Şimdi Ara

Sony Xperia Z5 Premium'un 4K ekranı testte 'Gerçekten fark yaratıyor mu?'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
0
Favori
1.988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Sony'nin Xperia Z5 Premium'undaki 4K ekran ne gibi kullanım kolaylıkları sunuyor? Pile etkisi ne? Oyunlar 4K'da çalışabiliyor mu? Çok daha fazlasının cevabı bu videomuzda.

     


     

    [anket=71]



  • Kötü bir panelde 4k görsen ne olur görmesen ne olur, bunun yerine 2k amoled kullanın görüntü kalitesi çok daha yüksek. Bu şeye benziyor gidip bir LG OLED 1080P bir televizyonda görüntü kalitesine bakın birde 4k IPS-LED panelli standart bir tvye.

    Ayrıca 4K içeriği nerden bulup oynatcaz, 4K içerik yok hadi kendi çektiği 4K videolara bakarız diyelim onda da S6 serisi daha iyi 4K video çekiyor. Kötü kalitede bir 4K video göreceğeme, daha kaliteli 4k videoyu kaliteli 2k amoled ekrana bakmayı tercih ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 19 Aralık 2015; 21:47:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önlerden

  • quote:

    Orijinalden alıntı: No Way Out

    Kötü bir panelde 4k görsen ne olur görmesen ne olur, bunun yerine 2k amoled kullanın görüntü kalitesi çok daha yüksek.

    Kötü bir panel olduğu kanısına nereden vardınız acaba?

    Edit:Arkadaş her yere aynısını yazıyor ama bir kaynak gösteremiyor yine olduğu gibi maalesef.


    Bilmeyenler için belirtmek gerekirse z5 premium sharp ın bu yıl tanıttığı 4k panelini kullanıyor ve piyasanın en kaliteli mobil panellerinden birisi şu anda.Düşüncesinde ısrar eden arkadaşlar gerek yabancı forumlara,gerek youtubedaki z5 premium panel testlerine bakabilir.

    "Panel neden hep 4k çalışmıyor sony insanları kandırıyor" mevzusuna gelirsek (ki videoda aynı bu cümle geçiyor) gerçekten talihsiz bir yorum olmuş.4k ekranın avantajı resim/videolarda keskinliği kaliteyi artırmak mıdır yoksa menülerde gezerken kullanıcıyı "Ah ne kadar kaliteli bir ekran" diye tatmin etmek mi? Tamamen 2k çalışan telefonlar örnek verilmiş iyi güzelde keşke o telefonların tamamen 2k çalışması nedeniyle oluşan pil sorunlarına,hiçbir şekilde z5 premium'un pil sürelerine ulaşamayacağı da belirtilseymiş.

    Z5 paneli eleştirilir anlarımda z5 premium'daki paneli eleştirmek karalama kampanyasından başka bir şey değil kimse kusura bakmasın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Columbia -- 21 Aralık 2015; 0:06:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Z5 compact ı hala bekliyoruz hem sonynin çıkardığı telefonlardan en çok dikkat çeken compact diyorsunuz hemde bi inceleme yapmıyorsunuz compact için snpdragon 820 yi beklemeye değermi yoksa 810 u alsakda pek bi şey kaybetmezmiyiz bunuda konuşursanız iyi olur

  • 1080P tam ekran izlenildiğinde pikseller farkediliyor. Z5'de biraz daha kumaşvari bir doku varmış gibi

  • 4k çok kısıtlanmış,bunun yerine 2k bir panel olsaydı daha fonksiyonel olurdu,bu arada fotoğraflarda çok bir fark yok z5p'deki fotoda arının tüyleri z5'e oranla biraz daha yumuşak dokulu gibi
  • Tahminim doğru çıktı ama çözünürlükten ziyade ekran sıcaklıkları renk doygunluğu filanda farklı her iki telefonda. 4k nın hakkını veren bir telefon olmamış bence.
  • soldaki olduğu bariz belli , o yakınlıktan 1080p nin pikselleri belli olmaya başlıyor . Ama o kadar yakından hiç telefonu kullanmayacağımız için fark var mı yok ...

