Şimdi Ara

Görme engelli kişilerin hayatını kolaylaştıracak eldiven

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Görme engelli kişilerin hayatını kolaylaştıracak eldiven


    Görme engelli kişilerin hayatlarını bir nebze daha olsun kolaylaştırmak için çalışmalarına devam eden bilim insanları, bu sefer dokunulan objenin ne olduğunu gösteren özel bir eldiven konsepti ile karşımıza çıktı.

     

    Arkansas ile Nevada Üniversitesileri ortaklığında geliştirilmeye başlanan ve Ulusal Sağlık Enstitüsü'nden üç yıl için 820 bin dolar destek gören eldiven teknolojisi, görme engelli kişilerin çevrelerindeki objelerin şeklini, konumunu ve boyutunu algılayabilmesine yardımcı oluyor. Bunu bünyesinde yer alan yüksek çözünürlüklü kamera, sıcaklık ve dokunma sensörleri ile yerine getiren teknoloji, elde edilen bu verileri ise kişilere titreşim ile sesli geri bildirim şeklinde aktarıyor. 




    Projenin başında yer alan doçent Yantao Shen, geliştirmeye başladıkları sistemim görme engelli kişiler yanında robot anatomisi için de büyük vaatler sunabildiğini sözlerine ekliyor. Aynı zamanda görme engelli kişilerin hareket kabiliyetlerini arttırma ve rahatça dolaşabilmelerine yardımcı olma amacını da üzerine alan eldiveninin kısa zaman içerisinde satışa çıkması beklenmiyor.







  • Güzelmiş.. Görme engelliler için umarım ucuz olur..

  • Bu gibi teknolojileri geliştirilme aşamasında haberlerini görüyoruz ama genelde gerçek hayata geçip gerçekten insanlara yardımcı olup olmadığı hakkında pek haberlerini göremiyoruz. İnşallah biran önce sonuca ulaşır, o zaman da haberini görürüz.
  • güzelmiş engelli kardeşlerimizi düşünmeleri iyi olur...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.