Şimdi Ara

Eski Lumia modelleri için Windows 10 Mobile güncellemesi ertelendi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
0
Favori
2.867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Eski Lumia modelleri için Windows 10 Mobile güncellemesi ertelendi 

     

    Microsoft, Windows Phone 8.1 kullanıcılara kötü bir haber verdi. Geçtiğimiz dönemlerde eski Lumia modellerini 2015'in sonunda güncelleyeceğini duyuran yazılım devi bu tarihi 2016 Şubat'a kadar erteledi.

     

    Uzun bir süredir beta sürümleri kullanıcıların deneyimine süren Microsoft, geçtiğimiz aylarda Windows 10 Mobile'ı düzenlediği bir etkinlikle tanıtmıştı. Aynı etkinlikte Windows 10 Mobile ile çalışan Lumia 950, 950 XL ve 550 modellerini de duyuran şirket bu akıllı telefonların satışına da bir süre önce başladı. Eski Lumia'lar için yazılım güncellemesi için ise Aralık ayının ortaları işaret edilmişti, ancak yeni açıklama ile bu planın Şubat 2016'ya ertelendiği belirtildi.



    Şirket daha önce Windows 8.1 Denim güncellemesi alan tüm modellerin Windows 10'a yükseltileceğinin sözünü vermişti, ancak yine de net bir listenin yayınlanmadığını belirtelim. Şimdilik gelen bilgilere göre Windows 10 güncellemesine ilk kavuşacak modeller Lumia 430, Lumia 435, Lumia 532, Lumia 535, Lumia 540, Lumia 640, Lumia 640 XL, Lumia 735, Lumia 830 ve Lumia 930 olacak.







  • Şaşırdık mı? Tabii ki hayır. Asıl Şubat 2016'ya yetiştirirlerse şaşırırım :)
  • 1 senedir Insider sürümünü kullanan milyonlar var ve inanılmaz sayıda geri bildirim toplandı. İnsanlar gerçekten çok sabretti Microsoft'a düşen artık adam akıllı bir sistem yapmak. Gerçekten bu kez son şansı insanlar aptal değil.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakanxml

    Şaşırdık mı? Tabii ki hayır. Asıl Şubat 2016'ya yetiştirirlerse şaşırırım :)

    aynı fikirdeyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence Microsoft hesapladığı tarihlere +1 yıl koyup öyle söylesin. Diğer taraftan zaten Insider Preview, TH2 için RTM yapısına geldi. Beklemek istemeyen yüklesin kullansın. Şubatta gelecek sürüm bundan çok da farklı olmayacaktır.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: 302sino

    1 senedir Insider sürümünü kullanan milyonlar var ve inanılmaz sayıda geri bildirim toplandı. İnsanlar gerçekten çok sabretti Microsoft'a düşen artık adam akıllı bir sistem yapmak. Gerçekten bu kez son şansı insanlar aptal değil.

    Evet haklısınız ama kullanıcılar daha ne kadar bekleyecekler?

    Windows 10 mobile için beklediler

    Ondan öncede 8.1 için 1 sene beklemişlerdi

    daha öncede windows phone 8 için

    ondan öncede windows phone 7.5 için

    hatta windows phone 7 içinde çok beklemiştik

    windows phone ya da mobile işte her neyse "windows mobile demek beklemek demektir!"
  • bir sürü model çıkarınca böyle kafası karışıyor tabi microsoft da olsa. ultrahard olsa böyle olmazdı. çıkaracağın yıllık üç model: 4 inç, 5 inç ve 5.7 inç. her yıl bunları güncelle. başka firmalara da lisans verme sadece kendin üret apple gibi ki işin suyu çıkmasın. Lumia ile ilgili en güzel tecrübem navigasyonuydu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cosica -- 20 Aralık 2015; 14:41:54 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cosica

    bir sürü model çıkarınca böyle kafası karışıyor tabi microsoft da olsa. ultrahard olsa böyle olmazdı. çıkaracağın yıllık üç model: 4 inç, 5 inç ve 5.7 inç. her yıl bunları güncelle. başka firmalara da lisans verme sadece kendin üret apple gibi ki işin suyu çıkmasın. Lumia ile ilgili en güzel tecrübem navigasyonuydu.

    Bence de başka firmalara lisans vermesine gerek yok. Ve model karmaşası yaratmayıp yıllık cihaz güncelleme takvimi olsa düzgün olurdu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • valla microoft fanı denilse kızmam. wp yi de hala çok beğeniyorum ama kimsenin keyfini beklemeye gerek yok.

    hayır tamam biraz geç kalabilirsin ama bu kadar geç kalamazsın. 1 koca sene geçti. dahası mobile platform geleceğin platformu. hala bu kadar nasıl ağır oluyorlar hayret.

  • 3 yıl önce satın almadan önce fan lar yıkıyorlar dı ortalığı geleceğin sistemi olacak Windowsphone diye 3 yıl geçti doğru düzgün uygulama yok satmaya kalkarsın alan yok telefoncular takasa bile kabul etmiyor Windowsphone pişmanlıktır

  • quote:

    Orijinalden alıntı: oktayakgoz

    valla microoft fanı denilse kızmam. wp yi de hala çok beğeniyorum ama kimsenin keyfini beklemeye gerek yok.

    hayır tamam biraz geç kalabilirsin ama bu kadar geç kalamazsın. 1 koca sene geçti. dahası mobile platform geleceğin platformu. hala bu kadar nasıl ağır oluyorlar hayret.

