Şimdi Ara

Depreme dayanıklı yatak konsepti!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Depreme dayanıklı yatak konsepti!


     

    Deprem, ülkemizin çok acı bir şekilde öğrendiği ve halen gerekli önlemleri tam olarak almadığı önemli bir doğa olayı. İnsaları genellikle uykuda yakalayan ve kaçma şansı dahi tanımayan bu doğal afete çözüm ise konsept bir yataktan geliyor.

     

    Rus mucit Dahir Semenov tarafından hazırladığı belirtilen (Konu hakkında 2010 yılında Wang Wenxi tarafından alınmış bir patent de bulunuyor) deprem yatağı, şimdilik sadece bilgisayar üzerinde hazırlanmış animasyonlar ile tanıtılıyor. Bünyesinde yer alan sensörler ile depremi algılandığı zaman üzerindeki kişiyi içine çeken ve hızlıca metal üzerini kapatan yatak, kağıt üzerinde büyük yıkımlarda dahi kişileri hayatta tutabiliyor.

     

    Alt tarafına yerleştirilen su ve yiyecek maddeleri ile kurtarma ekipleri gelene kadar kişilere ciddi bir zaman sağlayan ürün, aşağıda yer alan video içerisinde görebileceğiniz üzere birçok farklı kombinasyon halinde çalışma gösterebiliyor. Klostrofobi (Kapalı yerde kalma fobisi) sorunu bulunanlar için nispeten açık tasarımlar da geliştiren Semenov'un fikrinde elbette birçok soru işareti de bulunuyor. Bu noktada akıllara ilk olarak yatağın tek kişi için tasarlanmış olması, boyutları nedeniyle evlere nasıl yerleştirileceği ve içine alma sürecinde araya kısılma tehlikesi geliyor.

     

    İnsanlık için faydalı bir konsept olmasına rağmen yatağın kolay kolay gerçeğe dönüşme ihtimali bulunmuyor. Bu noktada çok büyük yüklere dayanabilen masalar daha mantıklı bir çözüm olarak görünüyor.

     

    Depreme dayanıklı yatak konsepti! 







  • hangi psikopat ekip tasarladı acaba. bi tanesi baya baya tabut.


    Ben bu videoyu 2 ay önce saçma bi facebook sayfasında izledim. Bu kadar yavaşlık DH ye yakışmadı.

  • Yılın en gereksiz ürünleri diye bir yarışma varsa zirveye oynar

  • Deprem sonrası bir de ne görülsün 1 milyon insan bu yataktan almış cihazların yarısı deprem olduktan sonra açılmış. :D asDsad China.

  • Bence mantıksız değil. İstanbul depreminde binlerce insan yataklarında hayatını kaybetti. Benim aklımda başka bir soru işareti oluştu: Sensörler depremi algıladıktan sonra kapakları kapatıyor tamam da belki yıkıcı bir deprem değil açmak için yine kurtarma ekiplerini mi bekleyeceğiz?
  • Deprem değil nefessizlik öldürür bu yatak ile insanı.. Bide burası Türkiye, millet yatak matak düşünmez, molozlar arasında boylarsınız denizi.. :)

  • Bildiğin tabuta dönüşüyor, üzerine kaç ton beton parçaları düşünce o kapağı açamayacaksın dolayısıyla içinde aç susuz öleceksin.
    İkinci nokta hadi buna çözüm bulsalar, tetiklenme problemleri olacaktır. Sarsıntıları vs. deprem algılayıp evde bir anda hapsetmesin sizi
    Depremden böyle ucuz yöntemlerle değil, sağlam binalarla korunulur. Deprem öldürmez, adi yapılmış binalar öldürür.
  • Tamamıyle fiyasko bir icat. Evleri sağlam yapmak yerine böyle bir icat almak hiç mantıklı değil. Zaten bulan da bir Rus. Amerikalıların 100 yıl önce yaptığı gökdelenler bile bugün sağlam ayakta ve halen kullanılıyor düşünsenize. 130 yıllık çelik köprüyü kullanıyorlar halen.

