Şimdi Ara

Yabancı Dilde En İyi Film Oscarı için yarışacak 9 film belli oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yabancı Dilde En İyi Film Oscarı için yarışacak 9 film belli oldu

     Sinema dünyasının en prestijli ödülleri olan Akademi Ödülleri, ya da bir diğer adıyla Oscar Ödülleri, bu yıl 88. kez sahiplerini bulacak. Bu yıl Oscar Ödülleri için yarışacak adayların tam listesi 14 Ocak 2016'da düzenlenecek basın toplantısıyla açıklanacak. Bu duyuru için meraklı bekleyiş devam ederken, Yabancı Dilde En İyi Film kategorisi için ön eleme süreci tamamlandı. Böylece, Yabancı Dilde En İyi Film kategorisinde Oscar'a aday gösterilecek 5 filmin aralarından seçileceği son 9 film belli oldu.

     

    Bu yıl Oscar yarışında rakiplerini geride bırakarak son 9 film arasına girmeyi başaran filmler arasında Fransa, Almanya ve Türkiye ortak yapımı olan Mustang de yer alıyor. Türk yönetmen Deniz Gamze Ergüven'in ilk uzun metrajlı filmi olan Mustang, Fransa tarafından Oscar'a aday gösterilmişti. Türkiye'nin bu yıl Oscar yarışı için seçtiği Sivas filmi ise son 9 arasına girmeyi başaramadı.

     

    İnebolu'da bir sahil kasabasında geçen Mustang, aile ve toplum baskısına karşı direnen ve özgürlükleri için mücadele eden beş kız kardeşin hikayesini anlatıyor. Bu yıl birçok film festivalinden ödülle dönen ve Altın Küre Ödülleri'nde en iyi yabancı film kategorisinde adaylık kazanan Mustang'in Oscar yarışında da son 5 film arasında yer almasına bekleniyor.

      Yabancı Dilde En İyi Film Oscarı için yarışacak 9 film belli oldu

    Mustang'in yanı sıra Yabancı Dilde En İyi Film Oscarı için ön elemeyi geçmeyi başaran 9 film şu şekilde:

     

    The Brand New Testament (Yeni Ahit) - Belçika

    Embrace of the Serpent - Kolombiya

    A War - Danimarka

    The Fencer - Finlandiya

    Mustang - Fransa

    Labyrinth of Lies (Yalan Labirenti) - Almanya

    Son of Saul (Saul'un Oğlu) - Macaristan

    Viva - İrlanda

    Theeb - Ürdün 

     







  • İneboluda çeşilen filmin konusu ile ülkemiz ne kadar zıt, BASKIYMIŞ hıh !
    Türkiye'de baskının ö'sü bile yoktur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi artenis -- 19 Aralık 2015; 19:24:07 >
  • Mustang??

  • Bu bildiğimiz otomobil mi..

  • hep izleyecem diyorum ama hiç izlemiyorum şu ödüllü filmleri
  • ford sponsormu oldu acep isim ne alaka

  • mustang a vermezler o ödülü kendi sitelerimiz bile 5 üzerinden 3 vermiş.

  • Fransa-Turkiye ortak yapimiymis. Ya git Allah askina, icinde Turk var diye Turkiye yapimi mi oluyor?

    Allah'tan Nobel ulkelere degil de kisilere veriyor odulu, yoksa Aziz Sancar'i tanimiyorduk bile. Nobel kazandi hemen ulkeye davet edildi, kazanmadan once nerdeydiniz, ne yardimi yaptiniz?

    Her seyden nemalanmaya calisan iki yuzlulerden igreniyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son of Saul tavsiyemdir

  • Film Fransa'nın gözüküyor, Türkiye'nin girişi elenmiş. Oscar alsa Fransızlara atfedilecek biz niye seviniyoruz ki. Ülkenin olumlu yönden bir tanıtımı da olmayacaktır büyük ihtimalle.
  • İnsanlar anlamsız bir şekilde fransa ibaresine takılmış. Fransa- Türk yapımı demek; filmin bütçesinin fransa ve türkiyeden sağlandığı anlamına gelir. Filmin yönetmeni ve senaristi Deniz Gamze Ergüvendir.Yani bu filmi başarılı yapan ne varsa, bu o şahsa aittir. Herhangi bir ülkeye değil.

  • mustang i izledim.eleştirirsin yerden yere vurursun ama bunu yaparken sağlam bir senaryo,saglam bir kurgulamayla iyi oyucularla yaparsın eyvallah derim.bu film ciddi anlamda kötü bir film.hep komplo teorileri kurmak zorunda bırakıyorlar insanı.bakıyorum iyi bir film olsa her türlü savunucam ama çok amatörce yapılmış bir film.nasıl aday olabiliyor oscara anlamak mümkün değil.tamamen siyasi bir düşüncenin adaylığı diye yorumluyorum.başka bir açıklama gelmiyor aklıma.
  • Ülke Fransa görünüyor ama Türk diyoruz, adı bile Türk değilken ülkemizi nasıl temsil edebilir ?
  • oha bu bölümü yeni keşfettim , konu dışından uzaklaşmak lazım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zuko

    Fransa-Turkiye ortak yapimiymis. Ya git Allah askina, icinde Turk var diye Turkiye yapimi mi oluyor? Allahtan Nobel ulkelere degil de kisilere veriyor odulu, yoksa Aziz Sancari tanimiyorduk bile. Nobel kazandi hemen ulkeye davet edildi, kazanmadan once nerdeydiniz, ne yardimi yaptiniz? Her seyden nemalanmaya calisan iki yuzlulerden igreniyorum.


    Düşündüklerimin özetini yazdığınız için teşekkürler. Hep fırsatçılık menfaat üzerine yosa insan ve onu eğitip olgunlaştırmak kimsenin umrunda değil. Bu ülkeden nobel de çıkmaz oscar da. İran kaç tane oscar kazandı hepsini İran'dan kaçmış insanlar kazandı. Orhan Pamuk Nobel kazandı ona bile hala kulp takıyorlar. Bütün dünyanın bu ülke gibi saçma şeylerle uğtraştığını sanıyorlar. bütün ülke baksan siyasetçi ama cebinde 3 kuruş parası yok otobüse binecek.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: IhtiyarDelikanli

    ford sponsormu oldu acep isim ne alaka


    Clint Eastwood'un da otomobil adıyla bir filmi vardı şaşıracak bir durum yok bence. Gran Torino.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.