    Yok arkadaş bunlar bu işi beceremediler. Yıllardır oyalıyorlar. Bir sürüm atıyorlar ortaya beta mıdır insieder mıdır ne cacıktır 1 yıldır ortalarda hala millet hatalardan sorunlardan bahsediyor. Microsoft 1 yıldır 1 sürümü ayarlayamamışken android defalarca kez çok sayıda modele güncelleme verdi!

    Çok tembeller çok!
    Bakın Sasung'tan örnek vereceğim.

    Galaxy telefonlar
    Galaxy tab tabletler
    Gear serisi saatler
    Gear VR serisi sanallaştırma gözlükleri

    bunların karşısına koyacak piyasada bulunabilen ürünnlerin var mı? Olacak -cak -cek değil piyasada bunlara rakip ürünün var mı? Hemen mağazadan alabileceğim gibi?

    İşte Microsoft pasif kalıyor bu ihtiyaçlara cevap veremiyor. microsoft hololens falan bunlarda eminim hayalde kalacak! Tıpkı yılalr önce Surface masa PC gibi surface dediler baktık laptop olmuş. Çünkü beceremiyorlar pazarlamayı beceremiyorlar.




  • hakanxml H kullanıcısına yanıt
    Tamam hocam şimdi klavyeyi sakince yere bırak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bi kerede olumlu manada şaşırtsa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • boş işler ile uğraşıyor Microsoft yenisi alınsın eski telefonu olanda yeni alsın kokusu geliyor. kullanıcı kaybından başka hiç bir şey olmayacak Microsoft için. Windows 10 masaüstünde yaşanan gariplikler telefonlarda da ısrarcı bir şekilde devam ediyor. sözde final sürüm ama halen preview sürümleri butonu duruyor ve güncelleme alıyor. full versiyona geçilmiş bir yazılımda beta güncellemelerinin ne işi var anlamış değilim halen. 1511 sürümü ile bazı cihazlarda yaşanan bios sorunu bile saçmalık 1511 öncesi sorun yaşatmayan bios 1511 sürümü ile baş ağrıtıyor. touch pad çalışmıyor usb 3.0 portları çalışmıyor bunlar tespitte bulunduğum 2 sorun 1511 sürümünü kurmadıkça sorunsuzca çalışıyor.

  • Mavi ekranı mobile getiren firma :)

  • Sanarsın 5-6 genç çalışıyor şu Mobile için Yerin dibine sokulmak hoşlarına gidiyor olsa gerek ki aynı hataları senelerdir yapıyorlar. Ya kesin bir tarih vereceksin, yada hiç vermeyeceksin, saçma sapan işler yapıyorlar. Yeni telefonlarına ilgi çekmeye çalışıyor desem, ya en pahalısı L950/XL var, yada en ucuzu L550 var, ortası yok.

    Bu arada kaynağı çok araştırdınız mı acaba merak ediyorum. Verilen kaynakta ne 2016 yazıyor nede ertelenme. Temmuz 31 tarihli bir başlık Ekreme kızıyoruz şimdi çıraklar edinmiş kendine.
  • Biyturs_OnSr kullanıcısına yanıt
    Araştırma yaparken farklı Windows 10 haberlerine de bakıyordum. Onlardan birisini eklemişim kaynağa yanlışlıkla.

    Bu tarz ufak hatalar her zaman olabiliyor, hepimiz insanız nihayetinde. Ekrem benden çok daha tecrübeli bu işte, ancak siz kim olarak beni onun yanına çırak olarak iliştirdiniz merak ediyorum. Eleştirinin de bir adabı var.

    Geri dönüşünüz için teşekkürler, kaynak düzenlendi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lumiafanx920

    Tamam hocam şimdi klavyeyi sakince yere bırak

    Ne yapalım görüşlerimizi belirtmeyelim mi? Bu adamlara inanıp binlerce lira para bayıldık hepsi çöpe gitti. Bugün git 2500 lira civarı verip Lumia 950 al 1 ay sonra sat bakalım 1500 ediyor mu? 1000 liraya zor verirsin millet kaçıyor bu sistemden. Döktüğümüz paralar için veryansın ediyorum anlatıyorumki başkalarıda bizim gibi yanmasın.
  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    işte olsun evde olsun yıllardır windos kullanıyoruz. bu durumda milyonlarca insan var. durum böyleyken microsoft bu kitlenin cebine girebilmek gibi bir beceriyi sergileyemedi. üstelik akıllı telefon konusunda samsung'dan da aplle'dan da eski. bu sefer olmuş diye Lumia 620 almıştım ama şarjı yüzünden lanet olsun deyip satmaya bile uğraşmadan hediye ettim akıllı telefonu olmayan birine. market olayı da en azından benim gibi kullanıcılar için kötü değil her şey var genel olarak. tek yapacağı her yıl düzenli olarak en fazla 3 model çıkarmak (4inç, 5inç ve 5.7inç) ve bunları da her yıl büyük reklamlar eşliğinde güncellemek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cosica -- 20 Aralık 2015; 17:02:52 >
  • Beyler Windows mobile'den uzak durun kısacası :)

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.