Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
>>>Motorola >>W220<< Ana Konu<<<

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Cep Telefonu ve Aksesuarları >> Motorola >> >>>Motorola >>W220<< Ana Konu<<< Sayfa: [1] 2   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Fenerbahçe.
Uzaklaştırılmış
7 gün cezanın 4 günü kaldı.

30 Aralık 2006; 14:11:07 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Sorunları, çözümleri, şikayetleri, tasarımını tartışalım......

W220 İncelemesi

--------------------------------------------KUTUDA-----------------------------------------------------

Telefon dışında
Şarj aleti
Stereo kulaklık
Kullanım rehberi

bulunuyor

--------------------------------------------DIŞ GÖRÜNÜŞ-----------------------------------------------------

Telefonun dış görünüşü sade ancak bir o kadar da şık. Klasik Razr çizgilerini Motorola bu telefona da birebir uyarlamış.

9.5 cm boyunda 4.5 cm inceliğinde olan telefonun ağırlığı yalnızca 93 gram. Nerdeyse tüy gibi özellikle N serilerini kullananlar için. Cepte sorunsuz taşıyabileceğiniz boyutlarda

Telefonun plastik kalitesi iyi , dikkatli kullanımda uzun süre ilk günkü gibi kalacağı izlenimi veriyor tabi cebinizde anahtarlıkların yanında taşımadığınız sürece :)

Telefonun dış ekranında gelen çağrıları, mesajları ve bataryanın durumunu gösteren 3 adet ikon bulunuyor. Telefonu bence en cazip kılan etkenlerden birincisi Razr çizgileri ve tuş takımıysa ikinciside bu ikonlar. Dışarıdan gelen çağrı ve mesajlarda bu ikonlar yanıp sönüyor.

Cevaplanmamış çağrı veya okunmamış mesaj olursa bu ikonlar yanmaya devam ediyor ve böylece sizi uyarıyor. Çoğu telefonda (pilden tasarruf amacıyla dış ekran karardığı için) cevaplamadığınız çağrı veya okunmamış mesajınız olunca bunun farkına varamazsınız ancak giriş seviyesindeki bir telefonun basitçe de olsa dış ekranında bu özelliğin bulunması kullanıcısını fazlasıyla mutlu edecektir.

Telefonun sol alt yanında şarj girişi sağ alt yanında ise stereo kulaklık girişi yer alıyor.

Sol üst yanda ise volum ayarı yapmanızı sağlayan tuş bulunuyor. Bu tuşun en önemli özelliği ayarların içine dalmadan zil sesi seviyesini ayarlayabilmeniz. Ve daha önemlisi bu tuş sayesinde telefonu tireşime ve sessiz konuma alabiliyorsunuz.

--------------------------------------------EKRAN-----------------------------------------------------

65000 renk ekran 128x128 çözünürlüğe sahip … Ne kadar ekmek o kadar köfte misali bu tabiki telefonun en zayıf yanı belki de …. Daha iyisi olabilirdi diye düşünmeden edemesem de yine de giriş seviyesi için yeterli …

Ekrandaki kısayolları kişiselleştirmek mümkün. Ekran açıkken sol altta tarih sağ altta saat gözüküyor.
Tuş takımına gelince büyük ve ince birer plastik katlantı ile ayrılmış tuşlar yazmayı kolaylaştırıyor. Arka planda mavi aydınlatma gayet güzel duruyor.

--------------------------------------------HOPARLÖR-----------------------------------------------------

Telefonun arka alt kısmında bulunan hoparlörün dışa verdiği fazlasıyla yeterli …Polifonik melodileri Nokia’nın giriş modelleri olan 1000 serileri kadar yüksek ve tiz verebiliyor. Hoparlörün bir diğer görevide radyo dinlerken (kulaklık takılı olmak zorunda) sesi dışarı vermesi (seçenklerden seçilmesi halinde) ancak bu esnada dışarı verilen ses kaliteli olsa da düşük ve yeterli değil. Ancak stereo kulaklığın radyo dinlerken verdiği ses yeterince iyi ve yüksek olduğundan sesi hoparlörlere vermeye gerek kalmayacaktır.

--------------------------------------------BATARYA-----------------------------------------------------

850 mAh bataryanın Motorola tarafından öngörülen 8 saatlik konuşma 290 saatlik standby süresi gerçekten inanılmaz. Bende ilk şarj sonrasında toplam 2 saat konuşma süresiyle telefon 3 gün dayandı. İlerideki şarjlardan sonra biraz daha kendini toplasa da en fazla 4 gün gider diye düşünüyorum.

