Şimdi Ara

Abartılı Star Wars reklamlarının arkasında ne var?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
1.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Abartılı Star Wars reklamlarının arkasında ne var?


     

    1977'de başlayan ve dünya çapında benzeri olmayan bir hayran kitlesi edinen film serisi "Star Wars"un yaratıcısı ve yönetmeni George Lucas, serinin tüm haklarının da devrini içeren bir anlaşmayla yapımcılık şirketi Lucasfilm'i dört milyar dolara The Walt Disney Company'e satmıştı. Star Wars’un yeni sahibi Walt Disney de alım sonrası yaptığı açıklamada  serinin yedinci filmini duyurarak her iki-üç yılda bir yeni  bölümün vizyona gireceğini belirtmişti.

     

    Abartılı Star Wars reklamlarının arkasında ne var?





    Fakat birçok gişe rekorunu alt üst etmesi beklenen Yıldız Savaşları’nın, aşırı yoğun pazarlama çabası filmin hayranları tarafından bazı eleştirilere sahne oluyor. Merakla beklenen film için “Star Wars’ dan yoruldum” ifadesini sosyal medya ve bloglarda dikkat çekeci derecede arttı.




    Hayranları için gereksiz görülebilecek bu saldırgan pazarlamanın arkasında Disney’in Star Wars’a ilişkin temelde üç amacı olduğu belirtiliyor.




    (1) Lucasfilm’in tüketici ürünleri satışında zayıf olarak görüldüğü deniz aşırı pazarlarda konumunu güçlendirmek ve milyonlarca dolarlık satış yapmak, 




    (2) yeni efektlere ve fantastik kurgulara alışık olan genç kitlenin ilgisini çekmek,

     

    (3)  büyüme sıkıntısı çeken Maker Studios’u filmden almayı planladığı ivmeyle daha popüler ve kar eden bir şirket haline getirmek.

     

    Abartılı Star Wars reklamlarının arkasında ne var?





    Walt Disney’in Star Wars animasyon serisi “Star Wars Clone Wars” ve “Star Wars Rebels” ile genç izleyicilere ulaşmayı başardı. Serinin yedinci filmi ile de herhangi bir jenerasyon atlaması olmadan hayran kitlesinin bağlarını kuvvetlendirecek gibi. Bu durum, her nesilden hayran kitlesine sahip seri için Star Wars ürünleri ve dolayısıyla Walt Disney adına karlı bir bağ oluşturabilir.

     

    Abartılı Star Wars reklamlarının arkasında ne var?








    Bu süreçte oyuncaklardan, elektrikli ev aletlerine, sulardan meyve-sebzeye kadar birçok üründe Star Wars temasıyla karşılaşmak mümkün. Elinde bulunan tüm kanallar aracılığı ile filmin promosyonunu gereğinden fazla yaptığı söylenebilir. Lisanslama Endüstrisi Uzmanları Birliği’nden (LIMA) Marty Brochstein, ilk defa bir filmin prömiyerinden 3 ay önce tüm oyuncak gamına ilişkin tescil başvuruları olduğunu belirtmekteydi. Bu kadar süre öncesinden başlayan tescil işlemlerinin kendisine Harry Potter Kitaplarını  veya Apple iPhone’u hatırlattığını ifade etmekteydi.




    Bazı kesimler tarafından, bu tavır ile oluşturulan yüksek beklentinin film için pek de iyi sonuçlar getirmeyeceği düşünülmekte. Bu noktada filmin hayranları ve yeni izleyicileri tarafından yapılan yorumlar serinin geleceği hakkında önemli ip uçları içerecektir.   

     

    Siz ne düşünüyorsunuz? Walt Disney abartıyor mu yoksa seriye olması gereken desteği mi veriyor?







  • O kadar para vermiş çıkarmak istiyor doğal olarak fakat bu kadar hızlı tüketirse bu seriyi kendisi kaybeder

  • onu bunu bilmiyorumda Bim bile bu filmin figürlerini satıyorsa kesinlikle patlama yaşayacak

  • Duracell'in sevimli maskotunun bile elinde ışın kılıcı var

    Slogan yine aynı: sıradan pillerden 10 kat daha fazla ışın kılıcınızla oynayabilirsiniz :D

    Nesquick , filme bilet vererek olayı patlattı zaten.

    Süt , fiat araba , daha bilimum ürün reklamı ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • film kendini değil, ürünlerini satıyor ismini satıyor

    bu kadar abartılacak konuşulacak bir film değil kesinlikle

    sert olucak ama film güzel bile değil biçok filmini izledim
  • Ortalik mali yaptilar koca seriyi. Buyuk bir star wars fani olarak hic iyi bulmuyorum bu stratejiyi. Yeni izleyici kitlesi olusturacaz diye eski sadık falnlari biktirdilar. Star wars bir yasam bicimi boyle ota boka oyuncak yapilacak bisey degil.


