turkcell'de böyle bir vaka ile karşılaştığını düşünsene..sallamazlar bile..data kullanımınız faturanızda detaylı şekilde mevcut diyip kapatırlar konuyu
  • Yanlız bu hata bendede oluyor. Youtube'dan birşeyler izlediğimde 5-10 dk sonra telefon wifi'den kopuyor ve 3G'ye geçiyor. Sorun modemde sanıyordum halbuki



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Denis Cheryshev -- 22 Aralık 2015; 15:09:29 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizdeki operatörler de nitelikli dolandırıcı adam başı çaktırmadan ortalama 1 TL fazla faturaya yansıtsak 30Milyon abonemiz var 30milyon TL ayda 360 milyon TL senede haksız fazladan kazanç. Buda kayıt dışı enflasyona neden oluyor...!!!

    Geçen ay teyzemin akıllı telefonuna bilmem ne servisini kullanmışınız diye 19TL fatura gelmiş... 1milyon kişiye böyle dönüşümlü olarak çaktırarak fatura etseler... 19milyon TL senede 228milyon TL kimsede 19TL için dava açmaz ha toplu olarak bir hareket başlar herkes dava etmeye başlar (Elektrik kayıp kaçak bedeli davaları gibi) o zamanda hükümet devreye girer bir yasa çıkarır bu şirketleri sözde yasa ile korumaya alır... O şirketlerde ilgili kişilerin cebine 3-5 milyon sıkıştırır yada 1 tane kol saati hediye eder...!!!

    Örnek: Elektirikten alınan kayıp kaçak bedelinin özelleştirilmiş olan elektrik şirketlerinin hükümete başvurması üzerine özel yasa ile halkının hakkını değilde şirketleri koruyan yasa çıkarması...!!! Böyle saçma bir fatura gider kalemi daha olabilirmi (Kayıp Kaçak Bedeli...)

    Sonra birde faturasız hatlar için ayda 1,5TL telsiz kullanım bedeli icat etti bu hükümet az gibi gelebilir ama senelik 45milyon aboneden sırf bu kalemden aldıkları vergi geliri 816milyon TL... Ve bunun gibi bir çok vergi icat ettiler... Ama satarak yeni vergi gelirleriyle devleti muasır medeniyetler seviyesine getiremezsin... Bu ancak yozlaşmaya,rüşvete yolsuzluğa neden olur...(Hazıra dağ dayanmaz(Özelleştirmedikleri satmadıkları yer kalmadı...) Taşıma suylada değirmen dönmez (Vergi gelirleriyle)...)

    Nasıl olsa bu adam 1 TL için şikayet etmez şikayet hattını kullanırsada 50 kuruş daha gömerim ayda 2-3 milyon da böyle gömsem şu Türk halkına oh mis çalışanların parası çıktı...!!!





  • Yine yeni yeniden: Apple Fail..

  • 1kb için 15 kuruş para alan Vodafone ne olacak? Tarifeler uygun diye tarife dışında yakaladıklarını öpüyorlar. 800 kb internet kullanımı için 12 lira para aldılar. Soygun budur işte. Patronun karısının yeni model bmw aracının parası böyle çıkıyor.

  • İçerik servisleri adı altında abonelerden alınan paralar. Resmen soygun. İçerik servisleri adı altında alınan paralar Operatörlere haram zıkkım olsun.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.