--------------------------------------------AYARLAR, ARAÇLAR , DİĞER ÖZELLİKLER-----------------------------------------------------

Telefon rehberinde 600 kişiye yer var. Her biri için 5 numara girebilirsiniz…Bu açıdan gayet yeterli

Arama grupları oluşturup ve bunları zil sesi ile kişiselleştirebiliyorsunuz .

Ancak zil sesleri (mp3 formatı desteklenmediği için) polifonik olmak zorunda

Titreşim bu telefon için güçlü değil sınırda …. Ancak kot cebinde gelen çağrıyı kaçırmanıza engel olmayacak kadar yeterli.

Çok garip gelecek ancak 250 mesajınızı telefon hafızasında saklayabiliyorsunuz. Diğer çoğu giriş seviyesi telefonu düşününce bu rakam göze fazlasıyla iyi geliyor.

Mesaj seslerine zil sesi atayamıyorsunuz hazırdaki 5 taneden seçmek zorundasınız.

Mesajları yazarken sözlükten (önceden tahmin) yararlanabilirsiniz ancak Türkçe sözlük Nokia VE SE’de olduğu gibi yeterli değil bu nedenle kullanmak size kalmış …

MMS özelliği var ancak kb sınırı düşük olduğundan pratik değil.

Telefonda handsfree olmaması benim gibi bu özelliği çok kullananlar açısından dezavantaj olabilir ancak bu segmentteki çoğu telefona göre harika olan kulaklığı sayesinde karşınızdakinin sesi ve sizin sesiniz net bir şekilde iletiliyor. Başka telefonlarda olduğu gibi kulaklık taktığınızı ve konuşmaznızı bu şekilde gerçekleştirdiğiniz anlaşılmıyor.

Telefonun ayarlarında telefonu kendi zevkinize göre kişiselleştirebilmek için yeterince seçenek bulunuyor. Bu açıdan herhangi bir sorun yok.

Araçlar bölümünde kullanışlı bir hesap makinesi, takvim (notlar yazıp bunlara alarm atayabileceğiniz) ve fener (ekranı tamamen beyaz ışıkla aydınlatarak bunu sağlıyor) bulunuyor.

Web erişim mümkün ancak bu telefonda gprs ile yapabilecekleriniz sınırlı.

SONUÇ OLARAK

TELEFON ŞIK DURUŞU,YÜKSEK ZİL SESLERİ, DİĞER TELEFONLARDAN ONU AYIRAN 3 İKONLU DIŞ EKRANI VE KULLANIM KOLAYLIĞIYLA GİRİŞ SEVİYESİ TELEFONLAR ARASINDA BİR ALTERNATİF OLUŞTURUYOR.

İkinci İnceleme:
http://www.mobile-review.com/review/motorola-w220-en.shtml

Artı, Eksi Yönleri

+ YÖNLERİ
Karizmatik Şık Tasarımlı
Fm Radyosu Var
Mms
Mesaj Yazmak İçin İ-TAP Modu
Wap
Birden Fazla Alarm Kurulabiliyo
Ana Ekrandan Menülere Hızlı Erişim
Ses Açma Kapama Tuşu
Şarjı Çok İyi Gidiyor

- Yönleri
Wap ve Mms Ayarları Bütün Operatölerrde Daha Çıkmadı
Handsfree Yok
Tel Hafızası 634KB

ÇOK ARANAN İNTERNET, MMS AYARLARI

Not:Büyük küçük harf uyumuna dikkat ediniz

TURKCELL

İnternet Ayarları

Bağlantı Adı Cepten Internet
Veri Taşıyıcı (Data Bearer) GPRS
Erişim Noktası Adı (Access Point Name) wap
Kullanıcı Adı (UserName) gprs
Şifre (Password) gprs
Şifre sorma (Prompt Password) Hayır
Doğrulama (Authentication) Normal
Ağ Geçidi IP Adresi (Gateway Ip Address) 212.252.234.168
Port Numarası 9201
Anasayfa (HomePage) http://wap.turkcell-im.com.tr
Bağlantı Güvenliği (Connection Security) Kapalı

MMS Ayarları

Bağlantı Adı Turkcell MMS
Veri Taşıyıcı (Data Bearer) GPRS
Erişim Noktası Adı (Access Point Name) mms
Kullanıcı Adı (UserName) mms
Şifre (Password) mms
Şifre sorma (Prompt Password) Hayır
Doğrulama (Authentication) Normal
Ağ Geçidi IP Adresi (Gateway Ip Address) 212.252.169.217
Port Numarası 9201
Anasayfa (HomePage) http://mms.turkcell.com.tr/servlets/mms
Bağlantı Güvenliği (Connection Security) Kapalı