    İlk baslarda rahatsiz etmiyordu hatta sempatik geliyordu ama boku cikti acikcasi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normalde kesinlikle sinemaya giderdim starwars için ama bu kadar cılkı çıkarılan bir seriden uzak durmak, en azından sinemaya gitmek ve ürünlerini almak istemiyorum.

  • Bim'den iki adet bardağını aldım hiç bilmem anlamam dahi ama hoşuma gitti ancak reklamcılık ne kadar etkili sonunda göreceğiz inanılmaz derecede reklamları yapılıyor.

  • Sübyancı walt disney.İnanmayan google dayıya sorsun.

  • bir şey el değiştirdinmi ,tüm büyü bozuluyor...


    seksenlerdeki ve doksanlardaki seriler dışında herşey gibi bunlarda tat vermiyor...

  • "Bu kadar süre öncesinden başlayan tescil işlemlerinin kendisine Herry Potter Kitaplarını veya Apple iPhone’u hatırlattığını ifade etmekteydi." Bitiyorum bu editörlere ya, adam Herry yazmış abi :D:D:D

  • Valla hiç izlemedim gerekte duymuyorum aşırı abartı bir seri.Böyle her yerde görünce de çok itici geliyor.Herifler reklam yapma amacında ama böyle yaparak tiksindiriyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herifler 4 milyar dolar harcamışlar, şimdide misliyle geri almak istiyorlar tabi. Bence yadırganacak bir şey yok, Star Wars gibi bir markayı hangi şirket alsa aynı şeyi yapardı.

  • Tam bir bilim kurgu hayranıyım ama bu Star wars olayını anlayamadım bir türlü. Oturup izlemeye çalışıyorum saçma diyaloglar, gördüğüm en berbat animasyonlar, iğrenç oyunculuk vs. vs. ön yargımı kırıp izleyeyim diye uğraşıyorum ama olmuyor. Benim gibi birçok kişi bunu düşünüyor ama star wars hastaları bu filmi izlemek için IQ gerekir diyor. Demekki zekam bu filme uygun değil.
  • madmax50 kullanıcısına yanıt
    2.ci 3'leme hakkında konuşuyorsanız güzel değil. Şahsen ilk 3'lemeyi severek izliyorum. Zevk alıyorum.

    Ve her zaman ki gibi bu film ve türevleri tamamiyle izafidir. Kişiden kişiye mutlak bir değişim olur. Herkese hitap etmek zorunda değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Howard Stark

    2.ci 3'leme hakkında konuşuyorsanız güzel değil. Şahsen ilk 3'lemeyi severek izliyorum. Zevk alıyorum.

    Ve her zaman ki gibi bu film ve türevleri tamamiyle izafidir. Kişiden kişiye mutlak bir değişim olur. Herkese hitap etmek zorunda değil.

    Evet 2. üçleme hakkında yorumum ilk serileri izlemedim. Zaten son üçlemenin IMDB puanları 6.5-7 gibi. Bir şans daha verip ilk üçlemeyi indirip tekrar izlemeyi deneyeceğim :)
  • madmax50 kullanıcısına yanıt
    İmdb puanlarına bakmayın. Orası ergen yuvası gibi bir şey. Bazen tutarsızlık olabiliyor. Tabi bu da izafiyet ten kaynaklanıyor.

    Anakin 'i canlandıran çocuk üstesinden gelemedi diye herkes ortak karar aldı artık. Film de ki oyunculuk kötü kısaca. 3'te toparlandı tabi. Güzel filmdir 3.

    Mutlaka 456 123 diye izleyin. Fakat kafam karışır diyorsanız 1-6 yapabilirsiniz size kalmış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ortada yanlış olan bir şey yok, sinema sektörü hayır kurumları tarafından yönetilmiyor, ticari beklenti içinde olan herkesin yapmak istediği bir şeyi gerçekleştiriyorlar. Girişimcilikte buna "Kâr Çarpanı Modeli" denir, ana üründen sonra farklı ürünlerde de aynı tema üzerinden devam edilir ve kârın arttırılması sağlanır.

    Harry Potter buna güzel bir örnek, kitabı ile tanınmış bir eser olmasına rağmen fillerinden oyuncaklarına kadar birçok ürüne konu olmuş oldu. Bu tarz girişimlerde ana konuya esas olan üründen daha fazla kâr dahi sağlanabilir.

  • Disney basitçe hamle yapıp(gaza gelip) girmemiştir bu işe. Potansiyeli fark etmişlerdir. Pazarı oluşturmanın zor olmayacağını öngürmüş olmalılar; ki muhtemelen beklediklerinin de üstünde büyüklükte bir pazar oluşmuş durumda.

    Satın alınma sonrası bu filme kadar olan sürecide çok iyi yönettiler. Star Wars Rebels ve Çizgi Romanlar hiç fena değil. İlk filmin ismini de (hatta konusunuda) çok iyi seçerek; bir geri dönüş havası uyandırdılar. Sanırım en başarılı hamleleride bu oldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.