  • Deprem bu hayatın bir gerçeği. Binaların sağlam olması gerektiği doğru ama kaç kişi var oturduğu binayı sağlam diye düşünmeyerek bugün terk edebilecek? Dolayısı ile milyonlarca insanın yaşadığı İstanbul için Bina güvenliği şurda dursun çoğu ilçe bile gözden çıkarılmış durumda. Dolayısı ile kişisel güvenliğin sağlanması açısından düşünülebilir. Sensörlerin devreye girmemesi durumunda manuel bir buton olmalı. Diğer geliştirilmesi gereken yönleri konusunda arkadaşların yorumlarına katılıyorum. Her evde bir deprem çantası olmalı. Hatta deprem anında buna benzer odaların tasarlandığını bile duymuştum. Bence oldukça önemli bir konu. en azından birkere daha düşünmemize sebep olduğu için DH'e teşekkürler.

  • depremde yatakta olma ihtimalin e göre alınabilir ama kanepede uyuya kaldın diyelim yaaa

  • 4.5 metre tavan. hmm

  • hont.

  • Anladığım kadarıyla üstünde cinsel münasebet şansı yok :D Deprem sanabilir

  • 9gag de gördüğümde ne gülmüştüm... hala gülüyorum :D

  • Simülasyonlar güzel olmuş. En çok aklıma yatan üçüncü model oldu. İçeriden sökülebilen paneller olmalı ki belki bir açıklıktan hava alınır ya da dışarıya seslenilir filan. Daha önceden odanın içine çelik destek yapan bir firma vardı.
  • Adam nereye zıçacak onun içinde?

  • oldukça gereksiz olmuş...

  • büyük deprem yaşamış olsanız bunlara hayran kalırdınız
    Yalova depremi sonrasında yatak odasına çelik bölüm yaptıranlar bile oldu
    arabamızın bagajında aylarca depremde lazım olabilecek malzemeleri taşıdık

    bence müthiş bir tasarım ,lakin deprem sırasında orada yatıyor olursan kurtulma imkanın olabilir ,diğer türlü çok şiddetli depremde oraya ulaşamadan ölürsün
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Umutcan

    Bildiğin tabuta dönüşüyor, üzerine kaç ton beton parçaları düşünce o kapağı açamayacaksın dolayısıyla içinde aç susuz öleceksin. İkinci nokta hadi buna çözüm bulsalar, tetiklenme problemleri olacaktır. Sarsıntıları vs. deprem algılayıp evde bir anda hapsetmesin sizi Depremden böyle ucuz yöntemlerle değil, sağlam binalarla korunulur. Deprem öldürmez, adi yapılmış binalar öldürür.


    Okumadan yorum yapmışsın arkadaşım içinde aç susuz falan kalmıyosun alt kısımda kumanya malzemeleri var onu da düşünmüşler

  • quote:

    Orijinalden alıntı: CaRviLLE

    quote:

    Orijinalden alıntı: Umutcan

    Bildiğin tabuta dönüşüyor, üzerine kaç ton beton parçaları düşünce o kapağı açamayacaksın dolayısıyla içinde aç susuz öleceksin. İkinci nokta hadi buna çözüm bulsalar, tetiklenme problemleri olacaktır. Sarsıntıları vs. deprem algılayıp evde bir anda hapsetmesin sizi Depremden böyle ucuz yöntemlerle değil, sağlam binalarla korunulur. Deprem öldürmez, adi yapılmış binalar öldürür.


    Okumadan yorum yapmışsın arkadaşım içinde aç susuz falan kalmıyosun alt kısımda kumanya malzemeleri var onu da düşünmüşler

    Okudum, o malzemeler ülkemiz şartlarında yetmez. 17-18 gün sonra hala ceset çıkarıyorlardı hatırlatırım.
    Dediğim gibi çok açıdan saçma gelebilecek bir önlem, yatakta yakalanacağının garantisi de yok. Hatta kendi evinde yakalanacağının bile garantisi yok.
    Ya işyerinde veya misafirlikte yakalansan ? Ülkedeki tüm binalar depreme karşı güçlendirilmedikçe korunmak mümkün değil. Burada da iş devlete ve belediyelere düşüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 19 Aralık 2015; 18:42:50 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.