AVEA İNTERNET, MMS, KAÇKAÇ AYARLARI

İnternet Ayarları

(Main Menü) Web erişimi / Web oturumları / Profile3 / Seç / Aktif Belirle

(Main Menü) Web erişimi / Web oturumları / Profile3 / Seç / Yeni isim ver / AVEA GPRS WAP

(Main Menü) Web erişimi / Web oturumları / Profile3 / Seç / Düzenle

Ana sayfa:http://wap.avea.com.tr

Oturum modu : Sürekli

Bağlantı güvenliği : Kapalı

Taşıyıcı tipi / Apn : wap

Ip adresi : 213.161.151.201

Kimlik doğrulama : Normal

Kullanıcı ismi:wap

Şifre :wap

MMS Ayarları

(Main Menü) / Mesajlar / Menü / Mesaj Ayarları / Multimedya Msj / Bağlantı ayarları / Profile3 / Seç / Aktif Belirle

(Main Menü) / Mesajlar / Menü / Mesaj Ayarları / Multimedya Msj / Bağlantı ayarları / Profile3 / Seç / Yeni isim ver : AVEA MMS

(Main Menü) / Mesajlar / Menü / Mesaj Ayarları / Multimedya Msj / Bağlantı ayarları / Profile3 / Seç / Düzenle

Ana sayfa: http://mms.avea.com.tr/servlets/mms

Oturum modu : Sürekli

Bağlantı güvenliği : Kapalı

Taşıyıcı tipi / Apn : wap

Ip adresi : 213.161.151.201

Kimlik doğrulama : Normal

Kullanıcı ismi:wap

Şifre :wap

KAÇKAÇ Ayarları

(Main Menü) / Mesajlar / Menü / Bilgi Servisi Ayarı /
Servis:Açık
Aktif Kanallar/Yeni kanal
İsim:11(Etkin)

TELSİM

Henüz belirli bir ayar yok.Bulan söylerse iyiy olur.

İmzamız:
[link=http://forum.donanimhaber.com/m_11285737/mpage_1/key_//tm.htm#11285737/][center][color=red][b]W220 Kardeşliği:[/color][color=darkblue] Tasarımda Bir Devin Kardeşliği, Olan Olmayıp Da İlgi Duyan Herkes Davetlidir...[/center][/b][/color][/link]

Görürünüşü
W220 Kardeşliği: Tasarımda Bir Devin Kardeşliği, Olan Olmayıp Da İlgi Duyan Herkes Davetlidir...

En Uygun Fiyata W220 Sahibi Olmak İçin

http://www.akakce.com/cep-telefonu/en-ucuz-motorola-w220-fiyati%2C7356.html

http://www.nekadar.com/51849.html

Resimler:

Özellikler :

Veri Özellikleri

Dahili bellek: 500kb kullanıcı + 600 telefon rehberi + 250 SMS

Bağlantı: GPRS Sınıf 8 (1U/4D), WAP 2.0

Performans Özellikleri

Konusma Süresi: 497 dakikaya kadar

Bantlar: GSM 900/1800

Bekleme Süresi: 293 saate kadar

Yaşam Tarzı Özellikleri

FM radyo, kulaklık (stereo) veya hoparlörden dinleyin

Takvim, alarm, hesap makinesi

Döviz Kuru Hesaplayıcı

Uyarı

Hesap Makinesi

iMelody zil sesi düzenleyici

Mesaj Özellikleri

EMS & MMS Mesajlaşma

SMS

SMS Sohbet: T9 Tahminli metin girişi ile sohbet

Kişiselleştirme / Eğlence

Yüklenebilir zil sesleri & duvar kağıtları

Uyarı tipileri: Etkileyici Durum Simgeleri

Ses: MIDI, SP-MIDI, AMR ve iMelody

yüklenebilir oyunlar

Teknik Özellikler

Boyutlar (Y x G x D): (Y x G x D): 46,70 x 95,00 x 16,70 mm

ekran: 128 x 128 65000 renk CSTN

Dış Görünüm: istiridye

Ağırlık: 93,00 g

Pil: 850,00 mAh

Boyut: 74 cc

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Soul_Reaver -- 11 Mart 2007; 14:21:29 >
adigehalil

Sisteme Gözat

30 Aralık 2006; 14:13:55 

ilk mesajda telefonu tanıtsan, bir inceleme koysan iyi olur bence...

____________Çeçenistanda_Rus_TerörÜ _____________
_______________İnsan Hak ve Hürriyetlerİ_______________
_________KöyüM__________________GençsivillerrahatsıZ_________
_______FotoğraflarıM___________________Adigehalil.blogcu.coM_______
face1tr

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

30 Aralık 2006; 19:49:34 

forumu takip edenler bilir, giriş seviyesinde ısrarcı bir tavırla c168 veya w220 yi ilk çıktıpı andan itibaren şiddetle öneriyorum.