  • z5 premiumun parlaklık değeri sanki z5 e göre daha düşük geldi.biraz sönük kalıyor sanki bazı sahnelerde.bence panel seviyesinde de geliştirme yapılması lazım.herşey piksel yoğunluğuyla bitmiyor.ikincisi telefonlarla çekilen fotoğraflar birbirinden farklı.demek sony sensorleri aynı olan bu telefonlarda farklı algoritmalar kullanmış ki premium daha iyi çekmiş.2006 dan beri sony telefon kullanıyorum ve şöyle bir eleştiri yapmak istiyorum.sony telefonlar toplam pakette iyi ama bir türlü o en iyi algısını kullanıcılara veremiyor.sanki hep birşeyler eksik kalıyor.k700i ile başladım k750i k800i w810i ve 3 yıldır da xperia acro s kullanıyorum.eksikleri olmalarına rağmen bir türlü sony markasından vazgeçemiyorum.ama her yıl eksiklerini daha çok kapattıkları da bir gerçek.bence yakın zamanda sony kullanıcıların o beklediği seviyeye gelecek.

  • Sony nin ips panelleri hoşuma gitmiyor.renkler donuk ve soluk görünüyor gözüme. bu konuda en iyi firmalar Lg ve Apple bana göre.Samsung'un amoledleri ise renkleri biraz abartsa da çok hoş görünüyor.

  • 1080p ekran çıktığında 720p yeter 1080p gereksiz diyorlardı. sonra 2k çıktı. 1080p yeterli 2k gereksiz dediler. şimdi 4k çıktı 2k yeterli diyorlar. dahası şu kafaya takılan zımbırtılara telefon takıp izliyorlar ve 2k yetersiz geliyor diyorlar.

    anket sorusuna cvb vereyim. hatalı olanı seçtim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koçari -- 19 Aralık 2015; 22:14:18 >
  • Samsungcular şimdi gelir kötü 4k görecegime kaliteli 2k kullanırım diye söylenir kendilerini avuturlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB4F8AD25 -- 19 Aralık 2015; 22:01:58 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kimi_raikonen

    z5 premiumun parlaklık değeri sanki z5 e göre daha düşük geldi.biraz sönük kalıyor sanki bazı sahnelerde.bence panel seviyesinde de geliştirme yapılması lazım.herşey piksel yoğunluğuyla bitmiyor.ikincisi telefonlarla çekilen fotoğraflar birbirinden farklı.demek sony sensorleri aynı olan bu telefonlarda farklı algoritmalar kullanmış ki premium daha iyi çekmiş.2006 dan beri sony telefon kullanıyorum ve şöyle bir eleştiri yapmak istiyorum.sony telefonlar toplam pakette iyi ama bir türlü o en iyi algısını kullanıcılara veremiyor.sanki hep birşeyler eksik kalıyor.k700i ile başladım k750i k800i w810i ve 3 yıldır da xperia acro s kullanıyorum.eksikleri olmalarına rağmen bir türlü sony markasından vazgeçemiyorum.ama her yıl eksiklerini daha çok kapattıkları da bir gerçek.bence yakın zamanda sony kullanıcıların o beklediği seviyeye gelecek.

    Hocam bu fotoğraflar cihazla çekilmemiş aynı görüntüyü iki telefonda da açmışlar ve başka bir kamerayla çekip detay farkını karşılaştırmışlar.

    Z5 premium ile z5 arasında cidden fark var ama renk,ton,doygunluk farkları da mevcut z5 , z5 premiuma göre biraz daha cansız duruyor.Bana kalırsa çok gereksiz bir teknoloji 2k ekran neyimize yetmiyor.Artık çözünürlük yarıştıracaklarına panel teknolojilerine odaklansınlar.Nasıl daha az enerji tüketilir buna çözüm bulsunlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oıs hala yok,Sony i bazen anlamak mumkun değil.onca handcam tecrübesi olan firmasın yapma bunu...

  • oıs hala yok,Sony i bazen anlamak mumkun değil.onca handcam tecrübesi olan firmasın yapma bunu...

  • Cekim gösterildiği gibi ilk görüş te tahmin ettim.

  • Anket eklendi :)
  • Tahminim doğru çıktı ama epey bi bakmam gerekti. Tek bakışta anlaşılacak bir fark yaratmıyor. Sırf 4k ekranından dolayı tercih edilecek bir model olmamış. Ayrıca full hd gayet yeterli bence günümüz için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şu an için gereksiz bir ekran..bu arada yanıldım.ben sağdakinin premium olduğunu sanmıştım:)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi assasin34 -- 19 Aralık 2015; 22:47:51 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.