öyle yada böyle motorola marka giriş seviyesi bi telefonun forumda adını duyurmak, telefon alacak adamı ikna edip ona moto c168 yada w220 aldırmak zor bir iş..

Ben,

Giriş seviyesinde olay BUDURRR | Motorola C168 & W220 |
http://forum.donanimhaber.com/m_9759289/mpage_1/key_c168//tm.htm#10923604

şeklinde açtığım topiğin gerek başlık gerekse içerik anlamında ( içeriği çok sağlam, dolu dolu bi topic oldu bu konuda çok ciddiyim) yeter derecede iş göreceğine inanıyorum.

bu iki telefonu bölmek hele hele w220 ana konu, baba konu sorunlarımızı burda tartışalım gibi bi başlık açmak bu telefonu forumda görüp alacak bi kaç kişiyide kaybetmemize neden olacaktır inancındayım. bu telefonun sayfalarca tartışılacak irdelenecek özelliği falan yok, bu forumda sayfalarca bu tel hakkında konuşacak adamda yok.

sadece ve sadece cihazın mümkün olduğunca fazla kişiye tanıtılması, konuyu gündemde tutarak mümkün olduğunca fazla kişinin cihazdan haberdar olmasını sağlamaktan başka yapacak bişey yok.

bu telefonun pazar payı yakalamasını gerçekten isteyen biri olarak benim açtığım konudan devam edelim diyorum.
yapılan çalışmaya saygım sonsuz, burdan yada ordan devam edelim ama gerçekten w220 için artısı olmayan bi topic bu

olkancan

31 Aralık 2006; 9:42:54 

abi tasarıma bak yaa.çıldırdı bu motorola.bunu geliştirseler varya tam süper olur :D ama o zaman giriş seviyesi olmaz.moto bi b**luk eder.Orta halli bi teli baya yüksek bi fiyata satmaya kalkar.aman kalsın! ...

D.H Motorola CLUB
Şahin Abi

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

31 Aralık 2006; 10:31:07 

Siyahı bence bundan on kat karizma duruyor..ama ne yalan söyleyim malzemesi biraz adi gibi geldi bana..yani böyle sert plastikten yapılmış gibi sanki..

Her nefis ölümü tadacaktır ! ! !
Bir hayat ki sonu CENNET bu hayatın cefasından ne çıkar,bir hayat ki sonu CEHENNEM bu hayatın sefasından ne çıkar[E.HZ. (K.S.)]
Fenerbahçe.
Uzaklaştırılmış

31 Aralık 2006; 10:48:54 

Birde Bu Modelin Siyah Pembe Rengi Var.
cahitans

8 Ocak 2007; 9:51:30 

arkadaslar ben uzun zamandır nokia ve sony ericsson kullandım hala k700i kullanıyorum vodafone almayı dusundugum icin w220 ye baktım teknosada kasası cok hafifi ve sanki ucuz plastikten yapılmıs gibi geldi bana acıkcası metal govde bekliyordum hic motorola kullanmamıs biri olarak bu telefonu tavsiye edermisiniz?

Beagan agus a ra go maith
Fenerbahçe.
Uzaklaştırılmış

8 Ocak 2007; 18:39:17 

@cihitans:
Bu Soruyu GaMeLeCtROniCa Arkadaşımıza Sor.Ben Şuan Telefonu Almadım.29 Ocakta Alacam.
grcim

9 Ocak 2007; 16:05:11 

ARTIK SİYAH BIR W220 IM VAR....

IPHONE 8GB 114 - VW POLO 2001 COMFORT - SONY DCS-T3 - SEIKO ARCTURA - SONY DRC-MF 29M69 - SONY DAV-SC8 - PS2 - TOSHIBA A300-15A
emecercelik

14 Ocak 2007; 22:50:09 

arkadaşlar bu telefonu avea hattımla kullanıyorum ama nete bağlanamıyorum
zaman aşımı diyor
neden kaynaklanıyor olabilir
aveadan mı

Fenerbahçe.
Uzaklaştırılmış

15 Ocak 2007; 10:47:26 

quote:

Orjinalden alıntı: emecercelik

arkadaşlar bu telefonu avea hattımla kullanıyorum ama nete bağlanamıyorum
zaman aşımı diyor
neden kaynaklanıyor olabilir
aveadan mı

Avea dan Ayarları İstediğinizde Onlar Size V220 Ayarları Göndermiştir.
emecercelik

21 Ocak 2007; 1:53:21 

nasıl halledebilirim peki bunu